Predator (1987)
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 27 augustus 1987
Plot Predator
"Soon the hunt will begin."
Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.
Major Alan "Dutch" Schaefer
Jorge "Poncho" Ramirez
Major General Homer Phillips
Rick Hawkins
Predator / Helicopter Pilot
Hostage Executed by the Russian (onvermeld)
jumpstylemovie
Omg, heb ik hem gister gekocht en gekeken, komt ie nu op tv
Wees blij. Jij hebt goed geluid, geen reklameonderbrekingen en geen logo's door je beeld gehad.
Dorpsgek!
Het is zeer spannende actie film,van begin tot eind ik heb me zeer leuk vermaakt toen de film net uit was onderteusen is dat zo vaak op t.v geweest.Ik kijk er niet meer na.
Voor mensen die het wel doen veel plezier.Ik geef deze film een 7plus.
Tonypulp
Net nog het laatste stukje meegepikt, wat blijft dit toch een fantastische film
Heerlijk slot met het kat en muis spel, You're one ugly motherfucker
JacoBaco
You're one ugly motherfucker
Iets wat je nooit tegen een Predator moet zeggen. Volgens mij zijn ze best ijdel.
En zo lelijk zijn ze niet. Toch?
PEN15
Het enige ongeloofwaardige is
Er is ook zo'n vaste filmwet die echt zijn beste tijd heeft gehad. Boomstam Arnold staat op die Boomstam en bevindt zich plotseling voor de voeten van de predator. De predator hoeft zich alleen maar om te draaien en...oh.. hij heeft zich ineens verstopt onder die boomstam.
In ontelbare films zitten die 100% onmogelijke ontsnappingsmaneuvers en het is niet eens meer om de kijker te foppen, het is gewoon net doen alsof de kijker achterlijk is. Het is té ongeloofwaardig, leuk als we het nog nooit hadden gezien.. maar tot vervelens toe net zo afgezaagd als die hand op je schouder hey schrik effect van je buurman.
Vandaag weer op televisie, de zoveelste keer. En ik moet toegeven, het is echt zo'n film waarbij het niet uitmaakt hoe vaak ik hem heb gezien, als ik ook maar afstem bij het begin wil ik hem helemaal afkijken. Hij is nog altijd zo spannend en tof. Geniaal en om te lachen gewoon. Die tarzans-oorlogskreet van "Dutch" bijvoorbeeld en hoe de camera van bovenaf inzoomt op Arnies overontwikkelde nekspieren. Je hoeft hem niet eens aan te schaffen, hij komt toch wel regelmatig voorbij. En die poster, man. Blijft toch een van de gaafste posters die ik ken.
Zag gister weer een klein stukje. Geweldig hoe ontzettend tijdloos en goed het allemaal is. Echt een klassieker.
Donkerwoud
Typische telg van de jaren tachtig actiefilms, met stoere mannen die veel schieten en foute oneliners maken. Niet helemaal mijn ding en dus een betrekkelijk lage score. Zal er ook iets mee te maken hebben dat ik als tiener al weinig had met de Schwarzenegger's en Stallone's van de wereld.
Stu-Pot
Nee helemaal niet. Buiten het kapsel lijkt 'ie als 2 druppels water op mijn ex.
LOTR-lover
Wow! Ik ben van de generatie die is opgegroeid met Alien vs. Predator en vanuit dat oogpunt ben ik terug gaan werken naar de oude, originele Predator en Alien films. Van deze film (Predator) had ik erg lage verwachtingen omdat Schwarzenegger erin speelt en zacht uitgedrukt: ik ben geen fan van hem.
Maar wat een meevaller was dit zeg! Vond zelfs de special effects nog erg goed, bedenkend dat de film al uit eind jaren 80 komt. Vond het mooi te zien hoe alle details die ik alleen kende uit de latere films, ook allemaal in het origineel zitten. Logisch natuurlijk, maar toch.
Al met al een toffe film en zeker niet veroudert!
Dennissssss
Best nog kijkbaar vandaag de dag. Special effects zijn niet geweldig, maar dat kun je ook niet verwachten van zo'n oude film. De predator zag er opzich best aardig uit!
Weertenaar
Typische midden jaren tachtig film die helaas te mager in het vel zit: 2.50 (2.30)
De sleet heeft na al die jaren vat gekregen op het simpele concept, dat het enkel van een paar kills en spannende momenten moet hebben. Daar waar andere klassiekers moeiteloos overeind blijven, is dat voor Predator helaas niet weggelegd. Daarvoor mist de prent boeiende personages, een moment van opwinding dat de film nooit meer doet vergeten of een spectaculair slotakkoord. Want van een climax als deze gingen er destijds ook al dertien in een dozijn. Het imago van Schwarzenegger, en McTiernan die aan de touwtjes trekt, redden Predator van een wisse dood, maar echt veel stelt het allemaal niet voor. Het script heeft uiteindelijk te weinig te bieden, behoudens de voor die tijd kenmerkende, maar o zo foute oneliners. De opvolger heb ik nog nooit gezien, benieuwd wat dat is.
paul83
Simpel concept, geen memorabel moment van opwinding en blijkbaar een anticlimax...
Ben het met alle punten..... niet eens. Leg mij maar eens uit waarom het een simpel concept is. Memorabele momenten genoeg en laten we maar even beginnen:
1. de helikopterscene met long tall Sally ter ondersteuning
2. de vonst van de gevilde lijken
3. Blain die door het kamp raast met the Painless
4. het ommaaien van het bos
5. de ontmoeting Dutch en Dillon
6. en het eindgevecht met de Predator is juist voor mij een van de meest memorabele gevechten.
Maar om een lang verhaal kort te maken: als je dit niks vind door de punten die je noemt dan moet je niet eens de moeite nemen om deel 2 te kijken.
madmax1
Top amusement
@
. Weertenaar.
Ik raad je aan alle Predator films niet meer af te kijken..
RuudC
Mijn liefde voor actiefilms is ontstaan in de laatste jaren van de basisschool. Voor mij en mijn toenmalige vrienden moesten films aan twee eisen voldoen: veel actie en het '16' embleem bevatten. Predator is me van die tijd het meeste bijgebleven, omdat die me de stuipen op het lijf joeg.
Inmiddels durf ik wel te slapen zonder dat ik eerst onder het bed en in de kast moet kijken en daarmee is Predator ook niet meer echt angstaanjagend. Toch kan ik best genieten van de actie. Het verhaal is weinig origineel en Arnold is minder overtuigend dan ik van hem gewend ben. Het fijne aan Predator is dat voor de (nieuwe) kijker de spanning er lang in wordt gehouden, omdat de badguy stukje bij beetje iets van zichzelf laat zien. Ondanks dat de eindconfrontatie niet heel spectaculair is, is de opbouw daartoe dat wel. Er wordt goed gebruik gemaakt van de claustrofobische setting in de jungle. En natuurlijk credits voor die fantastische oneliner: Get to the choppah!!
DO EEEET!!! NAAAAUW!!!
Ook uniek : een niet te parodiëren film. Wat zou je aan al die gasten nog kunnen parodiëren? Ze zijn stuk voor stuk al totaal over-the-top... en toch eigenlijk behoorlijk indrukwekkend.
Fout? Camp? Tijdloos. Echt geweldig, en hij ziet er nog fantastisch uit ook.
Moet trouwens zeggen dat ik deel 2 ook lang niet slecht vond (hoewel hij maar héél weinig met deel 1 te maken heeft), en dat ik ook aan de Alien vs Predator-films veel plezier beleef. Zou er iets mis met mij zijn? Hoe oud ben ik wel niet?
AGE-411
Roger Thornhill
Zou Strauss-Kahn misschien ook geïnspireerd zijn door de Sperminator?
Fran
- 1953 berichten
Ooooh, ik vind dit zo'n spannnende film. Je zit van het begin tot het einde op het puntje van je stoel. En dan die beelden in de jungle. Ook al is het éen oudere film, ik vind hem vedomd goed in elkaar steken en het blijft superspannend.
puckb96
De Predator films blijven lollig. Met name als Arnold Schwarzenegger de actieheld speelt. Wel erg van die vent die die vrouw heeft onthoofd en geobserdeerd was door deze film. Poehhhhh, wat een gek
AGE-411
Er wordt toch nergens iemand onthoofd, en zeker niet door een vrouw?
RuudC
Hij bedoelt die zaak van een of twee maanden geleden, waarin een Zuid-Amerikaanse fan iemand vermoordde. Blijkbaar geïnspireerd door deze film.
Roger Thornhill
Ongetwijfeld weet AGE-411 dat wel, gezien het feit dat hij zelf naar dat berichtje heeft verwezen in zijn posting van 18 mei. Maar hij heeft wel gelijk, als je je door deze film laat inspireren moet je wel een beetje in stijl blijven. Dus niet een hoofd maar een arm afhakken, of je eigen borst openkerven terwijl je op een levensgevaarlijk bruggetje boven een snelstromende rivier staat, of tabak kauwen om "a god damned sexual Tyrannosaurus" te worden. (Ik bedenk me nu pas dat Blain daar eigenlijk "a god damned sexual predator" had moeten zeggen. Gemiste kans.)
puckb96
Nee helemaal niet. Buiten het kapsel lijkt 'ie als 2 druppels water op mijn ex.
Geniiaaaal!

dilly23
Uitstekende aktiefilm in een mooie omgeving. Goede rollen, zelfs Schwarzenegger doet het prima. Heb me uitstekend vermaakt.

Predator: Killer of Killers

Predators
2010

Predator 2
1990

Nieuwe 'Predator'-film op komst, regisseur al bekend
Iconische film 'Predator' met Arnold Schwarzenegger vanavond op TV

One Media deelt nieuwe trailer voor 'Prey' de vijfde film in de 'Predator'-franchise

'Predator'-makers slepen Disney+ voor de rechter

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991