• 9.378.960 stemmen

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore

Releasedatum: 25 september 2008

Plot The Bank Job

"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."

In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.

avatar van Enigma

Enigma

avatar van rocco101

rocco101

Inderdaad, niet meer en niet minder. 3,5

avatar van Hanna01

Hanna01

Vermakelijk en goed. Jason Statham is een favoriet hier! Prima verhaal en leuk gespeeld.

avatar van Bla

Bla

Thomas83 schreef:
Er gaan enkele dood, maar je weet niet echt wie wie nou precies is, en het doet je ook weinig.

Ik wist wel wie het waren en vond het erg om te zien. Misschien jezelf wat meer tot kijken zetten. Karakters waren absoluut genoeg aanwezig en kwamen genoeg aan bod om het erg te vinden dat ze werden gemarteld..

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Dus 5*? Beetje apart.

Goed spel van Statham, verder gewoon bepaald geen tijdverspilling. Fijne film met een aantal fijne karakters.

3,5/5*

avatar van Scoopz

Scoopz

Volledig mee eens.

avatar van Seppe4ever

Seppe4ever

Heb hem gezien... of toch het eerste kwartier. Kon me niet boeien. Hij wordt vergeleken met oceans eleven. Misschien is de opbouw hetzelfde, maar de oceans films heb ik allemaal uitgezien, hier was ik na tien minuten al aan het geeuwen. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de seventies sfeer goed naar voor kwam. Dat was dan ook al.

avatar van N811

N811

Michael X vond ik wel een vet personage.

avatar van Sfoinx

Sfoinx

Niet meer dan een btje vermakelijk.

Zaten behoorlijk slechte stukken tussen.

avatar van crack1

crack1

Trraaaaaag in het begin,daarna te pruimen!

avatar van gillette

gillette

Roel- schreef:

De film begon wat warrig en stroefjes. Gelukkig veranderde dit na zo'n 20 à 25 minuten en was het uiteindelijke resultaat een prima film die heerlijk weg kijkt.

Twijfel tussen 3,5 en 4*... Zal het er maar tussenin houden met 3,75 en afronding naar boven .

Helemaal mee eens.

avatar van kleez

kleez

crack1 schreef:

Trraaaaaag in het begin,daarna te pruimen!

Inderdaad! Hij viel mij iig behoorlijk tegen Misschien had ik er wel teveel van verwacht, maar het begon vond ik enorm traag. Opzich niks mis mee, maar als je de film nog gaat zien: stel je in op een speelfilm! Gebeurd weinig, veel gepraat (even heel simpel gezegd).

avatar van marion22

marion22

Super!!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

eerlijk gezegd denk k dat de film zonder jason statham echt tegengevallen zou zijn, mja ze hebben hem toch kunne casten dus:P haha prima film

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Redelijke film, maar een beetje aan de saaie kant in mijn ogen. Het acteerwerk was wel goed en het verhaal ook, maar ik vond het wel erg traag.

Daarom 'slechts' 3.5 sterren.

avatar van MarazRecep

MarazRecep

Mua mua beetje wisselvallig, Jason Statham in mijn ogen een supergoed acteur en dan zo'n film, lichte tegenvaller voor mij. Voor de rest een goed film voor een middagje als je niks te doen hebt, ben meer actie gewend van Jason Statham, daarom vond ik de film een beetje saai. Krijgt van mij 3* (6/10)

avatar van chrissie85

chrissie85

Uitstekende film! Het tempo ligt precies goed en verhaal wordt absoluut niet voorspelbaar. De hoofdrol wordt extreem goed neergezet, misschien wel wat trekjes van Robert de Niro.

Ik vond Saffron Burrows een extreem goeie rol neerzetten! Van mij mag ze vaker in films komen spelen!

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Jason Statham is best een goede acteur. En dat laat hij ook weer eens zien met deze film. Wow, wat was me dit even een goede film. Hij hield me vanaf het begin tot het eind op het puntje van mijn stoel. En dat is knap! Hij is zeker niet saai, ik heb me geen moment verveeld. En ook adrenalinepompend is de film zeker ook. Met een ingehouden adem zitten te kijken.

Ook is weer eens het verhaal erg goed, maar soms ook weer een beetje te gemakkelijk. Maar het zit goed ineen. En ook weer de suspens en de intrige mag er weer zijn.

Heerlijke misdaadthriller,

4,0 sterren.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Film kon beter uitgewerkt worden. Met meer actie konden we het waargebeurd verhaal meer waarderen, althans, ik wel. Zeker leuk om 't is gezien te hebben.

Echt ongelooflijk, dat de criminelen veilig wegkwamen. Al hebben ze wel (door een aantal stupid foto's) een man (of 2/3) voor moeten opgeven. Echt ongelooflijk. Statham acteert hier weer goed. Niet super goed, maar gewoon goed.

Zoals ik al zei kon de film beter uitgewerkt worden. Jammer, want het verhaal is echt geniaal.

3,5

avatar van gillette

gillette

Yeah! Bank Job op 9!

avatar van Freeburn

Freeburn

kArIzMa_Movie schreef:

3,5

Ooit gehoord van spoilertags ?

avatar van RobinF

RobinF

Lekkere film .,.. zoals vele films van Jason Statham.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Spoilers aanhalen maakt het niet beter op Freeburn.

avatar van V

V

Freeburn schreef:

Ooit gehoord van spoilertags ?

Lol.

avatar van sean625

sean625

Zeer amusante film, typisch Statham film. Ik hou ervan!

avatar van wrist

wrist

Ik vond 'm erg goed in elkaar steken, heb 'm nu twee keer gezien en nog steeds goed...

Waar anderen moeite hebben met het begin, heb ik juist veel problemen met het eind.

De plotontwikkelingen stapelen zich dan op en het wordt een enorm soepzootje en ik vind het einde onbevredigend.

Het is verder wel een vermakelijke heist film met behoorlijke acteurs en een gezonde dosis humor.

Alleen het stempel waargebeurd is hier enkel met een korreltje zout te nemen.

Geweldig goede film.

Mooi acteerwerk.

En een goed verhaal !!!!!!

Een aanrader voor iedereen

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Begon traag, maar vond em uiteindelijk toch wel erg gaaf!

avatar van amo43

amo43

echt een toppertje! Goede film blijft de hele tijd boeiend, terwijl die toch op een waar gebeurd verhaal is gebaseerd. Hele mooie film. 4,5