• 9.379.410 stemmen

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore

Releasedatum: 25 september 2008

Plot The Bank Job

"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."

In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.

avatar van Leno

Leno

Donaldson weet mij wel vaker te verrassen met zijn films, zo ook dus bij deze. Het verhaal leent zich prima voor een leuke film, daarbij zorgt Donaldson voor een rustige opbouw en een prima seventies sfeer. Richting het einde komt er flink wat vaart in en mondt het uit in een leuke climax. Bovendien zit er best wat humor in.

Statham zet een prima hoofdrol neer en wordt gesteund door een goede cast. Vooral Suchet (bekend van Poirot) zet een leuke rol neer als porno koning.

avatar van NERD

NERD

Wat een geweldige poster

avatar van evervaet

evervaet

Goede film met alles er op en er aan. Humor, spanning, opbouw, snelheid, plot en goed acteerwerk. 4*en.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

De film begon wat warrig en stroefjes. Gelukkig veranderde dit na zo'n 20 à 25 minuten en was het uiteindelijke resultaat een prima film die heerlijk weg kijkt.

Twijfel tussen 3,5 en 4*... Zal het er maar tussenin houden met 3,75 en afronding naar boven .

avatar van Milan07

Milan07

Statham acteert goed. Prima film vol verrassingen.

avatar van leandero

leandero

Erg goede film die ik met plezier heb uitgekeken.

3.5

avatar van mdentener

mdentener

Jason. Altijd goed. en nu weer!

avatar van mnrk

mnrk

Was een leuke film om naar te kijken...de acteurs die hierin mee spelen komen allemaal goed over in het verhaal.

Statham speelt weer een Engelsman zoals hij dat alleen maar kan doen.

avatar van hulkio

hulkio

The Bank Job is een vermakelijke film met een script naar waargebeurde feiten vol wendingen. Ik vraag me af wat de waargebeurde zaken zijn en wat men er zelf bij heeft verzonnen. Van bepaalde ontwikkelingen lijkt het me namelijk wel erg sterk dat het zo heeft plaatsgevonden. Maar goed, de film blinkt nergens echt uit, niet in negatieve en niet in positieve zin. Wat ik iets minder vond was het grote aantal personages (met name tegen het einde van de film), hierdoor werd het er allemaal niet duidelijker op. Leuk voor een keertje.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Erg leuke film met een goede cast. Wel lag ik in een scheur toen ik zag hoe de hoofdrolspeler in 2 keer trappen tegen een muur een baksteen verwijderde met zijn voet......yeah right....! Het blijft natuurlijk een film.

avatar van Mosquito

Mosquito

Ik heb gister deze film in de bios gezien. De film is spannend, maar iet speciaal, dus daarom krijgt hij een 3 van mij. Ik vraag me af hoelang visa al bestaat, want ik zag een stikkertje van visa op een deur in de film.

avatar van v1ce

v1ce

Goeie, spannende actie film die ik van de afgelopen 8 bioscoop bezoeken heb gezien.

Acteerwerk van Jason Statham vind ik wel onwennig overkomen na het zien van films zoals The Transporter, Crank en dan heb ik Death Race nog niet eens gezien waar hij de stoere macho man speelt, maar daar keek ik achteraf snel doorheen.

Nogmaals een spannende film met een goeie plotwending die mij van begin tot eind heeft vermaakt.

avatar van xatjeroen

xatjeroen

Ik vind deze film heel vlak en simpel. op het einde, na de bankoverval, begint de film pas echt een film te worden. Maar het is wel voor de eerste keer dat k Jason Statham zie lachen in een rol die hij speelt. Ik denk toch dat een film als Death Race beter bij hem past.

Ik had hele hoge verwachtingen van deze film maar hij is typisch engels en valt zeer tegen. Als ik die vergelijk met Eagle Eye die ik vorige week heb gezien, dan zit daar nogal een verschil in, maar das ook verschil in smaak.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

hele simpele overvalfilm.heb ik al zovelen van gezien.

maar hij heeft (bijna)niet verveeld en dan kom ik op 2 sterren +0,5 voor Statham

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Hij is simpel ja, maar vond 'm toch erg lekker wegkijken. Statham was goed en ook de sfeer was lekker.

avatar van lighthammer

lighthammer

Simpel verhaal vind Death race van Statham dan leuker wegkijken dan deze

avatar van jumperjack

jumperjack

Ik vond het een goede film en zeker niet simpel, ik heb me gewoon prima geamuseerd.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Hectometerpaal schreef:

Hij zat al een beetje los.

Wat ik zelf een beetje toevallig vond is het moment wanneer de walkie-talkie van het dak valt.

Maar de film is echt geweldig. Zoals vele zeggen: een mix van humor en actie en een geweldig waargebeurd verhaal. En zelf ben ik zeer benieuwd wat nu wel echt heeft plaatsgevonden en wat niet.

avatar van cafe1900

cafe1900

Leuke wegkijkfilm met typische Engelse humor erin verwerkt. Dat dit ook nog eens werkelijk gebeurd is is bijzaak voor de kijker. Het is gewoon leuk in elkaar gezet en Statham blijft natuurlijk altijd leuk.

avatar van 606

xatjeroen schreef:

Als ik die vergelijk met Eagle Eye die ik vorige week heb gezien, dan zit daar nogal een verschil in, maar das ook verschil in smaak.2 sterren

moet je niet en kun je niet vergelijken lijkt mij.

deze film is waar gebeurd.

en is erg leuk naar voren gebracht met mooie jaren 70 style.

statham was weer erg goed.

avatar van Blokland

Blokland

Heerlijke authentieke jaren 70 style!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Deed me wel denken aan andere Engelse actiefilms die ik ken, dat is niet alleen een min-, maar ook een pluspunt; lekker authentiek en vertrouwd. Tegelijk natuurlijk ook weinig nieuws onder de zon, en een paar plotwendingen en hiaten in het verhaal die het geheel lichtelijk ongeloofwaardig maakten. 3*

606 schreef:

moet je niet en kun je niet vergelijken lijkt mij.

deze film is waar gebeurd.

en is erg leuk naar voren gebracht met mooie jaren 70 style.

statham was weer erg goed.

Deze film is vrij gebaseerd op waar gebeurde feiten, dat is wat anders.

avatar van 606

Martijnnn schreef:

Deze film is vrij gebaseerd op waar gebeurde feiten, dat is wat anders.

hoezo vrij gebaseerd

Martijnnn

Ze hebben allerlei feiten verdraaid of veranderd zodat de film interessanter werd.

ze zijn bijvoorbeeld niet gedood maar opgepakt. Ook zijn het hele idee van de foto's slechts speculaties.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wat stond er nou? In 2054 wordt alles onthuld? Ik denk dat +- 60% van de film overeenkomt met hoe het echt gegaan is.

Martijnnn

in 2054 word het dossier van die Michael X vrij gegeven.

60%... ja misschien, meer zal het niet zijn, desalniettemin nog steeds een goede film.

avatar van Ant

Ant

Vette film. 3.5* van mij. Had nog nooit gehoord van heel deze zaak. Ik zou wel eens weten waar Balkenende in het weekend rond huppelt. Op de Wallen met Damesondergoed

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja een goede film. Laat zien ook zien dat mensen met een voorbeeldfunctie ook wel is de fout in gaan. Maar daarbij laten ze ook zien dat ook zij gewoon allemaal maar mens zijn.

Toevallig las ik net in de krant dat een dominee het kerklijk netwerk platlegde door regelmatig onder werktijd hardcore pornosites te bezoeken. Wat de beste man uiteindelijk een flink virus opleverde natuurlijk en dus het hele kerklijk systeem plat kwam te liggen. Hij was nog wel zo eerlijk om te zeggen dat het door de porno kwam.

avatar van Tefferkix

Tefferkix

pas gezien, en had door de hoge score hier veel meer van verwacht. Simpele film, niks bijzonders, weinig actie ook. Vond hem wel meevallen.

een 3.0