• 9.373.522 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van Megaibo

Megaibo

Heb net Predator weer gekeken voor de 10de keer ofzo. Hij blijft geweldig. Arnold Schwarzenegger is mijn man en ook nog is weer volop actie.

AGE-411

Toch een beetje een ondergewaardeerde film alhier.

avatar van Kevin13

Kevin13

Is een 3.5* dan niet goed...?

Kevin13 schreef:

Is een 3.5* dan niet goed...?

Een 7,8 op IMDb vind ik beter dan een 3,5 op Moviemeter.

avatar van killer13

killer13

wat een film. heb em al een stuk of 110 keer gezien. deze film blijft gaaf. arnold schwarzenegger kicks predator ass!!!!!!!!!!!!!

avatar van stephan73

stephan73

Predator blijft één van de beste testosteron-films die ik ken. Een adrenaline rush van dik anderhalf uur, met een cast van stoere gasten.

De stoerste is natuurlijk Dutch, maar ook de rest (vooral Bill Duke als Mac en Jesse Ventura als Blain) weet van wanten.

Keiharde actie in een perfecte setting.

Voorlopig een enorm dikke 4, maar de kans op een 1/2 punt verhoging is enorm!

avatar van jipt

jipt

Leuke film, mooi gefilmd, monster vond ik minder tof.

First Blood en Terminator vond ik beter. Binnenkort deel twee kijken, morgen misschien. En binnenkort ook maar eens True Lies en Total Recall kijken. (naar die tweede ben ik erg benieuwd)

Hiervoor tot nu toe 3* maar misschien nog een verhoging

avatar van pierrrke

pierrrke

och wat een gemiddelde dat mag voor mij 0,5 sterren omhoog, ik vind dat deze volgens mijn mening beter verdient dan alien, die laatste is natuurlijk een klassieker maar ik vind predator veel spannender en de predator zelf heeft een leuker hoofd, de sfeer in deze film is waanzinnig ik kreeg het er warm van jammer dat ie zo snel gedaan was. deel 2 vond ik niet zo goed , AvP 1+2 zijn debiel en nu maar wachte op predators. dat zag er al niet slecht uit.

avatar van pierrrke

pierrrke

kun je first blood, terminator hiermee vergelijken?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Sorry hoor, maar mensen die zeggen dat een Predator beter is dan een Alien - of erger nog: dat het hóófd van de Predator beter is dan die van een Alien -, die hebben o-ver-duidelijk niet goed opgelet

En je kunt het inderdaad met die films vergelijken, in die zin dat het typische jaren '80-actiefilms zijn. Maar dan zonder alien erin, natuurlijk.

avatar van jipt

jipt

Ja dat bedoel ik ook, en dat het een hoop testosteron bevat

avatar van JustMike

JustMike

beste deel ervan, ik vond schwarzenegger wel cool, zoals we hem kennen.

avatar van Vascago

Vascago

JustMike schreef:

beste deel ervan, ik vond schwarzenegger wel cool, zoals we hem kennen.

Prachtige recencie, chapeau

avatar van Bélon

Bélon

Petje af Harry, echt een top reactie, laat ieder nou maar gewoon de recensie schrijven die hij/zij wil.

PS: dat is recensie en niet recencie, spel 't dan in ieder geval goed als je iemand afzeikt

AGE-411

Voor de fans: Vanavond op 2BE.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bélon schreef:

Hij heeft anders gewoon gelijk hoor. Niemand wil die one-liner tussen de recensies zien, daar is de functie niet voor.

avatar van Vascago

Vascago

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Niet echt mijn dada.

Even de minpunten, maar wel mooi in spoiler gezet

- De inval in het guerillakamp gaat erg vlotjes. Guerillero's zijn dan misschien niet de meest getrainde soldaten, een beetje meer tegenstand zou je wel kunnen verwachten.
- Het monster (voor ik de film keek wist ik niet dat het een buitenaards wezen betrof; omdat het hier dus duidelijk wel van dattum is was de film imo meteen veel minder waard).
- Het man-tegen-man(???)gevecht waarin Schwarzenegger het opneemt tegen het monster vind ik compleet onrealistisch. Het monster vernielt bomen alsof het twijgjes zijn, maar als hij Arnie slaat gebeurt er niets.
- De indiaan die alles supergoed ruikt en voelt offert zichzelf zonder veel tegenstand op.

Al bovenstaande dingen zorgen ervoor dat ik deze film niet hoger kan waarderen dan de gemiddelde Seagal-film.

Povere twee sterretjes dus

Niet echt mijn dada.

Even de minpunten, maar wel mooi in spoiler gezet

Povere twee sterretjes dus

Die wil gewoon eervol sterven. Die offert zich niet op.

avatar van yeyo

yeyo

Sportingerke schreef:

We hebben het hier dus wel over een groep bestaande uit Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Bill Duke én Jesse Ventura! Je denkt nu toch niet dat een paar achterlijke Zuid-Amerikaanse guerilla strijders daar tegen opgewassen zijn? Ik vind zelfs dat ze al bij al nog lang stand hielden!
Sportingerke schreef:

Nogmaals, we hebben het hier wel over Arnold Schwarzenegger, een man die boomstammen over z'n schouders draagt alsof het twijgjes zijn. Om maar te zwijgen van hoe hij door 'trashtalk' the predator z'n zelfvertrouwen totaal ondermijnt ("You one ugly mothafucka!")
Sportingerke schreef:

Toch gewoon een zeer nobele daad? Ligt volgens mij perfect in de lijn van zijn stereotype personage!

avatar van Bélon

Bélon

yeyo schreef:

Inderdaad, een Oostenrijkse body-builder en een Amerikaanse show-worstelaar bij elkaar winnen 't uiteraard makkelijk van een jungle commando eenheid getraind in hun omgeving, De wapens? Arnold weet met z'n accent en wellicht slechte adem zelfs buitenaardse wezens de stuipen op 't lijf te jagen, dus een paar commando's zijn natuurlijk kinderspel

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Heb nog niet veel films van Arnie bekeken, maar met wat fake spierballengerol en wat loze quotes overtreft hij mijns inziens zelfs het emotieloze aikido van een Seagal niet.

Ik begrijp dan ook niet zo goed waarom deze film een soort cultstatus heeft en goed scoort.

Is Schwarzenegger zo een figuur die je goed moet vinden omdat hij je anders Chuck Norris-gewijs even een lesje komt leren?

avatar van paul83

paul83

Sportingerke schreef:

Cultstatus? Dit is gewoon een goed in elkaar gezette film. Het heeft alles wat een actiefilm nodig heeft. En dit is gewoon één van de beste Schwarzenegger films.

Tevens ga jij niet eens in op de inhoud van de film. Loze quotes en spierballengerol? Deze film verdient wel een betere recensie.

avatar van yeyo

yeyo

Sportingerke schreef:

Deze film is dan ook helemaal niet 'emotieloos' zoals de gemiddelde Seagal-film. Predator is een sympathiek werkje met hilarische personages, gevatte one liners en over the top, actie allemaal in de typische 80's charme. Ik zou de actiefilms uit dat tijdperk in het vervolg maar links laten liggen, als je deze zelfs al niks vond.

Sportingerke schreef:

Ja, ik zou dus maar oppassen!

avatar van Poppe

Poppe

Wat is er trouwens mis met Seagal-films? Die van de jaren 80 waren zeer goed te pruimen hoor, net als elke andere 80 actiefilm trouwens..

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Misschien omdat er maar 1 film uit de jaren 80 bestaat waar hij in zit.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Vermakelijke film. Veel actie en spectaculaire scènes. De spanning blijft er ook in tot het einde.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede actiefilm met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.

Toen de film verscheen eind jaren 80 was het een kaskraker, maar ondertussen heet de film toch veel van zijn elan verloren.

De special effects zijn niet meer zo indrukwekkend, en ook het verhaal is maar zwak.

Het is een doorsnee actieprent, die zeker niet slecht is, maar er bestaat ondertussen wel beter.

Ben meer benieuwd wat we van de nieuwste 'Predators' mogen verwachten.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Qua special effects worden de films wel beter, ja, maar actiefilms maken zoals in de jaren '80 doen ze tegenwoordig niet meer hoor. Wat dat betreft is dit nog altijd een van de beste films in zijn genre.

Tarkus schreef:

Zoals?