Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Wuertz
Scarecrow
Nieuw poster:
Vet!
Wel cool maar deze die hier op Moviemeter staat is veel mooier.
JohnWilliams
Hé JohnWilliams, je hebt eindelijk een avatar die bij je gebruikersnaam past.

- 2041 berichten
Wel een mooie avatar, John. Dat is gewoon John Williams in actie, die zou ik gewoon voor eeuwig houden
De mooiste poster van The Dark Knight vind ik toch nog steeds deze:
Leland Palmer
@johnwilliams
Hmm, ik kan me ook herrinneren dat je eerst een andere voornaam had?
- 2041 berichten
Ik kan begrijpen dat je je echte naam niet wilt prijsgeven, dat heb ik ook niet gedaan.
Hankster
de vorige delen waren nep en stom, maar deze lijkt me wel leuk.
Jaxxx
Er staat nu alweer een 5de nieuwe trailer online. Waarom nou steeds nieuwe trailers? kom op met die film!
bambam
de vorige delen waren nep en stom, maar deze lijkt me wel leuk.
zucht.... vast niet batman en batman returns gezien? ; - )
JohnWilliams
Inderdaad, ze willen denk ik gewoon de mensen nieuwschierig maken. Mij hebben ze al nieuwschierig gemaakt.
Maar dat komt niet door die 5 trailers. Overigens heb ik geen zin om ze te kijken. Ik hou het maar op 1 trailer...
anders zie ik te veel.
Hankster
Precies, ik probeer ook zo goed als het kan al het nieuwe beeld/foto en zeker "spoilerige review"-materiaal te ontwijken. De afgelopen maanden heb ik eigenlijk al te veel gezien naar mijn zin.
Pff..nog 2 weken wachten! Gister gelukkig al wel de kaartjes gereserveerd voor de premièrevoorstelling op de 23e. Het is dat het voor The Dark Knight is, anders had ik echt geen 12,50 betaald voor een bioskaartje
Echt te schandalig voor woorden. Naja, het zal wel een première-toeslag zijn o.i.d., of in ieder geval zal Pathé wel een mooie reden hebben gevonden om er een extra euro's uit te slaan.
combi
- 20609 berichten
anders had ik echt geen 12,50 betaald voor een bioskaartje
JohnWilliams
De afgelopen maanden heb ik inderdaad veel gezien maar ook veel gehoord. De hele soundtrack van Batman staat geloof ik al op Youtube. Ik heb ze expres niet allemaal beluisterd...dat moet nog een verassing blijven tot de film.
anders had ik echt geen 12,50 betaald voor een bioskaartje
Behoorlijk prijzig. Daar ga ik bijna de hele maand en onbeperkt voor naar de pathé.
- 2041 berichten
Ja, dat is wel erg duur. Bij onze bioscoop kost een kaartje 8,50 en er is pas een nieuwe gekomen en daar was ik naar Prince Caspian gegaan, bij de nieuwe bioscoop kostte het maar 7,50.
JohnWilliams
Bij ons kost de bioscoop € 7,00 of 7,50 (het ligt eraan naar welke je van de 2 gaat).
Hankster

Daarom gok ik dat het een première toeslag is. Ik kan me zoiets nog vaag herinneren van Return of the King, wat tot nog toe de laatste film was die ik op de première avond in de bios heb gezien.
Ik dacht eerst dan nog dat het misschien een marathon zou zijn o.i.d. Maar nee, het is gewoon de normale screening in Pathé Schouwburgplein. Wat zowiezo een klote bios is, maar om de een of andere reden kon ik niet (meer) reserveren voor TDK in Pathé De Kuip.
Hankster

Hij is meer dan de moeite waard in ieder geval.
JohnWilliams
Ja, dat verwachtte ik al. Ik heb wel wat tracks gehoord. Maar ik ben van plan om het te kopen. Al mijn scores en soundtracks heb ik orgineel gekocht. Het theme van Batman Begins (met de snelle vioolslagen) zit er gelukkig nog in! Dat vind ik een mooi theme.
bennyboy
zucht.... vast niet batman en batman returns gezien? ; - )
jawel maar vond er nix aan en deze lijkt me wel leuk.ziet er ook beter uit
frankieman
Vergeleken bij Batman Begins stellen Batman en Returns ook vrij weinig voor...
combi
- 20609 berichten
Vergeleken bij Batman Begins stellen Batman
is ook wel een goeie.
- 2041 berichten
Hebben jullie de recensies op imdb al gelezen? Het zijn er een stuk of vijf, en de cijfers varieren allemaal van een 8/10 tot een 10/10. Zeer goed dus.
Jullie hebben gelijk over dat de nieuwe generatie Batman films beter zijn dan de oude. Stukken beter. De eerste Batman film, met Jack Nicholson, was nog wel aardig, maar die daar na volgen zijn best wel slecht. Ik bedoel een pinguin als schurk, dat sloeg echt alles.
Hankster
DeVito als The Penguin was in ieder geval zeker níét het moment waarop de vorige Batman serie nuked the fridge. Dat begon pas met de belachelijke Riddler in Forever en bereikte z'n dieptepunt met het "hockey team from hell" in Batman & Robin. Of eigenlijk was heel Batman & Robin een dieptepunt.
JacoBaco
Van mij mogen uiteindelijk alle bad guys van Batman in deze nieuwe reeks aan bod komen. Vooral Ra's al Ghul of Bane lijken me interessant. Al twijfel ik wel een beetje aan Mad Hatter.
Natuurlijk zou het perfect zijn als Arnold terugkeerd als Mr. Freeze
JohnWilliams
Je kan ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken.
Tim Burton zette namelijk een soort Kermis-achtige stijl neer (die erg goed was)...terwijl Chrisopher Nolan juist meer modern doet en toch iets meer naar de werkelijkheid.
Natuurlijk zou het perfect zijn als Arnold terugkeerd als Mr. Freeze
Maar figuren zoals Poison Ivy, Freeze en inderdaad Mad Hatter e.d. zijn gewoon te lastig om naar de nieuwe serie om te zetten. Er zou te veel van de essentie van de karakters veranderd moeten worden om ze geloofwaardig over te kunnen laten komen. En ik hoop dat je het niet serieus meende over Arnold als Freeze?
Maargoed, er zijn nog genoeg anderen over. Riddler, Catwoman, Deadshot en Penguin om er maar een paar te noemen. En zowiezo is Nolan er (gelukkig!) nogal op gebrand om karakters uit vorige films in de sequels terug te brengen. Zo komt Scarecrow dus terug in TDK en zal Two-Face een centrale rol spelen in de derde film.
Hankster
Je kan ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold