Genre: Biografie / Drama
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 24 april 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Into the Wild
"Into the heart. Into the soul."
Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.
Christopher McCandless / Alexander Supertramp
Billie McCandless
Walt McCandless
Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)
Rainey
Jan Burres
Wayne Westerberg
Tracy Tatro
Ronald "Ron" Franz
Mads
Laoslander
Denk je dat een hollywoodvedette geen goede film kan maken?
Jawel maar liefst zonder alle conventies vandien en zeker niet Into The Wild! Revolutionary Road staat trouwens in mijn top 10
Laoslander
Het einde maakt toch wel brandhout van die stelling "foei maatschappij".
Heb je dan niet naar die melige teksten van Eddy Vledder geluisterd (heel de film lang hoorbaar aanwezig!)
Laoslander
niet iedereen hoeft het altijd goed te vinden maar wat ze doen doen ze goed, het grote publiek vermaken.
Dat is zoals in een Museum wandelen en een schilderij tegenkomen dat je in de IKEA kunt kopen voor 20 euro. Want het grote publiek komt daar ook.
Filmkriebel
De film heeft heel zeker een sentimentele inhoud en ik heb niet echt op de woorden van Vedder gelet maar meer genoten van de melodieën. De thema's liggen je persoonlijk niet, maar op zich zijn ze geen zwak punt in de film. Ik heb de indruk dat je de nuance niet doorhebt. Het is goed om objectieven te hebben in het leven en ik kan zijn drang om die te bereiken wel waarderen. Je dromen willen realiseren is een zinvolle invulling van het leven. Jij hebt er toch ook hoop ik? Maar het einde toonde toch duidelijk dat hij zeker geen mister perfect was. Zijn expeditie was al in een vroeg stadium gedoemd om te mislukken door zijn naieve kijk op de wereld, zijn gebrek aan voorbereiding, en last but not least zijn verkeerde inschatting over het leven zelf, wat jij als "foei maatschappij" verwoordt terwijl niemand natuurlijk zonder een sociaal kader kan leven anders besta je niet.
Laoslander
Ik heb niets over het thema gezegd
zoals ik in het begin al zei:
'deze is NIKS t.o.v Temps du loup'
'Het gaat in Le temps du loup over de overlevingsdrang. Het tot alles bereid zijn om voort te willen trekken, zonder enige vorm van sociale orde.'
Ik raad je aan om deze eens te bekijken. en daar zit nu eens honderd keer meer nuance in.
horned_reaper
typisch dat mensen hier voor in zwijm vallen. deze is NIKS t.o.v Temps du loup

DennZo
Heerlijke film. Nu even geen uitgebreide persoonlijke mening, maar dat ik 'm echt top vind mag duidelijk zijn!
fragm0nkey
een 0,5 geven en steeds op iedereen reageren is gewoon provoceren en vragen om aandacht (ik weet het, elke film heeft wel zo'n grapjas)
ontopic: gisteren gekeken, wel goede film maar steekt op geen enkel vlak boven andere goede films uit. ik vond hem vooral een beetje te lang en die naakt scenes waren ook nergens voor nodig
maar \zeker wel beter dan een gemiddelde film
Gister herzien en wederom ontzettend genoten van dit prachtige verhaal in combinatie met schitterende natuurbeelden en fantastische camerashots. Into the Wild is met afstand de mooiste road trip movie die ik ken. Ook heb ik weer genoten van de bijrol van Hal Holbrook als de bejaarde Ron. Het moment waarin hij Chris vraagt of hij hem mag adopteren vond ik echt ontroerend mooi. Het verdriet van zijn zus via de voiceover vond ik ook sterk.
Wel trek ik mijn 5* in en maak ik er 4,5* van. De film is af en toe toch wel een beetje rommelig door van de hak op de tak te springen en misschien wordt het verhaal van Chris ietswat eenzijdig weergegeven. Wie weet maak ik er bij een volgende herziening over een paar jaar weer de maximale score van. Grootste film.
K)Roos
Geniale film! Zeer mooie beelden en ook zeker mooie muziek van Eddie Vedder.
Verdiende 29e plek!
jess1
Ik wist helemaal niks van deze film toen ik hem ging kijken. Ik wilde hem eigenlijk niet eens zien omdat hij me zo ontzettend saai leek maar uit pure verveling heb ik hem toch maar gekeken. Wat ben ik blij dat ik ben blijven zitten! Een geweldige film over een jongen die gewoon zijn eigen plan trekt. (Erg goed geacteerd ook.) Absoluut een aanrader!
Testa-Rossa
Hij leek mij in eerste instantie ook erg saai, en toen ik de speelduur zag... Pfft met veel tegenzin aan begonnen.
Inmiddels al 3 keer gezien
Kr!kke
Toch een aparte film, deze Into the Wild.
Ik was wel benieuwd naar deze film, vanwege zijn goed gemiddelde. Eigenlijk wist ik wel op voorhand al dat de film me niet helemaal ging liggen, aangezien ik het verhaal niet echt top vind. Wat ik op voorhand dacht, is dan ook voor een stuk uitgekomen: ik vond het nogal een lange brok, waarin er nogal veel dingen werden gezegd die net iets te filosofisch naar mijn zin waren (ik zeg wel: naar mijn zin, want anderen zullen die juist een sterk punt van de film vinden). Wat ik wel goed vond aan de film, was de pracht van de natuur in de VS die mooi in beeld werd gebracht. Leuk om die verscheidenheid aan natuur in de VS in al zijn facetten eens te bezien...
AGE-411
Bij mij is dit net een groot pluspunt
Guzziking
Mooie muziek, en mooie beelden. Uiteindelijk een in en in triest verhaal (waar gebeurd) , over iemand die de vrijheid zocht maar de dood vond. Het greep mij persoonlijk erg aan.
arjan89
Een week geleden gekeken deze film, blijft door m'n hoofd spoken.
Had voor deze film al een soortgelijk beeld van de maatschappij als onze Alex, zeer indrukwekkend om te zien op wat voor wijze hij met zijn ideeën om is gegaan.
AGE-411
Een week geleden gekeken deze film, blijft door m'n hoofd spoken.
Waarom "
" ?
arjan89
Waarom "
" ?
Omdat het idee dat je een soort van geobsedeerd wordt door een film toch op z'n zachtst gezegd vrij apart is en ik er op sommige momenten helemaal niet aan wil denken. Eén van de boodschappen van de film is volgens mij ook: leef, niet blijven hangen bij gebeurtenissen/indrukken.
Scheffer44
Speciale film vanwege de mooie natuur. Verder niet heel boeiend en soms weleens te langdradig. tenminste dat vind ik van deze film.
Verder vind ik hem zwaar over gewaardeerd, maar wie ben ik;)..
jimmie s
Echt een superfilm!
Leuk en interessant om na afloop te googlen over de hoofdpersoon Christopher McCandless.
Generaal Graftak
Jaja, hij was zeker goed hoor..maar toch is het wel iets waar je van moet houden, denk ik..
gerwinmaster
Leuke film, maar het komt er eigenlijk op neer dat hij alles wat hij heeft weggooit, zonder voorbereiding de wildernis in trekt en een paar maanden later verhongerd. Klikt niet echt als een slimme gast die net is afgestudeerd.
John Lee Hooker
Hij besluit om gewoon effe weg te gaan en van de vrijheid te genieten, dan gooit 'ie niks weg toch? En hij verhongert niet maar had een verkeerde plant gegeten.
kimberlyVD
Hij gooit toch niets weg?.
Zijn geld verbrandt hij... Zijn horloge gooit hij ook weg.
Leonardo86
Mooie film met prachtige natuur beelden.
Toch heb ik er denk ik geen behoefte aan hem talloze keren te kijken..
De moraal die ik er uithaalde was toch dat hoe verderfelijk een maatschappij of samenleving ook kan zijn of worden, de mens heeft andere mensen nodig om te (over)leven, anders gaan we gekke dingen doen.. zoals giftige plantjes eten
killerfreak
speciaal filmpje; geweldige beelden, een aangrijpend verhaal, maar toch verliest de film me bij momenten door z'n langdradigheid. Desalniettemin toch een (klein) pareltje owv de boodschap die erin wordt meegedragen. 3.5*
cordiacovens
in 1 woord GE-WEL-DIG, echt de beelden en het verhaal zijn beide zo mooi ..
Ik vind dat Penn wel vaker wat mag regisseren..de beelden zijn echt prachtig, een heerlijke roadmovie eigenlijk met heel veel drama en en het eind is ook echt zo mooi weergegeven Ik vind het ook zeer goed geacteerd allemaal, ik zat direct in dit verhaal. kwam er nooit meer uit en stond verbaasd van de mooie beelden..

Vijf roadmovies waardoor je meteen een auto wilt huren en erop uit wilt gaan

Vliegverbod: vijf goede films over verre reizen

Intouchables
Komedie / Drama, 2011