• 9.377.104 stemmen

Death Sentence (2007)

Actie / Drama | 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund

Releasedatum: 18 oktober 2007

Plot Death Sentence

"Protect what's yours."

John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

avatar van Kali DTS

Kali DTS

Heel sterk en meeslepend verhaal,

leuk in elkaar gezet

ik had zelf zo ongeveer hetzelfde gedaan als ik in de hoofdrol speler zijn schoenen stond.

deze film krijgt een dikverdiende 4

avatar van _::Astrid::_

_::Astrid::_

geweldige film!

Bacon zet hier een niet na te maken rol neer, geweldig gewoon.

dik verdiende 5*

avatar van VanDeGriend

VanDeGriend

Behoorlijk stupide film. Begin is nog wel aardig maar het gaat mis vanaf de ingetrokken getuigenis hetgeen de beschrijving van de film hierboven overigens onjuist maakt. Lachwekkende flauwekul en het lijkt erop dat dat niet de bedoeling was.

avatar van han de barman

han de barman

Zeer strakke film die goed op je emoties kan inspelen als die enigzins aanwezig zijn. Hoe ver kan een vader voor zijn kind gaan? Van het een komt het ander... wow.. en er is geen weg meer terug!

avatar van dulcinea

dulcinea

Vrij sterke thriller die op mij vooral indruk maakte door de ijzersterke prestatie van Kevin Bacon. In het begin ook een paar kippenvelmomenten, maar naar het einde toe verviel de film een beetje in teveel actiescènes voor mij. Hoewel je perfect begrijpt wat de vader drijft is de film soms toch iets té ongeloofwaardig.

Deze moet toch onderdoen voor The Brave one die een gelijkaardig thema volgens mij beter uitwerkt.

Toch zeker 3,5* en de moeite waard!

avatar van Spider1980

Spider1980

Met één woord........... AWESOME!!!!!!!

avatar van scholtie

scholtie

prachtige film, zeer spannend verhaal. kort om een top film;)

alleen het einde vindt ik een beetje vreemd wat gebeurt er nu met hem en zijn (andere) zoon die het wel overleeft heeft?

hij de gevangenis in en die zoon alleen opgroeien ofzo?

avatar van gmx

gmx

Standaard hollywood filmpje over wraak, niks meer en niks minder

avatar van HeatWave

HeatWave

Het begin van de film vond ik al gelijk vrij ergelijk.

Het perfecte gezin verheerlijking.

Iets waar Amerikanen volgens mij toch dol op zijn.

Echt zo van, zie ons is, hoe goed we het voor elkaar hebben, en dat gecombineerd met zeer flauwe gezinshumor.

Maar hier mag ik de film natuurlijk niet op beoordelen.

Maar nogmaals het cliché Amerikaanse gezinsleven weer eens zo afbeelden vind ik zo afgezaagd.

Nu de rest van de film.

Het duurt niet al te lang en "Death Sentence" begint goed op gang te komen, en de sterke kanten van het verhaal komen gelijk goed naar voren.

Vanaf dat moment begin ik al iets warmer te lopen voor "Death Sentence".

Pas als Kevin Bacon zijn kwelgeesten gaat achtervolgen heb ik de smaak goed te pakken en krijg ik de film te zien die ik graag wil zien.

De misbaksels moeten berecht worden. Dit gebeurt dan ook.

De achtervolgingsscenes vind ik top, en Kevin Bacon speelt zijn rol als achtervolgde dan ook zeer overtuigend.

En hoewel de akties die hij voert tegen de bende kostelijk zijn, vanaf dat moment begint voor mij de geloofwaardigheid erg af te nemen, en vlakt het allemaal wat af.

Daarna vervalt het in een standaard Amerikaanse aktiefilm, hoewel het blijft zeker wel leuk, en daar is dan gelijk het laatste mee gezegd,..wel leuk en vermakelijk, met z´n goeie en minder goeie momenten.

Geen superfilm dus, maar ook zeker niet teleurstellend.

avatar van Taohu928

Taohu928

ken m niet haha:P

avatar van lindakroes

lindakroes

Ben zelf niet echt een fan van actiefilms, maar deze kon ik zeer waarderen...

avatar van Rulo

Rulo

Leuke actiefilm, beetje ongeloofwaardig, maar ja dat moet kunnen toch:)

Goed geacteerd en het verhaal zit leuk in elkaar.

Laatste half uu rwordt het wel duidelijk dat de regisseur dezelfde is als die van Saw. Lekker goor:D

3* en nog een halve ster extra voor de soudtrack in de aftiteling:)

3.5* dus

Apster

Het is nu wel duidelijk dat Wan niet een blijvertje is. Het laatste half uur is inderdaad het leukst, hoe lomp het ook is. Een schril contrast met het eerste uur, waarin Wan nog serieuze pogingen doet om er menselijk drama in te verwerken. Ook de logica is ver te zoeken in het verhaal.

mikey

na 2 nogal bedenkelijke films (qua thematiek en nivoo) maakte Wan zijn eerste volwassen keuze: good old fashioned exploitation en leverde een film af die zijn voorganger death wish ver achter zich laat. Het verschil tussen beide films is dat Wan Woo's esthetische shootout-techniek heeft meegenomen. Maar daar kan death wish uiteraard niets aan doen .
Alle cliches zijn gelukkig aanwezig: een falend rechtsysteem, een werkelijk tenenkrommend onkundige politiehoofd, home-invasion, flink wat vals sentiment en zo voort. Eindelijk, (en ik had dit niet verwacht), zit Wan in the big league. Daar waar Tarantino zoveel moeite moest doen om uit te leggen wat exploitation of een genrefilm nou eigenlijk is, doet Wan dit in een handomdraai. De actie is geweldig, het acteerwerk is van een belachelijk hoog niveau en het verhaal is een heerlijke gatenkaas. Af en toe wordt je beschouwer geconfronteerd met een onmogelijkheid, verhaaltechnisch gezien, maar als filmmaker moet je soms zo'n keuze maken ten behoeve van het geweld. Het camerawerk is nogal gebaseerd op Triumpf des willens van mw riefenstahl (zoals veel films tegenwoordig). Tegenwoordig lijkt er een competitie te zijn wie het lekkerste en meest onmogelijke en langgerekte camerashot kan maken. Bacon, ik heb af en toe een traantje moeten wegpinken bij zijn artistieke keuzes als vigilante. Vooral zijn trimmer scène is ge-ni-aal. De man verdient een Oscar.

Apster

Als dit bedoeld is als exploitation door Wan, dan is hij jammerlijk gefaald daarin. De film wil het aan de ene kant wel zijn, vooral door het laatste half uur. Maar er zitten gewoon teveel dramatische verwikkeligen in de film die een overheersende rol hebben.

mikey

Exploitation houdt in dat de intrisieke waarde van de film op plek 2 komt en op plek 1 staat schreeuwerige ad's en een snelle dollar. Wellicht dat seksisme, overdreven geweld, gore etc.. ook als middelen worden ingezet om dat doel te bereiken.

Een (genre) vigilantefilm en overbodig EN overdreven sentiment gaan hand in hand. Juist door het overdreven sentiment zou de kijker de keuzes van een vigilante moeten begrijpen of goedkeuren. Zie death wish. Tuurlijk trap je daar als doorgewinterde kijker niet in, maar het hoort gewoon zo! In deze flick begreep ik het niet alleen, maar door het geweldige werk van Bacon wil je bloed zien vloeien. En de actie smaakte ook naar meer.

Apster

Ik had niet het idee dat het sentiment met opzet ovedreven was, zie bijvoorbeeld de scene in het ziekenhuis waarin Bacon toch echt een serieus gesprek met zijn zoon houdt. Normaal had ik hier dan ook wel om moeten lachen, in plaats van dat het tenenkrommend was. Ook zat er een moraal in verwerkt, dat wraak geen goede zaak is. Lijken me niet de ingredienten voor exploitation.

Aan de ene kant dus een wraakfilm vol keihard geweld, waar wel in getracht wordt oprechte menselijke emoties in te verwerken. Erg onevenwichtig dus.

mikey

Je moet death wish eens huren: vol menselijke emosies en flink wat ethiek. Evenwicht is in dit soort films uberhaupt niet heel belangrijk.

mikey schreef:

Dat is echt jaren terug dat ik die voor het laatst zag, wat ik me kan herrineren was dat Bronson ook de hele tijd gekrenkt door de film strompelde. Geef mij dan maar een personage als Dirty Harry . Ik vind dat de morele kwestie niet teveel moet worden doorgedramd in dit soort films, maar dat is dan ook meer mijn eigen mening/smaak.

mikey

Bronson en Bacon zijn in feite bad guys die alsnog het publiek voor zich moeten winnen. Harry heeft daar geen last van dat is een agent die zijn werk doet (en goed). Je kan Bronson moeilijk zonder info een hele buurt laten afknallen. Je moet met hem kunnen meeleven als hij zijn kookpunt heeft bereikt Maar als je dat verhaaltechnisch niet aanspreekt, mag dat.

Apster

Dirty Harry was ook niet echt een goed voorbeeld, moet ik toegeven.

avatar van Yoboman

Yoboman

Fantastische film!! Echt agressieve film! Ik geef hem 9 omdat er soms overdreven zijn.

avatar van Yoboman

Hij is altijd top

avatar van finitio

finitio

Ik ga hem strx huren,

Als hij me niet bevalt zal ik mijn score veranderen,

maar het klinkt erg goed

mikey

Normaal gesproken kijk je eerst en vervolgens breng je je stem uit.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

aangezien jullie weer heel geil aan het doen zijn, zal deze film zeker heel slecht zijn

dus ga ik hem niet kijken

avatar van Barcel

Barcel

_dangerous_ schreef:

dus ga ik hem niet kijken

Een stomme keuze heb je dan gemaakt. Je moet hem zeker kijken.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Barcel schreef:

Een stomme keuze heb je dan gemaakt. Je moet hem zeker kijken.

Misschien dat ik hem dan toch kijk, aangezien je paar goede films hebt staan in je top 10.

avatar van DaDonDaDa

DaDonDaDa

strakke film , blijft boeiend van begin tot het einde! Kon me echt verplaatsen in de hoofdspeler zijn rol.