• 9.374.096 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van soboer

soboer

Ik vroeg me af of de Predator alleen maar op mannen jaagt.

De GeuS

Op iedereen die gewapend is; het is een sport, dus het moet wel interessant blijven....

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Toch totaal anders dan ik me heb voorgesteld. Het is allemaal best vermakelijk, de sfeer was goed en de effecten zijn goed gedaan. Het script en het acteerwerk zijn echter verre van bijzonder. Enkel het monster zelf was echt leuk, voor de rest is Predator gewoon een vermakelijke actie en niets meer.

3 sterren.

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Echt toffe film, natuurlijk heel erg over the top, maar dat hoort ook in zo'n film!

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Ik vond het ook wel een toffe film, hele goede sfeer zo in de jungle. Lekkere actie. Was ook gek toen je al die ontvelde lichamen aan de boom zag hangen en hoe de gasten werden afgemaakt was ook wel tof :d

• 2077 berichten

Wat is er gebeurd met de poster ? Deze is erg grof en onduidelijk. Stond vroeger toch een andere ?

TheRisingSun

De eerste keer dat ik deze film zag,ik was een jaar of 12 denk ik, vond ik dit echt een bizar smerige film! Sommige ledematen die je rond ziet vliegen,whaaa. Nu vind ik alleen nog maar een vette actiefilm! Arnold op zijn best natuurlijk hè! Ook wel mooi om te zien was hoe die Vietnamees het bijltje erbij neer gooide en zich liet afmaken door de Predator. Niet in beeld gebracht,maar je wist door zijn schreeuw wat er gebeurd was.

PartyMarty

TheRisingSun schreef: hoe die Vietnamees het bijltje erbij neer gooide en zich liet afmaken door de Predator. 4 sterren

Welke Vietnamees bedoel je? Die Indiaan misschien? In dat geval vind ik het makkelijk om te zeggen dat ie t bijltije er bij neer gooide. Denk eerder dat ie gegokt heeft en verloren.

TheRisingSun

Ik vond hem wel wat weg hebben van een Vietnamees,daarom noemde ik hem een Vietnamees Maar zou ook goed kunnen wat jij zegt hoor,alleen ik interpeteerde het zo,vandaar!

PartyMarty

No problem, vind dit wel de gaafste Schwarzenegger trouwens!

TheRisingSun

Zeker een van zijn beste films! Alleen de eerste 2 Terminators vond ik nog beter dan deze!

I'll be back!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

PartyMarty schreef:

Ja, die flip was apart. Die kon aan voetsporen zien hoeveel mensen waarheen liepen, wat ze hadden gegeten en welk kleur bankstel ze thuis hadden staan.

Ik vond hem een vreemde, maar daarom boeiende, kruising tussen Elvis en een indiaan. Het moment dat hij zijn wapen weggooit is vaak besproken (imdb...), maar het was net iets voor hem om te doen, en het op zijn eigen manier te proberen.

PartyMarty

Sonny Landham is zijn naam. Zijn minibiografie op Imdb vermeldt: "An actor with a powerful physique, booming voice and Native American looks" Hij speelt overigens in veel films, waarbij zijn vertolking van Billy Bear in 48Hrs. mij het meest bij staat.

Captain Pervert schreef:

Valt de predator hem op die boomstam nu in de rug aan of niet

mister blonde

dat is in de film niet te zien. je hoort alleen geschreeuw.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

mister blonde schreef:

dat is in de film niet te zien. je hoort alleen geschreeuw.

Volgens mij zie je toch echt dat de predator hem face-to-face benaderd (vanuit het perspectief van de predator).

mister blonde

dacht het niet, hoor. zal het vanmiddag eens opzoeken (op mijn brakke VHS).

avatar van WB

WB

JoeHallenbeck schreef:

Volgens mij ook ja! Dan zie je die Chief Runningwater naar het beest kijken...

De GeuS

Het mes is wel in zijn rechterhand, dus het zal inderdaad wel van voren zijn; door de vorm van zijn lichaam dacht ik dat de predator hem in de rug aanviel....

PartyMarty

Weet vrijwel zeker dat Mister Blonde gelijk heeft. Misschien zijn jullie in de war met Carl Weathers?! Of jullie hebben een versie met extra scenes?!

avatar van zombie

zombie

JoeHallenbeck schreef:

Volgens mij hebben jullie gewoon allebij gelijk...
Billy stopt op de boomstap, dondert zijn geweer weg en pakt zijn extra large knife. Vervolgens zie je vanuit de predator, Billy van de voorzijde (want hij had zich tot zijn belager gewent) en uiteindelijk hoor je alleen zijn gegil nog...dus hij wordt van voren aangevallen, maar 't komt niet expliciet in beeld.

Te gekke soundtrack trouwens...

mister blonde

zombie heeft gelijk. je ziet idd. heel kort vanuit de ogen van de predator Billy op de boomstam, waarna de overgeblevenen geschreeuw horen .

inderdaad.

avatar van boondock

boondock

Voor die tijd zeer relaxte film, vond het toen zo mooi hoe hie kerel zijn 'geweer' noemde: painless

avatar van mikey

mikey

goedgemaakte actie met adembenemende decors. leuke rollen van actiehelden weathers en ventura. groep supercommando's vechten in het oerwoud een vendetta uit met een alien. zelfs de megagun van ventura is niet tegen het gedrocht opgewassen. that's entertainment!!!

avatar van Pacino88

Pacino88

Éen van de betere Arnold films,vermakelijk,goeie actie en goeie muziek.

Vooral het oorlogsgedeelte is goed,maar met de alien is ook niet mis.

3,5 ster

SUPER film

Beste actie

Soundtrack is beestig goed

De film waarmee de nieuwe ras "predators" begon

Spannend en intelligent

EEN DIKKE 5!!

No comments~

Predator ****

Beestig goede actiefilm . Predator is een film uit 87 , Schwarzenegger viert z'n hoogdagen ... Het verhaal is leuk maar niet erg diepzinnig om het zo te zeggen. Doorheen de hele film is er een intrigerende spannende jungle - sfeer te vinden .... de ene na de andere wordt afgemaakt. Het geheimzinninge rond de predator beïnvloedt die suspense al te meer. De scenes waar je doorheen de ogen van de predator kijkt zijn erg mooi gedaan. De actie is bot en grof maar o zo leuk om zien. Schwarzenegger is op z'n best hier : " Stick around , you're one ugly motherfucker ...." : hilarisch. Dit is vermaak in z'n beste vorm. Predator staat vol van testosteron , actie , humor en spanning. Wat wil je nu nog meer ?

Naakte vrouwen....

Het is dan ook een 4 en geen 5 sterrenfilm