Zombi 2 (1979)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Zombie Flesh Eaters / Zombie / Zombie 2 / Zombie 2: The Dead Are among Us / Zombies / Island of the Flesh-Eaters / Island of the Living Dead
Italië
Geregisseerd door: Lucio Fulci
Met onder meer: Tisa Farrow, Ian McCulloch en Richard Johnson
Gesproken taal: Italiaans
Releasedatum: 5 juni 1980
Plot Zombi 2
"We are going to eat you!"
Voor de kust van New York wordt op de boot van een beroemde wetenschapper een zombie gevonden. Journalist Peter West gaat samen met Anne, de dochter van de wetenschapper, naar de Antillen. Als ze aankomen op het eiland Matul, blijkt dat er op dit eiland een vreselijke ziekte heerst, waardoor de eilandbewoners zombies worden.
Anne Bowles
Ann's Father (onvermeld)
Zombie (onvermeld)
Newspaper Editor (onvermeld)
klute89
Ik had een vraagje, is Tisa Farrow familie van Mia Farrow?
lesamurai
ZOMBI 2; nog niet gezien, ik wel zeker wat werk van Lucio Fulci aanschaffen (ik heb er raar genoeg nog helemaal niks van); ik ga toch voor de betere/bekendere titels: ZOMBI 2 aka Zombie en The Beyond; maar welke versie is het meest aan te raden van ZOMBI 2:
- De Anchor Bay versie (met het rottende zombiehoofd als cover)
- (Region 1) EAN-code: 0631595032192 (van € 23.99,-
- (Region 1) EAN-code: 0827058105996 (Remastered) voor € 15.99,-
...
Die Hard,Willis
Inderdaad, de 25th Anniversary Special Edition van Shriek Show. Ik heb die versie ook en ik ben er zeer over te spreken. Je krijgt er een mooie poster met handtekening bij en op de bonusdisc staat een geweldige documentaire.
lesamurai
Het is wel een mooie hoes en er zit van alles op; maar zou het niet handiger zijn om de versie van 15 euro te nemen (op DVDBEAVER staat ook dat het beeld daarvan veel beter is en is overigens ook gerestoreerd in tegenstelling tot de 25th anniversary version).
Die Hard,Willis
De 25th Anniversary Special Edition heeft ook erg mooi beeld, en is zonder twijfel opgepoetst. De Blue Underground versie is ook een goede versie daar niet van.
horrorjp
Een dikke 4,5* voor deze leuke gore film. Geweldige scene met dat oog! een van de beste scene's ooit. En de zombies zien er erg goed uit(noujah lekker eng dan) Wat is deel 1 eigenlijk van deze zombie reeks??
Halcyon
Deel 1 is eigenlijk de Italiaanse cut van Romero's Dawn of the Dead.
Halcyon
Misschien er nog even bij zeggen dat de (kortere) Italiaanse cut door Argento werd geproduceerd met een soundtrack van Goblin.
ASman
Ik ben altijd wel te vinden voor een portie Fulci-zombies. Waar Romero's zombies ten tijde van Dawn Of The Dead eruitzien alsof ze een aantal porties spacecake teveel ophebben, zien Fulci's zombies er daadwerkelijk uit alsof ze al erg lang onder de grond gelegen hebben en compleet in staat van ontbinding zijn.
Vascago
Wat een heerlijke zombie film. Zeker net zo goed en misschien nog wel een tikkie beter dan Night of The Living Dead en Dawn Of The Living Dead. Ik heb genoten
Max en Joep
Deel 1 is eigenlijk de Italiaanse cut van Romero's Dawn of the Dead.
en om het makkelijk te maken bestaan er dan weer 2 Zomie 3's
Vascago
Wat een heerlijke zombie film. Zeker net zo goed en misschien nog wel een tikkie beter dan Night of The Living Dead en Dawn Of The Dead. Ik heb genoten
en om het makkelijk te maken bestaan er dan weer 2 Zomie 3's
wei
M'n favoriete Fulci en een hoogtepunt in de Italo horror. Waar sinds Romero vele Amerikaanse copycats volgden, heb ik tot nog toe weinig zombies gezien die zo'n apocalyptische sfeer uitstralen als deze. Gek genoeg lukte dat pas bij Romero's eigen Day of the Dead. Dat dit in Italië als een vervolg op de Italiaanse Dawn cut (Zombi) werd verkocht had de film volgens mij helemaal niet nodig, maar zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de status die film nu heeft. Lekker rauw en ongepolijst, mooie locaties, fantastische soundtrack van Fabrio Frizzi en zombies horen er uit te zien zoals hier.
Richard_Voorhees
Eén van Fulci's beste titels. Een heerlijke, gore zombiefilm. Toch minstens wel een must see voor zombie liefhebbers.
dutchtuga
Herzien en verhoogd tot de volle mep. Wat een geweldige sfeer toch. Ook bevat Zombi 2 een stel zeer memorabele scènes. 70's horror ten top dit!
Uitgebreidere review:
mayhemblik
Alles is gewoon perfect aan deze film, de muziek en niet in de laatste plaats de gorigheid, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!!
Scene met haai, tien met een griffel, zoiets bedenk je toch niet.
Bob Gray
- 2048 stemmen
Drie fantastische scenes...Haai vs. zombie, opstand van de Spaanse Conquistadores en natuurlijk de splinter!
Helaas toch weer die foute Fulci dingen die ik haat: vaak te sloom, megaslechte dubs en dito acteerwerk.
Toch na L'aldila de beste van Fulci (moet er nog wel een paar zien;))
mayhemblik
Let op je woorden Bob, anders zeg ik het tegen de familie Fulci!!!!
FillumGek
Must-see voor de fans!
Mijn tweede film van Fulci na The Beyond. Wilde deze al erg lang zien aangezien Fulci wordt geroemd om zijn zombies en gore. Na de film te hebben bekeken kan ik concluderen dat dat volkomen terecht is.
Het verhaal is in feite niet zo bijzonder. Wel is het iets verder uitgediept dan bij de gemiddelde zombiefilm. Het slechte acteerwerk en dito dubs waren soms best storend, maar zodra de zombies op het scherm kwamen was ik het al snel vergeten.
De zombies zagen er namelijk erg goed uit. De film is al zo'n dertig jaar oud, maar de make-up van toen heeft nog steeds dezelfde uitwerking als de gemiddelde FX van nu, namelijk overtuigend en scary. Eigenlijk vond ik de zombies er hier nog beter uit zien dan in bijvoorbeeld de Dawn of the Dead remake. De gore zag er ook goed uit. Absolute meevaller.
De film kent ook een paar memorabele scenes met als hoogtepunt de haai. Ook bij de oude begraafplaats als de zombies uit de grond opstaan ( zombiecam!) begeleidend door de simpelweg geniale soundtrack zorgde voor rillingen en tegelijkertijd een grote glimlach.
Snel op zoek naar meer films van Fulci!
mayhemblik
Beste fillumgek, ik raad je House by the cemetery, City of the living dead en New york ripper aan, alle drie errug tof!
FillumGek
Bedankt, ze staan al op mijn lijstje
damianodebeste
Let op je woorden Bob, anders zeg ik het tegen de familie Fulci!!!!
Lucio Fulci zelf zal je niet veel meer doen tenzij hij zelf ook als een zombie uit zijn graf komt.
damianodebeste
Geweldige film een film zoals alleen italianen die kunnen maken. Een aantal geweldige scenes zoals de oogbalscene en de zombie die een haai aanvalt. Qua gore zat het helemaal goed het acteerwerk is natuurlijk niet al te best maar kijk ik over heen. Op zich ook nog best een leuk verhaaltje. De soundtrack was ook geweldig.
Beste film van Fulci dikke 5 sterren.
Bedankt, ze staan al op mijn lijstje
Ik kan je ook The Beyond aanraden.

Killing Birds: Raptors

Zombi 3
1988

After Death (Oltre la Morte)

Rosso Sangue
1981