• 9.376.097 stemmen

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore

Releasedatum: 25 september 2008

Plot The Bank Job

"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."

In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

rtopma schreef:

heb hem al gezien als r5 releases zonder nl subs

Wanneer deel je handtekeningen uit?

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Martijnnn schreef:

Wanneer deel je handtekeningen uit?

Ey! Aardig blijven hè..

Jammer dat de gemiddelde beoordeling voor deze film vandaag in een hoog tempo is opgekrikt. Nogal ongeloofwaardig, zoiezo wanneer je het stemmenlijstje van de betreffende beoordelaars bekijkt.

Ik ga de film denk ik morgen kijken, hij inmiddels ook gewoon als DvDrip te zien.

avatar van GrayFox

GrayFox

Ik vond het maar een matige film, ben er waarschijnlijk ook met te hoge verwachtingen in gegaan.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Een goede film. Precies wat ik er had van verwacht, spannend en niet over-de-top.

Soms was het verhaal wat moeilijk te volgen door alle organisaties en personages die erbij waren betrokken.
Nogal onlogisch dat er helemaal geen kopieën waren van de foto's. Wie het een beetje slim wil spelen doet dit..

3.5

avatar van veendiek

veendiek

ik zag hem net ook staan morgen maar ff kijken met subs

avatar van Roelandus

Roelandus

Ik heb hem gezien zonder Ned. ondertiteling en kan de film aan de liefhebbers van het genre aanbevelen.

Met vriendelijke groeten

avatar van Bbolink

Bbolink

Wat een fantastisch lekkere film was dit.

Heerlijk dat taaltje, de slang en het Londen van de jaren 70.

Leuke personages en een spannend verhaal wat ook nog grotendeels op waarheid berust.

Het is misschien wat voorspelbaar, maar dat is bij de meeste feelgood movies het geval.

Was al fan van Statham na the Italian Job en nu bewijst hij het weer.

Echt een aanrader!

avatar van Freark

Freark

Toppertje Zeker een aanrader.

avatar van stinissen

Heerlijke weg kijk film die geen moment verveeld.

rtt

Deze film is mij bijzonder meegevallen aangezien ik er geen al te hoge verwachtingen van had. Lekkere wegkijkfilm met goed acteerwerk en Statham in een perfecte rol.

Heerlijke film en ik kan deze van harte aanbevelen.

avatar van jorkie

jorkie

goede film aanrader voor iedereen die van dit genre houd

avatar van Modar

Modar

Bij deze film moest ik een beetje denken aan de Italian Job, misschien door Jason Statham ? Het lijkt wel of Statham altijd wel een iets minder legale rol krijgt, wat hem trouwens goed af gaat!

Grappig eigenlijk als je ziet hoe ze het in de film doen, je kunt je nauwelijks voorstellen dat dit echt gebeurd zou zijn hehe.

Leuke vermakelijke film 3.5 sterren

avatar van Macmanus

Macmanus

Aardige film.

Vreemde was vooral dat zowat de hele film een typische heist film sfeer heeft zoals een film als The Sting of Ocean's Eleven. Maar het eigenlijk helemaal niet zo vrolijk is wat er gebeurt. Ook het vrolijke einde deed wat vreemd aan, nadat bijna iedereen die mee deed aan de robbery is vermoord.
Redelijk typische film verder, leuke engelse karakters maar nergens echt opzienbarend of heel spannend. Had het allemaal iets origineler verwacht.

Kleine 3 sterren best vermaakt, maar ben toch wel bang dat ik het na Terror Night alweer ben vergeten.

avatar van Lee72

Lee72

Een heerlijke britse film. Mijn favo actieheld van dit moment Jason Stratham speelde weer een erg sterke rol. Helemaal op zijn lijf geschreven. Goed verhaal en goed gespeeld.

Wel een film die je vaker moet kijken volgens mij om alle subtiele humor mee te krijgen en de verschillende complotten helemaal te doorgronden.

avatar van GGG

GGG

Een aanrader als je dol bent op Jason en dit genre. Ademde de prachtige sfeer uit van de jaren 70 en zeer mooie verhaallijnen die tot een geweldige ontknoping leiden.

avatar van lanlan

lanlan

Zeer vermakelijke film die geen minuut verveeld. Naar mijn persoonlijke mening geen "topfilm" die je lang bij zal bljven, maar de film is het kijken zeker waard.

Om te weten of het verhaal echt helemaal klopt, moeten we helaas wachten tot 2045

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Goede film en Jason die goed op dreef is. Saffron Burrows meen ik laatst gezien te hebben in "deep blue sea" alweer een tijdje geleden.

avatar van christophel

christophel

Geen moment verveeld, echt een goede film, zeker omdat het een waar

gebeurd verhaal is. ****4.0

Offtopic verwijderd.

avatar van Koerok

Koerok

Hele aardige film. Zat te twijfelen tussen 3.5 en 4.0, en vooruit, het een 4.0 geworden. Wel veel stomme fouten (zoals het maken van die foto's en het bestellen van eten). Als het niet waar gebeurd was, waren de filmmakers er niet mee weggekomen..

Koerok schreef:
Ja en wat te denken van die walkie talkies.

rtt schreef:

Ja en wat te denken van die walkie talkies. Toch was het een heel vermakelijke film.

avatar van Ninto

Ninto

Hele fijne film! Ongelooflijk dat een stel lamzakken van dat niveau toch weg kan komen met een bankroof. Als het niet waargebeurd zou zijn, was het zo'n ongeloofwaardige film!! Haha... klinkt logisch toch

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Donaldson maakt met The Bank Job een uiterst vermakelijke film in een sfeertje die mij een beetje aan Starsky en Hutch doet denken. Het verhaal is opzich goed en leuk uitgewerkt, maar kent wel wat rommelige en slordige momenten. Statham is zoals altijd weer cool en hij steelt de show dan ook in deze film. Een hilarisch moment in de film vond ik wanneer één van de rovers vraagt waar ze met het zand en stenen naartoe moeten die uit het gegraafde gat komen: daar is over nagedacht. Er word nog een ander gat gegraafd en daar gooien ze het in. Geweldig! Over het algemeen heb ik me rijkelijk vermaakt met deze nieuwe film van Donaldson die goed op weg lijkt. Dikke voldoende dus!

avatar van faun

faun

Het is knap dat deze film me doet vergeten naarmate de film vordert dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

avatar van dumble

dumble

Hele dikke film, goed acteerwerk en goed verhaal

avatar van mixmaster

mixmaster

heerlijke film die je van het begin tot eind in de greep houd.

goed geacteerd en natuurlijk jason statham was weer top.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Leland Palmer schreef:

Hele clevere boys

Leuke ouderwetse heistfilm. Niks nieuws onder de zon maar gewoon fijn popcornvermaak.

avatar van KeteltjeJB

KeteltjeJB

Een aardige film waarvan je niet te hoge verwachtingen moet hebben, maar toch wel goed acteer werk waarin Jason toch wel de film op een hoger niveau brengt. Let niet op de fouten en geniet van deze film, dan heb je zeer zeker een leuk filmavondje.