Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks, Oekraïens en Urdu
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Eastern Promises
"Every sin leaves a mark."
Anna is een idealistische vrouw in wier armen een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling. Anna weet niets van de vrouw en haar handtasje is het enige houvast dat ze heeft met betrekking tot de identiteit van de vrouw. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische maffia in Londen en haar nieuwste lid: Nicolaï. Nicolaï is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bevat tegen Nicolaï’s baas.
Nikolai Luzhin
Ekrem
Azim
Soyka
Thorka
Erg goede film. Ben geen moment verveeld geweest.
Het is een film met een rust waarin erg veel gebeurd. Er is geweld, emotie, drama etc.
Een sfeervolle film die een realistisch beeld schept zonder poeha.
Lang geleden dat ik zo'n film heb kunnen zien.
Vooral de rust sprak mij erg aan, geen piepende banden, ontploffingen, geschreeuw etc. nodig om een spannende film te maken, dat is ware kunst!
Raffael77
Zware drama film waarvan ik weet dat velen hem niet af kunnen kijken. Eerste 45 min is het matig en daarna wordt hij beter.
Scene in sauna is hoogte punt van de film.
Redelijk acteer werk maar niet dan American Gangster.
derenzo
net gekeken en een zeer goede film. niet beter dan american gangster maar dat scheelt niet veel
4,5 *
lordhumangus
Een goede film waarin het russische taaltje door het engels niet als storend ervaren wordt of irretant, dat kun je van sommige films niet zeggen. De openingsscene in de barbershop is een heftige binnenkomer die de toon van de film goed neerzet. De beste scene is toch wel die in de sauna die naar mijn mening al tot de klassiekers behoort - rauw, barbaars, realistisch.
niethie
Na A History of Violance weer een erg goede film van cronenberg.
De film zit erg goed in elkaar en is erg sfeervol ook wordt er door iedereen voortreffelijk geacteerd maar vooral mortensen was geweldig in zijn rol.
Ook zat er nog een erg coole vechtscene die ik de komende tijd zeker niet zal vergeten.
Verder zat de film gewoon is dit gewoon erg goed in elkaar en was het net als de eerder vernoemde vorige film van cronenberg weer een prima en sfeervollefilm die erg goed in elkaar zit. 3,5 sterren
dumble
Wat een meesterlijke film; De regisseur geeft je een beeld van de russische mafia waarvan je rillingen krijgt !
Ps.
Ben het helemaal met je eens lordhumangus
Le Edzel
Deze film wil ik dus echt graag zien. Nog even geduld hebben dus..
marvak29
Geweldige film, Viggo Mortensen speelt fenomenaal als Russische killer terwijl de prachtige Naomi Watts met haar aanstekelige Engelse accent er weinig van onder de indruk lijkt
Dat Tamer Hassan (o.a. Eastenders-The business-Layer cake) er ook nog een rolletje in speelt maakte het er alleen maar beter op 4*
Artifact
Leuk om te zien dat deze film het zo goed doet. Dit zou weleens de best gewaardeerde Cronenberg kunnen worden. Ik hoop deze in de bioscoop te kunnen zien
HjB
En ik leg hem elke keer maar aan de kant omdat hij mij saai lijkt. Vanavond maar eens kijken dus!
cravenat0r
Vond het een aardige film, heb hem een 4* gegeven omdat de sfeer etc. gewoon heel goed was in deze film. Haalt voor mij bij lange na niet het niveau van American Gangster maar is zeker een film om te zien.
Wat mij betreft toch een flinke teleurstelling.
. Totaal niet verwacht na alle positieve kritieken van media die ik toch wel vertrouw op hun oordeel.
Ik weet niet wat Cronenbergs idee hiervan was. Het pas hem echt niet, dit genre.
Allereerst is er sowieso grote ergernis over Mortensen en (vooral) Cassel in de rol van Russische misdadigers met zwaar Russisch accent, die ook nog eens de helft van de tijd Engels met elkaar praten...
Waarom niet gewoon Russische acteurs nemen? Is toch veel realistischer?
Als gevolg daarvan komen hun personages ook totaal niet uit de verf, vooral Cassel schmiert er echt op los, ziet er niet uit.
Daartegenover vinden we dan het zeer serieuze subplotje met Watts, het contrast is veel te groot.
Het eerste uur was voor mij dan ook echt behoorlijk rampzalig, het tweede gedeelte komt het een beetje goed, mede door een geweldige scene in de sauna
. Waardoor het toch een kleine 2,5 ster wordt.
maar het plot blijft van het niveau van een misdaadB-film: onschuldige is per ongeluk getuige/vindt bewijs ---> gevaarlijke bende moet er iets aan doen ----> hierarchie-probleem in de 'familie' ---> undecoveragent saves the day---> romantische conclusie waardoor het nooit echt boven de middelmaat uitstijgt wat mij betreft.
Ik ben echt benieuwd naar andere reacties die hier nog gaan volgen want wat ik hier allemaal lees lijkt het wel of ik een andere film heb gezien.
Artifact
Oei kos, je laat me nu toch even schrikken zeg!
titia
Waarom niet gewoon Russische acteurs nemen? Is toch veel realistischer?
In een interview in Filmvalley zei Cronenberg dat hij wel gekeken heeft naar russische acteurs, maar dat hij geen goede acteurs kon vinden die toch goed genoeg engels spraken.
Hij zei ook dat hij voor Viggo heeft gekozen omdat die zo goed is in talen, en dus een accent goed kan neerzetten.
Maar goed, jij vind dit dus geen geslaagde actie... jammer, ik was benieuwd! Ik ga toch nog maar even zelf kijken denk ik...
FisherKing
Persoonlijk lijkt me dit een flauwe uitvlucht. Mij komt het over als: "Ik had geen tijd en zin om me daar in te verdiepen". En het siert hem niet als cineast.
titia
Tja, zo kan je het natuurlijk ook lezen. Mhm, ik zag er een excuus in om een acteur te "hergebruiken", maar gezien ik echt geen problemen met Viggo heb, hoor je mij daarover dan weer niet klagen...
kleez
Ben het erg met kos eens!! Deze film viel mij ook wat af. Had er
vooraf niets over gelezen, maar toen ik de reacties hierboven las
viel mn mond zowat open
allemaal 4 / 4,5 sterren!! Ik heb zelfs
nog eens gecheckt of ik wel werkelijk deze film heb gekeken
!
De film is een drama, maar soms ook snoeihard, ineens wordt
iemand zn kil doorgesneden wat je allemaal ziet :S
Verder vond ik heeel vaag wat nou precies de rol van het 'Chelsea-fan-jongentje' was :S! Heeel vaag
Einde ook ietwat vaag! Zitten ze in Edinburgh? De zoon heeft de baby niet vermoord, wat gebeurd daarmee?! En zo heb ik nog wel wat vragen...
Sergio
Aardige film wel een beetje flauwekul verhaaltje maar de badhuis scene is er één om in te lijsten.
Viggo speelt de hele film prima en de kritiek op de film begrijp ik wel maar ik vond het achteraf een goede film, maar niet Cronenberg's beste werk zoals ik ergens las.
max cady
Ben het erg met kos eens!! Deze film viel mij ook wat af. Had er
vooraf niets over gelezen, maar toen ik de reacties hierboven las
viel mn mond zowat open
allemaal 4 / 4,5 sterren!! Ik heb zelfs nog eens gecheckt of ik wel werkelijk deze film heb gekeken
! De film is een drama, maar soms ook snoeihard, ineens wordt
iemand zn kil doorgesneden wat je allemaal ziet :S
Ben het helemaal met je eens, had er zoveel meer van verwacht. Misschien komt het omdat ik niet zo van mafia films hou dacht ik nog maar dat is het niet. Goodfellas vind ik super bijv. Aan het einde van de film was ik van plan om er nog even goed voor te gaan zitten... Afgelopen.Dacht dat er nog een heel stuk zou komen! Punt is,.. Er zijn veel betere films met veel meer verhaal! Gemiddelde is naar mijn idee veel te hoog!
The One Ring
Maar goed, jij vind dit dus geen geslaagde actie...
Van die accenten-kritiek trek ik me al lang niks meer aan. Bij iedere, ja echt iedere, film waarin een acteur een accent moet doen dat niet zijn echte accent is vind je op MovieMeter wel iemand die zeurt dat het niet overtuigend doet, zelfs als het accent precies hetzelfde is als dat van echte mensen met zo'n accent. Ik heb altijd meer het gevoel dat het dan om ongewen gaat om acteurs die ze met een bepaalde stem ineens te horen praten met een ander accent.
Ik geloof dat ik Kos ook wel al eens eerder met dit argument heb horen komen, al weet ik zo 1-2-3 niet waar. Zelf stoor ik me er zelden aan, of het moet echt te gek worden.
Tja sorry, ik vond het hier vanaf minuut 1 al irritant, had het ook liever anders gezien.
Buiten dat gaat het me niet eens zozeer om het accent, maar om het feit dat ze uberhaupt met een accent moeten praten. Het is toch idioot dat Russen niet gewoon Russisch met elkaar praten.
The One Ring
Mnja, in principe wel, maar persoonlijk stoort mij dat nooit zo, ook al valt het me wel op. De enige film waarin ik me ooit echt gestoord heb aan het feit dat personages niet hun oorspronkelijke taal spraken was Hitler: The Rise of Evil. En dat vooral omdat Hitler mij te onlosmakelijk verbonden is met de Duitse taal (en zeker niet met een Brits accent). Geen idee waarom ik me er anders niet aan stoor. Ik vind het gewoon niet zo heel erg belangrijk voor de filmbeleving.
zephyr
Maar ondertussen geeft Cronenberg er niet blijk van met de beste regisseurs mee te kunnen wat dat betreft. In andere grote films zoals 'The Bourne Ultimatum' is het allang al zo dat buitenlanders gewoon hun eigen taaltje spreken en dat komt des te realistischer over, is ook beter voor de filmbeleving. M.a.w. Cronenberg doet weer een stap terug in de tijd.

Rauwe misdaadthriller 'Eastern Promises' vanavond te zien op televisie

Into the Wild