There Will Be Blood (2007)
Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson
Met onder meer: Daniel Day-Lewis, Paul Dano en Kevin J. O'Connor
Releasedatum: 28 februari 2008
Te zien in één bioscoop ()
Plot There Will Be Blood
"There will be greed. There will be vengeance."
Begin 20e eeuw. Wanneer Daniel Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden - liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon - onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.
Daniel Plainview
H. B. Ailman
Abel Sunday
Mr. Bandy
misteryland
mja weet het niet goed...
was wel ok maar iik vond het nogal saai in het algemeen
parapapapaap
Is mischien voor de echte kenner een meesterwerk, maar niet voor iedereen een toegankelijke film. Ik vond het net zoals een aantal andere mensen een erg langdraadige film. Ook vond ik het jammer dat er weinig spannings elementen in zaten. De sfeer was goed neergezet en eigenlijk is het voornamelijk aan het acteer werk van Daniel Day-Lewis te danken dat deze film zo goed door sommige gewaardeerd word denk ik.
jipt
De 'I drink your milkshake'-scene is tot nu toe de beste scène van de 21'ste eeuw.
Brooklyn
Ga ik voor de scene met de oliebrand en het zoontje. Hoe beeld en muziek daar samengaan is van pure wereldklasse.
Awake78
Mijn favo scene is toch die met het gesprek met z'n zoon bijna aan het eind (met die dovetolk erbij): 'you're a bastard.....in a basket'
Brrrr....kippenvel.
laundromat
Horrible scène. Verschrikkelijk (en) goed! 'Don't bully me'.
Co Jackso
- 21924 berichten
Gezien de laatste berichten zit je er goed naast. Vergeet ook niet de scène in de kerk, de opening en natuurlijk de scène met de volgende quote:"I have a competition in me. I want no one else to succeed."
Al heb je wel gelijk dat Day-Lewis het niveau van de film van zeer goed naar geweldig tilt, al vind ik het ook niet eerlijk om een film te beoordelen zonder één van zijn sleutelonderdelen. Het is nu eenmaal wat het is.
jacobz
Ongelofelijk dat dit soort films in deze tijd nog gemaakt kunnen worden. Naar mijn idee is dit de beste western aller tijden. Zonder ook maar 1 moord of actie moment 3 uur volle spanning
Zeker een aanrader. Je moet er wel de tijd voor nemen en misschien meerdere keren kijken om te kunnen snappen.
Zonder ook maar 1 moord of actie moment 3 uur volle spanning
zonder moord? dat klopt niet jacobz! en met actie bedoel je miss 'Die Hard'-actie, dat zit er niet in, maar de slotscène vind ik nogal actief
AC1
Of toch wel een van de hoogtepunten van deze eeuw, tezamen met The Assassination Of Jesse James. Met deze twee films leek het even of we terug gingen naar de stijl van filmmaken die plaats vond voor Star Wars. Ah, de goude jaren van Hollywood ...
jipt
Vergeet No Country For Old Men niet, ook een prachtige moderne western.
Nand
Daniel day lewis is de beste acteur voor rollen zoals deze. Ik had het gevoel dat hij ieder moment op springen stond.
aspro
Vergeet No Country For Old Men niet, ook een prachtige moderne western.
ja en zeker zo goed!!
jacobz
Toch onbegrijpelijk dat deze film niet in de top 250 staat. Ik denk dat veel pubers deze film een laag cijfer hebben gegeven omdat er in deze tijd bijna niet meer van dit soort films worden gemaakt.
Roel Bogers
Issie al oud genoeg om in de lijst te komen?
Want daar hoort ie inderdaad wel in. En hoog!
Sterker nog, nummer 4 in mijn top 10.
laundromat
hij mag er wel in al denk ik toch zo? meer dan 250 stemmen en langer dan 2 jaar geleden in bios.
#6 bij mij (:
laundromat
Mag wel ja, maar het gemiddelde is te laag.
Ongelofelijk, ik zie het nu ja. Veels te laag :s
jacobz
ongelofelijk. De beste film van de afgelopen 10 jaar niet in de lijst der lijsten
Rosicky
Vandaag voor het eerst gezien, en ik ben onder de indruk.
Daniel Day-Lewis acteert geweldig, en de dikke 157 minuten speelduur vliegt voorbij. Het verhaal is ijzersterk, de muziek geniaal en de locaties zijn dat ook. Moderne klassieker.
Awake78
Dat komt nog wel toch
?
fappie
- 2005 stemmen
"I am the third revelation!"
Ik heb de film pas 1 keer gezien. Waarschijnlijk verhoog ik mijn stem nog wel bij de 2e kijkbeurt.
Gertjans1
Ik vond deze film vrij tegenvallend. Had grootse verwachtingen maar helaas
Jasper69
precies!

Felle kritiek? Quentin Tarantino haalt uit naar Paul Dano: 'Zwak en oninteressant'

Oscarwinnende film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson morgen op televisie

'There Will Be Blood' wordt morgenavond (28 januari) uitgezonden: 'Eén van de beste films van de laatste tien jaar'

Oscarwinnende film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson vanavond op televisie

One Flew over the Cuckoo's Nest

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002

O.J.: Made in America
Documentaire / Biografie, 2016
broer of zus relatiecaliforniëkapitalismegebaseerd op boekpastordeaf-muteamerican dreamfanaticpipeline petrolhebzuchtbaptismnarcissismvadermisanthrophyoliegeldreligieimpostorkerkmoordenaaralcoholischoil industry narcissismchild abandonmentcharacter studyzealot bowling alleysign languagesoil fieldshockingturn of the century19e eeuwadopted sonbegin 1900complexpersonality changepipeline 20th century1890smilkshake commandingsurdez