• 9.374.165 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van djelle

djelle

sn@ke schreef:

Beestig goede actiefilm . Predator is een film uit 87 , Schwarzenegger viert z'n hoogdagen ... Het verhaal is leuk maar niet erg diepzinnig om het zo te zeggen. Doorheen de hele film is er een intrigerende spannende jungle - sfeer te vinden .... de ene na de andere wordt afgemaakt. Het geheimzinninge rond de predator beïnvloedt die suspense al te meer. De scenes waar je doorheen de ogen van de predator kijkt zijn erg mooi gedaan. De actie is bot en grof maar o zo leuk om zien. Schwarzenegger is op z'n best hier : " Stick around , you're one ugly motherfucker ...." : hilarisch. Dit is vermaak in z'n beste vorm. Predator staat vol van testosteron , actie , humor en spanning. Wat wil je nu nog meer ?

Ook hier kan ik me weer volledig aansluiten bij snake. Volledig juist! (4)

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

sn@ke schreef:

Predator ****

Ook een leuke quote is die van die grote kerel met zijn geweer "Painless". Als een maat van hem zegt dat ie bloed en dat ie dan zegt van: " I ain't got time to bleed!" Die maat dan weer heel droog: " Oh,oke."

Als je het mij vraagt, is het een verdienste van de regisseur (mc tiernan) dat predator een van de betere schwarzenegger films is.

Zie ook : James Cameron

avatar van JackTorrance

JackTorrance

"Als een maat van hem zegt dat ie bloed en dat ie dan zegt van: " I ain't got time to bleed!" Die maat dan weer heel droog: " Oh,oke." "

Huh?

OF ik heb een ander eversie gezien, maar volgens mij zegt hij zoiets als "Got time to dug?"

(ofzo)

maakt ook echt geen HOL uit eigenlijk, hahahahaha, wat lul ik nou.....

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

barre film, met een hoop spierbalgeweld. Naar het einde toe helaas een stuk minder. De één na beste film van Arnie.

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Goeie film !!! Echt een lekkere schwarzenegger film

die je niet verveelt.

avatar van Edie

sn@ke schreef:..Knip..

Ook helemaal mee eens, ik heb nu de SE edition ervan (leuk trouwens! Boordevol nuttige informatie..) en ben blij dat deze in mijn collectie zit, "moet" eigenlijk bij iedere filmfan thuis liggen.

4.5 Ster.

avatar van Diesel

Diesel

Na een herziening stem verhoogd naar 4,5 sterren. Een van de aller beste actiefilms van de jaren tachtig. Een echte trendsetter..

avatar van gertos

gertos

djelle schreef:

Ook hier kan ik me weer volledig aansluiten bij snake. Volledig juist! (4)

Ik vind je analyse op zich correct, maar het werkelijk volledig ontbreken van enig verhaal (jij noemt dat met een behoorlijk understatement "niet erg diepzinnig verhaal" ) stoort mij enorm. Daarom krijgt Terminator van mij vijf sterren en Predator, tja, 2,5 maar doen?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Het verhaal is idd niet erg intelligent in tegenstelling met de meesterlijke terminatorreeks. Maar ik beoordeel ook de film rekening houdende met z'n doelpunten en dat is hier toch duidelijk hersenloos vermaak. In die doelcategorie verwacht ik ook geen goed verhaal maar wel spanning , actie en humor ... Die zaten hier perfect in. Zo kom ik al vrij snel op 4 sterren, anderenzullen dit belachelijk of wat dan ook vinden. Maar omdat de film zo een vermaak levert is het op zich al een meesterwerk voor mij, want dit mislukt wel vaak bij films zoals dit, omdat de spanning, actie en humor niet goed tot uiting komen of gewoon van mindere kwaliteit zijn ...

avatar van Edie

Edie

Toch half puntje vanaf, 4 sterren..

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Toch een van z'n beste films. Samen met de Terminator-reeks. Meesterwerk !!!

avatar van HiLL

HiLL

Misschien wel de beste van de gouveneur! Heerlijke film in die prachtige jungle gaaf monster, goeie actie.

avatar van Flipman

Flipman

Ja, gave film, Predator. Niet geheel onvoorpelbaar, maar zeker een vier waard !

avatar van Frantic01

Frantic01

Super Goede film

avatar van mariove

mariove

Dit is gewoon een klassieker, de spanning, de muziek de special effects voor die tijd gewoon goed!

avatar van Sjoerd_B

Sjoerd_B

Deze film is de shit (zo zeggen we dat toch tegenwoordig) 4,5*

avatar van Leno

Leno

Als ik een film goed vind noem ik het geen strontfilm..

avatar van Riddick

Riddick

Topper van Schwarzenegger.... Vond de tweede wel wat minder de eerste is echt de beste uit de serie...

Redlop

De besluiping van het kamp in de jungle is ook hilarisch.

Doodstil sluipen twee figuren naar binnen. Onopgemerkt schakelen ze bewakers uit...totdat het Major Schaeffer begint te irriteren en om de zaak te bespoedigen een handgranaat in het kamp flikkert. Prachtig.

avatar van moviefreak1

moviefreak1

Redlop schreef:

De besluiping van het kamp in de jungle is ook hilarisch.

Zou bijna vragen , welke film heb ij zitten kijken ? ,maar dat doe ik ook .

Bij het kamp aangekomen , gaat schwarzenegger als eerst naar die auto (die dient als generator) en legt er een bommetje op , tilt deze op (de auto) en duwt deze de helling af , door alle commotie heen , gooit deze Major Scheaffer van jou de eerste handgranaat . Okie ?

Redlop

Maar dat was toch voorafgegaan door een soort stille sluipactie?

Of haal ik nou inderdaad een paar films door elkaar. Hmmm.

avatar van De GeuS

De GeuS

Ze sluipen inderdaad naar tactische posities, maar op het moment dat er een rijdende autobom in het kamp ontploft is het sluipen wel voorbij....

Redlop schrijft recensies van films die hij niet gezien heeft, weet ik toevallig. Misschien was dit een oefening.

avatar van moviefreak1

moviefreak1

Redlop schreef:

Maar dat was toch voorafgegaan door een soort stille sluipactie?

Of haal ik nou inderdaad een paar films door elkaar. Hmmm.

het was inderdaad , voorgegaan door een sluip actie (MAAR ZONDER HANDGRANAAT) , dan komt mijn stukje , en schwarzenegger gooit dan als EERST een handgranaat .

En dit is zeker , want heb net 2 minuten geleden deze scene nog eens bekeken , Vandaar .

Redlop

Ik schreef toch ook niet dat die sluipactie met een handgranaat was. Als ik jou lees zit ik er toch niet helemaal ver naast?

Maar goed...voor mij is het 10 jaar of zo geleden dat ik 'm zag.

avatar van Remmmie

Remmmie

Maar goed, ook ik heb als *fan van Arnie* de Special Dubbel DVD en in deze film is arnie in zijn velletje.......***4,5*** Deze film kan je blijven kijken en kijken.......

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Oei, die DVD moet ik ook hebben.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Die Special Edition DVD is zeker de moeite van het kopen waard. Ik heb laatst de Special Edition DVD van Predator 2 gekocht. Ietsje minder als de eerste maar zeker nog zeer de moeite waard. Vanavond mijn Special Edition van Alien Vs. Predator weer eens kijken

avatar van luuk1988

luuk1988

Nou ik vind dat er toch een stel schrale stukken in zitten, Ze gaan het kamp binnen allemaal schieten en op een gegeven moment stamt onze arnold een huis in en staan daar 2 mannen op hun gemak een kaart te lezen en kijken ze zo van? he wat doe jij hier nou?

heb me hier vroeger wel echt mee vermaakt 3.5 *