• 9.377.311 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke aktiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

*You're one ugly motherfucker*

Toch wel 1 van de beste actiefilms ooit gemaakt in mijn ogen!

Geweldige actie, stoere acteurs, geweldige oneliners, nog meer actie, veel schieten, veel bloed, schrikmomenten, veel doden, enorme spieren en nog meer actie.

Meer is er niet nodig voor een heerlijke actiefilm en Predator heeft het allemaal in overvloed!

Verhaal is natuurlijk erg mager. Een aantal commando's moeten de jungle in om een aantal mensen te zoeken en dan lopen ze toevallig tegen de Predator aan die het op hun heeft voorzien. Gaat natuurlijk nergens over, maar stoorde me totaal niet. Deze film kijk je voor de actie en dat is er in overvloed!

avatar van otherfool

otherfool

MatthijsGr00t schreef:

*You're one ugly motherfucker*

DE quote natuurlijk van dit lekkere werkje met Arnie in zijn hoogtijdagen. Vieze monsters, een aardige setting, het nodige geweld. Leuk jaren '80 vehikel.

3*.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goede sf film, met op en top actie en spanning.

Toen ik hem de eerste keer zag zat ik op het puntje van mijn stoel. Onlangs nog eens gekeken en hoewel de special effects niet meer mee kunnen tov de hedendaagse blijft het een top actie/sf film.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Cleanshot schreef:

Vind juist dat de special effects nog heel goed mee kunnen, wat bedoel je met "niet meer mee kunnen"? Het ziet er vandaag de dag nog steeds zeer goed uit allemaal dus dit ben ik totaal niet met je eens.

Karl van H.

Het laserkanon van de Predator is wat knullig en ook het onzichtbaarheidsschild is niet meer wat het geweest was, maar over het algemeen ziet deze film er nog wel prima uit, ja. De Predator zelf is nog maar amper verouderd (al is 't wel een lomp monster, natuurlijk).

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Karl van H. schreef:

Ok dat ben ik inderdaad wel met je eens, maar het is niet zo dat ik me er nu aan stoor als ik het zie. Dit zijn overigens ook precies de enige minpuntjes op sfx gebied Je kent deze film goed zo te zien.

Karl van H.

Arnold Schwarzenegger was een belangrijke pijler in mijn opvoeding

avatar van Harmonica Man

Harmonica Man

Ik heb deze film al zeker 10 keer gezien en het is voor mij nog steeds één van de beste actiefilms. In het begin lijkt het een beetje een doorsnee actiefilm totdat de "onzichtbare"vijand ten tonele verschijnt. Hoe het legertje wordt uitgedund is fantastisch. Jesse Ventura met zijn over the top machine gun is hilarisch.

De vervolgen hierop halen het niveau van deze film helaas niet.

madmax1

Litlle richard long tongeu salliby, wapperende wieken in de jungle, iedereen beneden muistil het gaat geginnen , mouwen oprollen dat de spierballen goed zicht baar zijn.

madmax1 schreef:

Net herzien, top vermaak.

En nu in het Nederlands ...

madmax1

Waarschijnlijk iets verkeerd gegaan maak je gelijk vrienden mee?

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goede actiefilm met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.

Toen de film verscheen eind jaren 80 was het een kaskraker, maar ondertussen heet de film toch veel van zijn elan verloren.

De special effects zijn niet meer zo indrukwekkend, en ook het verhaal is maar zwak.

Het is een doorsnee actieprent, die zeker niet slecht is, maar er bestaat ondertussen wel beter.

Ben meer benieuwd wat we van de nieuwste 'Predators' mogen verwachten.

Het was nog niet zo heel lang geleden dat ik deze film heb gezien.

Maar naar aanleiding van de nieuwe Predator film heb ik ze ineens alle 3 aangeschaft, vooral ook omdat de eerste 2 in een aanbieding tezamen te koop stonden in Blu-ray.

Het is zeker geen slechte film zoals ik reeds zei in mijn eerdere commentaar, maar wat de special effects betreft moet ik mijn eerdere mening toch bijstellen.

En waarschijnlijk heeft het te maken omdat ik de film nu op Blu-ray heb gezien dat het er allemaal veel beter uit ziet, en ook het geluid is nu uitstekend, het is zoals bij vele filmen heb ik al ondervonden met Blu-ray, alles ziet er beter uit en ook de sound heeft een enorme boost gekregen. Echt een aanwinst Blu-ray.

Daarom ook dat ik mijn score voor deze prent verhoog.

avatar van billenknijper

billenknijper

hhahahahah

billenknijper schreef:

hhahahahah

avatar van Reinbo

Lijkt me vrij duidelijk, inderdaad heerlijk begin.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Al kijk ik deze film telkens maar weer opnieuw, na een keer of 5 gezien te hebben blijft hij nog steeds leuk. Lekkere ouderwetse actieknaller waarbij er helaas slechte vervolgen achter geplakt werden. Deze film zorgt nog altijd voor op en top vermaak.

avatar van Da-Wood

Da-Wood

Heeft veel indruk gemaakt toen ik nog erg jong was, en ik kan er nu nog steeds met volle teugen van genieten.

Geweldige actiefilm!!!

avatar van SimtekF1

SimtekF1

Wat kun je hier nog over zeggen, alles is zo'n beetje al gezegd.

Veel spierballen, veel actie, veel bloed, goede film en voor velen ook een stukje jeugd sentiment.

I love "Painless"

Dat stukje waarin Ahnul "Get to the choppr" fluistert

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Eindelijk weer eens gezien maar nu op bluray. De kleuren (groen, middengroen, donkergroen, lichtgroen en nog 86 soorten groen) komen zo mooi van het scherm af alsof ze hem vorige week geschoten hebben. Predator staat na inmiddels bijna 25 jaar nog steeds als een huis, een echte actieclassic.

avatar van GuyB

GuyB

Schwarzenegger & een jungle. De predator neem ik erbij.

Een erg sterk actiespectakel kreeg ik net voorgeschoteld. Ik weet zeker dat Stallone dit werkje in detail bekeek voor het maken van 'The Expendables', vooral het eerste halfuur dan. Film start meteen sterk als we Arnold zien rondlopen met een sigaar in z'n mond en dat we tevens de bevestiging krijgen dat zijn companen Carl Weathers en Bill Duke mannen zijn die als gegoten in hun rollen passen!

Wanneer ze aankomen in de jungle krijgen we stuk voor stuk memorabele actiescènes voorgeschoteld en een heleboel leuke oneliners die waarschijnlijk al allemaal gepost zullen zijn.

Alles wat ik leuk vind in een film zit hier dus in, maar mensen die voor de predator kijken zullen ook niet bedrogen uitkomen aangezien het wezen best mysterieus blijft en (buiten de titel natuurlijk) niet duidelijk is om welk wezen het gaat en tot wat het allemaal in staat is, een aanpak die vraagt naar vervolgen natuurlijk.

De kers op de taart van deze vlijmscherpe actiefilm is de heerlijke soundtrack, maakt de film compleet.

Dikke 4,5* voor nu met een nog dikkere kans op verhoging.

avatar van sacha77

sacha77

In mijn ogen de best SF-horror ooit. Stoer vormgegeven 'monster', prima soundtrack en een bloedstollend spannend verhaal.

"I ain't got time to bleed." brilliant!

@Reinbo

Reinbo schreef:

Lijkt me vrij duidelijk, inderdaad heerlijk begin.

Blij dat je even vertaalde uit het ... welke taal zou het zijn?

madmax1

Ik denk uit mafkeezen land.

avatar van Djarune

Djarune

Ik vind het jammer dat je geen top 10 met een bepaald thema kunt samenstellen op mm. Deze scoort namelijk zeer hoog in mijn jeugdsentiment top 10!

Djarune schreef:

Zelfde hier.

En in tegenstelling tot andere jeugdzonden, kan deze me tot de dag van vandaag smaken. Een van de weinige hersenloze actiefilms die ik tot vandaag super vind.

avatar van Achilles

Achilles

Topper!

pirma opbouw, heerlijke one-liners, goede spanning en zeer vermakelijke actie. Doorstaat de tand des tijds, want geniet nu nog steeds.

Kan ook echt genieten van het moment dat het wezen als een ware "predator" de boom afloopt en zijn prooi besluipt...

dikke 4*