• 9.378.934 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.129.796)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Koerok

Koerok

Onlangs ook opnieuw gezien.

Ik was best fan van de eerste 4 films, al werden ze er niet beter op. Het stripachtige larger-then-life karakter van de films trok me wel aan. Batman was volwassen geworden (niet meer de man in pyjama met cape), maar het bleef wel allemaal met een knipoog.

In het begon had ik daarom moeite me de aanpak van Nolan, die Batman (incl. de schurken) binnen zekere grenzen plausibel wist te maken. Het werd me allemaal te serieus. Inmiddels heb ik me daar overheen gezet, en als je er eenmaal in bent gaan 'geloven' dan is het gewoon een hele puike film.

avatar van LOTR__Freak

LOTR__Freak

vond de eerste 4 films best aardig dus toen ik deze film ging kijken had ik de zelfde verwachting van als de voorgaande wel aardig, maar deze film was echt heel goed

Dikke 4,5*

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Ik ga hier geen review schrijven om toch maar enkel te zeggen hoe geweldig deze film is. Ik heb deze film nu al zo'n zes keer gezien - uiteraard met een lange periode tussen het opnieuw kijken - en hij blijft me verbazen. The Joker wordt opnieuw uitgevonden en geniaal op het doek getoond en ik had meer het gevoel dat The Joker de hoofdrolspeler van de film was en niet de zwarte man. Ook had ik het gevoel dat de film een achterliggende gedachte had en dan bedoel ik dat deze film aanzet om eens goed na te denken over alles en nog wat. Maar misschien was dat enkel bij mij zo. Eén van de betere films die ik tot nu toe heb gezien en voor mij ook de beste film uit de Batman-serie.

avatar van aishafee

aishafee

Een van de beste films die ik ooit gezien heb en heath ledgers joker was indrukwekkend! Ik heb de film iets van 40 X gezien ... 5 sterren

avatar van leucomelas

leucomelas

Helaas echt geen reet aan.

Kijkt of zich aardig weg, maar wist me totaal niet te boeien helaas ....

Acteerwerk was goed.

Indrukwekkende cast.

Goede effects.

avatar van Akkiej

Akkiej

Is deze film ook een beetje te volgen als je verder helemaal geen Batman achtergrondkennis hebt?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ja, kijk wel eerst even Batman Begins, niet eens omdat dat echt nodig is maar gewoon omdat die ook goed is.

avatar van Gumball

Gumball

Deze film is gewoon top. Een van de beste ooit gemaakt imho. In elk geval de beste Batman film, hoewel Batman Begins ook erg goed is.

Akkiej schreef:

Voor de liefhebber van wijle ledger wel

Deze film is beter als je eerst Batman Begins kijkt en dan zit je ook niet met vragen achteraf.

Maar eerlijk is eerlijk het is ook goed te doen zonder de eerste film.

avatar van Akron777

Akron777

Toen ik deze voor het eerst zag was ik echt alles van Batman Begins vergeten. Gedurende de film heb ik me steeds afgevraagd wie de verschillende personages precies moesten voorstellen. Ik zou toch even BB zien, maar die is overigens ook fantastisch.

avatar van Number23

Number23

Op nummertje 22 alweer, ik voel me gewoon trots haha.

Met afstand de beste superheldenfilm ooit gemaakt en ook als gewone psychologische actiefilm is deze prent fan-tas-tisch.

Geweldig acteerwerk van vooral Oldman en Eckhart. Ledger is angstaanjagend als The joker

avatar van tijntrix

tijntrix

Geniale film absoluut de beste van de reeks. Ga hem vanavond ook zeker weer kijken op tv

avatar van Wernertje

Wernertje

Ik heb de film nu eindelijk eens gezien, hij komt vanavond op tv maar heb hem vanmiddag op blue ray gekeken.

Ik ben geen Batman fan en eerlijk gezegd vond ik behalve Batman (1989) het voor de rest allemaal niet veel aan.

The dark knight vond ik toch wel vermakelijk alleen de vrij hoge waardering begrijp ik niet zo?, ik vond het verhaal een beetje van de hak op de tak (misschien ligt het aan mij) Maar daar in tegen was de actie toch wel aardig spectaculair. Ik heb de film op blue ray gezien met sound systeem aan, en ik moet zegen dat dit toch super is (kwa geluid)

De actie 8

Het verhaal 6.5

Christian Bale 7

the Joker 10

Gary Oldman 8

Met name Heath Ledger als Joker was super, wat een briljant gespeelde rol echt super goed en dit was voor mij toch wel de grote kracht van de film.

Ruim 3 punten waard deze film

Al DeNiro

Matige film, indrukwekkende Ledger.

Wat mij betreft niet dé Batman-film.

Ik mis de stripachtige decors van Gotham, vleermuizen, Batmobiel, Batcave en Wayne Manor.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

IK vind dit toch een van de beste films van de afgelopen jaren

ik kan ook niet wachten op de nieuwste deel

ik vind dit nog steeds de beste heldenfilm

avatar van paul83

paul83

Wat is die Gyllenhaal toch oerlelijk! Kon niet naar haar kijken met die varkensneus en hangende mond. Die castingdirector had hier wel iets beters kunnen verzinnen.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Batcave en Wayne Manor.

dat wordt in batman begins uitgelegd,

waarom die niet in dit deel zitten

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

paul83 schreef:

Helemaal mee eens, maar Maggie Gyllenhaal acteert wel een stuk beter dan Katie Holmes.

TDK vs BB

Verhaal: BB duidelijk betere verhaal over de jeugd van Bruce Wayne en hoe hij Batman is geworden. In TDK is het simpelweg Batman die The Joker probeert tegen te houden

Actie: vluchtscene/achtervolging met Batmobile, ninja-trainingen en slotscene met trein (BB) vond ik veel indrukwekkender dan vrachtwagen die omslaat, Batman die met motor tegen Joker oprijdt of gevechten in het gebouw waar SWAT-leden, honden en Joker zich bevinden (TDK)

Sfeer: beide films dezelfde donkere sfeer.

Acteerwerk: The Joker steelt de show in TDK, maar in BB acteert de hele cast goed.

Muziek: Persoonlijk werd ik meer geraakt door muziek in BB, maar is over het algemeen wel gelijkwaardig.

Quotes: Beide films zitten vol memorabele quotes, maar ik miste in TDK quotes zoals ''It's not who you are underneath, but what you do that defines you'' of de wijze uitspraken van Liam Neeson.

Batman-gehalte: in TDK zijn er geen stripachtige decors, vleermuizen, Batmobile, Batcave en Wayne Manor, wat in BB wel het geval is.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Al DeNiro schreef:

Nolan kan toch geen 2 films maken over de jeugd van Batman? Ik vind het goed dat hij Bruce Waynes leven introduceert in Begins, maar hij kan toch niet hetzelfde doen in The Dark Knight? Had Nolan af en toe een flashback of een verwijzing naar Waynes jeugd gegeven, akkoord.

Al DeNiro schreef:

In The Dark Knight acteert toch ook heel de cast goed?

Al DeNiro schreef:

Da's voor mij ook een minpuntje. Heb net de Burton-films gezien en ook die hebben meer Batman-gehalte. In Begins heb je dat ook nog, maar in deze film faalt Nolan in dat opzicht.

stfuympos

Het is een vervolg en toch erg duidelijk hoe dat komt wat betreft dat Batman gehalte, zou juist ongeloofwaardig zijn geweest als dat er nu wel in zat na zo een korte periode,, zal in het volgende deel waarschijnlijk gewoon weer terug zijn.

stfuympos schreef:

Ik hoop dat het weer terugkomt, maar aangezien TDK zo'n groot succes werd, heb ik daar mijn vraagtekens bij. Nolan zou wel eens dezelfde stijl door kunnen zetten.

The Dark Knight Rises lijkt mij een goede film te gaan worden door de drie villians Catwoman, Bane en Young Rhas Al Ghul. Of de laatstgenoemde een zoon van Rhas Al Ghul is of dat ze flashbacks gaan gebruiken weet ik niet.

BB gezien?

Het word iig. een ander film als de voorgaande 2, en goed gaat het niet worden door de nieuwe villans..

edit. simpelweg omdat de beste zijn geweest.

avatar van paul83

paul83

stfuympos schreef:

BB gezien?

edit. simpelweg omdat de beste zijn geweest.

Dus simpelweg omdat jij dat zegt? Ik vertrouw Nolan en trouwens.... de beste villains zijn helemaal niet geweest! Killer Croc, Bane (komt dus), the pinquin en Catwoman (komt dus ook).

avatar van AHWA

AHWA

Na een herziening blijft het oordeel staan. Nog steeds een erg spannende film, met een onherkenbare Ledger en niet alleen vanwege de make-up. Hij speelt iedereen van het scherm.

avatar van DibeQue

DibeQue

Erg goede film. Van te voren was ik wat sceptisch over Batman films, maar deze film bleek erg goed te zijn.

De film was constant spannend en ook weer een goede cast van Christopher Nolan.

Enige minpuntje was dat de film soms meer leek te draaien om de Joker dan om Batman.

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

1x in de bios gezien, vind het nog steeds geen topper. Het mist aan spanning en is daardoor net iets te saai. Ook het gezicht van die vent met dat oog ziet dr niet uit, hele lelijke animatie.

Al bij al 3.5 sterren, laten we er niet meer van maken. Verdorie nog €28 voor de Blu-Ray versie betaald ook, naast de bios.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

28 euro!? Ik heb hem al een jaar geleden gekocht voor een tientje!

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Budget:

$185,000,000 (estimated)

Opening Weekend:

$158,411,483 (USA) (20 July 2008) (4366 Screens)

Gross:

$1,001,921,825 (worldwide) (1 December 2010)

Wat een geld!

avatar van Minotaures

Minotaures

Toch nog een financiële reden om een trilogy van te maken.

Hopelijk wordt deel 3 op hetzelfde niveau gewaardeerd en het tot een geweldige trilogy te laten. Of misschien een andere weg nemen, net als de X-Men of (indien mogelijk) Spider-Man.

De Marvel/Capcom/superhelden films blijven tot nu toe geweldige reïncarnatie van de populaire animatie-series.