Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks, Oekraïens en Urdu
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Eastern Promises
"Every sin leaves a mark."
Anna is een idealistische vrouw in wier armen een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling. Anna weet niets van de vrouw en haar handtasje is het enige houvast dat ze heeft met betrekking tot de identiteit van de vrouw. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische maffia in Londen en haar nieuwste lid: Nicolaï. Nicolaï is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bevat tegen Nicolaï’s baas.
Nikolai Luzhin
Ekrem
Azim
Soyka
TheThirdMark
Heerlijk trage film die nergens verveelt en je langzaamaan meetrekt in de waanzinnige wereld van de Maffia.
Mooi ondersteund door muziek.
mnrk
Een prima film van David Cronenberg...
De film geeft een mooi beeld van de wereld van de Russische maffia weer, ook het acteerwerk van Viggo Mortensen en Naomi Watts is zeer sterk en brengt wat extra's, maar stiekem vond ik Armin Mueller-Stahl als Semyon helemaal geweldig.
Russian Mafia - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Na het zien van deze film eens even wat extra informatie gaan zoeken over deze Vory z Zakone.
Davidus
Zwakke film. Heb me geërgerd aan die zogenaamde harde Russische maffioso met hun Russisch dialect Engels. Had de hele tijd het idee naar inspector Clouseau te kijken.
Vincent Cassel vond ik veel te nadrukkelijk de joviale tough guy spelen, irriterend, (de hele tijd met zijn 'papa'), en Armin Mueller vond ik niet geloofwaardig als een zware maffia baas, meer een soort vriendelijke oom.
De personages waren zo sterotiep Russisch.
Nee, vond er weinig aan.
TragieStar.*
Vandaag bekeken, en had er eerlijk gezegd niet zo heel veel zin in. Natuurlijk aanbid ik Naomi Watts. Wat een leuke vrouw en een erg mooie en goede actrice, en Viggo Mortensen die ik voornamelijk ken van Lotr-trilogie is ook vrij aardig alleen zie ik tegenwoordig te vaak films waarin hij rond huppelt. Het begint vrij saai en een beetje moeizaam. Je komt wel gelijk in de film, maar er zit niet heel vaart in, en dat blijft eigenlijk de hele film zo. Het verhaal is mooi, goed uitwerkt en leuk om naar te kijken. Alleen heb ik me toch hier en daar verveelt. Watts had niet echt een boeiende rol tot haar beschikking, maar ze deed het toch vrij aardig. Op een hele natuurlijke manier.
De rest was ook erg fijn, en zo had ieders personage wel iets negatiefs als iets positiefs. Het ging er soms hard aan toe zoals ondere andere de sauna scene maar ook vrij droevige scenes wanneer Tatiana doodgaat en haar kindje dus achterblijft zonder moeder, en wanneer het kindje word meegenomen door Cassel en dus bijna doodgaat. Maar zo had de film ook 1 onbegrijpelijke scene. Wanneer Nicolai de familie komt opzoeken in een eethuisje en het dagboek wil meenemen in ruil voor het adres. Maar dat geeft hij dus niet, eigenlijk doet niemand er iets aan en ze laten hem eigenlijk gewoon weglopen. Niemand die hem tegenhoud en het dagboek van hem wil afpakken. Ze gaan weer gewoon rustig naar binnen en laten hem gaan. Aan de ene kant begrijpelijk, zo voorkomen ze een hoop problemen, want met de maffia wil je natuurlijk niet in contact komen. Maar wel vrij irritant.
Maar de film blijkt toch aardig te zijn, en kijkt lekker weg. Al had ik toch op een beter einde gewacht, maar dat bleef weg. Ook wel weer realistischer maar dan als nog.
Een aanrader, maar geen film om vaker te bekijken voor mij. Heb me iig wel vermaakt.
laundromat
Coole film. Moet maar meer van Cronenberg checken, waaronder: Dangerous Method, A (2011)
Viggo is een mooie man met een karakteristieke kop en past goed in zo'n rol. Goed geacteerd. Je weet dat-ie fout is en ondanks dat of daarom aantrekkelijk. De Oscar kon naar iemand anders gaan dan Daniel Day-Lewis. Pech dat toen net 1 van de beste films ooit uitkwam.
Die Arsenalfan (Ekrem?) die op het kerkhof vermoord wordt is toch die zoon van die snorremans (broer/vriend) van Semyon. Daar wordt verder helemaal niets mee gedaan ja. Raar of niet ?
93.9
Echt een stuk minder dan A History Of Violence.
Motivatie? Moeilijk te geven, blijft subjectief. Film schoot soms een beetje door naar het genre 'stoere jongens-film'.
Andere Cronenberg films zijn toch wat minder mainstream.
notsub
Eastern Promises blinkt nergens in uit, maar is wel onderhoudend genoeg. Het kabbelt lekker door zonder dat er nou schokkende zaken gebeuren. De personages in deze film zijn echt te stereotiep. De badhuis scene is wel even een stap in de harde werkelijkheid en het hoogtepunt van de film.
Minotaures
Een vrij korte misdaadfilm.
Dit keer is het geen standaard misdaad over Italiaans bendes zoals in Donnie Brasco of Goodfellas. Dit keer gaat het om de Russen, die in Engeland actief zijn.
Het gaat hier om de Vory v Zakone, een Russische gangster-familie. Dit wordt door 2 perspectieven op beeld gebracht; door de ogen van een bende-lid, Nicolaï (Mortensen). En door een verpleegster genaamd Anna (Watts).
Het verhaal is realistisch en goed uitgewerkt. Hier gaat het over een fout die de Vory v Zakone hebben gemaakt en die maar groter en groter wordt, wat ze geen andere optie geeft dan het helemaal uit de weg ruimen. Zowel bewijsmateriaal als getuigen.
Russische taal klinkt mooi en komt sterk over, het horen hoe ze met elkaar Russisch gesprekken voeren is altijd interessant om naar te luisteren. Ook wanneer ze met een accent Engels praten, dat klinkt ook best stoer. Daarnaast hebben de Russen een speciale manier om hun status te weergeven; d.m.v. tattoo's. Ook iets gaafs.
De personages zijn mysterieus en interessant. Goed en sterk uitgewerkt. Nicolaï is een rustige personage die helemaal onderaan staat, maar die goed werk levert. Het levert hem mogelijke open kansen om verder te groeien binnenin het circuit. Kirill (Cassel), is een opvolger van zijn vader om baas van het familie te worden. Kirill is een roekeloze personage die meer dronken is dan nuchter. Anna, een verpleegster met een Russische achtergrond raakt hierin verstrikt zodra zij een soort van verantwoording heeft voor de baby. En zo lopen er nog enkele andere gangsters rond.
Nicolaï's 1ste klus in deze film geeft meteen aan wat zijn werk allemaal inhoudt. Zijn personage is erg verrassend, nadat die opgenomen werd in het ziekenhuis na een steekpartij en zo zijn ware zelf bekend wordt gemaakt.
Er zit hier genoeg afrekeningen, onderhandelingen, beslissingen nemen en brute gevolgen. Het is dus vrij gruwelijk wat hier gebeurt en realistisch goed weergegeven. Alleen vond ik het niet echt nodig om 'Aragorn' volkomen naakt te zien worstelen tegen 2 andere kerels in een sauna...
Wel jammer dat de film niet langer duurde en zo meer over de personages gaf, want het einde was niet echt geweldig. Baby gered, iedereen leeft, klaar... Als ze nou nog een kwartiertje bij hadden gedaan hoe het met iedereen ging, wat zijn de gevolgen van die, etc. etc.
De beelden van London zijn ook niet erg geweldig, want je ziet weinig herkenbaars en de meeste tijd van de film gaat over een paar plekken (Anna's huis en een Russische restaurant voornamelijk).
Wel een aardige Russische misdaadfilm.
sofripa
Degelijk neergezet maffia verhaal. 'Lekker' traag en lekker neerslachtig. Toprollen van Mortensen en Mueller Stahl. Ik heb me zeer vermaakt. Aanrader als je houdt van het zware werk.
zxstyle
Eastern promises is een interessante film, met leuke onderwerpen die worden aangesneden.
Ook de plotwending ervoer ik als verassend. Maar de film heeft ook minder goede punten, zo kon ik mij zelden goed inleven in de personage's en was de film aardig gewelddadig, ik hoefde niet alles te zien.
Zeker een aanrader voor liefhebbers van de Russische mafia
remixxatstage
Hele interessante en leuke film.
Vind Engels met een Russisch accent zo lekker klinken, dat ik het accentje van Watts soms even niet kon aanhoren!
Verderweg zeker een aanrader!!
DB10
Ik ben toch wel een fan van Vincent Cassel ... maar wat ie hier doet, redelijk dramatisch.
some_solucti
Tweede helft is stukken beter dan de eerste helft, en dat is dan ook de grootste reden voor de hoge score. De opbouw is vrij voorspelbaar, een beetje saai maar wel vakkundig in elkaar gezet. Er zitten al duidelijke aanwijzingen naar de plottwisten in die daardoor niet echt verrassend waren, maar niet minder sterk.
Vanaf het gestommel in de sauna wordt de film echt goed, als Mortensen helemaal de hoofdrol overneemt blijft toch wel weer met hoeveel passie hij zich in een film kan storten. Echt een powerhouse. De rest van de vast is wel prima, maar niks speciaals. Alleen Watts doet wel aardig mee, alleen is die verhaallijn niet zo interessant als de rest. Ik zou niks hebben tegen een deel twee, zou in mijn ogen wel eens de Godfather van de Europese/Russische mafia films kunnen zijn.
kuk
Prima misdaadfilm die hier en daar de plank misslaat (het einde was bijvoorbeeld way too much), maar desalniettemin constant interessant blijft. De ontwikkelingen in het knappe plot volgen elkaar in rap tempo op en cinematografisch zit het eveneens uitstekend in elkaar. Plezant.
ASman
Uitstekende rauwe misdaadfilm van Cronenberg. Goed acteerwerk ( Mortensen blijft een krak ), brutale scènes, interessante verwikkelingen,...maken dit tot een sterke film.
De Russische mafia verdient trouwens eens wat meer aandacht. Interessant aan de Russische mafia is dat men denk aan organisaties van pure etnische Russen terwijl Georgiërs, Armenen, Azerbeidzjanen, Tsjetsjenen, Ingoesjeten, Ossetiërs, Dagestanen, Oezbeken, Kyrgyziërs, Oekraïners, Wit-Russen, Litouwers, Esten, Tajiken, Abchazen, Duitse Russen en erg veel Russische Joden de dienst uitmaken bij de 'Russische Mafia'. Mag eens een documentaire van komen
herder
Waarom ze nou voor zo een simpele en clichevolle einde hebben gekozen begrijp ik niet, want als we de laatste minuten niet meetellen is het een zeer boeiende misdaadfilm geworden. De beste rol van Viggo Mortensen tot nu toe.
kuk
Copy that. Dat was een grote teleurstelling en de rest van het verhaal verdient gewoonweg een betere climax.
Camorra
how can i become king if the king is still in place.
Eastern Promises.
Altijd wel een zwak gehad voor van dit soort maffia films met Sovjet maffia. Al vanaf de eerste minuten van de film is het gaaf, en daarna gaat die spanning niet weg. Ik was super moe toen ik deze film ging kijken en dacht dat ik wel in slaap zou vallen nou niet dus. De spanning blijf je in de hele film voelen het is niet een spanning dat je op je stoel vast genageld zit maar gewoon een lekkere wegkijk spanning. Het acteer werk van alle acteurs is boven gemiddeld goed, dacht voordat ik deze film ging kijken dat dat tegen zou vallen niet dus. Zoals ik al zij kijkt het verhaal ook heerlijk weg, en het is weer eens wat anders dat al die Hollywoodfilms (brits als ik me niet vergis)
Wat ik alleen niet snap is waarom de film Eastern Promises heet..
En weet iemand nog meer van dit soort films dus met oostblok maffia?
K. V.
'k ben eigenlijk aangenaam verrast door deze film. Met de acteurs/actrices was het dik in orde en het verhaal was ook boeiend.
Overgesneden kelen, afgeknipte vingers, ..., maar zeker ook drama. Het zat er allemaal in.
'k vond het een maffiafilm met dat ietsje meer.
Kronos
Een zeer goede casting en een ijzersterk verhaal. De relatie tussen personages had hier en daar net wat meer uitgediept mogen worden maar verder een bijna perfecte misdaadthriller.
KoenR22
Sterke film in z'n genre, heeft me geen minuut verveeld. Heerlijk acteerwerk en een ijzersterk plot.
blurp194
Viggo Mortensen en Naomi Watts zijn goed op dreef in deze spannende film. Vanaf het begin is het al spannend, en dat blijft de hele speelduur zo zonder dat het verhaal ergens indut. Met als extra dat er af en toe de goeie taal gesproken wordt - of het russisch ook klopt kan ik niet echt beoordelen, maar ik vind het zeker een pluspunt dat er tenminste niet alleen maar gebruik wordt gemaakt van de gewone truc van een of ander krom accent.
Het verhaal zit ook best goed en geloofwaardig in elkaar. Wel jammer dat Vincent Cassel zo irriteert. Voor een deel hoort dat misschien bij zijn rol, maar ik ben toch echt niet onder de indruk van het acteerwerk dat hij hier neerzet. Met Armin Mueller-Stahl heb ik dan weer minder moeite, z'n uitstraling als gezapig grootvadertje is overduidelijk een dun laagje vernis over een heel onaangenaam personage. Daarmee des te dreigender.
confucius repeat
Niet echt een geweldige maffiathriller. Het verhaal rammelt langs alle kanten, denk maar aan de Turse badhuisscene. En zo vind je nog wel meer gaten en ogen in het verhaal. Vergeleken met Casino en Goodfellas is Eastern Promises een slap afgietsel van - net nog geen - plagiaat. (The Godfather laat ik er nog vantussen omdat die met niks te vergelijken is). Wat ik wel goed vond was het acteurspel van de meeste protagonisten. Minder was Naomi die er bijliep als een "tante nonneke', een braaf meiske dat verloren liep tussen al die sloeries, 't heeft wel iets, de arme sloer. Next.
Guzziking
Hard, rauw, en heel af en toe teder. Film blijft boeien tot het eind.
ILDIB
Tempo ligt te laag naar mijn zin. Prima verhaal verder, al zijn er wat veel karikaturen.. De rol van mortensen had veel meer uitgediept moeten worden. Ziet m alleen van buiten..
stefan dias
Geweldige film. De fotografie is heel mooi en de sfeer heel geladen.
Watts speelt perfect: broos en breekbaar maar ook weerbaar. Vooral de scènes waar ze al snel onraad ruikt en achterdochtig wordt, brengt ze heel geloofwaardig. Deze Londense versie van 'Matroushka's' is vooral in het begin heel sterk, wanneer Mortensen er nog heel lomp mag uitzien. wat doet hij dat geweldig: een enge lomperd. Heb soms ook hard moeten lachen: wat hebben die Russen Cronenberg eigenlijk misdaan? Want fraai is het allemaal niet, de manier waarop hij ze afbeeldt. De scene in het restaurant met de accordeonspeler is wat dat betreft hilarisch: een spuuglelijke trekzakspeler met een oma die het allemaal maar bedenkelijk zit te bekijken.
Bij momenten zit je wel op de punt van je stoel, maar naar het einde toe zakt het toch iets in. De toevalligheden stapelen zich bij bosjes op ( Mortensen wordt opgenomen in het ziekenhuis waar zij werkt, terwijl ze werkt en wordt dan nog eens door de gang gerold waar zij net aan het werken is … daarna ziet ze ook nog eens Kirill toevallig in de lift stappen … met de baby die 'kroongetuige' is en ze even vergeten waren te beschermen) Niet dat ze de film vergallen, maar plots wordt het een beetje ... banaal. Ook dat undercovergedoe is een wat makkelijke deus-ex-machina.
Maar genoeg gezeurd! Prima vertolkingen en ook de oom en de moeder werden niet te eenduidig neergezet. Oom Stepanek: de bekrompen, tactloze, racistiscjhe oom die anderzijds toch nog een toffe peer blijkt te zijn. En de bezorgde moeder die toch ook haar kleinere kantjes heeft. Mooi.
Aangename verrassing
wendyvortex
En mijnheer Cronenberg doet inmiddels ook maar aan de typische Hollywood-film met lekker simpel plotje en aanzwellende violen op de soundtrack?
De enige keer dat we iets van de typische Cronenberg zien is met het afknippen van vingers, doorsnijden van de keel en een bizar gevecht in een badhuis.
Verder best aardig gangster-filmpje met aardige rollen van Mortensen, Cassel en Mueller Stahl.
't is alleen wel een heel stuk meer mainstream dan gehoopt, maar nogmaals als vrijdagse gangster-movie best geschikt.
Weertenaar
Aardige ingrediënten, maar de nodige 'nare' trekjes maken van een in potentie bovengemiddelde film slechts een degelijke film welke met de nodige moeite een voldoende over de streep trekt.

Rauwe misdaadthriller 'Eastern Promises' vanavond te zien op televisie

Into the Wild