Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot The Bank Job
"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."
In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.
Terry Leather
Ingrid
Tim Everett
Miles Urquhart
foray
Jammer dat er een paar klunzen meewerkte tijdens de overal, vooral die Eddy. Dat kwam soms net even te amateuristisch over mij me.
Verder wel een leuke film tegen het einde. Ik vond het begin wel wat onduidelijk. Statham deed het toch weer heel sterk in deze film!
Ietwat tegenvallend. Net wat te veel personages, waardoor de film een moeilijke balans weet te vinden. Niet alleen tussen de personages, maar ook in het verhaal wat het nou wil vertellen. Ik zag nu een handvol zijlijnen in plaats van één hoofdlijn.
Stratham blijft altijd wel charisma hebben, alleen wel jammer dat hij er qua looks enigszins buiten viel gezien de bakkebaarden en lange haren van de rest van de mensen.
En een mythische kraak als deze verdient een stel grotere en slimmere boeven dan deze, of het nu echt gebeurd is of niet. Behoorlijke anti-climax ook...
~Burner~
Heerlijke film, eindelijk weer eens een goede film in dit genre wat mij betreft. Plusje is ook dat de film engels is, en niet Amerikaans. Is weer eens wat anders, bovendien kunnen die Engelsen dit goed met dit soort films en das dan ook zeker gelukt! Dikke 3.5*
Thomas83
Zeer vermakelijke en best hippe Britse misdaad/actiefilm, maar uiteindelijk viel hij me toch wat tegen. Vooral omdat de film wat te veel wil. Er zitten vrij veel personages in, maar echt leren kennen doe je ze niet, en bovendien is het tempo vanaf het begin vrij hoog en klinkt het plot wel erg sterk, ook al is het gebaseerd op ware feiten blijkbaar. Bovendien is dat liefdesplotje totaal overbodig, en eigenlijk wordt er ook amper aandacht aan besteed, wat het des te vreemder maakt. De film voelt ook niet altijd even veel als 1 geheel aan, vind ik. Af en toe wat te fragmentarisch allemaal.
De humor ontbreekt niet aan het begin, er wordt zelfs wat teveel naar gezocht dan, maar op een gegeven moment gaat de nadruk alleen nog maar op de spanning liggen. Die spannende scènes zijn wel vaak vrij aardig. De seventies-sfeer kwam op mij authentiek over, daar is wel goed aandacht aan besteed. De locaties en kleuren zijn ook vrij mooi, en het camerawerk ziet er goed uit, net als de montage. Die staan gewoon goed in dienst van de film.
Het laatste deel van de film is best aardig en spannend, maar wel wat chaotisch weer, met name door de vele personages. Er gaan enkele dood, maar je weet niet echt wie wie nou precies is, en het doet je ook weinig. Bovendien is het einde ook wat overdreven gesloten en happy. De soundtrack vond ik zeker niet slecht trouwens.
Al met al een vermakelijke film, maar er had denk ik zoveel meer uit gehaald kunnen worden. Wat minder van die subplotjes, minder personages en meer binding met ze. Dan heeft zo'n film ook meer impact. Nu vergeet je hem toch vrij snel weer nadat je hem hebt gekeken. 3.0* daarom.
Ruuwd
mooie film met goede verhaallijn..
vond het een beetje type oceans 11!
zeker de moeite om een keer te kijken
eltorro
Ik dacht eerst toen ik het verhaal hoorde dat het nogal een saaie langdradige film was. Maar had het dus echt helemaal mis, het verhaal zat goed in elkaar vooral goed doordacht en ik leefde echt mee met de personages. Jason statham speelt meestal in die ''gedachte op nul films'' maar in deze film dé hij het zeker weten geweldig. 4*
robinb
Dit was echt een verrassend goede film vind ik persoonlijk.
Jason Statham speelt normaal altijd in van die over de top films die altijd ergens schommelen tussen a en b niveau, dus ik had me al voorbereid op het ergste.
De film begon wat rommelig, maar na een minuut of 25 komt ie echt op gang. Juist het feit dat er minder actie in zit in vergelijking met zijn andere films, vind ik zeer positief.
De acteurs spelen erg sterk, het verhaal is interessant genoeg en komt op mij overtuigend over.
Zeer zeker de moeite waard om te kijken !!
Clement
Eindelijk weer eens een goede film van Jason Statham.
Heel coool weer eens in die oude engelse stijl.
Yeahhhhhhhhhh.
Het verhaal is ook goed en klopt helemaal.
Dit is weer een toppertje.
clockwork
!
Als ik zo vrij mag zijn:
Welke films vind jij precies tussen a en b niveau schommelen?
robinb
Als ik zo vrij mag zijn:
Welke films vind jij precies tussen a en b niveau schommelen?
- crank
- transporter
- chaos
en nog een aatal andere films waar ik zo 123 ff niet op kom. Crank was wel het toppunt in mijn ogen, heb nog nooit zo'n belachelijke film gezien ondanks het feit dat hij stiekem nog best leuk was.
Maar ik neem aan dat je het met me eens bent dat dat niet tot het hoogste niveau behoort...
Kr!kke
- crank
- transporter
- chaos
transporter en chaos vind ik egt goeie films.... of je een film goed vind of niet is gewoon persoonlijk é
Dridge
In het begin (pak hem beet de eerste 45 min.) kon ik er niet echt inkomen , best chaotisch allemaal. Er gebeuren veel dingen tegelijk en snel achter elkaar. maar goed als je éénmaal weet hoe de vork in de steel zit is het genieten geblazen.
joko16
Aardige film, maar niet meer dan dat.
Het einde is sterker dan het begin.
tjp1994
Perfect de typische jaren 70/80 Britse sfeer neergezet en verd gewoon spannende en nergens traag. leuke aanrader
helleke
Gisteren nog eens terug gezien.
Blijft een goeie film die aangenaam om volgen is.
Statham speelt hier ook weer zijn rol meer dan naar behoren.
otherfool
Slechts het laatste kwartiertje werkt niet helemaal, maar in de anderhalf uur daarvoor is The Bank Job een heerlijke caperfilm met best wel wat serieuze kantjes, die werkelijk voorbij vliegt. Statham straalt in een rol die hem het beste past, een stel heerlijke oneliners kruiden het spektakel en de film boeit met een ouderwets spelletje tussen de boeven en de politie, met allerlei derde partijen die op één of andere manier een eigen belang hebben. Ouderwets goed.
3,5*.
88Fabian
JacoBaco
Een standaard actie film vind ik.maar het was niet slecht ofzo.
Dan heb ik toch echt de actie gemist, want naar mijn idee werd er o.a. te weinig in geschoten, waren er te weinig explosies, achtervolgingen en vechtpartijen om dit tot een standaard actiefilm te maken.
Kr!kke
ik vond het idd ook totaal geen actiefilm
Hans58
Ik vind de film zeker en aanrader, het bewijs dat een goed verhaal en goed acteerwerk een film meer kijkplezier geven dan miljoenen uitgeven aan special effects
johstripper
Leuke film. Het waren amateurs, en dat blijkt dan ook, en dat is dan ook de kwaliteit van de film. Geen typisch amerikaanse actiefilm à la Oceans 11 (ook leuk
) maar lekker Brits (nuchter). En ach, ik heb 3 jaar in London gewoond, dus het zal ook wel wat nostalgie zijn: de 'Tube' (metro), Baker street, Barclays Bank (heb ik nog steeds een rekening... gelukkig geen safety deposit box
) - allemaal goede herinneringen!
Jazzthieve
mooie film met goede verhaallijn..
vond het een beetje type oceans 11!
zeker de moeite om een keer te kijken
Vind de vergelijking met Oceans 11 niet echt kloppen. Oceans 11 is eerder een komische film, Bank Job is dat in zijn geheel veel minder en wordt serieuzer aangebracht.
JacoBaco
En daarbij is The Bank Job nog een soort van waargebeurd en Oceans 11 niet. Dus The Bank Job heeft zich alleen maar in grote lijnen aan het waargebeurde verhaal gehouden en niets afgekeken van Oceans 11.
Jeauhan
Een standaard actie film vind ik.maar het was niet slecht ofzo.
The Bank Job is een misdaadthriller. Beetje raar om het dan te typeren als standaard actie film, vind je niet?

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
londen, engelandjaren 70ontrouwmetrocar dealerchantagevaultmannequinbahamasstripclubvrouwoffer fotografielondon undergroundgebaseerd op een waargebeurd verhaalextortioncorruptie bij de politiedouble crosswalkie talkiecultfilmrailway stationjackhammer political corruptionbank heistcabinet officerthe big score