• 9.373.642 stemmen

There Will Be Blood (2007)

Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson

Met onder meer: Daniel Day-Lewis, Paul Dano en Kevin J. O'Connor

Releasedatum: 28 februari 2008

Plot There Will Be Blood

"There will be greed. There will be vengeance."

Begin 20e eeuw. Wanneer Daniel Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden - liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon - onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.

Daniel Plainview

lowiekeke

Meesterwerk.

avatar van misteryland

misteryland

mja weet het niet goed...

was wel ok maar iik vond het nogal saai in het algemeen

avatar van parapapapaap

parapapapaap

Is mischien voor de echte kenner een meesterwerk, maar niet voor iedereen een toegankelijke film. Ik vond het net zoals een aantal andere mensen een erg langdraadige film. Ook vond ik het jammer dat er weinig spannings elementen in zaten. De sfeer was goed neergezet en eigenlijk is het voornamelijk aan het acteer werk van Daniel Day-Lewis te danken dat deze film zo goed door sommige gewaardeerd word denk ik.

"I'm finished!"

jipt

De 'I drink your milkshake'-scene is tot nu toe de beste scène van de 21'ste eeuw.

Roel Bogers

Heel het slot is meesterlijk. Geniaal geschreven!

avatar van Brooklyn

Brooklyn

jipt schreef:

Ga ik voor de scene met de oliebrand en het zoontje. Hoe beeld en muziek daar samengaan is van pure wereldklasse.

avatar van Awake78

Awake78

Mijn favo scene is toch die met het gesprek met z'n zoon bijna aan het eind (met die dovetolk erbij): 'you're a bastard.....in a basket'

Brrrr....kippenvel.

jipt schreef:

Horrible scène. Verschrikkelijk (en) goed! 'Don't bully me'.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

parapapapaap schreef:

Gezien de laatste berichten zit je er goed naast. Vergeet ook niet de scène in de kerk, de opening en natuurlijk de scène met de volgende quote:"I have a competition in me. I want no one else to succeed."

Al heb je wel gelijk dat Day-Lewis het niveau van de film van zeer goed naar geweldig tilt, al vind ik het ook niet eerlijk om een film te beoordelen zonder één van zijn sleutelonderdelen. Het is nu eenmaal wat het is.

jacobz

Ongelofelijk dat dit soort films in deze tijd nog gemaakt kunnen worden. Naar mijn idee is dit de beste western aller tijden. Zonder ook maar 1 moord of actie moment 3 uur volle spanning

Zeker een aanrader. Je moet er wel de tijd voor nemen en misschien meerdere keren kijken om te kunnen snappen.

jacobz schreef:
Zonder ook maar 1 moord of actie moment 3 uur volle spanning

zonder moord? dat klopt niet jacobz! en met actie bedoel je miss 'Die Hard'-actie, dat zit er niet in, maar de slotscène vind ik nogal actief

jipt

Ik denk eerder dat hij 3:10 to Yuma actie bedoelt.

avatar van AC1

AC1

jacobz schreef:

Of toch wel een van de hoogtepunten van deze eeuw, tezamen met The Assassination Of Jesse James. Met deze twee films leek het even of we terug gingen naar de stijl van filmmaken die plaats vond voor Star Wars. Ah, de goude jaren van Hollywood ...

jipt

Vergeet No Country For Old Men niet, ook een prachtige moderne western.

avatar van Nand

Nand

Daniel day lewis is de beste acteur voor rollen zoals deze. Ik had het gevoel dat hij ieder moment op springen stond.

Ik zal eerder zeggen

Daniel Day Lewis is de beste acteur.

avatar van aspro

aspro

jipt schreef:

Vergeet No Country For Old Men niet, ook een prachtige moderne western.

ja en zeker zo goed!!

jacobz

Toch onbegrijpelijk dat deze film niet in de top 250 staat. Ik denk dat veel pubers deze film een laag cijfer hebben gegeven omdat er in deze tijd bijna niet meer van dit soort films worden gemaakt.

Roel Bogers

Issie al oud genoeg om in de lijst te komen?

Want daar hoort ie inderdaad wel in. En hoog!

Sterker nog, nummer 4 in mijn top 10.

laundromat

hij mag er wel in al denk ik toch zo? meer dan 250 stemmen en langer dan 2 jaar geleden in bios.

#6 bij mij (:

avatar van Don MN

Don MN

Mag wel ja, maar het gemiddelde is te laag.

Don MN schreef:

Mag wel ja, maar het gemiddelde is te laag.

Ongelofelijk, ik zie het nu ja. Veels te laag :s

jacobz

ongelofelijk. De beste film van de afgelopen 10 jaar niet in de lijst der lijsten

Dat komt nog wel toch ?

avatar van Rosicky

Rosicky

Vandaag voor het eerst gezien, en ik ben onder de indruk.

Daniel Day-Lewis acteert geweldig, en de dikke 157 minuten speelduur vliegt voorbij. Het verhaal is ijzersterk, de muziek geniaal en de locaties zijn dat ook. Moderne klassieker.

avatar van Awake78

Awake78

fappie schreef:

Dat komt nog wel toch ?

Zou wel terecht zijn inderdaad. Ik kan hem zo omwisselen voor pakweg 50 andere titels in de top 250. Mijn stem en top 10 notering kan het niet aan liggen in elk geval

• 2005 stemmen

"I am the third revelation!"

Ik heb de film pas 1 keer gezien. Waarschijnlijk verhoog ik mijn stem nog wel bij de 2e kijkbeurt.

avatar van Gertjans1

Gertjans1

Ik vond deze film vrij tegenvallend. Had grootse verwachtingen maar helaas

avatar van Jasper69

Jasper69