Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks, Oekraïens en Urdu
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Eastern Promises
"Every sin leaves a mark."
Anna is een idealistische vrouw in wier armen een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling. Anna weet niets van de vrouw en haar handtasje is het enige houvast dat ze heeft met betrekking tot de identiteit van de vrouw. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische maffia in Londen en haar nieuwste lid: Nicolaï. Nicolaï is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bevat tegen Nicolaï’s baas.
Nikolai Luzhin
Ekrem
Azim
Soyka
N811
Verder mag ik van een regisseur als Cronenberg toch wel verwachten dat wanneer hij zijn personages een vreemde taal probeert te laten spreken, hij er niet alleen een woordenboek bij pakt, maar ook een deskundige in die taal om raad vraagt. Zo spreek je çabuk in het Turks niet uit als kaboek maar tsjaboek en wanneer je iemand opdraagt 'rustig aan te doen', zeg je niet 'Durgun! Durgun!' (vrij vertaald: 'Bedaard! Bedaard!')
Dat zien alleen mensen die de taal kennen.
Maar wel jammer idd, ik zag ook nog russen op imdb klagen over deze film
Norma
Het is toch idioot dat Russen niet gewoon Russisch met elkaar praten.
tal1b
slap verhaal, en errug ongeloofwaardig gespeeld.
vooral door de zogenaamde mafia.
alleen die ouwe mafia baas deed het redelijk, en naomi wats.
Maar dat was wel een heel makkelijke rol voor haar.
Nick Hardeman
Top film!! en als je geen russisch of turks spreekt kan je je er ook niet aan storen, dus voor mij een van de betere films van afgelopen jaar.
Goeie acteurs in een bikkel harde misdaad film.
Goed geacteerde film.
Helaas is de film net wat te saai om je aandacht er goed bij te
kunnen houden.
Ik kwam er heel laat achter dat Viggo M. het speelde.
Ik herkende hem simpelweg niet.
Cronenberg blijft een regisseur die in de marge regisseert. En dan doel ik op de marge tussen Hollywood, B-film en het wijde filmlandschap waar goeie films gemaakt worden.
Redelijk droog filmpje dat veel beter uit de verf komt dan z'n vorig probeersel maar nog steeds blijft hangen in halfbakken wel/niet cinema. Grof, grauw en hard ? Nee, sorry, niet meer sinds ik 12 geworden ben. Enkel redelijk droog gebracht met het irritante zijverhaaltje van Watts als stoorzender. Paste totaal niet in de film.
Mortensen wel maar vind het een totaal nonacteur, Cassel is eigenlijk goed maar de film past niet bij z'n rol. Uiteindelijk komt niks echt uit de verf en hobbelt het gewoon naar z'n einde toe waar het plots een climax blijkt te missen. Zelf dat is ons niet gegeven.
Positief is dat Cronenberg eindelijk een beetje cinema poogt te maken en daar af en toe in slaagt zelfs. Het Russische restaurant was een plaatje, sterke locatie die veel cachet aan de film geeft. Aardige muziek ook, jammer genoeg is het enkel maar aankleding voor een film die wat meer probeert te zijn maar enkel microstapjes buiten de doorsnee weet te zetten.
Hoewel thematiek en stijl wel veranderd blijft Cronenberg gewoon Cronenberg. Interessante ideeën maar vind de man gewoon niet goed genoeg en vermoed dat er geen meesterwerk meer van komt. Veel dichter dan Naked Lunch zie ik hem ook niet meer komen.
Aardig sfeertje, beetje cinema, verder bordkartonnen achtergrond. 3.0*
Edit: en die scene in dat badhuis was zo doorsnee als de pest.
Erwinner
Ik begrijp ook niet dat die badkamer scene zo memorabel is.
Ja, misschien als je niet van blote harry's houdt.
Vond trouwens History of violence wel een goede film, ondanks
het hollywood sausje wat je de hele film proefde.
Existenz daarintegen vond ik in die tijd wel een zeer aparte film.
N811
Mensen zitten hier te zeiken dat het russisch zo slecht klinkt.
Maar bekijk het piepkleine nederland met de verschillende dialecten.
Leland Palmer
Mensen zitten hier te zeiken dat het russisch zo slecht klinkt.
Maar bekijk het piepkleine nederland met de verschillende dialecten.
Dat heeft toch niks met elkaar te maken?
Erwinner
Hoe kun je nu weten of het russisch slecht uitgesproken wordt als
95 procent van de Nederlanders niet russisch spreekt?
Nee, volgens mij kan je daar geen film op beoordelen.
Nonsens.
N811
Dat heeft toch niks met elkaar te maken?
Iemand uit friesland vind ik vaak ook slecht verstaanbaar.
Mar goed misschien had David gewoon russische acteurs moeten gebruiken.
Versta jij dan russisch.
Ik niet, maar andere zitten te zeuren daarover.
John Doe
Cronenberg's top 10 boeken ter inspiratie van Eastern Promises
Was wel een beetje in de film door te voelen bij momenten, dat Cronenberg met achterliggende inhoud bezig was.
Ik vond dit een erg goede film. Niet totaal serieus te nemen, maar toch erg goed.
dikkie76
Zeer matige film. Je verwacht dat er meer gaat gebeuren, maar het rommelt zich een beetje naar het einde. Wat dan ook nog eens redelijk vaag blijft. Mooie sfeer beelden van de russiche maffia in londen. Viggo doet het goed. Sauna scene vond ik zeer vermakelijk. Maar dat was dan ook wel bijna de enige actie die de film rijk is. Ik had er veel meer van verwacht. Niet perse meer actie maar wel meer spanning.
N811
Het verhaal van noami watts lijkt me ook storend,
Maar wel een keer een film waarin de russische mafia centraal staat .:)
ilse007
Mooi en realistisch verhaal
Het einde gaat alleen veel te snel. Je verwacht meer.
Malick
Mijn zesde of zevende projectie hoewel alles lekker verliep was in het hok van de projectie geen geluid. Dat is natuurlijk zeer irritant want je krijgt dan een geluidsloze film zoals die in het begin der dagen van de Cinema gemaakt zijn. Zo kon ik niet luisteren naar het Russische accent van de acteurs of de gruwelijke praktijken van de Maffia. Maar dat maakte mij niet uit ik zat zoals gewoonlijk bij een Cronenberg weer heel goed in de film. De acteurs straalden in hun performance. Met als uitschieter Viggo Mortensen alweer! Volgens mij is het een kwestie van tijd dat deze man zijn eerste Oscar op zak heeft. Buiten het acteergeweld in de film waren er nogal wat barbaarse praktijken in de film denk aan het verminken van lijken, de saunascene. Met dat geweld zet Cronenberg ons een spiegel voor net zoals zijn vorige A History of Violence. Wat doet geweld met de mens? Zijn stijl is nog grauwer geworden dan zijn vorige. Wat me ook opviel was dat Cronenberg zijn oude (absurde) horrorstijl gedag heeft gezegd. Vanavond ga ik voor de herkansing om me oren de kost te geven. Maar ik kan nu al concluderen dat het een intense ervaring was van een magnifieke regisseur.
Malick
Zo gisteravond eindelijk Eastern Promises kunnen zien met geluid. En dat is een zeer interessante ervaring vooral het accent van de acteurs en de muziek onder de film zorgde voor de nodige onderhuidse spanning. Wat een tweede ervaring niet allemaal met je mee kan brengen. Waar ik vooral oplette waren de details in de film zoals dat ik wist dat het personage van Viggo Mortensen er een geloof op na hield maar de eerste kijkbeurt niet helemaal kon bevestigen.
Als ik me niet vergis is het waarschijnlijk het strenge Oosters orthodoxe geloof. Denk aan het prentje dat hij geeft aan de prostituee, en de kralenketting in behoorlijk wat scènes. Buiten dat hij gelovig is is hij ook een infiltrant maar het mooiste verschijnsel is dat of hij nu de Maffiabaas is van London en dus zijn oude leven achterlaat en het nieuwe ingaat. Denk aan de scene waarna hij de drie sterren op zijn lichaam krijgt getatoeëerd. Waarbij hij (s)preekt over dat zijn vader niets voor hem voorstelde, vanaf zijn vijftiende emotieloos staat van zijn lichaam etcetra. Of hij blijft een infiltrant en gaat verder door in zijn rol in de maffiawereld. Om de kopstukken uit te schakelen in thuisland Rusland zoals hij dat ook zegt in de scene bij zijn meerdere.
Ben er nog niet helemaal uit wat Cronenberg zelf bedoelde. Wat ik wel weet is dat het geen typische Hollywood film zoals sommige beweren. Pas daarvoor op want er speelt meer op de achtergrond dan je ziet of denkt. Dus een film die hier in Limburg zeer schaars draaide en die naar mijn mening een beter release mocht hebben voor een dergelijke regisseur.
aerts007
Prima verhaal in goed neergezette acteerprestaties!
4*.
perfection
- Viggo Mortensen heeft eindelijk laten zien dat hij goed kan acteren. Terechte oscarnominatie voor hem naar mijn mening.
- De rol van Naomi Watts vind ik twee dimensionaal, maar toch heeft ze het redelijk gedaan.
- Goede casting (alhoewel ik vind dat de de oom van Naomi Watts aan het overdrijven is met zijn acteerwerk en dan heb ik nog niet over de 'lompe turk').
- Cronenberg is lekker op dreef, maar helaas wordt de film verpest naar het einde toe vanwege een hele overbodige twist. Ik vind dat Cronenberg beter kan, zeker als ik naar zijn oude klassieker THE FLY moet denken.
conclusie: beter dan A History of Violence, maar Cronenberg is nog steeds niet op zijn topniveau. Maar er is wel vooruitgang. Afwachten dus op zijn volgende film.
N811
Geen idee of deze het niveau van maffia films als goodfellas/donnie brasco haalt. Maar er moet vast binnenkort een film komen over de russische maffia van hoog niveau.
iceboy
Wat zitten jullie de hele tijd te zeiken over de taal. Ik ben bulgaars en ik kan russisch verstaan en heb ook alles verstaan wat ze in de film zeiden dus....ik zie t probleem echt niet. Maar goed er zijn altijd mensen die zeiken en daar kan ik gewoon niet tegen. Net als die kut mensen op imdb die een film meteen een 1 geven als ze hem niet goed vinden. Als ik een film zou maken zou je mij waarschijnlijk ook een 1 geven. Hieruit zou moeten volgen dat de film die ik gemaakt heb ongeveer even slecht was als de film die gemaakt was door "profs". Tegenspraak!
Natuurlijk kunnen "profs" superslechte films maken, maar in de praktijk valt t wel mee meestal.
Anatolia
Wat snap je niet aan het zinsdeel "Verder mag ik van een regisseur als Cronenberg toch wel verwachten..." ?
Als er iemand zeikt, ben jij het wel.

Rauwe misdaadthriller 'Eastern Promises' vanavond te zien op televisie

Into the Wild