Ben X (2007)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 8 november 2007
Plot Ben X
"Everything's dare"
Ben is anders. Zijn leven zit vol vreemde rituelen. Hij lijkt te leven in zijn eigen universum, dat zich voor meer dan de helft afspeelt in de wereld van online computergames. In de echte, harde wereld van een technische school is het leven voor hem een dagelijkse hel, met twee kerels die hem het leven bijna letterlijk onmogelijk maken. Ben heeft een plan. Een plan van één woord: moord!
Ben
Jonas
Coppola
Ben - 6 jaar
13woutie13
ga hem volgende week bij de bieb huren,
hoop niet dat dit een heel zwaar psychologisch drama word
kimberlyVD
de Amerikaanse remake is in de maak
Ben enorm benieuwd!
maerk
de Amerikaanse remake is in de maak
Denken ook dat ze alles beter kunnen he...maar we zien wel wat het wordt.
Melkor
In tegenstelling tot het toneelstuk ("Niets") vond ik deze film een verspilling van mijn gelukkig totaal niet dierbare tijd.
Ze hadden beter het toneelstuk gefilmd en dat uitgebracht.
Scoopz
Perfecte film. Zeer goed gespeeld. Gevoelens liepen hoog op. Daarnaast is de film bijzonder leerzaam. Alles zit er in en heb de hele film geboeid zitten kijken.
Kan hem daarom ook niet minder dan een 5 geven.
niethie
Ben enorm benieuwd!
Totalwar
zeer aangijpende film die de erge realiteit laat zien, ook een zeer goede acteerprestatie van Greg Timmermans. Alleeen ik had het een mooier einde gevonden als Ben en Scarlite ook echt bij elkaar waren
gillette
Wat ik wel niet snap is dat als hij dat meisje inbeeldt hoe zien die pesters haar dan op die gsm?
maerk
Dat is de echte Scarlett. Degene op het treinstation is ook echt, maar die laat hij gaan. En het meisje dat hem wil tegenhouden voordat hij voor een trein springt, is verzonnen. Vanaf dan is het een denkbeeldige vriendin van Ben.
Leuk concept met een mooi einde. Ik vond vooral de pestkoppen erg leuk. Helaas is de uitwerking allemaal net niet goed genoeg. Verhaal verdient een wat vlottere regie. Daarom net geen 4*
M.Goodkat
wanneer hij uit de trein stapt is de rest ingebeeld
B_B
- 1969 berichten
Best aardige film waarin Balthazar soms net ietsje te ambitieus is.
Zo miste het 'tussendoor in de camera praten' effect en vond ik de toevoeging van gamebeelden ook niet altijd even geslaagd. Verder staat Balthazar visueel wel zijn mannetje met lekkere editing en zeer aardig camerawerk. Soundtrack sprak me ook wel aan.
Onderwerp van de film is zeker aangrijpend en weet je ook hier te treffen. Jammer is dan weer het einde wat veel subtieler had moeten zijn. Het personage Ben is wel goed uitgewerkt en vooral zijn beleving van een normale dag komt goed over.
Fingquality
Mooie film. Goed geacteerd, mooie monologen en ook het camerawerk is goed. De mix met gamebeelden pakte hier goed uit naar mijn idee en de film heeft natuurlijk een ijzersterk verhaal. Af en toe iets te braafjes, maar een oerdegelijke en goede film.
sabsabsab
hele mooie film. deze film greep de gevoelens uit men lichaam. op het moment dat ben in elkaar geslagen werd dor die 2 rot zakken. begon ik jeuk aan men vuisten te krijgen. en oplast met die begrafenis. ko nik men tranen nog net binnen houden. ik heb zelf vorm van autisme. of de camera beelden nou goed waren of niet. deze film is gewoon goed om bijvoorbeeld op school te laten zien wat de gevolgen kan zijn van pesten. 5.0
b00ts
Voor de liefhebbers van dit soort films (zoals ik):
The Black Balloon.... erg goed ook. Ook over een autist, maar dan gezien vanuit het leven van zijn broer. Net even anders, maar een kanjer van een film wat mij betreft.
Filmkriebel
en oplast met die begrafenis. ko nik men tranen nog net binnen houden.
zo'n vals sentimenteel en religieus getint einde verdient eerder dit ..
In plaats van spontaan aanvaard te worden door zijn handicap moet hij eerst zijn eigen dood simuleren ... wat een belachelijke hersenkronkel van Balthazar.
Bartel
erg mooie en ontroerende film wat het gevolg kan zijn van het onderschatte probleem pesten. 3,5*
christophel
Als dit een voorbeeldfilm is van autisme, dan vind ik dit heel erg, en dan nog zo gepest te worden..Goed gespeeld **3.5
fieko
moet je wel 3.5 ster geven
Compendium
Een zeer voortreffedlijke film !
De variatie van play-station en de belevenis van de autitische jongen die kapot gepest word vind ik heel boeiend .
Laat deze film een bewijs zijn ' dat iemand kapot ' pesten tot zeer erge average kan lijden tot uiteindelijk zelfdoding !
Niemand verdient het om eender welke reden kapot gepest te worden . Daarom pleit ik ook dat de pesteraars zwaar gestraft worden .
Ik geef deze film van Belgische makelij o.l.v. Nic Balthazar een 5* .
Marinawren
super film, het heeft me echt aan het denken gezet.
Greg timmermans is echt een goede acteur, ook al is
dit de enigste film die ik met hem erin heb gezien.
De monologen waren echt het onthouden waard.
het enigste wat ik een beetje 'té' vond was de 'fakedead' scene.
ik snap wel wat balthazar daarmee probeerde te bereiken.
maar het was té dramatisch.
Fox McCloud
Ben van plan om deze film binnenkort te gaan bekijken. Is de film goed te volgen zonder ondertiteling erbij? Vlaams is namelijk niet een van mijn sterkste kanten...
Btw grappige titel, ben niks
IcU
Geen probleem. Alles is goed te volgen.
Leland Palmer
Beetje gemengde gevoelens na het zien van deze film eigenlijk. Ik vond Greg Timmermans prima acteren en ook Laura Verlinden doet het uitstekend; leuk en mooi meisje in deze film trouwens. Daarnaast werd ik toch wel gepakt door het mooie - en redelijk ontroerende einde (al had het misschien beter anders gekund, maar dat komt straks). Had er wat muziek van Lisa Gerrard onder gedaan en ik zou het helemaal mooi gevonden hebben, maar we moeten het doen met Sigur Ros. Ook niet verkeerd natuurlijk.
Tsjah, dan dat gepest. Beetje vervelend eigenlijk. Voor Ben, maar ook voor mij als kijker. Vond het eigenlijk erg ongeloofwaardig allemaal. Ik kan me niet voorstellen dat een hele klas er plezier in heeft om iemand met de aandoening van Ben te pesten. Slaat eigenlijk gewoon nergens op (correct me if i'm wrong). En die twee pesters dan; wat een vreselijke, gigantische kneuzen zeg. Als ik had gezien dat zij zó erg iemand in mijn klas hadden aangepakt, had ik ze allang een rotstomp verkocht (en velen met mij). Ik bedoel, kom op zeg... ik weet niet hoe het precies zit met het asperger syndroom, maar wordt er niet wat overdreven? Zo iemand als Ben pest je toch niet? Met de hele klas nog wel? Wat dat betreft faalt regisseur Balthazar en had hij beter iemand kunnen nemen zonder het asperger-syndroom, vooral als hij dit - in de persoon van Ben - enorm overdrijft. Vond het eigenlijk niet om aan te zien, vooral als de hele klas - op twee na dan - het zó geweldig vinden dat eigenlijk gewoon een gehandicapt iemand (ja, zo leek het vond ik) zo vernederd wordt. Geen handicap? Tuurlijk niet, maar oké, dan vind ik weer dat er erg overdreven wordt in de film met deze aandoening. Jammer. Daarnaast had er al veel eerder ingegrepen moeten worden door ouders/leraren/etc. Het kan niet zo zijn dat alleen deze laatste paar dagen alleen maar zo erg waren voor Ben lijkt me.
Daarnaast vond ik het visueel maar matig allemaal. Beetje goedkoop gefilmd en nergens een bijzonder shot, waar er wel wat slordige te ontdekken zijn. Toch had ik mijn momenten dat ik mee kon leven met Ben, vooral wanneer hij in Scarlite een imaginair vriendinnetje vindt. Sterke scénes wanneer hij in het park aangepakt wordt en de scéne met Scarlite in de trein. Het einde pakte me ook, vooral wanneer Ben voor de projector ging staan, maar ik denk niet dat het verkeerd had geweest dat de film eerder had geëindigd; wanneer hij van de boot afsprong bedoel ik dan. Ben benieuwd naar het soortgelijke (?) Bluebird. Ik zou deze film eerst drie sterren geven, maar nu ik er wat langer over nadenk eerst maar eens een halfje lager.
ace leader
Goeie film, Benniks (Ben X) is een film dat laat zien wat de gevolgen van pesten kunnen zijn. Het einde was onverwacht en goed, het acteerwerk is ook op hoog niveau (vooral van Ben). Ik irriteerde me ook niet aan de accenten maar vooral aan de pesters. Stelletje theemutsen die klootzakken van een pesters in deze film. Misschien overdreven gezegd maarja, het pesten was gewoon overdreven en hartbrekend. 4 sterren.
sinterklaas
Aan je argument te zien snap ik niet echt waarom je deze maar 2,5* sterren geeft. Dat extreme gepest is juist het doel van de film. Hoe vervelend het ook mag voelen voor zowel de personage als de kijker zelf. En over dat ongeloofwaardige: jij zou natuurlijk zo'n rotstomp verkopen en ik ook en vele andere ook. Maar nu toch wel een vraag aan jou: heb je wel eens echt te maken gehad met echt zwaar autistische jongens? Die weinig dingen begrijpen, helemaal van de wereld zijn en eigenlijk gewoon alles maar over hun heen laten komen of gewoon doodsbang zijn? Maar geloof mij: je hebt er echt van die smeerlappen bijzitten die het zo extreem kunnen doen en zo iemand te kunnen misbruiken. Zover om zelfs diegene te bedreigen als hij de pesters aangeeft bij de mentor of aan iemand anders, zo ook in het boek Spijt.
En ja, ik heb ook genoeg meegekregen over dat leraren niet ingrepen omdat ze gewoon te lui zijn en alleen hun centjes willen verdienen. En ja als je ook alles geheim houd voor je ouders, hoe willen die dan ingrijpen?
Zelf heb ik ook het syndroom van asperger (althans, dat staat genoteerd en die stempel heb ik gekregen, maar of het nou zeker is) En ja, ik heb ook een bepaalde gedachtegang en veel fantasie en moeite om dingen serieus te nemen of als grap te zien of om bepaalde dingen aan te pakken. Maar toch probeer ik dat zo onopvallend mogelijk te doen door gewoon met een groep mee te doen, absoluut geen pesten, maar bv wel om gewoon de feestbeest uit te hangen. En ik heb ook genoeg autistische mensen meegemaakt die weinig dingen begrijpen en als je het bv over een ding hebt dat ze dat helemaal verkeerd opvatten. Ofwel: waar je gewoon helemaal geen gesprek mee kan voeren. Maar ik accepteer gewoon iedereen hoe die is. (zouden anderen eigenlijk ook moeten doen) Heb namelijk heel veel te maken gehad met dat soort mensen aangezien ik ook op een school zit waar er veel autisten zaten. En je hebt dan ook altijd van die domme groeperingen: Ja de autistische mongooltjes horen in de goot en wij stoere perfecte jongens horen van het leven te kunnen gebruik maken. Zo'n schurft heb ik daaraan.
Tot zover mijn asperger verhaal en mening.
Leland Palmer
Ze hadden dus wat mij betreft gewoon beter iemand kunnen nemen zonder het asperger syndroom of een ander iets. Dan zou het al iets geloofwaardiger geweest zijn waarschijnlijk. Al is het dan ook nog maar net hoe de regisseur het aanpakt allemaal.
niethie
Ik vond het niet geloofwaardig. Een hele klas die zo'n jongen staat te pesten gaat er bij mij niet in. Hoe Ben erbij loopt in deze film, lijkt ie net een verstandelijk gehandicapt persoon. Die pest je niet, en al helemaal niet met een hele klas. Erg overdreven allemaal.
Edit: Misschien dat Bluebird je toch beter zal bevallen. Is een film met hetzelfde thema, maar zonder een subplot over autisme erin. Heel subtiel filmpje is dat!
Apollinisch
Audiovisueel een stuk conventioneler, dat wel, maar verder in alles superieur aan deze ongeloofwaardige, overdramatische rotzooi.
Jammer genoeg volg je ook in die film een slachtoffer. Ik wacht nog steeds op een beetje serieuze film met een pester als hoofdpersoon. Ben wel benieuwd naar die andere kant van het spectrum.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles Forever
Animatie / Actie, 2009

The Snow Walker
Avontuur / Drama, 2003
underdogvideogameautismedaily lifemobbing dangerousvirtuele realiteitgamesasperger's syndromeschool life