• 9.378.048 stemmen

Geregisseerd door: Richard LaGravenese

Met onder meer: Hilary Swank, Gerard Butler en Kathy Bates

Releasedatum: 20 december 2007

Plot P.S. I Love You

"His life ended. Now, a new one will begin."

Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry's handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Een verrassend mooie film!

Ik wist niet zo heel goed wat ik ervan moest verwachten, had al wel veel dingen gehoord over het boek, maar die heb ik zelf nog niet gelezen. Ik dacht dat het een beetje een cliché romantisch filmpje zou gaan worden, maar dat is me alles meegevallen. In tegendeel ik vond dit een van de beste in zijn genre. Het begint allemaal met een soort van ruzie, waardoor je de personages in een klap leert kennen, en je hebt gelijk een beetje door wat voor soort relatie hun twee hebben. Gerry is een ontzettende grappige man die alles voor zijn vrouw over heeft en alles zou doen om haar gelukkig te maken. Holly is een vrouw die een beetje vast zit op dat punt in hun relatie en wil gewoon meer dan een klein appartement, maar ook al zou dat nooit veranderen ze blijft van haar man houden, no matter what!

Dan ineens is het voorbij. Gerry is dood en die omschakeling vond ik een beetje te snel gebracht, je zag geen aanleiding hoe en wat. Plotseling ben je al bij zijn herdenkingsdienst. Dat vond ik wel jammer maar aan de andere kant, is het misschien voor het verhaal wel beter, anders word het te langdradig. Maar goed dat is voorbij en dan komt de hele film op gang, Holly zakt steeds verder weg in haar verdriet, totdat ze de brieven krijgt. Je ziet haar gewoon opvrolijken en zo begint ze met het rouwproces. Vond het erg mooi in beeld gebracht, en ik voelde al snel meer haar mee in haar ups en downs. Wel leuk dat Gerry nog regelmatig in beeld kwam want het is gewoon een geweldig leuk personage en hij is ook erg leuk om naar te kijken.

De andere personages vond ik ook leuk neergezet, James in zo'n film? Geweldig! Leuk om hem eens in een andere rol te zien dan Spike in Buffy. Lisa vond ik ook weer leuk in haar personage, geen verrassing dat ze een beetje een 'vreemde' vrouw speelt. En Jeffrey was een lust voor het oog in zijn rol van William. Wat een lekker ding zeg, en zo schattig! Zijn personage paste helemaal bij hem en ik hoop hem nog vaker in dit soort rollen te zien. Dat was dus allemaal dik in orde, gewoon een ijzersterke cast!

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nooit echt iets met Hillary Swank had, maar dat is na deze film zeker verandert. Ze zet het personage van Holly met zoveel overtuiging neer! Heel goed gedaan. De film bevat geen een saai en cliché moment. En terwijl ik nooit iemand heb verloren op die manier, en dat ook niet hoop mee te maken kon ik me toch goed vinden in Holly.

Einde vond ik ook goed, niet te zoetsappig, maar toch blijf je niet met een rotgevoel zitten. Gelukkig want daar hou ik nooit zo van, en zeker niet bij zo'n film. Het was gewoon een goed einde voor P.S I love you, en je kon zien dat Holly een stap verder was van het rouwproces en weer verder ging met haar leven. Ze was Gerry nog lang niet vergeten en ze zal ook altijd van hem houden, maar toch moet je ooit verder met je eigen leven. En dat kon je wel uit het einde halen. Niet dat het rouwen voorbij was, maar dat ze gewoon in een soort volgende fase kwam.

P.S I love you heeft mij op de juiste manier geraakt en daarom 5* en een notering in mijn top 10!

avatar van DeCol

DeCol

Ik kom hier veel positieve berichten en hoge stemmen tegen maar dat is niet hoe ik de film heb ervaren. Een verwachting was er gewoonweg niet want de film was toevallig op televisie vanmiddag. Wat mij betreft was het allemaal wat te zoet. De film laat zien dat een rouwproces serieus lang kan duren en in dat opzicht vond ik het ook goed gedaan. Maar toch raakte de film me niet echt en ook Hilary Swank kon mij niet overtuigen. Aan het einde had ik het ook wel gehad en mocht de film van mij klaar zijn.

Natuurlijk zaten er ook leuke dingen in de film. De eerste ontmoeting tussen Gerry en Holly bijvoorbeeld, dat bracht een leuke dialoog met zich mee. Wel weer een beetje jammer dat ze er in de hele film hetzelfde uitzien terwijl ze in sommige scenes toch 11 jaar ouder/jonger waren. Maar ook de stripscene van Gerry in het begin en de bootscene in Ierland waren leuke scenes waar ik wel om kon lachen.

Het einde leek in eerste instantie heel slecht te worden (Daniel en Holly) maar waar ik voor vreesde gebeurde toch niet. Gelukkig!

In principe is P.S. I Love You zeker geen verkeerde film maar mij kon die jammer genoeg niet raken. Toch waren er aantal leuke dialogen en scenes in de film waarvoor het toch enigszins waard was om de film te kijken.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Een prachtige film, die van het begin tot het einde leuk, romantisch, emotioneel en boeiend is.

ik heb mn ogen uit mn kop gejankt.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Corny, cheesy en oscar-aas! Gelukkig heeft het niet iets belangwekkends gewonnen. Wie kreeg net als ik de neiging om met een schaar in Swanks nekspieren te knippen? Alleen de rol van Phoebe was leuk, maar zij is ook gewoonweg een stoer mens.

avatar van Awake78

Awake78

Zeer mooie en verschrikkelijk ontroerende film. Alle scenes zijn zeer vakkundig en liefdevol in elkaar gezet, evenals de dialogen.

Mijn vriendin nog heel stoer tot aan 30 minuten:"nou ik vind het helemaal niet zo'n jankfilm". Totdat we de 40e minuut aanstipten en ze vervolgens tot het eind met tranen in haar ogen zat.

Zaten ook supergrappige stukken in, maar toch was het geen 'standaard' RomCom. Muziek was ijzersterk en paste goed bij de film, tot aan de gevoelige afsluiter van James Blunt aan toe (aftiteling).

Nog een pluspunt voor de afwisseling en het prachtige Ierland. Zo mogen ze ze vaker maken van mij!

avatar van Bla

Bla

Tja, ik vond het een goed uitgevoerde 13-in-een-dozijn film. 3*

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond hem goed maar er was niets speciaal aan. Het verhaal is goed. De film is wel goed in elkaar gestoken.

avatar van appelpit

appelpit

Leuke, onderhoudende film die af en toe stiekem wat traantjes doet vloeien. Swank en Butler vormen samen een prachtig koppel, en de dialogen zijn zeker niet mis. Het is een goede film die gelukkig niet te depri of niet te dramatisch met het thema dood omgaat, maar toch blijft de film gek genoeg op de een of andere manier niet "hangen". Terwijl ik dit wel verwacht had.

avatar van G to the J

G to the J

Rianneke_Dan schreef:
Een verrassend mooie film!

Ben er helemaal mee eens..
Alleen deze film staat bij mij niet in de top 10..
Vond het een ontroerende film..

avatar van Reinbo

Saaie en slappe romantische film. Duurt ook veel te lang en gaat eigenlijk nergens heen. Beetje niveau Sex and the City.

Niemendalletje. 2*

avatar van Elineloves

Elineloves

Soms heb je van die dagen dat je het gevoel hebt dat een lekkere romantische en dramatische chickflick je goed zou doen, daarom viel mijn oog gisteravond ook al snel op P.S I love you.

In het begin van de film zie je al meteen met wat voor een personages je te maken hebt. De ruzies tussen de geliefden waren herkenbaar, zij was nu op een punt dat ze na 9 jaar huwelijk toe was aan verandering, en haar manier van uiten was erg mooi gebracht. Wat een heerlijke verschijning trouwens, Gerard Butler! Denk dat hij vele kijksters heeft weten in te pakken met zijn charme.

Hij weet goed om te gaan met de wispelturigheid van zijn vrouw. Dit wordt in de film mooi weergegeven, de overwegingen en gevoelens die een vrouw dagelijks heeft. Dit zorgt ook voor een goede balans tussen ontroerende en grappige momenten.

Hilary Swank viel me al positief op in andere films, Freedrom Writers en Boys dont cry, en ook in deze film wist ze me weer positief te verrassen. Ik als kijker werd meegetrokken in haar verdriet en leefde met haar mee.

Andere verrassing was mijn 'Grey's Anatomy' karakter Denny, namelijk Jeffrey Dean Morgan! Werd helemaal verrast toen hij verscheen, hij zorgt voor een paar grappige momenten in de film.

Hoewel ik een fan van Lisa Kudrow in FRIENDS was, vond ik haar in deze film wel redelijk. Ze zorgde af en toe voor een vrolijke noot in het verhaal, maar had toch liever een ander 'gek' iemand erbij gezien, ook een wat jonger type.

Een leuke film die je meeneemt door de tijd, zo zijn ze plotseling 9 jaar terug, en dan zijn ze weer een jaar verder na de dood van Gerry. Toch mis je niks van het avontuur dat Holly meemaakt, samen met haar zussen en haar moeder.

P.S. I Love You is een ontroerende film met een sterk emotioneel karakter, die dankzij de ook aanwezig humor niet te zwaarmoedig wordt. Dankzij de geweldige rol van Gerard Butler, krijg je door de romantiek spontaan vlinders in je buik.

Toch maar eens het boek lezen, kijken of het kan tippen aan de film!

avatar van Henkebart

Henkebart

Sommige films kijk ik meer dan eens. Deze film kwam uit in 2007 en zag ik, en ik leefde me er toen al helemaal in. Kort daarna weer gezien en precies hetzelfde en na 2 jaar nu weer zitten kijken en ondanks dat ik er zelf anders in zat, heb ik weer genoten van de film. Mooie acteurs die het goed en overtuigend spelen. Deze film had van mij al ooit een 5 gehad, en daar blijf ik bij.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

Best oké, wordt op een gegeven moment een beetje langdradig.

Mooie beelden van Ierland!

avatar van Ed Bloom

Ed Bloom

Huilen bij een "meisjesfilm" is niet cool. Maar fuck it...

Fantastische film.

avatar van Najade

Najade

Heerlijke drama comedy!

avatar van blablabla89

blablabla89

Erg mooie film. Een betere in zijn soort. Goed verhaal, goede acteerprestaties, goede muziek, goede shots, prima gewoon.

Het is zoet, maar op een subtiele (niet-Hollywood-achtige) manier.

Verdiende 4 sterren!

avatar van jmvd

jmvd

Heerlijke film die je constant weet te boeien.

avatar van Aapje81

Aapje81

Nietszeggende film met erg matige hoofdrolspelers. Swank heeft geen komisch talent en Butler kan gewoon niet acteren. Dit is nu de derde film die ik van hem zie en drie keer niets is geloof ik de uitdrukking waarna ik op zoek ben. Alleen de bijrollen vond ik de moeite waard. De rest was geforceerd en niet leuk.

avatar van Sjaan_

Sjaan_

Geweldige film, ik moet nog altijd huilen als ik hem zie!

avatar van james_cameron

Het is en blijft een lastig genre, het rouwverwerkingsdrama. Ook deze film weet niet te overtuigen, ondanks een best leuk script en een prima cast. De onevenwichtige toon is de grote boosdoener; de film zwalkt van flauwe humor naar sitcom-achtig sentiment en dik aangezet drama. Eigenlijk gaat het al direct mis in de openingsscene, die te lang, te hysterisch en te theatraal is. Een aantal scenes treft gelukkig wel doel en vooral Harry Connick Jr. en Kathy Bates hebben mooie bijrollen. Het kabbelt allemaal prettig genoeg voort en ik heb me niet verveeld, maar om nu te zeggen dat het een indrukwekkende film is... nee.

avatar van Shelley 77

Shelley 77

Heel de film door gejankt. Heel mooie muziek ook. Echt aangrijpend.

avatar van Boenga

Boenga

Soms 'over the top', zoals de ruzie in het begin, en anderzijds vooral naar het einde toe te veel gezaag en gezeur in de veel te lange en saaie dialogen. Twintig minuten minder had in dit geval een heel goeie zaak kunnen zijn.

Toch net niet gebuisd, door de uitstekende muziek en de prachtige beelden in Ierland.

avatar van Honey87

Honey87

echt hele mooie en ontroerende film. toch wel een wat traantjes weg moeten vegen. hij duurde alleen net iets te lang vond ik vandaar een 4.

avatar van Katharina

Katharina

Schattige film, die een drama was, maar soms ook erg grappig. Hilary Swank zette haar rol erg sterk neer en Gerard Butler was ook goed. De beelden uit Ierland zagen er nep uit (alsof ze erin waren geplakt) en dat was weer jammer.

Deze film is een romcom met drama en zeker weten een feelgood film!

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Heerlijke film, goed geacteerd en een origineel verhaal, mooie beelden en muziek. Lachen en huiiiiiiiiiiilen. Aanrader, een vette 4.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Aapje81 schreef:

???????????????????????????????????????????

avatar van nele

nele

Heb nog niets gezien dat erop leek. Vond hem origineel en goede acteurs. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

avatar van Marieke1990

Marieke1990

Heel erg originele film, en ook niet echt voorspelbaar. ik vond het een heel mooi verhaal. echt ontroerend. en goed geacteerd.

avatar van Adentro

Adentro

Potverdorie, waarom heeft niemand me ooit eerder over deze film verteld? Wat een geweldige verrassing. Zo'n zwaar thema man gaat dood aan hersentumor, vrouw blijft achter en probeert daar zo goed en zo kwaad als het gaat mee te leven zo subtiel gebracht. Geen zwaar sentimenteel drama, maar een film die je op sommige momenten laat lachen en huilen tegelijk.

Hillary Swank is een prachtige actrice en wat past deze rol mooi bij haar. De leuke bijrollen, de muziek en de heerlijke mannen maken dit tot een romantische komedie/drama die boven het gemiddelde niveau uitstijgt. Ik denk dat ik zelfs mijn vriendje voor deze weet te porren!

avatar van Samayra

Samayra

Verrassend leuke film. Moet zeggen dat ik er niet veel van verwachtte.. maar Gerry was ECHT grappig. heel goed in beeld gebracht. Het verhaal van de twee was ook heel bijzonder..Heb moeten lachen en tegel9ijkertijd was t ook heel triest.Fijne film.. aanrader !!