• 9.373.582 stemmen

Stargate (1994)

Actie / Sciencefiction | 121 minuten / 130 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 121 minuten / 130 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Kurt Russell, James Spader en Jaye Davidson

Gesproken taal: Engels, Noors en Zweeds

Releasedatum: 30 maart 1995

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Stargate

"It will take you a million light years from home. But will it bring you back?"

In 1928 wordt een geheimzinnige metalen ring in Egypte gevonden. 65 jaar later komt onderzoeker Daniel Jackson (Spader) erachter dat de ring een portaal is naar een andere wereld. Samen met een groep militairen, geleid door kolonel Jack' O'Neil (Russell) gaan ze de andere wereld onderzoeken, maar Jackson komt erachter dat O'Neil andere bedoelingen heeft dan hij aanvankelijk dacht.

avatar van De GeuS

De GeuS

Onderhoudende sf-film met een iets standaard en zwak einde; 3 sterren....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

WiLL schreef:

Dat is het verhaal juist: Hij is helemaal geen God

Ja oke, maar hij kon wel heel veel dingen, zijn 'leger' was ook maar schraal.

avatar van Lazarus

Lazarus

als je eenmaal bekend bent met de serie is dit wel een ietwat "saaie" film. dan is children of the gods leuker. daar gebeurt wat meer met de stargate, go'auld, etc. het is wat meer sci-fi achtig

althans dat gevoel had ik toen ik em laatst nog eens keek.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Er wordt op een zeer onderhoudende manier opgebouwd naar een hoogtepunt dat er voor mij niet kwam.

avatar van Heleen

Heleen

Ik heb de film 1x gezien. Maar toen kende ik de serie al. En inderdaad het is er wennen met andere acteurs. Het went wel.

De serie is geweldig. We hebben net de box van seizoen 1 gekocht.

De film children of the gods zegt mij helemaal niets. Moet ik dan maar een keertje huren.

avatar van Flipman

Flipman

Gave SF-Film, hoewel ik de regissuer "Independence Day" nog steeds hoogst kwalijk neem!!!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Erg goede Sci-Fi, ben ook fan van de serie. Maar heb deze film voor de serie nog gezien. Sfeer in deze film licht toch heel anders dan in de serie, een stuk minder ontspannen.

Kurt Russel is een veel meer actieville O'Neil. Het verhaal loopt niet supervlot, maar blijft wel lekker spannend.

3,5

avatar van koiboy

koiboy

de serie is echt geweldig. de film is gewoon leuk om te zien om te weten hoe het begon. vind richard dean anderson toch leukere O'Neil.

avatar van Dieselstar

Dieselstar

Deze Stargate film uit 1994 zou een trilogie worden maar dat was na 1 jaar al van de baan en in de kast gestopt.

In 1996 is er op nieuw gecast omdat kurt russel en james spader niet aan een serie wilde werken.

en laten we wel zijn.

de serie stargate sg-1 is zeker van een 10de seizoen

en daarmee wordt het de langst lopende tv(sf)serie.

enfin.

de film is goed gecast.

en een goed verhaal.

van mij een 4 waard.

avatar van FisherKing

FisherKing

Fanatastische film weer bij herziening. En wat staat deze super-onderhoudende film hier laag op MM

De muziek is fantastisch van David Arnold, maar de rollen van James Spader en Kurt Russel zijn ook wel briljant te noemen.

4.5* weer eens bevestigd.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ik heb genoten van deze film.

Een fantasie-verhaal als deze staat of valt met de geloofwaardigheid en overtuigingskracht. En juist dat is wat deze film erg goed maakt. Werkelijk tot in de kleinste detail klopt alles, tot de raskat aan toe...

De inleiding vond ik erg uniek, 10.000 jaargeleden - 1928 - Heden. Kort en krachtig is meteen duidelijk wat het thema van de film is. Vervolgens rolt het hele verhaal zich mooi uit en kon ik me lekker mee laten slepen met alle gebeurtenissen en tot te verbluffende ontknoping viel ik van de ene verrassing in de andere.

Verder een overvloed aan erg mooie beelden en mooie, goed aanvullende muziek.

Deze film verdient zeker meer belangstelling, onder meer van LotR-fans en Star Wars-liefhebbers. En (ik zeg het hoogst zelden) ook wel wat meer waardering.

avatar van FisherKing

FisherKing

avatar van neo

neo

Zouden ze eerder hier doen is het niet?

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Het begin van de film vind ik super en na zo'n 3 kwartier later kon het verhaal mij gestolen worden...echt niets aan.

* en een half ster.

avatar van Slapstick

Slapstick

De achterliggende gedachte van deze film is heel aardig en vanuit historisch en archeologisch oogpunt zelf nog enigzins flinterdun onderbouwd. Niet gek voor Hollywood!

Mijn favoriete deel begint wanneer het ruimteschip landt en "Ra" de touwtjes in handen neemt.
Het begin van de film gaat naar mijn mening iets te snel en te voortvarend en het eind is ronduit langdradig. Een betere balans was op zijn plaats geweest.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Behoorlijk originele SF film.

Natuurlijk is het einde standaard.

avatar van DeDennis

Uncle_Junior

Afgelopen zondag herzien, blijft een leuke onderhoudende film. 3.5*

avatar van deStef

deStef

leuke film, niet zo veel poespas als die serie die mij voor geen meter kan bekoren. De serie krijgt een 2 * zeg maar, en deze film krijgt van mij 4*

avatar van movielip

movielip

vrij goede sf- film.

- origineel

- zeer goed verhaal

- goede cast, vrij goede effecten

- op sommige momenten treedt "verveling" op

3,5

avatar van buffeltje1

buffeltje1

Leuk uitgangspunt. Te simpel uitgewerkt. Soms erg traag.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik heb deze film niet gezien, maar ik weet precies waarover het gaat, want ik heb de vervolg ervan gezien, namelijk de serie van 10 seizoenen en ik heb nog nooit zo erg genoten!!

Ik kan me daarbij ook niet echt realiseren dat Kurt Russel de rol van Kolonel Jack O'Neil speelt en dat James Spader de rol van Daniel Jackson speelt.

Ik heb liever Richard Dean Anderson en Michael Shanks en natuurlijk Amanda Tapping

deStef schreef:

Ik weet precies wat je bedoeld. Want als je eenmaal de series bekijkt in willekeurig lijst, dan verspil je de fun.

Als je de verhaallijn begrijpt, zul je 200% genieten van de series!

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

FisherKing schreef:

Ik heb de indruk dat iedereen een beetje op de serie zit te stemmen...

Ik ook, en ik vind de serie nog niet eens het niveau halen van deze ongelooflijk goed science fiction film

avatar van alec

alec

FisherKing schreef:

Ik heb de indruk dat iedereen een beetje op de serie zit te stemmen...

Nou nee want ik heb nog geen één aflevering van deze spinoff gezien. Dus terug naar deze film: Goed verhaal, spannend, goede acteurs, goed uitgewerkt, mooie special effects, kortom, sf films in dit genre mogen vaker gemaakt worden.

Een *4

avatar van hub_011

hub_011

die serie van tegenwoordig sg-1 slaat gewoon nergens op en die nieuwe film al helemaal niet.goed dat ze de stekker der uitgetrokken hebben.maar deze film uit 1994 is gewoon heel goed.ze hadden het bij deze film moeten laten.dus met andere woorden Fuck de serie sg-1 en die nieuwe film.ik moet gewoon kotsen ba.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Gewoon een goeie film, niks intelectueels, maar gewoon leuk om te kijken. Zeker de verlengde versie.

avatar van Diederik58

Diederik58

Ik heb de serie niet gevolgd. Dus wat dat betreft ben ik niet bevooroordeeld zoals sommige replieërs suggereren,

Het is een prachtige film. Weliswaar haalt de film het niveau niet van de latere Starwars. Maar ik heb er van genoten. Ik zou de serie wel willen zien om te kijken waar dit alles toe leidt.

avatar van Seifer

Seifer

Nooit geweten dat er ook een film bestond over stargate.

avatar van hertogje

hertogje

Het verhaal opzich, van tevoren gezien, is leuk. Een poort naar een geheel onbekende plek in het heelal, en ja wat ga je daar aantreffen? Maar de gehele film vond ik eigenlijk barslecht uiteindelijk. Acteerniveau was zeer laag. Al helemaal van de bevolking op dat gekke planeetje. De romance maakt de film er ook niet beter op. Nouja, ik vond het maar een flauw geheel met ook nog eens slechte special effects.

avatar van Rudeo

Rudeo

Zeker geen slechte film, alleen had ik al veel afleveringen van de serie gezien, dus was het voor mijn niet veel nieuws. En ik moet zeggen dat ik liever de acteurs van de serie zie. Maar desondanks best van genoten.