Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Akron777
Dit is toch gewoon jeugdvermaak. Bij zo'n superheld hoort nu eenmaal ook het bijbehorende geweld. Echt sadistisch of stimulerend komt het nergens over. Vergelijk het gewoon met die Amerikaanse comics over superhelden, die zitten toch ook boordevol met zulk geweld. Het verschil is dat het nu in film zit. Films met James Bond bevatten ook geweld, maar om dat nu stimulerend te noemen.
Akron777
Ik heb zojuist een mooie dubbeldisc steelcase versie voor een paar euro op de kop kunnen tikken. Heb nu best wel zin om hem nog eens te bekijken. De laatste keer dat ik hem zag dat was volgens mij in het Noors.
dominion
De 2 disc Blu- Ray is ook nog maar iets van 10 euro en de dvd had ik voor 8 euro gekocht
FransBosch
In The Dark Knight is het hoofdkantoor van Wayne Enterprises een compleet andere wolkenkrabber dan in Batman Begins. De tram van Batman Begins is ook ineens ingeruild voor de 'gewone' tram van Chicago in de The Dark Knight.
Iemand enig idee hoe dit precies zit?
TrozA
Oke iedereen, wat bezielt jullie in godsnaam om op zulke mensen in te gaan?! Het is toch voor iedereen duidelijk wat "stalker" wil? Laat hem lekker in z'n eentje huilie huilie doen, jullie zijn pure drugs voor hem. Hij is overduidelijk verslaafd...
Akron777
Iemand enig idee hoe dit precies zit?
Ik denk zelf dat je er niet te veel achter moet zoeken. Wellicht heeft het niks met het verhaal te maken.
Xtrickz
Hallo allemaal. lees al jaren mee, maar eigenlijk nooit mee gestemd (geen idee waarom).
Mijn eerste stem gaat dan ook naar 1 die ik de laatste jaren in mijn top 10 heb staan.
Geweldige villain, briljant acteerwerk van heath ledger, coole actie en sfeer.
Ook het verhaal was TOP!! Vond hem stuk beter dan Begins, voornamelijk omdat ik raz a ghul en scarecrow niet echt overtuigend vond als villains.. (raz wel als mentor).
kijk met vol verlangen uit naar vervolg!
boozebelly
- 1908 stemmen
Helaasss... deze film viel mij toch behoorlijk tegen
Ik snap best dat er mensen zijn die genieten van dit soort films, maar een gemiddelde van 4,12 vind ik eerlijk gezegd ver-ba-zing-wek-kend.
Want wat is er nou echt zo ongelofelijk top aan deze film? Qua verhaal is het allemaal vrij standaard en braaf. Goodguy-badguy ritueeltje, wat snelle achtervolgingen met bijbehorende schietpartijen en zogenaamd dreigende situaties waarvan je veelal van tevoren weet dat ze toch wel goed aflopen (het ziekenhuis wordt op tijd ontruimd, er wordt helemaal geen boot opgeblazen natuurlijk, dat kind wordt ook echt niet doodgeschoten, etc, etc...).
Wat dat betreft weet deze film zich al helemaal niet te onderscheiden van vele anderen. Eén en al clichés...
De cast bestaat uit grote namen, maar de rollen die hun moeten invullen zijn dusdanig standaard dat ze dat kunnen op de automatische piloot. Wat dat betreft ook geen benoemenswaardige punten dus. Alhoewel ik wel moet zeggen dat Heath Ledger zijn rol als Joker wel heerlijk neer wist te zetten. Hij was wat mij betreft dan ook de enige uitschieter.
Naast de rol van Ledger vond ik ook dat alles wel mooi in beeld was gebracht en de film kent wel een redelijk tempo, waardoor hij nog wel uit is te zingen voor een keertje. Dat waren dan de pluspunten en daarvoor ken ik een paar punten toe.
Een voldoende gaat mij te ver, omdat ik het gevoel had alle clichés al vele malen eerder te hebben gezien. Het is voor mij dan ook niks meer dan de vele andere, brave, standaard actieprutjes die deze tekortkomingen met een overdaad aan bombasme denken te kunnen compenseren. Voor mij werkt dat helaas niet.
Ik begon te kijken met een neutraal gezicht en met diezelfde kop staarde ik ook naar de aftiteling
Een 2,5* lijkt mij wel voldoende.
Sergio Leone
Geweldig amusante actiefilm met een grimmige ondertoon.
Mooi opgebouwd verhaal, niet te veel zever en genoeg actie, zonder een hersenloze superhero-movie te worden. Heerlijk misdaadsfeertje ook wel, met natuurlijk een geweldige bad guy die paniek wilt zaaien, wat ook goed tot uiting komt in de film.
Enkele toffe scenes tussen; de openingsscene, de ziekenhuisscene, .. Wel ook een paar mindere dingetjes zoals de "dood" van Gordon..
De acteerprestaties zijn van hoog niveai. Natuurlijk vooral Heath Ledger die een legendarische rol speelt en misschien wel één van de beste bijrollen ooit neerzet. Heerlijk psychopatisch karakter. Hij deed me meer rillen dan de softere versie in de Burton-film. Die prestatie van Ledger gecombineerd met ondersteunende rollen van oa Morgan Freeman en Michael Caine doen Christian Bale pijnlijk in het niet verdwijnen.
Uiterst vermakelijke actiefilm met Heath Ledger op z'n best.
4,12 is inderdaad misschien wat hoog, daar is deze film misschien een beetje te standaard voor, maar ik geef toch ook een vlotte 4*
christaa
ik vind hem zo geweldig dat ik hem zelf heb gekocht ik vind het echt zoo ongelofelijk jammer dat heath ledger overleden is hij was echt geniaaal
Starmaster501
Wow, je hebt hem zelf gekocht?! Dan moest hij we heel erg geweldig zijn
apolicum
Wow, je hebt hem zelf gekocht?! Dan moest hij we heel erg geweldig zijn
Grappig, maar ik heb geen idee of je dit nu meent of dat je dit ironisch bedoelt, want de laatste film die ik kocht dateert toch ook al van 2006 ofzo :-p Dus ik ga ervan uit dat je het meent ^^
Thorongil
Was gisteren voor het eerst op de Vlaamse televisie. Had hem in 2 jaar al niet meer gezien. Op de een of andere manier kon hij me ook niet meer boeien, heb er dan halverwege de brui aan gegeven. Daarom van 4 naar 3 sterren.
Starmaster501
Was eigenlijk sarcastisch bedoeld. Koop je nooit films? Dan download je zeker hea?
apolicum
Downloaden, TV, bioscoop, bij vrienden thuis, ... er zijn zoveel manieren
Metalfist
Why so serious?
Het was alweer 3 jaar geleden dat ik The Dark Knight in de cinema had gezien. Sindsdien had ik de film ook niet meer gezien dus de 4.5* die ik toen had gegeven bleef staan in de loop der jaren. Ik begon er echter meer en meer aan te twijfelen of dat wel compleet verdiend was maar gelukkig bood de televisie weer eens de uitkomst door de film gisteravond te geven. Ik was het eigenlijk al compleet vergeten maar tijdens het zappen kwam ik 5 minuten voor het begin uit op de juiste zender dus nestelde ik me goed in de zetel en zat ik klaar voor een dikke 2 uur vleermuizenvermaak.
En ik heb me wel vermaakt, alleen niet zo hard als toen in de cinema. Nu heb ik al vaker films in de cinema gezien en later op televisie of op DVD maar the Dark Knight is de eerste film waar het me eigenlijk opvalt dat het me tegenvalt. Ik kan er dan ook niet juist mijn vinger op leggen waar het fout gaat. Is het het verhaal? Ik ben sowieso al geen echte fan van de DC comics en Batman behoort dan ook niet tot mijn favoriete comic characters maar daar ligt het volgens mij niet aan. Want The Dark Knight kent nog altijd wel een uitstekend verhaal, al zitten er teveel dooie stukken in en wordt het pas echt interessant wanneer Harvey Dent transformeert in Two Face. Ik heb vroeger redelijk veel van de tekenfilmreeks van Batman gezien (waar het volgens mij zelfs een neger was) maar ik heb het altijd wel een interessant personage gevonden en het wordt hier wel degelijk uitgewerkt. Ook heel de dans der demonen die ontstaat tussen de Joker en Batman blijft vermakelijk om te volgen maar het maakte toch niet dezelfde indruk als toen.
Zijn het dan de effecten? Neen, daar ligt het naar mijn gevoel ook niet aan. Want de effecten zijn wel weer superieur. Na onlangs Inception te hebben gezien bleek dat Nolan een film stijlvol kon weergeven en dat doet hij met deze Batman film ook. De donkere sfeer van Gotham wordt erg mooi benaderd en de gebruikelijke effecten zoals auto ontploffingen zien er ook dik in orde uit. Visueel staat dit als een huis maar toch heeft het wederom niet hetzelfde effect als toen in de cinema. Natuurlijk is dat te wijten aan het grote cinemadoek en de geluidsinstallatie waar de installatie van hier thuis bijlange na niet aan kan tippen maar toch, Inception zag er op een klein scherm ook indrukwekkend uit dus had dat hier ook zo kunnen zijn.
Neen, ik denk eerder dat het aan de acteurs ligt. The Dark Knight heeft een gigantische sterrencast ter beschikking maar dit zorgt grotendeels voor een serieuze overkill maar voornamelijk aan teveel stereotiepe rollen. Neem nu Morgan Freeman die de rol van Lucius Fox op zich neemt. Op zich zet hij de rol wel goed neer maar ik begin echt een degout te krijgen van dit soort rollen die altijd aan Freeman worden gegeven. Als hij in een film meespeelt is het altijd als de wijze en oude Afro-Amerikaan die altijd gelijk heeft. Klinkt misschien klein maar mij stoorde het enorm. Ook de rol van Christian Bale werkte me eigenlijk meerdere keren op de zenuwen. Niet wanneer hij Bruce Wayne was, dan was hij goed te doen, maar wanneer hij zijn batsuit aandoet en zo'n overdreven stem krijgt zorgt hij eigenlijk voor veel ergernis. Is dan heel de cast slecht te noemen? Neen hoor, verre van want er zijn genoeg uitstekende rollen te vinden. Het geniaalste blijft natuurlijk wijlen Heath Ledger die hier zonder twijfel de rol van zijn leven neerzet. Van de andere Batman films staat me eigenlijk alleen Jack Nicholson nog helder bij maar Ledger slaagt erin om die te doen vergeten. Allebei geven ze een geheel eigen en unieke interpretatie aan het personage maar die van Ledger zit zo fantastisch in elkaar dat het een genot is om naar te kijken. Ook Aaron Eckhart speelt hier een fantastische rol. Ik kan me hem nog vaag herinneren in Erin Brockovich maar hier laat hij een uitstekende indruk achter. Alleen jammer trouwens dat Katie Holmes de rol liet schieten en dat hij naar Maggie Gyllenhaal ging. Ik vind het altijd jammer dat een actrice wordt vervangen in films die snel op elkaar volgen... Voor de rest zitten er nog een paar geweldige acteerkanonnen in zoals Michael Caine.
Over het algemeen nog altijd de moeite maar bijlange na niet meer zo indrukwekkend als toen. De bijrollen zijn goed gecast maar Bale is eigenlijk meer vervelend dan goed en ook Freeman zorgt voor ergernis. Visueel is er hier een uitstekende sfeer te vinden maar qua verhaal duurt het allemaal net iets te lang.
Kleine 4*
jan01
Spannend genoeg, maar viel me toch een beetje tegen. Allemaal een beetje te flitsend. Gaat ten koste van het verhaal en van de suspence. Iets rustiger tempo zou de film goed doen.
paul83
Nooit begrepen, deze film.
Dan moet je de ondertiteling misschien maar eens aanzetten.
Denzz
Do you want to know why I use a knife? Guns are too quick. You can't savor all the... little emotions. In... you see, in their last moments, people show you who they really are. So in a way, I know your friends better than you ever did. Would you like to know which of them were cowards?
The Dark Knight, de zesde film van Nolan en z'n tweede Batmanfilm. Dit deel staat natuurlijk volledig in het teken van 'The Joker', een psychopaat die door Heath Ledger op een uiterst fraaie manier wordt vertolkt en waar hij ook enorm veel lof heeft voor gekregen. Hij speelt zijn rol op een heel gepassioneerde en geloofwaardige manier. Geweldige scènes zijn bijvoorbeeld wanneer hij een feest binnendringt met z'n handlangers en dan Rachel benadert en haar vertelt over z'n littekens. Ook zijn listen zijn geweldig uitgedacht zoals die scène op de boot bijvoorbeeld.
Door zijn ongelooflijke knap acteerwerk komen de andere acteurs natuurlijk op de achtergrond en begin je eigenlijk meer voeling te krijgen met Ledger's personage dan met de Batman zelf.
Voor de rest is er goed acteerwerk van o.a. Oldman (natuurlijk), Eckhart en Caine.
Er zit ook een lekker sfeertje aan deze superheldenfilm. Veel scènes spelen zich 's nachts af, de muziek zal nog een week na je kijkbeurt in je hoofd nadonderen en sommige uitspraken van 'The Joker' zullen je zeker nablijven.
De film is zeker verbeterd tegenover Batman Begins. De film is veel beter in beeld gebracht, de gevechten zijn beter te volgen. Acteurs als Freeman en Oldman spelen in dit deel ook een belangrijkere rol. Met zo'n topacteurs is dat zeker positief omdat ze altijd iets extra geven aan een film. De film bevat ook meer gadgets en actiescènes.
Lekker filmpje dat je zoveel keer kan kijken als je wil zonder dat het begint te vervelen. Steeds weer word je verbaasd door ofwel 'The Joker', de grimmige sfeer of de sublieme actiescènes (de eindscène met die gijzelaars als handlangers verkleed, was geweldig of de scène met de Batmobile in de tunnel en met de vrachtwagen die kantelt is ook erg graaf). Een aanrader! Zeker weten.
Dikke 4.0*
Akron777
Nog één stem en dan staat de film op 6000 stemmen!
Kijk eens aan
. Die scène met de vrachtwagen is echt geweldig in surround sound. Hij schuift die deur open, schiet een aantal kogels in de andere wagen en je hoort die inslagen gewoon achter je langs vliegen. Echt goed.
davidames00
dit was een briliante realistische manier hoe ze batman hebben gemaakt de dialogen waren en bleven interesant en petje af voor de rol van de joker wat jammer dat heath dood is echt maar die was gemaakt voor die roll. ik hoop aleen dat deel 3 nog steeds de duistere sfeer blijft sinds het wel moeilijk zou zijn dat te doen met de riddler. hoop wel dat ze er een echte gek van maken zoals in het spel arkam asylem. daar hadden alle bad guys goed uitgewerkt. maar terug naar de film.
goede actie. prachtige cast en een beter dan super verhaal en plot.
MovieKnower
Had er veel van verwacht maar helaas!
Ik vond het acteer talent drastisch!
En de scene op de twee boten dat ze elkaar niet opbliezen .. had er echt meer van verwacht.
Nu de toppunten van de film!
Genoeg actie, een prima verhaal en het einde was geniaal!
Ook de scene in het ziekenhuis met de Joker en Harvey was geniaal!
Ik kom dus uit op een 3
Sergio Leone
Dan vraag ik mij af wie juist.
Een cast met Heath Ledger in de rol van z'n leven, Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Maggie Gyllenhaal; en dan zeggen dat het acteren drastisch slecht was?
Opmerkelijk.
paul83
Dan vraag ik mij af wie juist.
Opmerkelijk.
Drastisch is een bijvoegelijk naamwoord. Drastisch betekent overigens ook 'Sterk'. Kan haast niet anders dat hij sterk bedoeld met zo'n cast, maar de zin eronder voorspeld het eigenlijk al.
MovieKnower
Ach ja de één vind dit en de ander dat
Heb gelukkig de film op Blue Ray dus misschien geef ik het nog een kansje, al hoewel het ook kan dat ik het een 2.5* geef.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold