• 9.381.595 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.131.351)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Dreamboy

Dreamboy

ik vond de vorige batman erg saai, maar ben toch erg benieuwd naar deze film aangezien Heath er zo geweldig eng uitziet in deze film. En ben gewoon heel benieuwd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geweldig Kijk er steeds meer naar uit.

avatar van Glacius

Glacius

Is it me, of wordt deze film steeds uitgesteld?

I wanna see this!

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Ajax&Filmfreak schreef:

Blij dat het weer de zelfde regiseur is als begins!

The Joker na Nickelson kan alleen maar tegenvallen dacht ik, trailer heeft me toch al een beetje overtuigd dat dat mee kan vallen.

Ik denk dat niemand behalve de hardcore fans van Jack Nicholson nog over zijn Joker zullen praten eens die van Heath Ledger gezien is.

Ik heb Nicholson zijn Joker goed bevonden, maar wat ik al in de trailer heb gezien van Heath Ledger, daar mag Nicholson zijn Joker de kont van Heath's Joker nog niet afvegen.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik heb er ook steeds meer zin in. Ik vond de tweede, derde en vierde Batman films behoorlijk tegenvallen, maar Batman Begins versloeg ze allevier. Wat een geweldige film was dat. Deze kan toch onmogelijk tegenvallen, als hij dezelfde cast en crew als Begins heeft + Heath Ledger, die blijkbaar alles uit de kast haalt? Ook die positieve recensies werken mee. Ik heb hier echt zin in. Dit word waarschijnlijk de beste zomerblockbuster van het jaar!

Albus Dumbledore schreef:

Tegenvallen? Man, Forever en zeker Batman&Robin waren gewoon erg slecht. Returns vond ik dan wel weer aardig, zeker omdat de hele setting erg mooi eruit zag. Maargoed, wat verwacht je anders van Burton

Dit word waarschijnlijk de beste zomerblockbuster van het jaar!
Ik denk nog wel meer. Ik denk dat dit een van de meest legendarische films van dit decennium kan gaan worden, naast de Lord of the Rings trilogie. Het is misschien wat vooringenomen, maar aangezien ik Begins al een 4,5 heb gegeven kan ik waarschijnlijk niet anders dan TDK 5* geven. En dat doe ik niet vaak zoals je kan zien...

Maargoed, eerst de film maar eens kijken, dan pas oordelen

Zinvolle reactie

En ga jij nu maar weer terug naar je zandbak.

avatar van serpico

serpico

combi schreef:

Doe niet zo flauw, The Lord of the Rings is inderdaad legendarisch. Of jij ze nou goed vindt of niet.

serpico schreef:

Precies, ik heb het niet zozeer over de kwaliteit van de trilogie, maar het zijn nou eenmaal wel een van de weinig films van dit decennium waar over 30 jaar nog over gepraat zal worden.

Ik ben volgens mij de enige die Batman Begins erg vond tegenvallen.

Misschien komt het omdat ik geen comickenner ben en niks hem met de originele Batmancomics, maar de 2 Tim Burtonfilms vond ik erg leuk en sfeervol.

Men (de kenners) zeiden vooraf dat Batman Begins lekker donker werd zoals het oorspronkelijk bedoeld was, dus dat leek me tof. Maar het werd echt een vlees nog vis film. Realisme, zal wel, ik vond het gewoon een standaard superheldenactiefilmpje, die nu toevallig over Batman ging. Had net zo goed over een andere wraakengel kunnen gaan. Enorm sfeerloos. Viel me echt tegen.

Ik hoop dat dit toch weer een beetje iets eigens krijgt. Niet dat je tijdens het kijken vergeet dat het over Batman gaat.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Heath Ledger heeft zich intens voorbereid op zijn rol. Volgens mij heb ik dat gelezen in de Veronica gids. Hij heeft zich dagen lang opgesloten in zijn Hotelkamer om alleen al de juiste stem te ontdekken.

Na de opnames heeft hij er slaapeloosheid aan overgehouden. Persoonlijk denk ik dat hij zich (zoals ik al zei) te intens heeft bezig gehouden met zijn rol. Tel daar wat privé zaken bij op die hij aan zijn hoofd had en het werd hem allemaal teveel met als gevolg per abuis teveel slaappillen en anti-depressiva. (denk ik)

Zinvolle reactie

En ga jij nu maar weer terug naar je zandbak.

daar praat ik idd. over dertig jaar nog over.

maar goed, het boek is legendarisch(aangezien ik daar al over hoorde voordat de film uit kwam) en het is goed verfilmd (als ik de mensen mag geloven die het boek hebben gelezen) alleen voor mij niet besteed, desalnietemin moet "de film" zijn legendarische status nog halen, tot nu toe komt het op "mij" over als een overgehypte film! but we shall see.

edit. dat geld ook voor deze film overigens, zal wel mee werken dat ledger dood is, zo gaat dat nu eenmaal.

avatar van Artemis

Artemis

Ledger Oscar waardig?

avatar van Lu2k

Lu2k

http://www.youtube.com/watch?v=b4FZdsIDsKE. Clip van de Joker die 1 min lang duurt

Let wel op spoilers

Verwijderen die handel.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Weer onrealistiese stemmen 5 en een 0,5 hoe verassend

of ze moeten met een recentie komen die geloofwaardig is

Hankster

Oh man man man, net een aantal spoiler-vrije reviews gelezen en echt hè; de komende 19 dagen gaan véél te lang duren, verdomme

3 jaar hebben we er op moeten wachten, maar de komende paar weken worden gewoon het zwaarst, lijkt het wel Ik kan me haast niet bedwingen om geen clips meer te bekijken en eventjes in de spoilersectie van SHH rond te kijken, terwijl ik weet dat ik het ontzettend klote ga vinden als ik iets te veel te weten kom (ik las net iets over de derde film en ik vrees dat ik nu dus al iets heb gelezen over het einde van TDK wat ik gewoon NIET had willen weten). Iedere reviewer zegt dat je zeker bij TDK zo spoiler-vrij als mogelijk de film moet gaan kijken, want zeker het einde zou fan-tas-tisch zijn...ARGG! The pain...the hurt

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Stemmen zijn verwijderd.

avatar van Halcyon

Halcyon

Batman zegt me geen bal, maar ik heb mezelf beloofd deze film in de bioscoop te gaan kijken bij wijze van eerbetoon aan Ledger. Je kan het sentimenteel vinden, maar ik vind/vond hem een goed acteur.

Halcyon schreef:

Cristian Bale is 10X beter, wat gebeurd er dan wel niet als hij dood gaat? neemt niet weg dat ik ook erg benieuwd ben van ledger zijn rol als joker! hmm ik word nu al bang van batman(cristian bale) als ik mezelf zo hoor lullen(typen,) hij heeft nou 1maal de gave om eruit te springen.(zie the prestige bijvoorbeeld, zijn kracht haalt de film naar beneden, ik denk als norton zijn tegen speler was in die film) hmm laten we het denken maar aan paarden over laten.

-Hoofdletters

-Komma's

-Punten

Dan wordt het allemaal een heel stuk duidelijker

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Hahah, inderdaad. Maar ik ken het wel lezen hoor.

avatar van Radiohoofd

Je vergeet werkwoordsvervoegingen.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Hé JohnWilliams, je hebt eindelijk een avatar die bij je gebruikersnaam past. Maarja, ontopic:

Jullie kunnen trouwens wel zeuren met jullie grammatica, hoor. Laat die gast lekker, het is toch prima te lezen?

Nu echt ontopic:

Ik ben echt benieuwd wat de recensisten over deze film gaan zeggen. Bij ons in de krant zijn het altijd van die eikels die serieuze, romantische drama's helemaal geweldig vinden. Ja, dan is de recensie heel erg positief . Maar als er is een keer een lekkere actie of fantasie film komt, nee dan kraken onze kranteneikels hem helemaal af, hoor. Maar deze film is de grote test. Ik bedoel, dit word waarschijnlijk een geweldige film, en als ze hem dan afkraken dan is het omdat de film niet hun genre is.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

De eerste 6 minuten zien er veelbelovend uit zeg!! http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=11476

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Hier kom je wel een beetje laat mee, stond met de premiere van I am legend ook al op internet.