• 9.374.591 stemmen

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore

Releasedatum: 25 september 2008

Plot The Bank Job

"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."

In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.

avatar van veroen

veroen

Woehoe nieuwe statham bring it on!

avatar van gotti

Verhaal klinkt ook wel leuk...

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

veroen schreef:

Woehoe nieuwe statham bring it on!

Nieuwe Donaldson

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

kos schreef:

Nieuwe oldschool poster.

Ik wil het net zeggen. Schitterend. Verhaal klinkt erg boeiend en Jason Statham is altijd top!

avatar van DownBusiness

DownBusiness

trailer, en dus de hele film zowat al gezien..

The Last

Beetje lompe opmerking aangezien je niet eens de film hebt gezien.

avatar van sju

sju

Poster ziet er inderdaad lekker oldschool uit... Doet me sterk denken aan de jaren '70. Benieuwd!

The Last schreef:

Beetje lompe opmerking aangezien je niet eens de film hebt gezien.

Maar ben het wel met hem eens, trailers geven tegenwoordig al de halve film weg.

Prachtige poster overigens.

avatar van blitze810

blitze810

Nou nou DownBusiness als jij van het zien van hooguit 1 a 2 min trailer een film als..... zowat helemaal gezien kan beoordelen geef ik je een dikke 10 ik feliciteer je hier mee!!!!!

avatar van aerogp1

aerogp1

Prachtige filmposter. Ik ben zeer benieuwd!

avatar van kakstoel

kakstoel

ik heb hem net gezien en ik vond hem toch tegen vallen,ik had er meer van verwacht 3***

The Last

Eerste reviews zijn goed.

Martijnnn schreef:

Je kunt ook overdrijven..

The Last schreef:

Je kunt ook overdrijven..

Klopt inderdaad, het kan, maar geef nou maar toe. Vroeger waren de trailers stukken korter en werd er minder van de film geshowed, nu gaat het er om om een zon groot mogelijk publiek aan te trekken door alle leuke stukjes van de film al vast te laten zien. Doe mij maar teaser trailers.

avatar van brymj

brymj

Ik heb deze film afgelopen weekend in Londen gezien, en hij viel me helemaal mee, ik had een oninteressant zeververhaal verwacht, maar het was niet teveel geneuzel en gewoon van begin tot eind prima te bekijken. op het affiche stond MURDER, CORRUPTION, SEX, FANTASTIC, maar met de sex valt het wel mee hoogtens een paar blote borsten, en ook niet ontzettend geweldadig, maar het verhaal was goed en dat geld ook voor de acteurs

*4,0

avatar van Goldenskull

Goldenskull

wel een aardige film, viel me niet tegen en Jason Statham acteerde ook weer prima. hij duurt btw ongeveer 90 min.

avatar van wwelover

wwelover

Leuke film. Aardige actie. Cast deed het goed, verhaal was niet slecht. Geen hoogstaande film.

The Last

Doet het redelijk op Rotten Tomatoes, ondanks dat het een niet al te betrouwbare site is. Maar bij de top critici staat ie op 90%.. zeker not bad.

Hoezo niet betrouwbaar?

The Last

Oke, foutje gemaakt; 'ik vind het een onbetrouwbare site'. Waarom? Omdat daar meestal de meest rare, maar vooral belachelijke scores voorkomen voor films. Maar goed, dat vind ik uiteraard.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

The Last schreef:

De film is nu nog 77% Fresh. De betrouwbaarheid van deze site is vooral om een tweetal redenen niet optimaal. Allereerst het aantal reviews dat bij elke film anders is en ten tweede is een review of fresh of rotten, er is dus geen middenweg. Maar als indicator is het wel een aardig site, ik maak er in ieder geval wel gebruik van.

Martijnnn

Ik vind het juist mensen die er verstand van hebben, niet iedereen kan daar zo maar reageren.

Die score die je daar ziet is niet de score van de film he, dat is hoeveel % hem goed vond. De score staat rechts onderin.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Of al die mensen er "verstand" van hebben is nog maar de vraag. Ze zijn in ieder geval in staat een review te schrijven, maar dat wil ook niet alles zeggen. Maar ik snap wat je bedoelt, en nuttig is de site op sommige momenten zeker.

Martijnnn

Ja tuurlijk ben ik het ook wel eens hard oneens met sommige reviews van ze, maar het is altijd nog betrouwbaarder dan zoiets als dit of imdb, je hebt tenminste niet van die mensen die maar op alles een 5 of 0.5 gaan geven

edit: Owh ik had die eerste post van jou over rotten tomatoes niet eens gezien, ja het is of rotten of fresh, maar ik vind 60% positief wel de middelmaat.

En dan moet ik ook nog iets over de film zeggen anders ga ik offtopic Ik wil hem zien!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Doet me denken aan een poster van een Stanley Kubrick film.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Vorige week gezien in Amerika in de bios. Beetje tegenvaller van Jason Statham, en niet de echt actievolle film waar ik op gehoopt had. Toch wel weer bijna 2 uur mezelf vermaakt met de film. 3 sterren!

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Redelijke film , omdat ie echt gebeurt is en dan wel interresant is maar vond hem een beetje beknopt en kort door de bocht wat betreft de voorbereiding van de overval en dergelijke maar al bij al niet slecht maar ook geen echte aanrader

avatar van gstar

gstar