Hellboy (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 122 minuten / 132 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Guillermo del Toro
Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot Hellboy
"From the dark side to our side."
In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.
Hellboy
Ilsa Haupstein
Grigori Rasputin
Sammael
The Last
Gister nog even 40 minuutjes meegepikt, erg vermakelijk, maar beste comic-verfilming is het bij lange na niet m.i.
Wil 'm nog even zien voordat ik de tweede ga kijken. Welke van de twee is aan te raden?
of
Edwin Pindahaai
Wat mensen hier toch in zien!? Het is mij een raadsel. Hellboy vind ik wel een sympathieke vent, maar het verhaal is toch weinig boeiend. Ik had ook meer verwacht van Meyer. Dat hij een of andere bijzondere gave zou hebben. Hij was tenslotte geselecteerd uit veel specialisten.
In mijn lichaam zat totaal geen spanning. Alsof ik naar een komedie zat te kijken.
Madecineman (moderator films)
Toch wel een geinige film en dat is vooral te danken aan het karakter Hellboy wat zeer amusant blijkt te zijn. Een occulte, anti(super)held, die vloekt, rookt, bier drinkt, een identiteitscrisis heeft en bovendien heerlijk lomp blijkt te zijn. Zijn uiterlijk heeft hij daarnaast ook nog eens niet mee dus daar gaat je gemiddelde superhelden rolmodel
De film straalt een lekker cultachtig comicboek sfeertje uit en lijkt zichzelf ook niet zo über-serieus te nemen. Vooral het begin vond ik erg stoer, dat met die nazi's in de regen is een gaaf gedaan stukje, van mij had de film zo wel door mogen gaan maar jammer, jammer... Na een sterk begin vervalt de film toch wel tot een erg standaard en weinig boeiend verhaaltje. Beetje Indiana Jones met een likje Men in Black en een toefje Power Rangers. De climax stelt ook uitermate teleur.
Hellboy is verder een cool en grappig karakter en er wordt met verve gestalte aan gegeven door een lekker op dreef zijnde Perlman. Helaas speelt de rest van de cast wat als houten klazen en zijn dan verder maar weinig interessant.
Men kan hier met recht stellen dat; "Hellboy saves the day".
Del Toro blijft een intrigerend regisseur en ik kijk ook best wel uit naar deel 2, verwacht er stiekem toch wel wat van. Deze kan het doen met een ruime 3*
FunkStarr
- 1922 berichten
Een prettige actiefilm. Met een leuke komische tint. Vind die oneliners van Hellboy wel tof. Het acteerwerk is goed. Ik vond alleen Selma Blair niet zo geweldig. Verhaal is ook redelijk, wordt wel steeds minder. Maar op het eind weer beter.
Alleen de special Effects vond ik niet echt spetterend. Het was neit slecht maar had daar meer van verwacht.
Ik denk dat deel 2 toch een stuk beter is.
Ben ik het grotendeels wel mee eens alleen geef ik 3* ipv 3,5*.
Edwin Pindahaai
Ik vond de het begin met de nazi's in de regen juist helemaal niet fijn. Ik werd er ongezellig van.
Parisa
Na het zien van deel 2 in de bios wilde ik deze nog weleens zien. Hij viel me best tegen, zeker omdat men hier ook zei dat het verhaal van deel 1 sterker was. Veel meer verhaal zat er niet in de film, of het moet zijn dat men de introducties van verschillende personages bedoelde. Omdat ik die al tijdens deel 2 zonder introductie heb leren kennen, was dat nu eigenlijk niet meer nodig. Liz en Abe kwamen ook minder sterk uit de hoek, waarschijnlijk door de manier waarop het script gescheven is.
Aan actie geen gebrek in dit deel, maar het deed me allemaal een stuk minder dan deel 2 met zijn fantasy-sausje.
The Goss
Ik heb echt zitten genieten. De nonchalance van Hellboy tijdens zijn gevechten en zijn uitspraken. Heerlijk.
Verder prima actie. Alleen Selma Blair viel tegen met dat uitgestreken gezichtje van haar.
Madecineman (moderator films)
Ongezellig?
Vind dat toch wel een tof stukje hoor, lekker duister en occult maar tegelijk erg cartoonesk. Had echt gehoopt dat dit de toon was die de film zou aan slaan maar helaas wordt het daarna toch meer standaard allemaal (stukje op het Russische kerkhof dat hij dat pratende lijk opgraaft vind ik ook geweldig trouwens).
ranja1
Ik had er weinig van verwacht, ja een beetje zinloos geweld en dom vermaak. Maar zelfs dat viel nog tegen. Al die rare monsters.
Alleen Selma was wel weer erg leuk.
Shinobi
In navolging op Hellboy 2 heb ik deel 1 maar eens op tv gecheckt. Ik weet het rare volgorde.
Any way, ik moet zeggen dat ik hier dus echt niks aan vond. Waar het verhaal in deel 2 al nergens over ging. Gaat het hier helemaal nergens over.
Verder waren de special effects en actie op zich wel oké.
Ik geef 'm 2, 0 sterren.
Mai*
Nou ik moet zeggen ik had hem laatst op tv gezien en dat vond ik wel aardig.
Het is geen echte super film, maar wel erg leuk om "even" na te kijken.
Een 3,0
AmazingPP
Geweldige comic-verfilming. Ik heb me geen minuut verveeld. Ik heb de limited edition box gekocht met beeldje en dat voor een tientje! Ik heb er echt geen spijt van, vond het een erg vermakelijke film. Ben benieuwd naar deel 2.... 4*
Blijft ook bij een tweede kijkbeurt ok, maar er blijft net iets te veel een studiostempel op zitten. Ben wel benieuwd naar de tweede, waar Del Toro veel meer vrijheid gekregen schijnt te hebben...
Kibabu
Aardig gedaan maar persoonlijk trok ik de (te) voor de hand liggende humor niet.
Wel 'aangenaam' apart voor een Hollywood achtige productie.
*kelly*
Spannende actiefilm met zelfs een vleugje romantiek en humor.
Heel erg goed.
------->4*
confucius
Hoe bruin kunnen zij het nog bakken? Waar houdt de waanzin op? Wie kijkt er nog naar Vin Diesel na dit spectakel? Gisteren naar 'A Walk To Remember' gekeken. Vandaag naar 'Hellboy!' Straffe toebak zoals wij dat in Antwerpen zeggen (en wij zijn wat gewoon hoor). Niet verwonderlijk dat ik er zo 'confused' uitzie. "Bij een goed begin hoort een goed einde" zei 'Confucius' zowat rond 1500 a 1400 B.C. Ik heb de film niet uitgekeken omdat het mij teveel werd. Geen gebrek aan humor! (echt waar) maar ook geen gebrek aan overbodig spectakel en dat was er teveel aan. Na twee 'Dafalgannekens' was mijn migraine over en kon ik weer normaal denken. Enfin: goed voor de youngsters, ik ben daar te oud voor.
newG
het begint allemaal erg geweldig, het ziet er ook erg goed uit, en dan zakt ie in het midden wat weg door actieloze scene na actieloze scene... en toch bleef die hellboy mijn aandacht vasthouden...
misschien wat het wel het gebrek aan een goede badguy... of beter gezegt, meer screentime voor de badguy... of wat het dat irritant vrouwmens dat de goed gevormde badguy minder goed gevormd deed lijken... of eu...
samenvattingske van mijn mening over het kwaad in de film: stoere badguy, irritante vrouw, coole slaaf maar wat ze willen verwezelijken vind ik maar dom en achterhaald...
de superkrachten en gevechten waren van hoog niveau en ik heb gelachen met de uberonozele, arnold schwarzenegger-achtige quotes van Hellboy
toch een 4*
Jack_Frost
Film waarmee je je kont nog niet af wilt vegen. Verhaal sloeg echt nergens op! 1 van de weinige films, waar ik van zeg, deel 2 is beter dan 1! 0,5*
maurice32
deel 2 is beter klopt , maar deze is ook zeer goed ... 4,5 sterren
papaEd
Net wéér eens gezien Hellboy krijgt nu een 4.5*
Geweldige geluids en beeldeffecten.
Haterd
Aardige film, in z'n genre zijn er echter veel betere. De "komische" one-liners zijn vaak misplaatst en soms storend te noemen. Het russische lijk op de rug voegde in mijn ogen niets toe en was een beetje jammer.
Het verhaal is dunnetjes en gaat soms erg makkelijk en snel, hiermee bedoel ik dat bepaalde gebeurtenissen onverklaarbaar blijven.
Daarnaast wel goede actie en aardige acteurs. Het is dat ik een fan ben van comic verfilmingen anders had ik 'm moeilijk uitgekeken.
Xabre
Gisteren gezien in de bioscoop, kijkt lekker weg.
Het humor gehalte ligt nog hoger dan vorige keer. Ze bouwen mooi op naar het derde deel die ik ook meer dan ooit bijzonder zie zitten.
sinterklaas
Ik nog in mijn jonge jaren (stem verwijderd)
Hellboy staat nog op mijn kooplijst voor een nieuwe kans.
kaydegreef
Best een vermakelijke film, paar leuke scènes. Goede special effects.
3,5¨*
The Caped Knight
ik heb me prima vermaakt met Hellboy. Gewoon een leuke, vermakelijke "Hero" film. Het personage Hellboy vond ik trouwens erg tof!
Demeter
Gisteren gezien in de bioscoop, kijkt lekker weg.
Het gaat hier over het eerste deel hoor.

Hellboy

Kill Bill: Vol. 2
Actie / Misdaad, 2004

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
naziofferadoptive fatherzwarte magievuistgevechthorrorcover-upsuperheldgebaseerd op stripsteampunkparanormal phenomenanarration from grave apocalypsedemonsupernatural creaturemonolith occultismesuper strength na de tweede wereldoorlogfather figurecombat photography reanimated corpseduringcreditsstingerother dimensioncat lovermermanpsychic powerspyrokinesismid credits cookiemid credits stingermultiplying creaturesbehemoth