• 9.373.596 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van Minotaures

Minotaures

paul83 schreef:

Je hebt deze nooit gezien of ben je vergeten te stemmen by the weg?

Als je naar zijn profiel kijkt zie je dat die een berichtenlater is en geen stemmer.

avatar van Halcyon

Halcyon

paul83 schreef:

Je hebt deze nooit gezien of ben je vergeten te stemmen by the weg?

Ik heb hem al vaak gezien zelfs, maar ik stem nu eenmaal niet op films.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Heb hem 2 keer moeten kijken als klein mannetje omdat ik de eerste keer niet dapper genoeg was om het einde te zien.

avatar van paul83

paul83

Jawaddedadde schreef:

De alien is weldegelijk ontsproten aan het brein van H.R. Giger.

Het is wel zo dat Stan Wilson (visual effects supervisor) mee verantwoordelijk is voor de special effects in heel wat films, oa. in the Terminator series, the Jurassic Park series, Aliens, the Predator series, Iron Man en Edward Scissorhands.

bron:

Stan Winston

H.R. Giger

Iron Man door de studio lijkt me. Stan Winston is niet meer.

avatar van Minotaures

Minotaures

Deze duidelijk aanschaffen als Blu-ray editie.

Predator op Blu-ray, stel je eens voor

avatar van detje

detje

dit is de beste actie-film ooit gemaakt, alles klopt, gewoon je dolby surround set op standje sambal en knallen maar!!!!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

detje schreef:

In ieder geval de beste Arnold film (samen met Terminator en Total Recall ). Beste "actiefilm" durf ik niet te zeggen.

avatar van Arbil

Arbil

Get to da choppaa!! Haha, één van de betere Schwarzenegger films.

Jaxxx

Ik kan me kapotlache elke keer om die grap in de helikopter:

Billy. Billy! The other day, I was going down on my girlfriend, I said to her, "Jeez you got a big pussy. Jeez you got a big pussy." She said, "Why did you say that twice?" I said, "I didn't."

• 19752 berichten

Die grap wordt alleen niet in de helikopter gemaakt, maar bij dat kamp dat ze net hebben aangevallen. Maar ik vond het ook wel een leuke grap.

Jaxxx

Oooh oke dan. Je hebt gelijk haha, was wel lachen ja. Ik heb me vergist omdat ik de helikopter-scene zo geweldig vond !

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Toppertje...1 van de beste Swarzenekkert

avatar van .Herkauwer

.Herkauwer

"Your hit. Your bleeding man"

"I ain't got time to bleed"

avatar van clockwork72

clockwork72

'Get to the Choppa!!'

Jaxxx

Hey Billy. Billy! The other day, I went up to my girlfriend, I said, "Y'know I'd like a little pussy". She said, "Me too, mine's as big as a house!" Dit was die helikoptergrap haha

Jesse93

Ik heb deze film gekeken naar aanleiding van deel 2. Die was laatst op tv, dus ik dacht dan ga ik deel 1 ook maar kijken. Veel mensen zeiden dat 1 beter was en dat vind ik ook. Komt denk ik vooral door de plaats waar het zich afspeelt en betere acteurs (iig leukere rollen).

Denk een van de beste Schwarzenegger die ik heb gezien. De overige rollen waren ook top. Allemaal van die badass gozers. Heb me zeer vermaakt. Ook vooral door de leuke quotes ^^. Vroeg me altijd al af uit welke film 'Get to tha Choppa!' was.

Wat ik wel een beetje vond tegenvallen was dat iedereen die geraakt werd ik 1 klap dood was en Arnold had maar een klein wondje op zijn arm. Het liedje op het eind verklapt eigenlijk al dat er een tweede deel komt, wat er ook is gekomen natuurlijk .

JacoBaco

Als je goed kijkt, zie je dat eerst Arnold's vuurwapen wordt geraakt en dat incasseerd de klap voor 95%. Ik heb zelf het idee dat de Predator zijn plasma caster kan instellen en ik denk ook dat hij niet op volle sterkte schoot.

• 19752 berichten

In Predator 2 vind ik het ook wel grappig dat de Predator onderscheid kan maken tussen een echt pistool en zo'n nepding waar dat kind mee speelt. Was ook wel beetje lullig geweest als je dat kind dwars door midden geknald zou zien worden natuurlijk.

JacoBaco

Inderdaad! Maar ik vond wel dat hij dat snoepje had moeten aannemen.

• 19752 berichten

True misschien was het wel een heel lekker snoepje. Gemiste kans voor de Predator!

Jesse93

Had hij wel eerst zijn masker af moeten doen en ik denk dat het kindje dan weg zou rennen en dan had de predator geen snoepje meer ^^

JacoBaco

Zijn masker doet hij daarna pas af. Predators zijn best slim hoor.

• 19752 berichten

De Predator zou eerst een knus hoekje opzoeken en dan heerlijk zijn gaan genieten van zijn boterbabbelaar.

avatar van AGE-411

AGE-411

Hier blijft de predator iets mystiek. Het is pas tegen het einde van de film dat we hem te zien krijgen, en nog wat later voor hij zijn masker af doet. Vooral dat "onzichtbaar beest"-effect heb je niet in andere films, en zelf de vervolgverhalen hierop.

avatar van Kevin13

Kevin13

Omdat dat onzichtbaar beest in Predator 2 niets mystieks meer had. Toch omtrent zijn uiterlijk.

Jesse93

Ja dat is als je de 1e al hebt gezien. Mijn eerste was AvP , en daarna 2 en daarna 1, beetje domme volgorde maarja ^^

JacoBaco schreef:

Ik denk ook dat de predator wilde genieten van z'n laatste prooi. Als hij Schwarzenegger te snel zou afmaken, zou hij er niet mee kunnen spelen.

Jesse93

Ja, dat en de film moest natuurlijk spannend blijven en de hoofdpersoon moet natuurlijk overleven, dit is in het 2e deel ook het geval

avatar van Kevin13

Kevin13

Ja ik denk niet dat de Predator daaraan zat te denken toen hij Dutch omver schoot.

Jesse93

You never know. ZIjn best slimme beesten