Hellboy (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 122 minuten / 132 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Guillermo del Toro
Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en John Hurt
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot Hellboy
"From the dark side to our side."
In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog zoeken de Nazi's hun toevlucht tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.
Hellboy
Ilsa Haupstein
Grigori Rasputin
Sammael
sinterklaas
Gister herzien en die 0,5* verdiend ie natuurlijk niet.
Gewoon een lekker vermakelijk comic-verfilming. Hellboy was lekker droog en sarcastisch de hele film door. Verder heb ik me bij de 2de kijkbeurt me kostelijk geamuseert.
skipy05
hellboy zelf vind ik zeer goed. allen mochten ze van mi een film maken zonder al die monsters. dat was er iets over. af en toe komt er dan iets grappig en dat is er wel goed in. verhaal opzich was niet schitterend.
funland
zo geweldig ik heb hem al een tijd op dvd en ik vind hem zo cool deel 2 in de cinema gezien moet zeggen dat ie wel wat beter is maar echt een leuke vermakelijke film
5 *
DVD-T
Laat het maar aan Guillermo del Toro over om een sprookje te maken die zich in de moderne wereld afspeelt, al komt het hier niet zo zeer uit het hoofd van de Toro maar van de bedenker van Hellboy, Mike Mignola.Toch is del Toro's invloed duidelijk te zien in de film.
Ik had nog nooit van Hellboy gehoord voordat de film uitkwam, ik dacht dat dit weer een coole superhelden ala Blade II zou worden van de regisseur.Toen las ik dat het gebasserd was op de gelijknamige strips.Toch werd ik helemaal meeegenomen in de sfeer en het vermaak dat deze film bied.Het is natuurlijk niet zo zeer een sprookje, maar meer een superhelden film gezet in een gotische fabel.Del Toro's invloed is meteen te zien vanaf het eerste moment van de film.Het is compleet in de comic book style die hij ons ook al voorstelde in zijn Blade film.Shots die zo uit een strip zouden kunnen komen en ook de poses van de acteurs lijken ook zo een beeld uit de plaatjes boeken te komen.Dit zie je vooral erg bij Kroenen en de actiescènes.Maar ook in de rest van de film is die 'feel' er, erg cool gedaan.
Niet alleen de shots en poses zijn erg comic book-achtig.Ook de sets en de verdere desing zien er fantastisch uit en geven echt dat larger than life gevoel.Grote en gedetaileerde sets waarin veel dingen aanwezig zijn en valt te ontdekken.Ook de desing van een aantal karakters is geweldig.Abe Sapien is erg mooi gecreerd en ook Kroenen ziet er goed uit met z'n gasmasker, outfit en zijn messen.Je kunt del Toro goed loslaten op het creeren van een bepaalde sfeer, en hier doet hij dat toch al heel goed, iets wat hij in zijn latere El Laberinto del Fauno tot perfectie uitwerkt.De belichting is fantastisch, er wordt mooi gespeeld met kleuren en de muziek is heel fijn en toch een beetje offbeat voor een superhelden film.Niet erg vaak dat hele bombastische.Nou vind ik dat niet erg in een film over superhelden, maar een keer wat anders is ook wel een keer leuk.
Het verhaal zit lekker compact inelkaar en wordt op een lekker tempo aan ons verteld.Het word echter nergens echt heel moeilijk.Het verhaal van het occulte en de Nazi's sprak mij wel aan, alhoewel die laatsen toch vrij snel uit beeld verdwenen.Helaas weet de film niet de hele tijd dit niveau vast te houden en zakt het op het laatst allemaal een beetje als een pudding inelkaar.Het is daar iets te veel doorgedraafd wat het weirde een beetje betreft.Erg jammer dat ze het zo hebben afgekapt, terwijl het daarvoor erg goed was.
Ron Perlman is de perfecte keus, en is gewoon Hellboy.De hele look die die man heeft is het gewoon.Geweldige oneliners heeft hij ook.John Hurt speelt zoals we van hem gewoon zijn zijn rol met verve.ook de rest van de cast doet het goed.Iets minder enthousiast ben ik over Blair.Ik begrijp best dat haar karakter met zichzelf in de knoei zit, maar de hele film zo depressief kijken en zelfs praten vind ik een beetje ongeloofwaardig.Gelukkig is haar rol ook beter uitgewerkt in het tweede deel van de rode superheld.
Toch weer erg genoten van de film bij herziening en mijn stem blijft gewoon staan.
dikkop
Super comicsheld. Mooie acties en special effects en heerlijke sarcastische humor. Hoort bij de kategorie van lekker de knop op nul en kijken film.
DragQueen
Een sterke comic verfilming, die een zeer sfeervolle verfilming van del toro genoten heeft. de special effects zijn ook erg goed. verder is hellboy een boeiend personage. echter komt er ook genoeg vermaak van personages als abe, en natuurlijk die gestoorde lijfwacht van hitler. ik vond het een vermakelijke film, waarin actie, spanning en humor in balans zijn. een verdiende 4 sterren.
Erg leuke film van Guillermo del Toro en tevens de verfilming van het gelijknamige comicbook verhaal. Nou ben ik totaal niet met de strip bekend, maar ik laat me graag verrassen door nieuwe comic-helden. Hellboy is gewoon een prima film met zeer goed special effects, veel vaart en humor en vooral een perfect gecaste hoofdrolspeler.Ron Perlman is gewoon perfect voor de rol en maakt van Hellboy echt een zeer leuk personage. Het leuke aan Hellboy is dat Hellboy zoveel menselijke trekjes heeft. Hij rookt sigaren, drinkt bier en houdt van pannenkoeken en is op zijn tijd ook sikkeneurig. Verder heeft hij een hoop leuke oneliners en zonder hem zou de film ongetwijfeld een stukje minder leuk zijn. De vaart van de film is lekker hoog en de film is eigenlijk constant vermakelijk. Het is daarom wel jammer dat de film richting het einde wel wat inzakt. Ik ga me binnenkort ook maar eens wagen aan deel twee.
DVD-T
Deel twee moet je zeker een keer meepakken, ik vind hem zelf beter dan het eerste.Het gaat echter wel een heel andere kant op dan deze film.
Gaat helemaal goedkomen. Ik laat me zeker weer verrassen en hopelijk bevalt deze net zo goed als het eerste deel. Bedankt voor de informatie.
aburex
Vermakelijke verfilming van de comic. Ron Perlman is de uitstekende figuur om Hellboy te spelen. Heb me 2 uur kostelijk geamuseerd. Vooral de oneliners van Hellboy vond ik fantastisch.
Timothyvdmeer
Special effect waren goed en Heelbot wordt goed neergezet door Ron Perlman. Zijn humor en sarcasme werken prima.
Verder vond ik de film matig...wel leuk voor een avondje maar meer niet.
2.5*.
SioM
Ik had de hele tijd het gevoel dat ik naar een film voor kinderen aan het kijken was.
Al DeNiro
Superheldenfilm met veel actie, monsters en humor.
Ron Perlman is ook perfect gecast.
Met zijn lichaam, kop en stem overtuigd hij helemaal als de volwassen Hellboy.
Deel twee is ook vermakelijk, maar minder dan deze.
djpopol
garlic senior
Dit vond ik dan weer niet zo vermakelijk, had eerste het tweede deel gezien en die vond ik matig. Deze vond ik al helemaal op niets uitdraaien, de fantasy-figuren zien er veel te computer-gemaakt uit en zijn verder ook niet echt boeiend. Ron Perlman is nog wel het meest interessante personage, maar wist mij toch ook niet echt te overtuigen. Hij heeft wel een paar leuke dialogen zoals: Niet tongen, dit is pas ons tweede afspraakje
Maar ook dat personage is gedurende de film niet al te interessant, hij is gewoon iets te lomp en heeft te weinig attitude om echt een leuke anti-held te zijn. Verder vind ik de romantiek in een film als deze nogal misplaatst, ik had liever toch wat overtuigende actie gezien. Een onderdeel dat in deze film zelden uitblinkt. Daarnaast neemt het verhaal veel voorspelbare wendingen aan, het einde kon me ook niet verrassen.
ILDIB
Perlman en tembor redden de film want voor de rest is het een hoop bla bla la la. Te onoverwinnelijk is ook niet leuk.
Veraveertje
Ik vond het een hele goede film met genoeg actie en vooral ook humor. De wezens in deze film zijn echt mooi gemaakt en hebben allemaal een leuk karakter.
Vooral voor fans van superhelden films is dit echt wel een aanrader.
maerk
Perlman steelt de show als Hellboy.
Er zijn een paar genres die me niet zo interesseren. Kostuumdrama's, westerns en superheldenfilms zijn niet altijd voor mij weggelegd. Maar voor Hellboy maak ik graag een uitzondering. Een prima actie/superheldenfilm doorspekt met leuke oneliners en humor.
Aan twee dingen kun je meteen zien dat dit een film van Guillermo del Toro is. Namelijk de fantastische make-up en de indrukwekkende visual effects. Met een relatief klein budget weet deze man altijd een bijzondere wereld in elkaar te flansen en alles een bijzondere look te geven. Ook het camerawerk is weer prima, Guillermo Navarro schiet een aantal zeer mooie plaatjes. De actie is volop aanwezig en stijlvol in beeld gebracht. De cast is erg goed. Vooral Ron Perlman, Doug Jones en John Hurt zijn de moeite waard. Perlman zit helemaal in zijn vel als Hellboy. Een beetje ongeïnteresseerd bestrijd hij het kwaad en als iets misgaat merk je dat aan zijn standaard zinnetje: "Oh crap." Doug Jones speelt weer iets waarvoor je uren in de make-up moet zitten, Abe Sapien, en dat doet hij prima. En de bad guy Kroenen is trouwens echt geweldig, elke scène met hem is zeer goed.
Dit is al de zoveelste keer dat ik Hellboy zie en ik blijf ervan genieten, een halfje omhoog. 4*
TragieStar.*
Hellboy.
De film vond ik niet zo bijzonder. Eerder saai.
Maar toch heb ik de film afgekeken en viel het toch goed.
Ik vond zelf de Hellboy figuur het leukste om naar te kijken.
Ik geef toch 3*
Ga het weer eens kijken, misschien geef ik wel een hoger cijfer?!
MNV2
Weinig bijzondere film die stiekem nog wel redelijk vermakelijk was, al zijn er natuurlijk wel een hoop zaken die me toch wat stoorde zoals de stereotype personages. Vooral die nazi's werden weer ongeloofelijk stereotyp afgebeeld met hun militaristische houding, maar ook de andere personages waaronder die FBI-agent en de professor die Hellboy opvoedde waren van die typische personages die in films als deze altijd zo stereotyp afgebeeld zullen worden. De special effects vond ik ook al niet zo geslaagd, cgi kwam namelijk nogal fake over, al deed dat geen afbreuk aan het verhaal. Het verhaal vond ik niet bijzonder interessant, al maakte het hoofdpersonage Hellboy veel goed. Spanning was er wel niet aangezien je al op voorhand weet hoe het verhaal gaat eindigen, want de clichés lagen er weer vingerdik op. De filmsettings en het personage Hellboy weten de film toch nog een klein beetje te redden.
1.5 ster
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Tot nu toe één van de meest humoristische comics-verfilmingen. Hellboy himself zorgt door zijn nonchalantie en zijn solo-acting behoorlijk voor de komische noot in de film. Zijn uitspraken zijn best goed. Voor de rest zijn de special effects van een hoog niveau. Alles ziet er computer-geanimeerd uit, maar de monsters en demonen zien er mooi uit zoals bijvoorbeeld die herrijzende hond.
Het verhaal was op zich ook inorde. Mocht misschien een tikkeltje spannender, maar het einde maakt wel véél goed. De rest van de cast deed het ook goed, maar die geleerde visachtige was niet meteen een grote favoriet van mij.
Maar in zijn geheel zeker geen slechte film. Heb er best van genoten en ben benieuwd naar het tweede deel nu.
roebftb
Niet zo slecht als de titel doet vermoeden. Maar allerminst een goede film.
keennn
overlaatst gekeken naar de film vol verwachting door de goeie reacties hier op moviemeter. Maar wat een tegenvaller, totaal geen spanning, monsters die er niet uitzien, en verhaal van 2 keer niks,
nee geef mij dan toch maar een Spiderman, Batman, de Hulk of Ghostrider
Near_Dark
Vreemd....toen ik Hellboy in de cinema had gezien was ik niet onder de indruk. Ik was de eerste om te zeggen dat het maar een middelmatig filmpje is...
Ik heb hem toch nog eens een herkansing gegeven and boy, was I wrong !!
Dit is een goeie superhelden-actiefilm !! Waar was ik met mijn gedachten, de eerste keer toen ik'm gezien had...?
Het enige minpuntje, naar mijn bescheiden mening, is dat Hellboy té sarcastisch overkomt, maar dat hoort eigenlijk zo...
Voor de rest is dit 100% Blockbuster-plezier.
Deze krijgt van mij een dikke 7/10,
da's mijn score voor een goeie film die'k om de zoveel jaar wil herbekijken.
Warner Brothers
Goede film. Ik vind dit deel persoonlijk net iets beter dan het 2de deel.
De film is mooi gemaakt en beter onderhouden qua verhaal dan andere stripverfilmingen. Al vervalt de film snel in enkele clichés. Maar toch is het eindresultaat een leuke entertainvolle film geworden. Ben wel benieuwd naar het 2e deel. Figuren als Abe, Hellboy zelf en vooral Karl Ruprecht Kroenen. Misschien de verdienste van de strip, maar op het witte doek komen de figuren toch mooi tot leven.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Lang gewacht met deze film, had ook geen torenhoge verwachtingen, maar toch maar eens bekeken en hij was alleraardigst.
Karakters (creaturen?) zijn leuk, sfeer is er, actie is er.
Begint erg sterk, blijft de gehele duur op niveau en blijft boeien, alleen dan richting het einde komt het wat afgeraffeld en plots over. De lange en uitgebreide speelduur zal daar dan ook zijn steentje aan bijdragen. Maar dat is eigenlijk het enige minpuntje, als daar wat meer mee gedaan was, had het een dikke score kunnen krijgen.
Alsnog een 3,5 want het blijft een prima film

Hellboy
2019

Hellboy II: The Golden Army
2008

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Kill Bill: Vol. 2
Actie / Misdaad, 2004

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
naziofferadoptive fatherzwarte magievuistgevechthorrorcover-upsuperheldgebaseerd op stripsteampunkparanormal phenomenanarration from grave apocalypsedemonsupernatural creaturemonolith occultismesuper strength na de tweede wereldoorlogfather figurecombat photography reanimated corpseduringcreditsstingerother dimensioncat lovermermanpsychic powerspyrokinesismid credits cookiemid credits stingermultiplying creaturesbehemoth