• 9.377.017 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Kan deze zo vaak zien als ik wil en dan nog blijft hij voor mij even vermakelijk als de eerste keer! Echt zo'n lekkere actiefilm,gruwelijk gewoon!

avatar van Nieke

Nieke

Als ik deze bekijk, kan ik dan AVP beter volgen of geeft ie geen meerwaarde eraan?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

AvP kan je best volgen zonder ook maar één Predator of Alien film gezien te hebben. Toch zou ik deze eerst maar even bekijken, is namelijk veel en veel beter dan AvP. Een van de beste actiefilms van de jaren '80 dit.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Inderdaad een topper uit de jaren 80 ! Maar een film however die evengoed vandaag had kunnen uitkomen. Een paar gruwelijke scenes en vooral onvoorspelbare film. In de jaren 80 was het meer dan ooit de gewoonte dat je op oorhand wist dat de goeden gingen winnen, maar dat gevoel is er bij deze film niet. Het eindgevecht tussen schwarzie en dat beest is een prima sluitstuk aan een beklijvende film.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

En dan dat zinnetje : 'You are one ugly motherfucka'. Oh jongens, dat blijft toch bij.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"Contaaaaaaaaact!!"

avatar van KingConan

KingConan

Schwarzenegger's beste film

avatar van aerogp1

aerogp1

Was geweldige film zeg! Schwarzenegger in topvorm, met korte snedige opmerkingen compleet! Vond op het eind alleen niet echt duidelijk hoe of wat, maar dat ligt msschien aan mij. Kijk nooit alien, predator films

avatar van erwku

erwku

heerlijk spannende actiefilm, vooral de eerste keer.

avatar van erwku

erwku

I see you,...

avatar van zoutzak

zoutzak

aerogp1 schreef:

Kijk nooit alien, predator films

de eerste delen van Alien en Predator zijn toch echt compleet verschillende films!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zeer goede film, met echt een leuke cast. Predator is een orgineel verzonnen monster waardoor de hele film ook zeer spannend en leuk blijft.

Een van de betere films van Arnie!

4,0

Predator is een goede film met (voor die tijd) uitstekende special effects. Okay ik ben het met je eens als je zegt dat de scene waarin Dillon (Carl Weathers) zijn arm verliest erg knullig is, maar de eerste keer dat je de film ziet valt het niet eens op dat zijn arm gewoon zichtbaar is onder zijn vestje!!

Verder gewoon een erg vermakelijke actiefilm met een originele twist door de komst van de cosmische jager.

Een 4

Bruce

avatar van Achilles

Achilles

Predator heeft me zeer aangenaam verrast. De ultieme jager die eer hoog in het vaandel heeft staan. Een prooi is niet zomaar een prooi. De prooi moet een waardige tegenstander zijn.

Een leuk verzonnen monster/jager die cool overkomt.

Daarnaast is de film voorbij voordat je het weet. Meestal een goed teken.

Een dikke 4!

avatar van Diesel

Diesel

BruceWillems schreef:
dat zijn arm gewoon zichtbaar is onder zijn vestje!!
Klopt. Sterke scene maar dat je die arm ziet is erg jammer idd.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

BruceWillems schreef:

Ik heb de film toch al een aantal keren gezien,maar het is me nooit op gevallen. Zal de volgende keer dat ik hem kijk eens goed opletten.

avatar van iivan

iivan

standaard actie filmpje, maar wel met de nodige actie.

heb me tydens de 2de x tevens niet verveeld!

leuk voor een zaterdagavondje met vrienden.

****

avatar van Materny

Materny

Zeker een mooie film en persoonlijk een van de beste uit de jaren 80.

De acteerprestaties worden overschaduwd door de spanning die de predator opbouwt en op de manier waarop de predator wordt geintroduceert is geniaal. .

Het duurt lang voordat we de predator in volle gestalte rustig kunnen zien en het is werkelijk mijn favo horror character.

Op alle punten is deze film sterk metname door de predator, de acteerprestaties ( arnie = toppie ), en de Special Effects.

Ook de snelheid blijft in het verhaal, metname door de constante spanning en het weglaten van een lange into.

Prachtig

avatar van boschenaar

boschenaar

Super film van arnold een 5 waard

dutchtuga

Weer eens gezien als SE DVD na veel jaren en dit blijft een zeer vermakelijke en inventieve film. Die predator is werkelijk een lust voor het oog en draagt bijna de hele film. Net niet zo geniaal als Gigers Alien maar zit er niet ver van.

Predator is naast een Arnie-vehikel nog eens een oorlogsfilm en een The Thing achtige Science Fiction wat deze film toch wel een hoge herzieningswaarde geeft. Een soort The Thing in the jungle eigenlijk.

Verder krijgen we natuurlijk de standaard actie nonsens maar zo vermakelijk en plezierig als hier worden ze naar mijn mening niet meer gemaakt.

avatar van a.r.t.

a.r.t.

echt een topper

- zeer goed muziek en effects

- het wezen is echt heel goed

- painless... haha

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Aktie en spanning in een iedeale mix.

avatar van kaasaanfiets

kaasaanfiets

wat een verschrikkenlijk goede film was dit zeg, nou ben ik ook wel een beetje bevoorrecht omdat ik eigenlijk arnold swartzenegger een hele goede acteur vind

ik weet dat ik hiermee veel mensen tegen het hoofd stoot maarja, ik vind dat accent en zijn houding en stem gewoon grappig overkomen en ik mag er graag naar kijken, ik moet vaak gewoon lachen om gingen wat hij bijvoorbeeld zegt terwijl het helemaal niet iets is om over te lachen(als je snapt wat ik bedoel)

anyway voor een film uit 1987 ziet het er echt goed uit zelfs die preditor ziet er goed uit...

dikke actie dikke guns dikke shit

dik cijfer... 3.5

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Ik vind deze film echt fantastisch, met mooie special effects in die tijd. Arnold die in deze film echt in topvorm is. Verder bevat de film behoorlijke spanning, actie, en een geweldig sfeertje in de jungle, met mooie opnames. Behoort zeker tot mijn favoriete films van Arnold Schwarzenegger! **** (4 sterren).

Echt de moeite waard!

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Coontaaaccct !!! Ik vind dit voor een actiefilm zeer goed geslaagd. Als je de film zonder enige voorkennis bekijkt verwacht je in het eerste halfuur niet dat daar een alien rondloopt.

Verder heb ik het gevoel dat de beste (hollywood) actiefilms nog altijd uit de jaren '80 komen. Wat ze nu produceren aan de lopende band is allemaal zooo cliché en lachwekkend.

Goed gezegd roodkapje.

Niet dat dit veel minder cliché is natuurlijk ...

Anyway, Arnold of geen Arnold, jungle of geen jungle, voor mij is dit een film over de Predators, en de rest boeit mij dan ook niet zo. Wat mij dan weer meer verbaast is dat het de laatste jaren wat mist aan films met zorgvuldig uitgewerkt alien materiaal. De mythes rond de Aliens, of de Predators, die zijn een beetje uit de tijd blijkbaar. Jammer, want mij ligt het wel.

Ook hier. Film kent een goeie opbouw zonder Predator, enkel een paar kleine hints, daarna volgen de lekkere scenes uit de ogen van de Predator, en als toetje krijg je een spetterende afsluiter.

Toch blijft de Pred een beetje achter op Giger's Alien. Zowat in elk opzicht. Iets te opschepperig, minder mooi design, minder bruut en puur. Verder houden enkele details de film van een echt hoge score. De Pred ziet er ietwat dom uit zonder masker (jammer dat hij het afneemt), nogal wat domme quotes in de film, en ook een beetje eerloos dat hij zichzelf opblaast.

Al bij al een leuk actiefilmpje, dat luchtig genoeg is om niet serieus genomen te worden. En gelukkig maar. Kleine 3.5*, met dank aan het leuke einde en de scenes vanuit het oogpunt van de Predator. De tweede ook maar weer een keertje herzien.

dutchtuga

Vergeet de sterke soundtrack niet. Een punt dat bij mij zeker voor een meerwaarde zorgde. Maar idd een inventieve film (iets wat de laatste jaren nodig gemist wordt) die leuk blijft en lekker wegkijkt.

Die valt bij mij eerder onder de kleine details. Zware, opgeblazen flutmuziek, 13 in een dozijn. Gelukkig ontploft er genoeg zodat je het meeste niet bewust hoeft te aanhoren.

De effectjes van de Pred zelf waren wel weer leuk.

Onderhond schreef:

De effectjes van de Pred zelf waren wel weer leuk.

Vind dat deuntje in de openingssequence toch echt heerlijk.

Moet deel 2 ook maar weer eens bekijken.