Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
rikkie_90
Een uitstekende actie film en een goed vervolg op batman begins. Wederom sterke optredens van Christian Bale en Gary Oldman, maar Heath Ledger was absoluut de smaakmaker in de film. The Joker is echt een waanzinnig personage en hij heeft dat geweldig neergezet. Terechte oscar winnaar.
Actie super. Acteerwerk uitstekend en indrukwekkende muziek door Hans Zimmer. Pluim voor Christopher Nolan.
deTuinman
Zeker 99% van het vak heeft vast de film niet gezien of begrepen. Stom hypegedoe.
AC/DC
Dat is onzin..
Sasja
nieuwtje over sequel op joblo:
I don't have all of the details just yet, but Mike Sampson and Johnny Moreno just called me with this update a few minutes ago, so here's what I know so far. Being in SHOWEST, they were able to speak to many different people and apparently a WB rep told them that several "big things" would be announced during this Thursday's WB press conference regarding the next BATMAN movie and that not only is Christopher Nolan returning behind the camera, but a few other choice nuggets as well:
- The film will be titled: BATTLE FOR GOTHAM. I can't say that I'm crazy about the title, but maybe they'll change it by the time the film is released in 2011. It will apparently be the final part of the Nolan trilogy though and hopefully it will be a massive scale fight for the city...
- Johnny Depp is officially discussing the possibility of coming on board as The Riddler (apparently he and Bale got really close during the filming of Michael Mann's PUBLIC ENEMIES last year). This isn't 100% just yet, but it's close...
- TITANIC director James Cameron will apparently attend the BATTLE FOR GOTHAM press conference on Thursday, which had led to rumors about possibly bringing back the Joker in a small cameo (flashback) and get this...it would be a computer-generated version of Heath Ledger as the Joker using ultra-realistic texture-mapping and advanced personality algorithms designed by Cameron's company...
- The film will apparently be a much darker, grittier version and seems geared to feature the fall (& rise) of Gotham City, and would therefore be looking for a R-rating...
We're gonna be getting a lot more details tomorrow (or click on the link below for more specific details), so stay tuned to JoBlo.com for that, but for now, I'm pretty damn stoked about all this news, as a darker version of BATMAN including Depp and possibly even an "homage" to Ledger would be pretty damn awesome, if you ask me.
I'm not crazy about computer-generated "people" in movies, but according to many folks, James Cameron has apparently perfected "CGI human beings" for his next feature AVATAR and assured everyone that his firm would be able to re-create Ledger and his actions (respectfully) for the next film. Technology rocks!
voor meer info kijk op:
Herisson
Gewledig veel actie in deze film met mooie special effects. Het spel van Ledger is inderdaad wel heel goed, er is niks teveel gezegd. Vond alleen de stem van Batman wat overdreven...
4****
finalman
gatver, en ik ben erin getrapt!
had nog tegen mezelf gezegd vandaag om op te letten voor 1 april
Sasja
ik vond het wel een goeie! Ik was er ook in getrapt maar als je denkt aan de titel die word aangegeven, die vond ik niet echt denderend
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ow. Dus het was een 1 april grap. Tja, er waren blijkbaar toch een aantal mensen die erin zijn getrapt. Ik ook dus. Hehe.
timburton
Dat is onzin..
Ik denk dat de Tuinman gelijk heeft, hoor. Verwacht je echt dat de miljoenen die hier op af kwamen de film écht hebben begrepen? Eigenlijk is deze film gewoon een beeld van de grootste angst op dit moment. De ultieme terrorist, die met geen strenge vliegveld controle tegen te houden is. De meeste mensen zijn enkel gegaan voor de stoere special effects, de knappe Christian Bale, omdat ze een enorme Joker-fan zijn of omdat ze uit medelijden voor Heath Ledger gaan.
serpico
Don MN
Vooral als je jezelf boven die 99% plaatst, dat is gewoon pure arrogantie, een film is zo goed als je hem zelf vind.
Definiëer begrijpen dan maar eens.
Je beargumenteert het "begrijpen" van TDK met waarom mensen naar de film zijn gegaan. Als ze de ongrijpbaarheid en het onbeïnvloedbare karakter The Joker snappen, hebben mensen TDK dus begrepen?
De meeste mensen zijn enkel gegaan voor de stoere special effects
Die mag je bij vereisten zetten, voor hedendaagse actiefilms(superheldenfilms al helemaal) toch vrij belangrijk.
Ik "begrijp" helemaal niks van die uitspraken, sinds wanneer begrijp je films. Het is meer een persoonlijke belevenis dan een concreet feit voor mij.
deTuinman
Voor de meerderheid is het een persoonlijke belevenis voor de minderheid een concreet feit.
3x raden bij wie de critici (die eerlijk en verantwoord kunnen oordelen) zit
gatygun
Wat een gelul allemaal.
De film is gewoon kneiter goed, veel actie veel, goed uitgewerkt. Echt geweldige film. Het verhaal was ook niet te kort maar ging wat lang door en toch erg interresant.
Vette actie en een top film om weg te kijken.
Dat die joker dood is kan me echt weinig schelen eerlijk gezegt, rot voor hem. tja je kan nu niet bepaalt zeggen dat hij er niks aan kon doen. Beetje domme actie met ze pillen.
Gewoon vette wegkijk film.
gatygun
Definiëer begrijpen dan maar eens.
Ach man, het is gewoon een goede wegkijk film, die gewoon goed uitgewerkt is, wat 1x in de zoveel jaar uit komt. Er komen de laatste tijd zo veel rot films uit waar je aan het einde ervan zegt, pfff had net zo goed wat anders kunnen doen.
Ma ja sommige mensen nemen films iets te serieus en moet dit compleet aan elk klein puntje voldoen, want anders is het een rot film
Tja je moet het gewoon als een actie film zien die goed uitgewerkt is, meer niet.
En over het verhaal, vondt het goed zat. Had hier niets op aan te merken.
JacoBaco
voorwat staat hij niet in de top 250?
Daarom niet.
Nou ok dan. Dat gebeurd pas na 2 jaar, dus nog even geduld.
Bijna 3500 stemmen en gemiddeld een 4,14.
En nog beweren mensen dat het een hype is. Als 3500 individuele mensen de film naar een 4,14 stemmen dan is er gewoon een meesterwerkje afgeleverd. Ook zonder Joker is dit een bovengemiddeld gave superheldenfilm. Maar welke superheldenfilm werkt zonder stoere bad gay en actiemomenten? TDK heeft gewoon alles.
Je hebt volkomen gelijk 3500 individuele is flink aantal,
Lijkt me sterk als ze allemaal elkaar kennen
Naomi Watts
Bijna 3500 stemmen en gemiddeld een 4,14.
En nog beweren mensen dat het een hype is.
Bevestigt het toch alleen maar.
Iets te simplistisch om te spreken over een meesterwerk.
Watchmen.
Adrenal
Met alle respect, maar die opmerking slaat nergens op. Als de meerderheid iets goed vindt, is dat toch nog niet per sé zo? Heel veel individuen vonden ook dat Hitler gelijk had, maar daarom was hij toch ook nog niet goed?
Nee, want de grote massa vond Hitler slecht. Sowieso een ongelooflijk slecht vergelijkbaar voorbeeld gezien de man zijn indoctrinatie.
Maar 3500 mensen zagen TDK en ik denk niet dat iemand denkt op MM ''Hey, de film is flink gehyped dus ik geef 4 tot 5*''. De film is gewoon heel goed bevonden, door sommigen zelfs gezien als een echt meesterwerk. Accepteer dat gewoon. Jij vind alleen van niet, dat accepteer ik ook.
Naomi Watts
Ik snap je redenering niet echt. Het is juist een bevestiging dat er een enorme hype om de film heen hangt.
Die opmerking slaat nergens op.
Totaal geen correcte vergelijking.
combi
- 20609 berichten
dat de film een hype is is een voldongen feit.
of ie goed of slecht is is weer iets heel anders.
ik vind het een goeie film, maar er zitten zoveel fouten in dat het gewoon onmogelijk een meesterwerk kan zijn.
edit. en wat hitler ermee te maken heeft
Adrenal
Die opmerking slaat nergens op.
Totaal geen correcte vergelijking.
Ajax"&Litmanen's denkpatroon houdt in:
"X wordt door de massa goed bevonden, X is dus goed."
Je kan X in principe door alles vervangen wat door de meerderheid goed bevonden wordt of werd. Hitler werd tussen het midden van de jaren '30 en het begin van de jaren '40 door de massa in Duitsland goed gevonden, volgens Ajax&Litmanen's denkpatroon zou hij dan ook goed moeten zijn. zeg het gewoon om aan te tonen dat die denkwijze niet klopt.
Vind het daarnaast van een grote oppervlakkigheid getuigen dat je beweert dat mijn opmerking nergens op slaat en dat de vergelijking niet correct is zonder ook maar met één argument te komen waarom die niet correct zou zijn.
In de periode die ik al vermeldde vond de grote massa in die tijd op die plaats Hitler dus niet slecht. En is de enorme reclamecampagne rond deze film geen vorm van indoctrinatie?
deTuinman
Adrenal heeft ernstig gelijk. Het is natuurlijk ook weer het geval dat 90% boeroept bij de naam 'Hitler', terwijl ze niet eens weten wat hij nou echt gedaan heeft. Hype. Indoctrinatie. Propaganda.
Jeauhan
Bijna 3500 stemmen en gemiddeld een 4,14.
En nog beweren mensen dat het een hype is.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold