• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van schram101

schram101

Volgens mij zijn die twee aanhaalingstekens duidelijk.

avatar van Sjossa

Sjossa

Had ik dan ook maar aanhalingsteken om 'geslaagd' moeten zetten? Snap je punt wel hoor, of ik het er mee eens ben is iets anders.

avatar van AGE-411

AGE-411

schram101 schreef:

Voor mij zijn er 'twee opties', of een serieuze spannende (harde, flitsende, realistische of wat dan ook voor) film. Of een film met hilarische one-liners, over-the-top-actie, en een makkelijk maar vermakelijk verhaal (zoals Commando). Beide kan ik erg apprecieren.

Maar hier was het geen van beide. De film leek wel serieus over te willen komen maar had ook enkele komische factoren. Het maakte niet echt een keus uit deze twee hierboven genoemde punten.

Of mss is ie beiden?

avatar van schram101

schram101

AGE-411 schreef:

Of mss is ie beiden?

Precies. En dat hoeft een film niet de das om te doen. Films als Bad Boys bijvoorbeeld vind ik bijzonder vermakelijk. Maar hier was dat het gewoon niet.

avatar van donkied

donkied

Middelmatige film naar mijn zeggen. tegen het einde vond ik het leuker worden. Het stuk waar Schwarzenegger nog maar alleen is maakt het nog ee beetje goed.

De actie in deze film was echt heel slap en totaal niet vermakelijk. Ook het verhaal is er eigenlijk helemaal niet. Je komt bijvoorbeeld helemaal niks behalve het uiterlijk van de alien te weten.

Ik vond Duke nog wel aardig maar voor de rest liet de cast ook niks bijzonders zien, maar dat had ik ook niet verwacht.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

donkied schreef:

Je komt bijvoorbeeld helemaal niks behalve het uiterlijk van de alien te weten.

Wat had je dan gewild? Dat die predator tussen z'n snacks door z'n levensverhaal gaat vertellen?

Dit is toch geen film à la District 9 waar je wel veel achtergrondinfo krijgt? Hoeft trouwens ook niet vind ik. Meestal verneukt dat gewoon een film.

avatar van Nand

Nand

donkied schreef:

Je komt bijvoorbeeld helemaal niks behalve het uiterlijk van de alien te weten.

So?

avatar van White Trash

White Trash

donkied schreef:

De actie in deze film was echt heel slap en totaal niet vermakelijk.

Slappe actie in deze film? Film bevat VEEL harde actiescenes!

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Vond het juist wel leuk dat er een keer zo`n actie-film kwam uit de 80`s

De predator was goed neergezet en de acteurs tja , het blijft een actie-film he

Een jungle , grote geweren en een alien prima !

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Get to the choppaaahhhh

Geweldige actiefilm, met arnold in één van z'n beste rollen. Groep macho's met guns in een jungle met een buitenaards wezen, hoe wil je dit idee nog overtreffen? Paar ontzettend sterke actie-scénes met als hoogtepunt al vroeg in de film het binnenvallen van het guerilla dorp.

Daarna word het een gaaf kat-en-muis spel die tegen het einde aan wat minder werd maar al met al nergens teleursteld. De one-liners zijn ook weer van de partij en houden het lekker luchtig voor het grootste gedeelte van de film. Het dient nergens serieus genomen te worden en zo hoort het ook.

Had hem al eens eerder gezien maar dat neemt niet weg dat ik er weer ontzettend van heb genoten. Tijdloos actie spektakel. Gaat van een 3.5 naar 4 dikke sterren.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ja en prachtige humor ook, net zoals in de helikopter in het begin hahahahahah, weet iemand trouwens ook de naam van het liedje die je in de helikopter hoort?

avatar van Koert

Koert

Long Tall Sally van Little Richard.

avatar van wulp2

wulp2

Een van mijn top 10 films!

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Mijn nummer 1 in m'n top 10 :D! Thnx voor het liedje, ruig nummer ...

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Had gedeeltes hier al van gezien tijden geleden. Anyway, lekker ongecompliceerd blijft dit. Binnen een kwartier bevinden Arnie en zijn kameraden zich al in de rimboe en kan het avontuur beginnen met spetterende actiebeelden en tot slot ook nog een toffe climax. Niet hoogstaand, wel vermakelijk .

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Predator

Sterke actiefilm met een lekker jungle sfeertje. Arnold Schwarzenegger is natuurlijk de"' man" voor dit soort rollen. De actie is goed en de film is ook nog spannend. De predator is best nog wel mooi gemaakt voor die tijd. Verhaal is okè maar daar gaat het natuurlijk niet echt om .

Goeie en vermakelijke actiefilm 3.5*.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Matige film.

Ze hadden wel wat kunnen afkijken bij Alien en Aliens voor betere special effects, een mooiere predator en meer spanning! Om over de acteer prestaties maar te zwijgen!

Vond dit maar een amateuristische en overdreven bedoeling!

Al krijg je dat natuurlijk snel als je Arnold Schwarzenegger voorziet van een geweer ter grote van een gemiddelde peuter!

Nee .... niet mijn ding!

paul83

Betere special effects in Alien!? Ok Alien is een goede film dit gaat te ver. De rest van je betoog ga ik ook niet meer op in.

Beide beestjes komen overigens uit de studio van Stan Winston.

Beetje jammer dat je de essentie van de film niet snapt.

paul83 schreef:

Beide beestjes komen overigens uit de studio van Stan Winston.

Als ik me niet vergis deed Stan Winston het design van de Queen Alien in Aliens, het vervolg op deze film, maar heeft hij niets met Alien uit '79 te maken. Het design van de originele Alien is van de hand van de Zwitserse kunstenaar H. R. Giger. Het kan dus best zijn dat SnakeDoc de FX in Alien een stuk beter vond.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En als ik mij niet vergis, is James Cameron verantwoordelijk voor het design van de Queen Alien.

Halcyon

Hier staat nochtans dat Winston voor zijn design van de Alien Queen een oscar heeft gekregen: Winston's other two Oscars came from creating the queen alien in ALIENS (1986) and for making the realistic-looking dinosaurs that rumbled through Steven Spielberg's JURASSIC PARK (1993).

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ok, zo zag ik het: Cameron als ontwerper en Winston als de uitvoerder.

Ah, ik begrijp het .

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Halcyon schreef:

Ik vond Alien goed, maar Aliens veel beter.

Ook mede door de Queen op het einde!

Ik vond het monster hier net ff niks.

(persoonlijk he)

SnakeDoc schreef:

Ik vond Alien goed, maar Aliens veel beter.

Ook mede door de Queen op het einde!

Ik vond het monster hier net ff niks.

(persoonlijk he)

Klopt dat de kunstenaar de Alien heeft ontworpen (vulgair mannetje is aangezien hij overal een kutje in wil verwerken) maar Stan Winston heeft ze beide gemaakt. Design dan niet maar monster zelf wel.

Special effects kan je niet vergelijken. Alien is veelal decors wat het em doet, Predator is pure omgeving. In Alien heb nauwelijks special effects.

paul83 schreef:

Kan je daar even een bron voor geven? Ik wil niet lastig doen, maar ik vind hier echt nergens informatie over terug. Ik herinner me ook niet dat hier iets over gezegd werd in de making of documentaire die bij mijn DVD zat.

paul83

De special edition van Aliens heeft een korte docu over de man die de Alien heeft gecreeerd. Dat de Alien door Stan Winston is gemaakt meen ik mij te herinneren dus het is meer een aanname dan ik het je zwart op wit kan geven.

Halcyon

Oh, ok. Misschien dat hij geen credit had in de film Alien...

paul83

Je hebt deze nooit gezien of ben je vergeten te stemmen by the weg?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

paul83 schreef:

De alien is weldegelijk ontsproten aan het brein van H.R. Giger.

Het is wel zo dat Stan Wilson (visual effects supervisor) mee verantwoordelijk is voor de special effects in heel wat films, oa. in the Terminator series, the Jurassic Park series, Aliens, the Predator series, Iron Man en Edward Scissorhands.

bron:

Stan Winston