Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Hilary Swank, Gerard Butler en Kathy Bates
Releasedatum: 20 december 2007
Vanaf 20 februari op Netflix
Plot P.S. I Love You
"His life ended. Now, a new one will begin."
Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry's handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you...
- Trailer (YouTube)
- PS, I Love You (BoekMeter)
- P.S. I Love You (MusicMeter)
- Vanaf 20 februari op Netflix
John
Ciara
Rose Kennedy
Orizzonte
Mooie en originele romantische komedie.
Ik heb het boek niet gelezen, maar een film hoeft toch ook niet persé hetzelfde als het boek te zijn, het is er op gebasseerd, lijkt me.
Ik heb in ieder geval genoten van deze film.
Origineel verhaal en goede acteurs, mooie settings vooral in Ierland.
Vond alle karakters ook leuk uitgewerkt. Dus zeker de moeite waard.
ForgottenSon
Gisteravond deze film bekeken, zonder het boek te kennen. Begrijp ergens de verdeeldheid wel, zelf vond ik het begin het minst interessante deel van de film. Dat stuk was nauwelijks vooruit te branden, heb even gedacht de film af te zetten.
Gelukkig niet gedaan. Wat is Hilary Swank mooi in deze film trouwens! Bleef na afloop met een vaag gevoel zitten, want of ik heb niet goed opgelet, of iets is niet helemaal duidelijk geworden tijdens de film. Ik heb het over volgende: (in spoiler)
Van Gerry moest Holly zijn oude spullen wegdoen. Een doos werd beplakt met een adres gericht een aan familie Kennedy. Op dat moment was het me niet duidelijk wie deze mensen waren. Nadat Holly het bed gedeeld had met William volgde een gesprek waarin hij vroeg toch niet ... Kennedy? In de laatste scene waarin zij elkaar weer zagen, kwam een naambordje in beeld, de Kennedy's dus.
Ik kan hier geen soep van maken. Wie wel?
rameshantheunis
Wow, Was zo geboeid door de rol en hoe hij gespeeld werd door Hilary Swank.. Had zoveel medelij en haar liefde was elk moment te voelen.. Zou zo verliefd kunnen worden..Het enige wat voor mij jammer was, was het einde, maar wel heel verassend!
dennis1979
Erg mooi gebracht romantisch drama. Heeft naar mijn mening een heerlijke sfeer en kijkt goed weg. Gerard Butler laat zien dat hij een veelzijdige acteur is die goed in karakters kan kruipen en, wederom naar mijn mening, erg geloofwaardig overkomt.
notorious_kim
ik had veel meer van deze film verwacht, ik heb er echt lang naar uitgekeken, maar uiteindelijk vond ik hem toch maar middelmatig.
Hilary Swank zie ik niet zo graag spelen, ook niet in deze film. De rest van de cast was wel schitterend. Het verhaal op zich kon niet helemaal mijn aandacht trekken en behouden. Ik ga hem zeker nog eens herbekijken als ik in een andere stemming ben, misschien is dit dan wel een film die me kan boeien.
timburton
Erg mooie film, tot aan het einde. Dat de moeder opeens op eerste gezicht verliefd wordt op de vader van haar dochter's liefde. Het is allemaal ietsje te cliché. Maar de Ierse begrafenis-scène is echt héél grappig!
lovemovies
geweldige film
heel zielig,
ik huil bijna nooit tijdens films
maar ik heb bij deze film heel de tijd lopen janken,
misschien ook wel doordat ik moe en in zo'n bui was
maar ook omdat hij verdrietig is vooral aan het begin
als je even in zo'n bui bent
is hij heerlijk om te kijken
keukenzout
Wat heb ik lopen janken bij deze film. Ik was van te voren toch wel heel cynisch want ik hou niet van die films waar het er zo dik opgelegd wordt, maar in deze film komt het niet geforceerd over. Maar dan kan ook aan mijn hormonen liggen. 4*
Mezelf
Net gezien,
ik had nog niet gelezen waar de film over ging en ik denk dat dat de film zo leuk heeft gemaakt
Want nu ik het stukje lees over de inhoud, tja dan blijft er ja niets verassends meer over..
Vond het een leuke film, 3sterren
valerio2003
Ik had er ook zo'n last van,maar het is echt een prachtige film en wat is die Gerard Butler toch een lekker ding.
Scarlett2
Wat een tegenvaller.
Swank is zo'n goede actrice, maar ik vond het een draak van een film. Hij duurde veel te lang, zij werd al in het begin als een typische, zeurende vrouw afgetekend, zonder enige diepgang. En dit bleef voor mijn gevoel de hele film zo. Ik ben ondertussen gaan spoelen, terwijl ik wel in ben voor romantische films. Nee, deze film kan ik niemand aanraden.
Er zaten trouwens wel mooie mannen in deze film, dus dat maakte wel iets goed. )
Mezelf
oke ik geef hem toch 3,5 sterren ipv 3
nog een keer gekeken (ja zo kort na elkaar ja)
mooooooooie film, ik was zondag gewoon niet in de mood voor zo'n film en gister wel!
Fran
- 1953 berichten
Mooie film. Verpakt als een soort feel good movie maar met een serieus thema. Het rouwproces van iemand die een dierbare is verloren. Ik vond het een heel mooi weergegeven. Er werd ook niet overdreven melodramatisch gedaan.
De beginscene was gelijk al heel sterk. Die discussie. Eentje die wel vaker gehouden word volgens mij tussen mensen. Het komt mij in ieder geval bekent voor dat mensen hun leven wel eens :"for granted" nemen. Ze hebben zoveel maar zien dat pas te laat in.
Het einde beviel me ook wel. Geen zoetsappig happy end. . Geen poespas in deze film. Gewoon zoals het leven is.
Dit vond ik nu eens echt een slechte film, zonder gevoel...
Geen gevoel.? De film staat met gevoelens gewoon een hele mooie gevoelige film.
Naomi Watts
Zeer verassende film die vooral uitblinkt in zijn simpelvoud en weet de juiste snaren aan te raken.
Erg leuke cast ook, allemaal bekende gezichten, en wat grote namen. Erg leuke personages ook. Vooral hoe Butler's personage in het leven staat is heel mooi om te zien, heerlijk zo'n no worries attitude. Erg pijnlijk eigenlijk om zo'n personage te zien gaan maar ook erg mooi dat hij zijn humor niet verliest tijdens zijn worsteling met de tumor. Vooral de charismatische Gerry weet dus te raken.
Eigenlijk is de film een aaneenschakeling met simpele scenes die zo goed worden uitgewerkt. Het hele opgezette plan van Gerrt is zeer aandoenlijk.
Ook een zeer passend einde, waar we Bates toch maar weer aan het werk zien waar ze weer laat zien dat ze op acteer niveau van een topnotch niveau is.
soom
Gerry is really gone..
Pff, grotere onzin dan die quote heb ik eerlijk gezegd nog niet gehoord in een film, denk ik... Ik ben best, zo te zeggen althans, ervaringsdeskundige op het gebied van iemand verliezen en daarmee om moeten leren gaan. En voor mijn gevoel klopt het gewoon niet dat Gerry echt weg is uit Holly's hart, gedachten en herinneringen. Ik ga er echt wel van uit dat mijn eigen vader best nog weleens aan mijn moeder denkt, en dat ze, al is ze gestorven, echt niet zomaar uit zijn gedachten verdwijnt.
Is gewoon een typisch Amerikaans sentimenteel filmpje, dus. Rouwen duurt echt niet zo kort als Holly's personage laat doorschemeren.
Na een jaar was ik pas aan het herstellen van de enorme, zware, emotionele klap die het wegvallen van mijn geliefde, en boven alles gewaardeerde moeder voor mij en mijn broer en vader betekende.
In dat opzicht vond ik de film dan ook niet echt goed en eigenlijk best mager. Films als What Dreams may Come, Ik omhels je met 1000 armen, To Gillian on her 37th Birthday, zijn zo 3 films die ik (vermoedelijk) hoger dan deze geef.
Ik weet ook niet echt wat P.S. nou precies wil vertellen. Is het een film die gaat over rouwverwerking (waarin het niet slaagt), is het een film over liefde? Ik kwam er tijdens het kijken van de film niet uit, want het zwenkte van hier naar daar, en weer terug. En Lisa Kudrow vond ik wel een beetje verkeerde beeldvulling.
Maar afgezien van het feit dat het echt een beetje te sentimenteel Amerikaans is, en ik het rouwproces niet echt overtuigend vond, ik kon wel genieten van enkele heerlijke prachtige tranentrekkende scenes, en de scene in de boot vond ik wel hilarisch. Al met al een ruime 3,5*.
Naomi Watts
Leek mij toch echt duidelijk dat Gerry juist voor altijd in haar hart zal voortleven. Je openstellen voor een nieuwe relatie heeft weinig te maken dat ze niets meer om Gerry geeft, integendeel. Doorgaan met het leven is geen misdaad.
soom
Dan begon ik waarschijnlijk met een verkeerde instelling de film zien. Ik vond het wel een mooie ontroerende film, verder.
rose
Dit vond ik nu eens echt een slechte film, zonder gevoel...
Naomi Watts
Het is een opvatting die per mens verschilt, is een gevoelskwestie. Als jij dat zo voelt is dat prima.
rose
Het is een opvatting die per mens verschilt, is een gevoelskewestie. Als jij dat zo voelt is dat prima. Alleen was zij hem natuurlijk niet vergeten en zal ze nooit doen. Ik ben het met je eens dat het rouwproces snel ging maar dat had eerder te maken met heel zijn opgezette plan waardoor haar rouwproces is een stroomversnelling raakte.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Walk the Line

Pride & Prejudice
Romantiek / Drama, 2005

August Rush
Drama / Muziek, 2007
verlies van geliefdejob-hopping shoe sellerbriefsterven en doodierland