Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot The Bank Job
"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."
In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.
Terry Leather
Ingrid
Tim Everett
Miles Urquhart
Shane Schofield
Dit is gewoon een goede film. Hij is boeiend van het begin tot het eind, het acteerwerk is goed en er wordt een lekkere sfeer neergezet. Het is dan ook een aanrader.
Dutchero
Lekker goed wegkijkende film, alleen zelden bovenmatig goed. Statham was goed, maar ik heb beter van m gezien. De andere acteurs/actrices waren nooit beter dan gemiddeld. En dat kan je eigenlijk zeggen van de hele film. Het is best een interessant vertelsel, en best wel spannend, maar nooit echt overtuigend. Een typische 3* film.
Snyder
Hele goeie film goed acteer werk
keek heerlijk weg.. spannend!
Ricochan38
gewoon een goede engelse bankroof film, en jason statham laat zich weer eens van zijn goede (acteer) kant zien...
zx6r
Leuke film om naar te kijken.
Niet bomvol actie en geweld maar gewoon een goede film.
art2d2
weer eens een goede film met Jason Statham in de hoofdrol, kijkt goed weg van begin tot eind !
joaquim05
zeker het kijken waard!!!
een film voor iedereen welke gere je normaal wel /niet leuk vind
de film zul je vast wel mooi vinden
ArcovandenBroek
Waanzinnige film, wat een sfeer, humor en wat een verhaal! Absolute topper en een hele grote aanrader.
The Godjoshi
Gister in de sneak al een beetje gehoopt dat ie zou draaien en ja hoor daar was die dan The Bank Job......Dit zijn nou echt de films die de moiete waard zijn om naar de bios te gaan.......er hangt echt een te gekke sfeer in de film en waar veel films al zo voorspelbaar zijn bleef deze film echt boeien......en bleef de film echt spannend van begin tot eind......ik zeg een topper met een hoofdletter T een echte aanrader voor de filmliefhebber ik geef hem een hele dikke 4
laterssss joshi
O' Reily
mee eens niet te overdreven
Xen0n
Goede film, niet zon alledaags verhaal. Tenminste zovaak ben ik dit niet tegen gekomen. Ik heb me geen minuut met deze film verveeld en hij heeft me tot het eind weten boeien, daarom geef ik deze film toch 4 sterren
Nijreesboy
een goede film. zeker de moeite waard om meet dan eens te kijken.
van te voren verwachte ik er ijgenlijk niet al te veel van, maar het is egt een boeiende film.
Waku
Prima te verteren film.
En zoals de meeste engelse actiefilms rondom dit genre wordt het
redelijk geweldadig.
Er zijn al wat bank robbery films de revue gepasseerd maar deze "bank job" weet zich toch te onderscheiden.
A.v.D.
Leuke film.... en dat dit op waarheid berust...!!!
Bull's Eye
Leuke film, niet meer dan dat. Geen Biosrelease waard vind ik. De 70e jaren sfeer is wel lekker en de waargebeurde feietn.
J_Velsink
Ik had niet verwacht dat ik deze film zo leuk zou vinden.
Goede acteer presaties en de sfeer komt goed over.
Daarom krijgt de film ook een 4.
ultimate_roeltje
Ik vond het een zeer degelijke film. De setting was leuk maar wist mij soms niet helemaal te overtuigen. Het acteerwerk was van niveau. Het beste vond ik toch wel de vertelwijze van deze film. Hij kwam heerlijk snel op gang, en wist me van begin tot eind te boeien.
Geen topper, maar wel goed.
SaNDuTjE
Aardige film met leuke momenten. Vooral de typische engelse humor is altijd een genot (vooral door Jason Statham).
Jammergenoeg heeft de film te weinig spanning om de hele duur te boeien.
Toch wel 3* waard.
Schuco
Erg degelijke film die erg leuk is om te kijken maar nergens echt spannend word.
DeCol
Iedereen zegt dat het een goede film is, goed geacteerd en toch geven sommige dan in mijn ogen een magere 3* voor de film. Ik vond hem ook goed!!
Jason Statham, één van mijn favoriete acteurs speelde weer geweldig.
Het verhaal boeide me van begin tot het eind, op het laatst vond ik toch echt wel spannend worden. En ook op momenten van de daadwerkelijke "bank job" was het aardig spannend.
Geen verrassend maar ook niet geheel verwacht einde dus de film is zeker geslaagd.
eVRT
Verrasend goede film, kijkt vlot weg en erg mooi geschoten in de sfeer van die tijd. Feit dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal makt de film nog beter. 3,5 ster
Fastboy
Zoals vele al zeggen, een leuke en vermakelijke film. Kijkt lekker weg. Geen explosieve actie maar zeker niet saai!! Daarom 4 sterren
Rmie
Prima film, met gelukkig een niet zo erg eenvoudige ontwikkeling van het plot.
drie en een halve ster...

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
londen, engelandjaren 70ontrouwmetrocar dealerchantagevaultmannequinbahamasstripclubvrouwoffer fotografielondon undergroundgebaseerd op een waargebeurd verhaalextortioncorruptie bij de politiedouble crosswalkie talkiecultfilmrailway stationjackhammer political corruptionbank heistcabinet officerthe big score