Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot The Bank Job
"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."
In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.
Terry Leather
Ingrid
Tim Everett
Miles Urquhart
mr. white
Matig filmpje. Over een maand zijn we deze ook weer vergeten. 2 sterren maximaal.
Dutchero
Nog maar ns gekeken, niet mijn idee want de eerste keer vond ik m veelte gewoontjes. Maar het kwam zo uit, dus ga ik toch op herhaling.
En helaas viel hij de tweede keer nog meer tegen dan de eerste keer. Het eerste gedeelte is saai met af en toe een leuke of goede scene. Het tweede deel is standaard prul wat we al tig keer hebben gezien. Het plot raakt in het tweede deel kant noch wal en is ronduit irritant. Statham kan heel grappig zijn, ook in niet-komedies, maar zelfs dat valt hier tegen.
Ik weet dat er vrijuit van meningsuiting is en dat smaken verschillen maar deze film is kwalitatief zó matig dat die 3,7 * notering hier imo véél te hoog is, tegen het belachelijke aan.
Wel een leuke poster, dat dan weer wel.
ArcovandenBroek
En dan geef je 0,5?
Tympous
Leuke film! top complot, statham vind ik hier uitstekend spelen!
Al DeNiro
Normaal ben ik een fan van Jason Statham-films, maar deze heb ik in de bios na een half uur verlaten.
Misschien was ik niet in de stemming.
Rogue Traider en Death Race zijn veel leuker!
ChrisV
Tijdje geleden alweer maar een leuke film. Helaas wel erg voorspeelbaar en weinig verrassing.
jumbo4u2
Viel eigenlijk een beetje tegen. Op zich wel aardig voor de zondagmiddag, maar niet meer dan dat. Statham speelt redelijk en ook de rest van de cast doet z'n best maar dat maakt het nog geen spectakel. Vond het stukje bankoverval in sexy beast bv. beter uitgewerkt.
3,5***
Destralak
Heb deze film afgelopen week voor de tweede keer bekeken.
Een erg mooie film, zo niet mijn beste film van 2008.
Jason Statham speelt erg goed en enkele onverwachte plotwendingen (positieve en negatieve) maakt deze film tot een absoluut (professioneel, doch amateur-lijkend) meesterwerk.
chris74
Lekkere onderhoudende film, en Jason Statham staat garant voor goede actie en wat droge humor, prima combi !!
Nancy1980
Beste een vermakelijke film, al is hij af en toe wat saai vindt ik.
het is niet echt een origineel verhaal, wel vaker flms van dit soort gezien.
Wel leuk dat het waargebeurd is.
JacoBaco
Best een vermakelijke film en dan een 4 geven? Maakt niet uit hoor, moet je zelf weten, maar onder best vermakelijk versta ik een 2,5 of een 3.
En je zegt het zelf al, het is in grote lijnen waargebeurd, dus ze kunnen er niet teveel aan rommelen. Ja en wat je dan krijgt is waarschijnlijk iets wat je al is eerder gezien hebt.
Maar de overal is uit 1971 en wat betreft die foto's van prinses Margaret, zijn ook niet verzonnen. Het dossier wordt in 2054 vrijgegeven. Ja ik weet het, dat wordt ook in de film vermeld allemaal.
Waar het om gaat, ik snap niet dat mensen zeggen dit is niet echt origineel. Het is een film over een bankoveral die echt heeft plaatsgevonden en daarbij zijn er bestaande foto's bij betrokken geweest. Daar hebben ze zich gewoon aangehouden en natuurlijk moesten er wel wat fictieve personages aan worden toegevoed, maar je kan het niet voor 100% nadoen zoals het toen ging.
Het is niet origineel, maar daar kunnen de makers toch niets aan doen. Zo is het nu eenmaal (voor een groot deel) gegaan. Is de uitvoering van de historische feiten dan niet origineel uitgewerkt? Tja als sommige dat vinden. Ik ben het daar niet mee eens.
homerjay
Na de trailer verwachte ik niet veel goeds en de bankoverval leek directe kopie van die in Sexy Beast (of is het andersom aangezien dit in 1971 speelde).
Was aangenaam verrast door de film. Statham speelt wel de stoere jongen, maar gelukkig niet zo erg als in andere films. Verhaal was niet erg origineel, maar wel leuk uitgevoerd. 3,5*
Dutchero
Deze film ís niet waargebeurd. Het is gebaseerd op waargebeurde feiten. Oftewel: er zijn wat feitjes in verwerkt die waargebeurd zijn. Het is verder gewoon een thriller volgens het standaard recept met standaard ingrediënten, en redelijk matig uitgewerkt. En zoals je zegt, het dossier wordt pas in 2054 vrijgegeven, dus het enige waargebeurde is dat er een overval was en dat er iets met foto's was. Meer weten we niet.
RemiB
Ik had hem gehuurd op blu-ray.
Vond het zeker een vette film.
Jason Statham speelt zijn rol zeker goed.
Film heeft mij vanaf het begin tot het eind geboeid.
JacoBaco
Ik zeg ook niet alles is waargebeurd. Het is in grote lijnen waargebeurd. Die overal was er echt en dat gezeur rondom die foto's ook en daar draait de film om, dus is het in grote lijnen waargebeurd. Ook zeg ik, de meeste personages bijvoorbeeld zijn fictief. Hoe het toen echt ging, was denk pas echt saai. Ik vind dat ze er wat moois van hebben gemaakt.
Dutchero
Dat ze er wat moois van hebben gemaakt verschillen we dan van mening, maar even terug naar de feiten. Jij zegt ook dat ze er weinig aan hebben kunnen rommelen omdat ze dan teveel afwijken. Maar volgens mij wijken ze er al heel veel van af (wat helemaal niet erg is), omdat er te weinig over bekend is. Het is voor 90% fantasie van de makers, maar weinig originele fantasie. Dat is niet zo erg, maar het is dan ook nog eens matig uitgewerkt.
JacoBaco
Er schijnen wat opmerkingen in de film te zitten die letterlijk zijn overgenomen van toen. Verder.. Tja de aanloop naar de daadwerkelijke overal is anders. Hoe dat toen precies ging is onduidelijk. Maar de DJ bijvoorbeeld die het portofoonverkeer opvangt is ook echt gebeurd. Er zitten meer dingen in verwerkt die echt op waarheid berusten dan je denkt.
Maar goed, we laten het maar hierbij dan.
m1701
ijzersterke film!
erg vlot verhaal een heerlijke wegkijker!
waar je nog lang van nageniet!
Acteerwerk is ook super
4* voor deze mooie en sterke film
notsub
Ik heb me prima vermaakt bij deze film, waarvan ik me wel afvraag hoe zich dit in het echt heeft kunnen voordoen. Soms lijkt het meer een komedie dan een thriller; het zijn duidelijk geen professionals die aan de slag gaan om de bank te beroven. Er gebeurt continu van alles in de film en je verveelt je geen moment.
chasinaapjuh
heb hem net gehuurd op blu ray , prachtig beeld overigens. Het genre boeide me totaal niet en heb ook niks met dit soort films maar zelfs mij heeft deze film erg geboeit, heb me geen minuut verveeld. Heb ook de extra's erna is bekeken en je ziet dat toch best veel dingen echt zo zijn als in de film en er heel veel dingen op lijken. Je moet van deze film geen thriller verwachten waarbij mensen in mekaar worden geslagen maar gewoon een spannende thriller met veel onverwachte dingen
Jakke0071
Zeer vermakelijk en leuke Thriller die zeer goed in elkaar geprent zat.
Met weer een uitstekende Jason Statham natuurlijk.
jefferdb
Vermakelijk, maar kwam in ijn ogen zeer traag op gang en had zelfs even de neiging om hem af te zetten maar ben blij dat ik dat niet gedaan had want naar het einde toe vond ik de film zeer sterk.
mrron
Zeer goede film. Je was de hele tijd in spanning of ze nou wel of niet opgepakt werden. Echt geweldig. Van begin tot het eind echt de moeite waard. Jason Statham speelde natuurlijk in de film dus dan kan je wel wat verwachten. Transporter 1,2 & 3 waren alle 3 ook kei goed. Kortom een dikke 4,5*
amanda22
Leuke film!
Gewoon actievol, grappig en leuk verhaal!
Niet bijzonder spannend.
Maar heb er van genoten om naar te kijken
beedj
Gewoon een leuke, vermakelijke film. Geen uitmuntende acteerprestaties maar gewoon een film die je 1 1/2 uur vermaakt.
En Jason Statham blijf een acteur die een film een bepaalde soort charme geeft. Helaas zien we te veel Londense Ondergrond film de laatste tijd waardoor de markt een beetje overspoeld wordt met Londense one-liners.
Een 4 is net te veel voor deze film...maar een solide 3.5 is het zeker waard

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
londen, engelandjaren 70ontrouwmetrocar dealerchantagevaultmannequinbahamasstripclubvrouwoffer fotografielondon undergroundgebaseerd op een waargebeurd verhaalextortioncorruptie bij de politiedouble crosswalkie talkiecultfilmrailway stationjackhammer political corruptionbank heistcabinet officerthe big score