• 9.375.080 stemmen

Met onder meer: Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven en Theo Maassen

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Nederlands

Releasedatum: 17 april 2008

Plot Dunya & Desie

Dunya is Marokkaans, opgegroeid met ramadan, imams en Mekka. Desie is zo Hollands als kaas en tulpen. De vriendinnen zijn inmiddels 18; tijd voor het echte leven. Op haar verjaardag krijgt Dunya van haar ouders te horen dat ze wordt uitgehuwelijkt aan een Marokkaanse neef. Daar heeft ze weinig trek in. Desie raakt zwanger van haar rijschoolleraar die haar in de steek laat. Desie weet niet of ze het kindje wil houden. Ze besluit op zoek te gaan naar haar eigen biologische vader. Als blijkt dat die in Marokko woont, biedt dit een vluchtmogelijkheid voor beide vriendinnen en gaan ze samen naar hem op zoek.

avatar van soom

soom

Ik ken de serie niet, maar de film maakt me erg, erg erg nieuwsgierig. Vooral Maryam Hassouni, die beeldschoon is, wekte m'n interesse. Eva van de Wijdeven (was zij degene die Tygo in het echt ook strikte?) vond ik erg overdreven en erg nep overkomen, haar 'enthousiasme' irriteerde me nogal. Theo Maassen's rol daarentegen, en de beelden van Marokko, vond ik wel ontzettend tof. 3*.

avatar van illogical

illogical

Vind niemand die moeder van Desie leuk?

Samen met Theo Maassen heb ik me rot gelachen om hen.

NL weekend box office

erg goed dat het zo lekker gaat met Nederlandse films, TBS ( 115.000 bezoekers ), Alibi ( 350.000), Zomerhitte ( al ruim 200.000) en nu Dunya en Desie wat het eerste kassa succes zal worden voor Dana Nuchushtan!

En Oorlogswinter en Brief voor de koning zullen het ongetwijfeld ook goed doen.

avatar van Nasir

Nasir

Net gezien en heb me wel vermaakt. Denk dat ik verliefd ben op Maryam Hassouni (inderdaad een beeldschone vrouw).

Het verhaal is niet echt bijzonder, maar gewoon goed en simpel verteld. Ik lette meer op de fotografie van Bert Pot die weer eens uitstekend is.

avatar van Quentin

Quentin

raymon schreef:

Quentin schreef:

Zo'n spetterende opening is het niet voor 80 prints hoor.

nee dat bedoel ik nog geen eens, alleen al dat de film die positie heeft gehaald. Ik had het niet verwacht

Ik wil hem alleen zien voor Maryam.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

kos schreef:

Ik wil hem alleen zien voor Maryam.

jij ook al....? wat een chick is dat....

avatar van cornelis

cornelis

Quentin schreef:

Zo'n spetterende opening is het niet voor 80 prints hoor.

Gezien wat voor weer het was? Niet heel verbazingwekkend.

avatar van Quentin

Quentin

Er komt nog een vakantie aan dus het lijkt me dat het schermgemiddelde nog wel omhoog kan gaan.

avatar van Mariannee.

Mariannee.

simpel verhaal, maar goed verteld met grappige dingen!

avatar van cornelis

cornelis

raymon schreef:

NL weekend box office.

Raymon, die link werkt maar een week. Volgende week staat er weer een andere top 20 lijst met dezelfde filenaam, maar met andere inhoud.

cornelis schreef:

dat weet ik, en dat is met elke box office lijst.

avatar van gotti

Wat cornelis bedoelt te zeggen is dat jou link over een week niet meer klopt.

gotti schreef:

Wat cornelis bedoelt te zeggen is dat jou link over een week niet meer klopt.

ja dat begreep ik , zal ik er de volgende keer aan denken niet meer bij te zetten, mijn excuses!

avatar van missy85

missy85

goede film! heb hem met fun gezien, lekker vrolijk met humor.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Heerlijk filmpje om te kijken, niks mis mee. Had wel iets meer humor in gemogen, maar Theo Maassen zorgt hier wel voor. Wat hij ook zegt, het is bijna altijd grappig. "Vraag het anders aan een Marrokkaan met een TomTom.."

Eva en Maryam blijven erg leuke dames om te zien, vooral Maryam is erg lekker..

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Matige Film, Ik vond het voor een Nederlandse speelfilm wel best Leuk maar daar ga ik eigenlijk niet op letten, Matig geacteerd en het Verhaal gaat wel, Deze Film verdiend van mij een gemiddelde van een 2,98 eigenlijk maar ja wie weet vinden andere gebruikers de Film wel Top maar dit is mijn Cijfer in ieder geval.

***

avatar van lottetje

lottetje

Ik vond het een hele leuke film.

Vond de serie ook altijd leuk. De film is wel heel anders dan de serie, maar alsnog wel leuk.

theo maassen is ook gewoon leuk.

avatar van Henneb89

Henneb89

Weet iemand hoe het Arabische (marokkaanse) nummer heet wat bijna aan het eind gedraaid wordt, als ze met zn allen dansen op het strand??

avatar van Dudine

Dudine

Een leuke film, maar ik vind de serie toch leuker

avatar van Malick

Malick

Ik ben niet bekend met de serie van Dunya & Desie en dat hoef ik naar deze film ook niet te zien. Toch vond ik het een aangename verrassing op wat stereotypetjes en plotgaten na een redelijke film. Vooral de rol van Theo Maassen heb ik om rot gelachen in de bioscoop wat speelt hij dat weer subliem. De meest komische scène vond ik nog wel als de Imam s’ ochtends vroeg het ochtendgebed aankondigt. Waarbij Desie helemaal door het dolle heen gaat en begint te vloeken. Dus een niet onaardig ‘’coming of age’’ roadmovie alleen jammer van de Marokkaanse clichés.

avatar van rose

rose

tommykonijn schreef:

***

Ik vond het voor een nederlandse film....pff...geweldig.

Heb me geen minuut verveeld.

avatar van kusjesuzan

kusjesuzan

Opzich leuke film, inderdaad erg goed voor een nederlandse film.

Wel vind ik het acteerwerk wat minder.

Gouden film voor Dunya & Desie:

100.000 bezoekers voor Duny...

Gaat lekker deze film. ben ook erg blij voor Dana, die verdiende ook eindelijk een publieks succes!

avatar van valerio2003

valerio2003

die moeder van Desie is helemaal geweldig,door haar heb ik zelfs de box gekocht van de serie(ik hou echt van die moeder,haha)

avatar van Bongel

Bongel

Vond deze film echt afschuwelijk. Misschien kwam het omdat ik de hele film nodig naar de WC moest en niet weg kon. Maar ik denk eerder dat het lag aan het feit dat het gewoon een hele slechte film is.

Ik kan me voorstellen dat voor wat jongere meisjes, wat ik denk dat de doelgroep is. Zeker wel een leuke film is om te zien. Maar voor mij niet. Enige lichtpuntje was Theo Maassen.

avatar van Mar-Lous

Mar-Lous

Erg leuke film!!!!

avatar van rose

rose

Bongel schreef:

Wat vond je er dan zo slecht aan?

avatar van soom

soom

Het feit dat het Nederlands is, zal vast een rol spelen. Dat is altijd het ijkpunt bij een soort recensie als wat Bongel schrijft.