Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
kevdndri
Moet je 3.75 niet naar boven afronden?
na het herbekijken van nog wat hoogtepunten, 4*
Seven_
na het herbekijken van nog wat hoogtepunten, 4*
Nice hahaha, achja valt weer op dat je bij elke film weer haters heb. Maakt niet uit hoe goed een film is, er zijn altijd mensen die iets verzinnen om te haten en dan gewoon die hele film gaan haten.
Haters gonna hate
movies2323
Deze was geweldig, maar ik kan niet wachten tot de Dark Knight Rises uitkomt!
Pete_033
waarom is er nog geen moviemeterpagina voor The Dark Knight Rises??
Teaser vandaag officieel uitgekomen
van duijn
Vandaag voor de 5de keer ofzoiets gezien maar hij blijft gewoon geweldig. De beginscene met de bank is gewoon werkelijk geniaal. The Dark Knight heeft gewoon een geweldig sfeertje, in de stad heb je het gevoel alsof er ieder moment een criminele oorlog uitbreekt. Dan spreek je nog niet over de ongelooflijke cast. Bale, Freeman, Caine en met name Ledger acteren geweldig. In mijn ogen heeft Ledger als The Joker gewoon de meest fenomenale acteerprestatie OOIT neergezet. Kortom, dit is een meesterwerk en ik kan niet wachten tot TDKR uitkomt. Van deze films zullen veel mensen en waaronder ik ook waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen.
wavanbuuren
Inderdaad enorm overroepen, maar dat zal ongetwijfeld met zijn dood te maken hebben. Gezicht zie je niet, een paar tiks en one-liners en dat is het.
Alweer die onzin ivm zijn dood.
wavanbuuren
Het ontgaat me serieus volledig waarom deze joker zo'n geweldige acteerprestatie zou zijn. Leg dat dan maar eens uit 606. Vervelend zeker als iemand een van je favoriete films minder vindt?
Bovendien is het allang bewezen dat doodgaan marketing technisch het verstandigste is wat je kunt doen. Voorbeelden te over (Jeff Buckley, Andre Hazes, Michael Jackson, Freddy Mercury, James Dean, Marilyn Monroe, etc, etc.). Onzin dus om dat onzin te vinden.
stfuympos
Bovendien is het allang bewezen dat doodgaan marketing technisch het verstandigste is wat je kunt doen..

Breng men nou niet op ideeén.
Martijnnn
Dus al die mensen hebben alleen maar gescoord omdat ze dood gingen en niet vanwege hun prestaties. (afgezien van Hazes natuurlijk
Zadel
Je kan moeilijk zeggen dat Ledger hier geen goede acteerprestatie neerzet. En zeggen dat het komt vanwege zijn dood? behoorlijk afgezaagd. Leslie nielsen vind ik nu ook niet opeens beter door zijn dood. Maar ik zie maar weinig andere acteurs, en in mijn ogen was ledger geen gemiddelde acteur, deze rol neerzetten. Hij heeft het gewoon goed gedaan en was hier geknipt voor.
van duijn
Je kan mij niet vertellen dat de rol van the joker makkelijk te vervullen is. Ledger heeft dagenlang zichzelf opgesloten in zijn appartement, geoefend en goefend om een geweldige rol neer te zetten. Uiteindelijk heeft hij de rol werkelijk fantastisch gespeeld. En als je dan jouw mening van zijn prestatie wil vertellen zijn er mensen met speculaties van: ' Zeker omdat Ledger overleed? ' Nee, niet omdat Ledger overleed. Ledger heeft hier gewoon fantastisch geacteerd of hij nu dood is of dat hij nog geleefd had.
stfuympos
De film werd een hype door zn dood dat is gewoon een feit, en of hij hier een wereld prestatie zet is ieder voor zich ik vind van niet. Het is wel een geniale personage.
Dagen lang opgesloten voor deze rol, hmm dan zou een matige acteur het ook moeten kunnen.
wavanbuuren
Goeie vergelijking. Leslie Nielsen zet net zo goed een typetje neer in zijn films als Ledger dat hier doet.
Dus Bale is door zijn afvallen in de Machinist de beste allertijden.
Een film beoordelen en acteerprestaties beoordelen is meestal subjectief, maar in dit geval moet je eigenlijk alleen maar concluderen dat Heath Ledger het echt briljant heeft gedaan. Ik heb hem in geen enkel moment herkent als Ledger, het was gewoon The Joker voor mij. Dit is werkelijk waar een van de beste acting van de afgelopen 10/15 jaar. Dit was echt briljant, ik snap niet hoe jij dat niet gezien hebt. Ikzelf dacht ook dat iedereen de massa maar volgde en Ledger onterecht die waardering gaf vanwege zijn dood, maar na TDK te zien , klopte dit totaal niet. Hij doet het zeer sterk en overtuigend. Geen enkele matige acteur kan de rol zo overtuigend neerzetten als Ledger dat gedaan heeft, Jack Nicholson nadoen kan iedereen, maar dit is van een ander niveau.
stfuympos
Hmm leg dan allemaal maar is uit wat hij hier zo goed doet zoals wavanbuuren al vroeg.
Ik zie alleeen goede make-up en en een geniale script en kom nou niet met die paar tiks die hij laat zien waarvan er ook maar 1 echt heel goed was.
Helemaal als je aan de medicijnen zit.
Een goede kennis van me gebruikt coke moet je eens zien wat voor tiks die heeft daar is deze joker niks bij.
Zadel
@wavanbuuren
maar ik neem aan dat je weet wat ik duidelijk wil maken
Dus Bale is door zijn afvallen in de Machinist de beste allertijden.
Dat bedoel ik niet, ik wil daarmee zeggen dat de rol van the joker gewoon niet makkelijk te vervullen is.
Maar goed.............Why so serious...
Misschien hadden ze jouw kennis dan beter voor de rol kunnen vragen.
stfuympos
Misschien hadden ze jouw kennis dan beter voor de rol kunnen vragen.

Maar goed.............Why so serious...
Als The Joker was hij de personificatie van anarachie, hij was bedreigend en angstig. Hij speelde de onvoorspelbaarheid van The Joker zo goed.
En net als bijv. Marlon Brando die briljant was in The Godfather, heb ik Heath Ledger hier nauwelijks in kunnen herkennen als H.Ledger,en dat komt NIET door de make up.
The interrogation scene is zo goed gedaan. Je voelt de onvoorspelbaarheid gewoon door het scherm heen. Het maakt je zelf een beetje nerveus, tja ik vond de tik waarin the Joker zag dat een van zijn pionnen een schock kreeg door Bruce Wayne's Batman masker aan te raken echt geweldig! Waarom? Het was zo verschrikkelijk realistisch. Verder spatte hij gewoon van hets scherm, omdat hij juist zo realistisch was. Hij was mijlen beter dan Jack NIcholsons Joker, en elke acteur kan inderdaad smakken,en zijn/haar tong uitsteken, maar er zijn er maar weinig die een rol zo spelen dat ze truly menacing zijn, en je elk woord gelooft. Het was gewoon zeer en zeer realistich, het leek niet op acting, wat nogmaals, Ledger heb ik nergens gezien: het was allleen the Joker voor mij, geen enkel moment een acteur.
En coke gebruiken is idioot btw, dus dat hoef ik niet eens te zien. Ik zou je dan willen aanraden om TDK nogmaals te bekijken, en je oogkleppen af te doen.
stfuympos
De script was goed ja dat klopt.
Niet!
The interrogation scene is zo goed gedaan.
Was 1 van de mindere scenes van de joker op het moment erna uiteraard als hij die agent uitdaagt.
Was grappig vond zn reaktie beter toen hij net niet die mogelijkheid kreeg.
Niet te vergelijken. En als acteer prestatie zekers niet.
Goed script idd.
Krijg trouwens wel weer zin in deze film en het vervolg hierop, toch nog iets positief aan over gehouden.
movies2323
Jij dankt alles aan het script. Met een goed script, maak je echter niet per se goede personages, de acteur zelf die het personage neerzet, bouwt verder op een goed script. Net als een film toch nog een redelijke film kan zijn, met een slecht script. Ik vond het verschrikkelijk briljant, jij niet , dat kan. Ik weet dan nogmaals niet hoe je enaar gekeken hebt, maar ja ik kan ook niet wachtenop TDKR
Seven_
Sommige mensen willen gewoon een andere mening hebben dan de rest. Ook al is de mening van de rest hier gewoon de juiste, beter gezegd, het is een FEIT dat hij hier heel goed acteert.
Kijk alleen maar naar de prijzen die hij hiervoor heeft gekregen. Om eerlijk te zijn wist ik niet dat hij dood was bij het kijken van deze film, en ik vond het f-ing genius.
Zoals al gezegd zie je niet Ledger, maar je ziet The Joker. Hoe hij met zn ogen rolt, zijn tik, zijn stemmingswisselingen in z'n stem, z'n enigzins spastische bewegingen... Hieruit zie je precies wat voor persoon the joker is. Hij toont hier INSANITY. Waarschijnlijk heb je het gemist dan, of je wil zoals gezegd gewoon anders zijn. Beetje hierop en andere punten concentreren en wat je weet over wat andere van em vinden ff vergeten, en hopelijk zal ook jij(lees; iedereen die het niet goed vind) zien waarom het zo ongelooflijk goed is.
De prijzen!
Je bedoelt die oscar voor beste bijrol rol?
Hij speelt gewoon een hoofdrol.
Ik krijg nu ook steeds meer het idee dat het komt omdat ie dood is.
De prijzen!
Je bedoelt die oscar voor beste bijrol rol?
Hij speelt gewoon een hoofdrol.
Ik krijg nu ook steeds meer het idee dat het komt omdat ie dood is.
Hij heeft niet alleen de oscar voor beste bijrol gewonnen, maar nog meerdere prijzen, weliswaar geen acedemy awards maar ze zijn zeer zeker benoemenswaardig. Bale had overigens DE hoofdrol.
Ik denk juist, als hij gewoon geleefd had, en ik wist bij het kijken van TDK ook niet dat hij overleden was, dat er geen gezeik zou zijn en iedereen zou zeggen: oke, hij heeft het briljant gedaan, geen discussie, hij verdient de oscar, klaar. Met zijn dood ligt het nu opeens wat controversieler.
stfuympos
Zijn prestatie heeft niks met zn dood te maken hoewel ik die oscar (zoiezo hecht ik daar weinig waarde aan) betwijfel, alleen het is een feit dat deze film een succes was mede door zijn dood, dat kan niemand ontkennen.
Zie Amy staat opeens overal nummer 1 en zo zijn er nog vele voorbeelden.
Maar goed jammer dat hij er niet meer is want een slecht acteur is het zekers niet.
edit. en hij speelt natuurlijk een hoofdrol.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold