• 9.381.760 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.131.351)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

JohnWilliams

Wel cool maar deze die hier op Moviemeter staat is veel mooier.

Albus Dumbledore schreef:

Hé JohnWilliams, je hebt eindelijk een avatar die bij je gebruikersnaam past.

• 2041 berichten

Wel een mooie avatar, John. Dat is gewoon John Williams in actie, die zou ik gewoon voor eeuwig houden .

De mooiste poster van The Dark Knight vind ik toch nog steeds deze:

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

@johnwilliams

Hmm, ik kan me ook herrinneren dat je eerst een andere voornaam had?

• 2041 berichten

Ik kan begrijpen dat je je echte naam niet wilt prijsgeven, dat heb ik ook niet gedaan.

avatar van bennyboy

bennyboy

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Jup deze is realistisch.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Er staat nu alweer een 5de nieuwe trailer online. Waarom nou steeds nieuwe trailers? kom op met die film!

avatar van bambam

bambam

de vorige delen waren nep en stom, maar deze lijkt me wel leuk.

zucht.... vast niet batman en batman returns gezien? ; - )

Jaxxx schreef:

Inderdaad, ze willen denk ik gewoon de mensen nieuwschierig maken. Mij hebben ze al nieuwschierig gemaakt. Maar dat komt niet door die 5 trailers. Overigens heb ik geen zin om ze te kijken. Ik hou het maar op 1 trailer... anders zie ik te veel.

Hankster

Precies, ik probeer ook zo goed als het kan al het nieuwe beeld/foto en zeker "spoilerige review"-materiaal te ontwijken. De afgelopen maanden heb ik eigenlijk al te veel gezien naar mijn zin.

Pff..nog 2 weken wachten! Gister gelukkig al wel de kaartjes gereserveerd voor de premièrevoorstelling op de 23e. Het is dat het voor The Dark Knight is, anders had ik echt geen 12,50 betaald voor een bioskaartje Echt te schandalig voor woorden. Naja, het zal wel een première-toeslag zijn o.i.d., of in ieder geval zal Pathé wel een mooie reden hebben gevonden om er een extra euro's uit te slaan.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

anders had ik echt geen 12,50 betaald voor een bioskaartje

Hankster schreef:

De afgelopen maanden heb ik inderdaad veel gezien maar ook veel gehoord. De hele soundtrack van Batman staat geloof ik al op Youtube. Ik heb ze expres niet allemaal beluisterd...dat moet nog een verassing blijven tot de film.

avatar van gotti

anders had ik echt geen 12,50 betaald voor een bioskaartje

Behoorlijk prijzig. Daar ga ik bijna de hele maand en onbeperkt voor naar de pathé.

• 2041 berichten

Ja, dat is wel erg duur. Bij onze bioscoop kost een kaartje 8,50 en er is pas een nieuwe gekomen en daar was ik naar Prince Caspian gegaan, bij de nieuwe bioscoop kostte het maar 7,50.

JohnWilliams

Bij ons kost de bioscoop € 7,00 of 7,50 (het ligt eraan naar welke je van de 2 gaat).

Albus Dumbledore schreef:

Ja normaal is de Pathé gewoon 8,50 en durven ze er nog 1,- extra voor te vragen wanneer een film langer dan 140 minuten duurt

Daarom gok ik dat het een première toeslag is. Ik kan me zoiets nog vaag herinneren van Return of the King, wat tot nog toe de laatste film was die ik op de première avond in de bios heb gezien.

Ik dacht eerst dan nog dat het misschien een marathon zou zijn o.i.d. Maar nee, het is gewoon de normale screening in Pathé Schouwburgplein. Wat zowiezo een klote bios is, maar om de een of andere reden kon ik niet (meer) reserveren voor TDK in Pathé De Kuip.

JohnWilliams schreef:

Oh, de soundtrack heb ik direct gedownload hoor. Kijk maar op musicmeter; ik heb hem een 4,5* gegeven

Hij is meer dan de moeite waard in ieder geval.

JohnWilliams

Ja, dat verwachtte ik al. Ik heb wel wat tracks gehoord. Maar ik ben van plan om het te kopen. Al mijn scores en soundtracks heb ik orgineel gekocht. Het theme van Batman Begins (met de snelle vioolslagen) zit er gelukkig nog in! Dat vind ik een mooi theme.

avatar van bennyboy

bennyboy

bambam schreef:

zucht.... vast niet batman en batman returns gezien? ; - )

jawel maar vond er nix aan en deze lijkt me wel leuk.ziet er ook beter uit

avatar van frankieman

frankieman

jawel maar vond er nix aan en deze lijkt me wel leuk.ziet er ook beter uit

Vergeleken bij Batman Begins stellen Batman en Returns ook vrij weinig voor...

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

frankieman schreef:

Vergeleken bij Batman Begins stellen Batman

is ook wel een goeie.

en Returns ook vrij weinig voor...
die is niks daarmee vergeleken idd.

• 2041 berichten

Hebben jullie de recensies op imdb al gelezen? Het zijn er een stuk of vijf, en de cijfers varieren allemaal van een 8/10 tot een 10/10. Zeer goed dus.

Jullie hebben gelijk over dat de nieuwe generatie Batman films beter zijn dan de oude. Stukken beter. De eerste Batman film, met Jack Nicholson, was nog wel aardig, maar die daar na volgen zijn best wel slecht. Ik bedoel een pinguin als schurk, dat sloeg echt alles.

Albus Dumbledore schreef:

Mwa, Batman en Batman Returns zou ik toch niet slecht willen nomen. Het zijn enkel naar mijn smaak iets te veel standaard Burton films, zodat inderdaad The Penguin wat te ver doorschiet in het sprookjesachtige. Maar verder is er niets mis met The Penguin als karakter, imo. Ik hoop dan ook echt dat die ter zijner tijd als villain gebruikt gaat worden in deze serie!

DeVito als The Penguin was in ieder geval zeker níét het moment waarop de vorige Batman serie nuked the fridge. Dat begon pas met de belachelijke Riddler in Forever en bereikte z'n dieptepunt met het "hockey team from hell" in Batman & Robin. Of eigenlijk was heel Batman & Robin een dieptepunt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Albus Dumbledore schreef:

Van mij mogen uiteindelijk alle bad guys van Batman in deze nieuwe reeks aan bod komen. Vooral Ra's al Ghul of Bane lijken me interessant. Al twijfel ik wel een beetje aan Mad Hatter.

Natuurlijk zou het perfect zijn als Arnold terugkeerd als Mr. Freeze

Albus Dumbledore schreef:

Je kan ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken.

Tim Burton zette namelijk een soort Kermis-achtige stijl neer (die erg goed was)...terwijl Chrisopher Nolan juist meer modern doet en toch iets meer naar de werkelijkheid.

JacoBaco schreef:

Natuurlijk zou het perfect zijn als Arnold terugkeerd als Mr. Freeze

Ra's was niet te missen in Begins, zou ik zeggen.

Maar figuren zoals Poison Ivy, Freeze en inderdaad Mad Hatter e.d. zijn gewoon te lastig om naar de nieuwe serie om te zetten. Er zou te veel van de essentie van de karakters veranderd moeten worden om ze geloofwaardig over te kunnen laten komen. En ik hoop dat je het niet serieus meende over Arnold als Freeze?

Maargoed, er zijn nog genoeg anderen over. Riddler, Catwoman, Deadshot en Penguin om er maar een paar te noemen. En zowiezo is Nolan er (gelukkig!) nogal op gebrand om karakters uit vorige films in de sequels terug te brengen. Zo komt Scarecrow dus terug in TDK en zal Two-Face een centrale rol spelen in de derde film.

JohnWilliams schreef:

Je kan ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken.

Dan kan je ze juist goed vergelijken. Des te duidelijker kan je dan de keuze maken welke van de twee series jouw het beste ligt en welke je dus "slecht" of "goed" vindt.

avatar van dondiego

dondiego

Nog 16 dagen! Can't Wait!! Dit word de dopeste batman ever!!