Genre: Actie / Drama
Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot Death Sentence
"Protect what's yours."
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.
Nick Hume
Max en Joep

zefanja777
release datum??
Onrealistische film.
Z'n vrouw is dood, staat niet eens bij stil.
Hij wordt geschoten door de meest gewelddadige bendeleden, maar overleeft.
De directeur nerd van een groot bedrijf overwint de hele bende, jaja.
SanderSander88
Vermakelijk, sommige keuzes van Bacon kwamen een beetje raar over.
merijn82
- 1931 berichten
Echt onbegrijpelijk dat deze film nog zo hoog scoort. Oke, ik ben opzich niet echt een fan van dit genre; ik huurde deze omdat ik Kevin Bacon nog wel enigszins hoog heb zitten. Maar deze film is echt van een zeer laag en bedenkelijk niveau. Ik heb echt bij zo ontzettend veel scenes keihard zitten lachen en me af zitten vragen: ''waar slaat dit in godsnaam op''. Zo ontzettend veel cliches, met name met betrekking tot hoe die straatbende neergezet is. Maar ook alleen al in het camerawerk. Ik weet niet waar ik moet beginnen als ik alle mankementen van deze film moet opnoemen. Zo beroerd. Zoveel keuzes van de personages en gebeurtenissen zijn niet te begrijpen.Toch is de film vermakelijk, hard en volgepropt met actie. Ik denk dat de score daarom nog zo hoog is. Ik benader het toch net even anders. Bij mij betekent een film die lekker wegkijkt niet meteen een hoge score. 1,5*
mckiller
Kijk dit is nouw weer eens zo'n geweldige film! Lekker wraak nemen op de bad guys. en trouwens heel goed geacteerd.
andrew
Kevin Bacon als een soort van Rambo. Niet mijn soort film! Score 1,5*
cvanstraten
Ik vond hem steengoed..
zeker een avond vol vermaak..:Y
Ik zat op het puntje van de bank..
Al leverde het einde wel wat dicussies op..
Kortom kijken..
skompie
Opzich idd een prima film maar door de hoge score hier op moviemeter had ik toch een iets orginelere film verwacht.
Persoonlijk vond ik het in het begin mooi om te zien hoe hij eigenlijk puur op wraak zinde en eigenlijk niet wist waar ie nu mee bezig was. Dat zou iemand in het echt ook snel doen als zoiets je overkomt en dit keer is het is niet een ex-militair (of karatekampioen
) wiens zoon word gedood maar een simpele zakenman.. Hierdoor is het later natuurlijk wel wat onrealistischer en vind ik dat hij wel erg snel veranderd van een happy family man naar een koude killer.
Al met al verder prima vermaakt en dat vind ik het belangrijkste.
NightWolf
Het verhaal stond me wel aan, jammer genoeg de film niet echt. Het eerste uur was ronduit slap. De drama die men er probeerde in te verwerken sloeg niet echt over. Daarna was het al wat beter maar dan krijg je weer dat Rambo-cliché waar de good guy kan schieten en de badguys niks (vitaals) kunnen raken. Samengevat hoogstens de moeite om één keer te kijken als je je verveelt. Maar zelf zou ik mijn geld er niet aan willen geven.
Dankzij de paar leuke scénes: 2*
El Chico
Het verhaal was inderdaad wel prima, de overmatige clichés en onwaarschijnlijkheden Bv. bij het sterfen van zijn vrouw dat er ook niet echt gerouwd word terwijl het hele thema wraak is, vond ik zwak. daarentegen. De als het ware "immitaties" van Taxi Driver vielen ook niet goed in de smaak. Het verhaal was oke en het was toch wel prima vermaak voor een avondje met popcorn.
Net voldoende met kans op verlaging! 3.0 sterren.
metaledje
Ook ik ben een beetje teleurgesteld in deze wan film. Weinig bijzonderheden kwa acteerwerk en slacht/wraak partijen. Ook de emoties van bacon(en de rest) worden zwak uitgedrukt,iets wat ik niet gewend ben van hem. Misschien was dit de bedoeling zo,maar dan maak je een film in mijn ogen gewoon zwak. Het beeldwerk vind ik wel weer zwaar in orde. Heel jammer,als het veel bruter was geweest had dit nog wel een zwaar goede film kunnen zijn. Vermakelijkheidsgehalte zit ook te laag..
Best te kijken voor een keer daar niet van maartoch een..
Misser!! 3*
Halcyon
Naar analogie met films als Death Wish en Deadbeat At Dawn leunt ook Death Sentence op een brutaal script met de nodige emoties. Nergens subtiel, gewoon snoeihard en over the top. Net als wijlen Charlie Bronson... Mooie carrièreboost voor Wan om nu eens met échte topacteurs te werken. Kevin Bacon weet hoe het moet en heeft met Death Sentence een mooie toevoeging aan z'n oeuvre. Hij is de geschikte man om een bloederige vergeldingsactie uit te voeren. Of de metamorfose geloofwaardig is lijkt me niet meteen van primordiaal belang, aangezien de focus toch eerder ligt op het tonen van bikkelhard geweld en vette actie. Die missie is zonder meer geslaagd, maar Death Sentence mist toch die rauwe look die z'n inspiratiebronnen op sublieme wijze van een eigen identiteit voorzag. Net dat gemis maakt van deze film een doodgewone revengefilm die wel aardig is, maar net tussen de mainstream en de cult valt waardoor hij volgens mij een stille dood zal sterven.
glimmerman2000
Mooie film, waarbij de emoties goed overgebracht werden tot de kijker.Nou ja, op mij dan ,als kijker.Het geen wat ik wel vaak jammer vind aan dit soort film, is dat alles precies past.Ik bedoel bv bij die worsteling in die auto, waarbij hij de auto vervolgens van het parkeerdek naar beneden laat storten (de badguy zat er nog in).Bij de worsteling had hij maar met een badguy te maken, de anderen waren uiteraard nergens te bekennen.Waren die er wel bij, dan had hij geen schijn van kans.
Ze hebben altijd 9 levens in dit soort films, maar toch vond ik het een vrij goede film, met wat mooie en spannende scene's.
Xander
Ik weet echt niet wat ik hierover moet denken. Het concept van de wraaknemende huisvader leek mij wel leuk, maar de uitwerking echt onrealistisch en met momenten zwak. Het acteerwerk was zeker niet subliem en het verhaal vond ik iets te dun.
candymancandyman
Waarom krijgt bacon zo'n hoofdrol voor deze film met zijn magere zwakke kop. Straalt weinig uit. Vond Goodman met zijn kleine rol wel leuker. Deze films zijn er al erg veel alleen deze is iets harder dan de meeste. Ik denk persoonlijk dat elke vader (of moeder) dit wel zou bedenken om de daders af te willen maken, maar deze wraak loopt toch iets anders af.
wel leuk dat er een kleine bijrol was voor mary shaw (death silence-james wan) als rechter.
glimmerman2000
Ik denk dat, dat niets met het uiterlijk te maken heeft candyman.Het gaat erom wat je uitstraalt.Het is juist wel is leuk, om niet zo een arnold schwarzenegger achtig persoon te zien.In iedereen schuilt een duiveltje,en een hard persoon als dat nodig is.
Max en Joep
goeie film.
erg puik acteerwerk, nmooie meeslepende muziek, gore groezelige deprimerende sfeer, orginele scene's, mooie muziek.
heel af en toe op het randje qua sentiment maar er gelukkig nooit echt overheen.
goed ook hoe de film halverwege nog een flink 'verbruut".
depri einde.
4 sterren.
Bacon is altijd wel weer bijzonder.
Kelevra
zeer zwakke film.ik had het gevoel dat ik naar een film keek uit de jaren 90!!.Zit een paar leuke stukjes in.En de hoofdrollen worden goed gespeeld.Maar geen film die je voor de 2keer gaat kijken..
Ramon K
Teleurstellende revengeflick. Ik snap dat er voor de wraakfilm andere regels gelden; er mag best wat gesjoemeld worden met de geloofwaardigheid bijvoorbeeld. Maar Death Sentence maakt het wel heel erg bont. De rol van de politie in deze film is simpelweg lachwekkend ongeloofwaardig. De transformatie van Bacon idem dito.
In de Aziatische jaren 70 revengeflicks (kung fu, pinky violence, yakuza) die ik zo leuk vind weten ze deze stoorzenders makkelijk te omzeilen; de inbreng van de politie laat je gewoon weg bijvoorbeeld. Dan heb je een universum gecreeerd waarin je ongestoord je gang kan gaan. In verschillende sukeban-films wordt het nog geloofwaardiger gedaan: de vrouwen die daar (vaak eenmalig) de rekening gaan vereffenen accepteren de gevolgen al voordat ze met de daad aanvangen. Na de mayhem worden ze linea recta de politiebus ingeladen.
Zo ook de transformatie. Vele kung fu films lassen een training sequence in om de transformatie van loser naar superkiller geloofwaardig te maken (of 'bijna' geloofwaardig). Soms zijn die scenes erg kort maar ze zijn tenminste aanwezig. Of de wraaknemers zijn simpelweg getrainde vechters/killers van origine, of samurai, of bendeleden die al wat op hun geweten hebben. Kantoorpikkies als uitgangspunt nemen is vragen om problemen. Bacon verandert me te snel in Chow Yun Fat en er is niets in de film om dat geloofwaardig te maken.
Het aantal actiescenes op bijna twee uur speeltijd valt ook een beetje tegen; er zijn er maar twee. De laatste actiescene voldoet redelijk, maar het hoogtepunt van de film voor mij is toch de scene in de parkeergarage. Coole lange take en Bacon vecht daar als een 'gewone man'.
Dan hebben we nog het melodrama. Op zich niet erg want eigenlijk is dat een standaardingredient voor een wraakfilm. Alleen besteedt Death Sentence zo'n 80 min aan dat melodrama terwijl veel Shaw-flicks of Pinky Violence titels dat adequaat in hooguit een half uur proppen.
En ik mis veel coolheid. Soundtrack en aankleding vallen me tegen en ik mis wat relativerende humor of een cartoonesk sausje. Film lijkt zichzelf wel erg serieus te nemen. Ik kom op 2* uit.
desteven007
Ik lees hier voordurend dat mensen de film niet goed vinden, omdat hij niet realistisch is? Vinden jullie The Lord Of The Rings soms realistisch? Het verhaal grijpt je gewoon aan of niet, hij staat er wel bij stil dat bijna iedereen van zijn gezin dood is, maar het enige wat hij wil is wraak.
Dridge
Het begin is allemaal wel aardig en wekte de indruk wellicht een goede te gaan worden , bij het zien van die streetgang bij het pompstation begon ik al enige twijfels te krijgen , tot en met de scene in de parkeergarage nog een voldoende daarna gaat het snel bergafwaarts om vervolgens keihard de afgrond in te flikkeren.
Dit komt (inderdaad RAMON K) mede door de volstrekt absurde transformatie van Bacon en de grote voorspelbaarheid en talloze filmcliche's.
JDSsmetje
dit was een heel goede film. Prachtig geacteerd en het kwam niet te overdreven over zoals bij de vele goede maar net niet goed genoege rambo-films. Deze film is veel beter want hij speelt de held niet zoals de actie-acteurs zoals steven seagal, joan claude van damme en sylvester stallone. Deze film komt heel mooi over in een actiegenre met zeer veel drama
Sentinel69
Absoluut niet mijn genre film ,de nachtmerrie van elke ouder dat je kind wat overkomt ,maar op zich helemaal geen slechte film.
bartman
Wat een clichématige flutfilm. Slecht acteerwerk, middelmatig wraakverhaaltje dat werkelijk uitzonderlijk voorspelbaar was en weinig origineel - ook binnen het genre. De actiescènes zijn niet boeiend, laat staan de scènes daartussenin die bedoeld zijn om de kijker sympathie te laten krijgen voor het hoofdpersonage.
Absolute afrader dus..
Keutul
Ik vond het een vreselijk slechte film. Ontzettend voorspelbaar, slecht verhaal, slecht uitgewerkt, acteerwerk onder de maat.
Mr Anderson
Degelijke film, met de ene clich'e na de andere. Kevin Bacon's personage maakt in de film een van de meest onrealistische make-overs die ik ooit heb gezien.
Gewoon verstand op nul zetten, lui achterover in je stoel liggen en dan is deze film nog wel te pruimen.
2.75 = 3***
Deed me veel denken aan Death Wish, maar ondanks dat was het toch een aardige film.
sn@ke
- 2077 berichten
tjah alweer rechtse wraakfilm , een soort upgrade van death wish met taxi driver-look. Ondanks de bedenkelijke moraal, afgezaagde script en ongeloofwaardige wendingen-transformaties blijven deze films natuurlijk steeds een publiek vinden omdat het gewoon erg lekker wegkijkt. Goodman was erg goed en Bacon is zoals steeds ok, al is het voor hem een vreemde keuze om hier in mee te spelen.
Malick
Death Sentence (2007)
James Wan kan een redelijke grote worden in de filmwereld. Naar Saw nu weer een degelijke (wraak) thriller. Zonder rasacteurs Kevin Bacon en John Goodman had dit waarschijnlijk minder uitgepakt. Gelukkig dat ze beiden een onconventionele rol spelen waarbij Goodmans rol klein maar uiterst fijn was. De film kent zeker mankementen waarbij het einde misschien wel het grootste probleem is toch wil ik deze film niet afschuiven als een matige remake van Death Wish. Daarvoor is de stijl van Wan nu al lovenswaardig. Want denk bijvoorbeeld aan een slopende scene in de parkeergarage waarbij een verdomd lange shot de kunsten van de regisseur laat zien. Verder transformeer Bacon uiterst knap van een huisvader naar een kille moordenaar. De film greep me behoorlijk vooral vanuit het punt dat het om zinloos geweld gaat iets dat tegenwoordig vaker en vaker voorkomt. Buiten dat, wist Death Sentence me de complete tijdsduur bezig te houden deze zal dan ook zeker in me collectie komen. En nu eens op zoek gaan naar Dead Silence. 7.5

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007

Unthinkable
Thriller / Drama, 2010
verlies van geliefdegebaseerd op boekrepaymentwraakmoordbendeschietpartijpolice officer killedziekenhuiswreedheidgeweldgerechtigheidgangstersemiautomatic pistol neo-noir