Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Hilary Swank, Gerard Butler en Kathy Bates
Releasedatum: 20 december 2007
Vanaf 20 februari op Netflix
Plot P.S. I Love You
"His life ended. Now, a new one will begin."
Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry's handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you...
- Trailer (YouTube)
- PS, I Love You (BoekMeter)
- P.S. I Love You (MusicMeter)
- Vanaf 20 februari op Netflix
John
Ciara
Rose Kennedy
Ben de Hoog
Zojuist bekeken. In de Viva stond dat het absoluut geen mannenfilm was wegens het snotteren. Toen de film op gang kwam mocht ik de setup al. Gewone mensen, geen Bold and Beautiful gedoe. In de loop van de film kreeg ik toch een beetje een hekel aan die hoofdrolspeelster. Het is gewoon een onaardig mens, en lelijk bovendien. Maar gedurende de film, hoe lelijke mensen mooi worden. Toen die moeder van de hoofdrolspeelster voor het eerst in beeld was, wat een gedrogt. Aan het einde van de film is het toch een prachtmens. Het middengedeelte is het minst sterk, vaak ook een beetje traag en geforceerd humoristisch.....niet leuk dus. Maar het einde maakt uiteindelijk toch alles goed. Meer dan goed zelfs.
Malfred
Ik heb gister het boek uitgelezen, en ik kan echt niet anders zeggen dan dat ik heel erg teleurgesteld ben in de film. En klopt zóveel niet, teveel om op te noemen, maar ik doe een poging:
...
Ik kan nog uren doorgaan zo. Ik zie zelden films waaraan zóveel veranderd is in vergelijking met het boek.
Verschillen tussen boek en film hoeven toch niet per se als "fouten" beschouwd te worden? Een regisseur mag zich toch op een boek baseren om het verhaal te vertellen dat hij of zij wenst te vertellen? Wat niet wegneemt dat je het boek beter kan vinden, overigens.
Ché Cliché
Werd er zwaar depri van, veel te veel gejank. Alleen die bardude was wel grappig.
Tutti
Het boek heb ik nog niet gelezen, de film heb ik wel gezien en moet zeggen dat ik hem leuk vondt. Het is voor mij erg herkenbaar dus kon me wel vinden in de film.
Happy and sad @ the same time!
lyn.theresa
mooie film, zoals Tutti zegt: happy & sad at the same time!
voor mensen die in ierland zijn geweest.. het roept heimwee en nostalgie op
Killerbert
Goede film in deze categorie
Ik ben normaal niet kapot van dit type film maar deze was mooi gemaakt
Een goed verhaal, mooi uitgewerkt & goede geacteerd
Git
Bij mij hetzelfde verhaal. Heb 2 dagen geleden het boek uitgelezen. Heel mooi boek!
Denk dat ik daarna teveel van de film verwachtte. Erg tegengevallen!
Moemsie
Vond dit een heeeeeeeerlijk romantische film..lekker opgekruld in de bank en genieten...
filmlover
Dit is de film waar ik het meest ooit bij heb moeten wenen! Zoooo romantisch en triestig! Kan neit wachten om het boek te lezen!
Mark W
Denk dat ik daarna teveel van de film verwachtte. Erg tegengevallen!
Voor mij precies hetzelfde. Was onder de indruk van het boek, hoewel ik daar juist niet zoveel van verwachtte als filmliefhebber, maar het was de film die mij met een kater achter liet. Jammer, maar helaas...
M.Goodkat
Hele goeie film, goeie soundtrack en goed geacteerd
Wat moet ik meer hebben, ipv heel de tijd actie te zien?
Dawid127
Ontzettende teleurstelling. Ik kan niet geloven dat deze film 3.5 sterren heeft gemiddeld.
Ik geef 'm 2 sterren, en puur en alleen voor degene die de casting heeft gedaan, want ze hebben wel hele leuke acteurs gevonden voor de rollen.
Afgezien van de actrice die Ciara speelt. Wat een doos.
Denise vond ik leuk neergezet door Lisa Kudrow, het enige aan de film wat iets beter was dan het boek.
1. Holly heet Kennedy van haar achternaam, maar dat is haar meisjesnaam, Gerry heet anders. In de film is dit veranderd.
2. Holly's vader Frank is niet weggelopen toen ze klein was, hij woont nog vrolijk bij zijn vrouw.
3. Holly komt uit een gezin van 5 kinderen. Niet 2.
4. Ciara heeft roze haar en heeft veel tattoos.
5. Holly en Gerry woonden in een huis, niet een lelijk appartment.
6. De meiden gingen op vakantie naar Lanzarote, niet Ierland.
7. Iedereen was Iers, niet alleen Gerry.
8. Daniel is de eigenaar van de pub, niet Holly's moeder.
9. Holly ouders wonen aan het strand, niet boven een pub.
10. Declan, Holly's jongere broer, die niet in de film voorkwam, maakte een docu over de meiden toen ze uitgingen. Niet in de film dus..
11. Holly is een bitch, wat ze in het boek absoluut niet is.
12. Who the fuck is William? Die komt ook niet in het boek voor en...
13. ....ze heeft zeker geen seks met hem, of wie dan ook. (selecteer om te lezen, kleine spoiler)
14. Waar is die ex van Daniel? Laura? Komt niet in de film voor, al was het wel een raar wijf.
15. Perfect einde van het boek, ze valt níet voor Daniel, echt origineel! Einde van de film (laatste 10 minuten) niet meer aan kunnen zien, dus hoe dat afliep weet ik niet, maar ze heeft vast een nieuwe liefde, heel ONorigineel (selecteer, spoiler)
16. Holly is geen makelaar
17. Ze werkt niet met Sharon.
18. Ze heeft hoe dan ook geen baan meer.
19. Ze gaat geen schoenen maken, maar werken bij een magazine(selecteer, kleine spoiler)
20. Tom is niet de eigenaar van een club, maar DJ.
21. De "near-death-experience" van de meiden is niet op een boot, maar op luchtbedden in de zee (selecteer, spoiler)
22. Holly is een waardeloze zangeres, écht waardeloos. Niet 'eigenlijk best OK' zoals in de film.
23. Daniel was redelijk bot. Wel grappig, maar toch bot. En dat was hij in het boek helemaal niet.
Mijn advies in het kort:
Voor wie het boek heeft gelezen; doe vooral niet de moeite om naar de videotheek of winkel te rijden, en daar je geld te verspillen aan deze film.
Ik had me erop verheugd met de leuke acteurs die ze gekozen hadden, maar het is echt een teleurstelling.
Deze film is niet bedoeld om je bij te stressen mafkees
mooren
Ik vond het een geweldig goede film. Met de nadruk op goede. Ik heb het boek niet gelezen daarom maakt het mij niet uit of het allemaal klopt. De film heb ik nu gezien en is heel indrukwekkend. Ik hou niet zo van de romantische films maar deze is wel een aanrader.
Roel-
- 1978 berichten
Vond er maar bar weinig aan. Mierzoet, veel humor die eigenlijk niet op zijn plaats was en ik kon me maar moeilijk inleven in de personages.
2* voor de moeite
thebeequeen
Jammer. Het idee is leuk maar niet goed uitgewerkt. Het leek the Bucket List wel qua opzet. Echt ontroerend word het nergens.
lyke
Ah nee deze film krijgt echt veels te lage cijfers. Hij is zo mooi en ontroerend! Ik heb het boek nog niet gelezen. Als je het wel hebt gedaan schijnt de film erg tegen te vallen maar dat is natuurlijk vaak zo.
rose
Mierzoet...? i don't give a fuck.
Cliche...? i don't mind.
Vond het een heerlijke film. Gerard Butler trekt de ene kant van zijn bovenlip soms op als hij praat ..Damn sexy!
P.S ...geef hem 5*
Elientje89
Echt een hele goed film! Je kan hier echt zien dat echte liefde nog werkelijk bestaat en hoe je ermee moet/kunt omgaan!
Rocco_Rollo
Heerlijke romantische film al haalt hij het nog niet bij The Notebook.
~dootje~
De film is mooi maar ik had eerst het boek gelezen en nu ja misschien is het daardoor dat het mij niet echt kon boeien, er zijn enkele zeer leuke stukjes uit het boek weggelaten en ik vond dat de film iets miste.
clockwork
Een boek is nooit exact hetzelfde als de film, duhh waarom zou je dat willen, dan is er toch ook geen zak meer aan?
.Fee.
Het boek moet ik dan binnenkort ook maar snel gaan lezen, want dit was echt een mooie, ontroerende film.
Anders dan ik had verwacht en dat is altijd goed.
LisetteR
Deze film is niet bedoeld om je bij te stressen mafkees
Haha, ik weet het, kan je nagaan hoeveel ik ervan verwachtte, na het lezen van het boek.
En Malfred, nee misschien geen fouten idd, verschillen die me irriteerde dan
Hoe dan ook, het blijft jammer, want ze hebben juist zulke leuke acteurs voor de rollen gekozen.
leintje12345
wauw! wat een geweldige film! heb het boek nog niet gelezen maar dit ga ik zeker doen. Ik heb nog nooit zo veel gehuild als bij deze film. zo romantisch, en zo'n lieve man! bestonden ze in het dagelijkse leven ook maar;)
DONNI
Dubbel gevoel bij deze film.
Goed idee, paar mooie scenes in verwerkt, maar met momenten ook geweldig holder debolder
De muziek maakt dan weer wat goed
DJJOO
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een prachtige film is. Zoveel emotie! Ik heb onderhand de hele film met tranen in mijn ogen gezeten!
Herisson
zoetsappige liefdesfilm ,een kleine *** sterren
Sjonge jonge Magic32, eindelijk een romantische komedie met een origineel verhaal, vind je het nog niks...

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Pride & Prejudice
Romantiek / Drama, 2005

August Rush
Drama / Muziek, 2007
verlies van geliefdejob-hopping shoe sellerbriefsterven en doodierland