• 9.377.215 stemmen

Superbad (2007)

Komedie | 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 8 november 2007

Plot Superbad

"Come and get some!"

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

avatar van roelv

roelv

Blijft een vermakelijke comedy, ook al wordt hij een klein beetje langdradig op een gegeven moment..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Me ouders haakte na 15minuten af, samen met mijn broertje afgekeken, en we hebben ons echt stuk kunnen lachen!

Komt goed uit dat puberale humor precies de humor is waar ik van houd

Oonzinnige dialogen, het gaat dan ook altijd over seks..helemaal niet erg..want de manier waarop het word gebracht is gewoon geniaal! zo fout en ranzig (Quote ''Mijn oudere broer zei altijd de ranzigste dingen, hij noemde me bijvoorbeeld vroeger tot me 12e maagdenvlies'' heb me daar helemaal ziek om kunnen lachen)

De politie agenten zijn een leuke wending, waar vele grappige momenten inzitten!

Verder is het verhaal niets bijzonders, gewoon lekker seksistisch allemaal, lekker plat! waar ik van hou.

Een geslaagde komedie 4*!

avatar van Lolletje

Lolletje

Humor! Vooral de agenten zijn prachtig .

avatar van guylopez93

guylopez93

echt een leuke film is dit veel humor en zo veel grof taal gebruik van die dikkertje. ook veel leuke scenes met die twee agenten

echt een film die je een keer gezien moet hebben

avatar van -13-

-13-

De GeuS schreef:

Het zoveelste lollige high school filmpje, maar eentje die me wel geregeld liet lachen. het is niet nieuw of vernieuwend maar zeker onderhoudend; 3*

precies, tis lang geweest dat ik kon lachen om "what the fuck?!"

avatar van soom

soom

Het tweetal Cera en Hill is erg goed ingespeeld op elkaar, ik merkte tijdens het kijken eigenlijk totaal niets van ongemakkelijkheid of wat dan ook, het liep juist erg vlot en ik vond het weer een erg knotsgekke film uit de stallen van Apatow. Leuk. Ik kijk uit naar meer films.

avatar van Nelze

Nelze

Erg van genoten van deze film, deed mij terugdenken aan vroeger.

Goede grappen en een ongeloofelijk aantal scheldwoorden

avatar van Shinobi

Shinobi

Erg vermakelijke film om te zien. Ook al is het een beetje een standaard verhaal, maar dat wordt wel goed uitgewerkt in deze film. De acteurs zijn echt geweldig samen met briljante dialogen. De humor is echt geniaal, ik kon echt lachen om die bolle en McLovin uiteraard. De 2 agenten waren ook zeer vermakelijk.

Ik kan iedereen aanraden om deze film te kijken, bij voorkeur met wat vrienden in de avond. Dan komt deze film het beste uit z'n verf.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

avatar van joe black

joe black

héél grappig! 4*

...en Jonah Hill is het einde. Die gast is ongelofelijk grappig!

avatar van mikey

mikey

Begint leuk,duurt dan weer te lang en wordt wederom een beetje sentimenteel (op een flauwe manier ditmaal). Jammer dat de makers van dit soort films niet durven/willen te knippen in de materie ten behoeve van vaart en van de kijker.

avatar van DVD-T

DVD-T

Wel een hele aardige komedie, die 2 agenten en die Fogell/McLovin zijn echt 3 hele leuke karakers en daar heb ik wel een paar keer goed om gelachen, die andere 2 jongens vond ik eingelijk maar een beetje standaard.Het verhaal word op sommige momenten nogal langdraderig en het had wel een half uurtje korter gemogen.

Toch nog goed voor 3*

avatar van LuCos

LuCos

mikey schreef:

Er is volgens mij genoeg in geknipt! Of je hebt de verkeerde versie gezien. Want je hebt volgens mij ook de directors cut waarin (nog steeds niet alle scenes staan) een aantal scenes er bij zitten die in de bioscoop versie er niet in zaten.

Zelf vond ik de film de eerste keer minder leuk dan de tweede keer.. Misschien was ik bij de eerste keer te moe ofzo om goed te kunnen beoordelen, pas bij 2e keer kijken schoot ik vaker in de lach. Maar goed.. Ik vind het nu wel een goede komedie, niet altijd keihard lachen, maar dat hoeft ook niet.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Vermakelijke comedy, waarbij de eerste 35 minuten vrij saai zijn, de tweede 35 minuten aardig en de laatste 35 minuten erg leuk.

Zoals door meerderen aangegeven zijn de agenten de leukste characters. De scènes met de agenten en 'McLovin' zijn dan ook veruit het meest grappig.

Als die scènes er niet in hadden gezeten, was dit maar een zeer matige comedy geweest (ongv. 2*). Zij maken het wel 3,5* waard.

avatar van m1701

m1701

Vond em niet veel aan.

Had er helaas iets meer van verwacht.

Wat je in de trailer ziet is ook eigenlijk de hele film al.

Dat vond ik wel jammer.

Vond de film ook niet super grappig.

toch 2,5*

avatar van dikkop

dikkop

Zit af en toe goeie humor in. Wat zijn die jongens toch een dodo's.

avatar van serpico

serpico

Een film die Superbad heet en gaat over pubers die seks willen, wat te verwachten?! Totaal onzeker over of het mijn smaak wel zou zijn, durfde de puber in mij het er op te wagen.

Lucky me. Superbad omhelst iets wat in het algemeen wel door pubers herkend zal worden. Universeel. Superbad zit vol met de dagelijkse hilariteit waar de hedendaagse puber zich voor een beetje uitdaging doorheen moet worstelen, en dan niet met een halfzachte stop op de pret, nee; Superbad gaat verder waar hij misschien had moeten stoppen en roept in iedere zin keihard: "FUCK". Gaat dit niet irriteren? Allicht, maar hoe anders dan zo had Superbad zo dicht bij de realiteit kunnen komen? Het lijkt misschien absurd, sterker nog: het ís volkomen absurd, maar dit treedt dicht bij de werkelijkheid. Voorzover ik weet. Die agenten waren er allicht een beetje over, maar je hoort wel gekkere verhalen. Bovendien ben ik nooit in de VS geweest, dus kan ik het Law Enforcement System aldaar moeilijk beoordelen.

Maar goed, de echtheid in Superbad is er eentje om van te gaan springen. De ene na de andere hilarische situatie doet zich voor, en er blijft altijd een soort van onschuldig, puberaal motief voor alle acties in zitten. Een feest van herkenning voor, nouja, iedereen die ooit die leeftijd heeft gehad?

Het leuke is nog dat ieder grappig karakter ook echt grappig is, en niet wordt voortgesleepd door een ander, nog veel grappiger personage. Nee, ieder individu opzich is een humoristisch topje. Of spant Jonah Hill toch wel een beetje de kroon? Zijn humor staat eigenlijk symbool voor die van de hele film. Maar toch denk ik niet dat hij zonder Michael Cera ver was gekomen, en zonder McLoven al helemaal niet. Wat een personages! Je zou ze zo tegen kunnen komen.

De agenten zijn zoals gezegd lichtelijk over de top, maar daardoor niet minder grappig. Bill Hader (niet Dan Aykroyd, zoals ik al die tijd dacht) was me nog onbekend, maar hij heeft het. Seth Rogen ook. Zo veel lol als zij maakten waar de kijker mooi op kan meeliften; het kan niet op. Het gaat maar door en door met hen, non-stop plezier, en ze beschouwen McLovin als hun beste vriend; een genot om naar te kijken.

Superbad was eigenlijk iets wat ik even nodig had. Even ongegeneerd zoeken naar seks en drank. En dat bijna 2 uur lang. Ik raakte er warempel echt bij betrokken. En de film sluit precies zoals hij had moeten sluiten. Een tienerfilm zoals ik er veel meer wil zien! Hij was écht, ontroerend, grappig, grof, herkenbaar, idioot, geniaal - net het echte puberleven ...

Al met al toch jammer dat ik de 2-disc editie niet heb weten te bemachtigen.

4* - en een herziening op stapel, meteen al.

Superbad, It was like hearing the Beatles for the first time...

avatar van feilunhai

feilunhai

toen ik de trailer zag kon ik echt niet wachten om hem te gaan kijken, maar toen ik hem keek viel het me toch tegen hoor ik vind de verhaalopbouw op de een of andere manier storend en ik kon niet om alles lachen. verder is ie wel aardig. krappe 3*

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Z0Oon mooie flim! egt lache! Die agenten dan ahahaha!

avatar van Bartel

Bartel

De cops zijn egt meesterlijk in deze film haha 3*

avatar van naamelijk

naamelijk

zeker grappige film. Leuke amerikaanse tiener film.

McLovin is echt zooo grappig.

Veel seks en alcohol enzo, leuk voor een avondje.

Deze film is nou niet echt mijn ding maar smaken verschillen natuurlijk

avatar van dvd-me

dvd-me

naamelijk schreef:

zeker grappige film. Leuke amerikaanse tiener film.

McLovin is echt zooo grappig.

Veel seks en alcohol enzo, leuk voor een avondje.

Sluit ik mij bij aan!

Geweldige humor, vooral dat McLovin' en die agenten en die dikkere gast die lullen tekende! AHAH geweldig voor een keertje

avatar van nele

nele

Was echt niet mijn ding. Vond er helemaal niks grappig aan.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

veel leuker dan ik ooit gedacht had, wat een humor.

inderdaad die agenten, compleet over de top zo leuk.

en jules, die griet, vond ik ook erg goed.

leuke film.

avatar van JJ_D

JJ_D

'Superbad' bevat alles bij elkaar enkele grappige vondsten, maar mikt teveel op een puberaal publiek en schreeuwt iets te veel "fuck's & shit's" in het rond dan een deftig mens lief is. Het nimmer aflatende seks-idee-fixe van deze pubers geloofwaardig noemen vind ik bijzonder vreemd, of ik moet een a-seksuele persoonlijkheid zijn...

Niet zo decadent als 'American Pie', maar de vergelijking is toch niet geheel misplaatst.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

of ik moet een a-seksuele persoonlijkheid zijn

Goed dat je zelf al het antwoord geeft .

avatar van Zinema

Enigszins onderhoudend filmpje maar vooral erg flauw. Inleven in de puberwereld van deze jongens is niet moeilijk, maar de grappen hadden wel wat sterker gekund. Hill is een groot talent, nu nog een goede bijpassende film die hij echt kan dragen.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Ik heb deze film inmiddels 4x gezien en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken, helemaal mijn humor! 4,5 ster. Hoogste wat ik ooit aan een komedie heb gegeven

avatar van Metalfist

Metalfist

Superbad

Superbad is een hilarische film over een stel pubers die wanhopig aan een lief proberen te geraken. Met hulp van een kameraad en 2 agenten proberen ze dit toch maar te verwezenlijken. In een notendop is dit het verhaal van Superbad en ik had toch wel schrik dat de film me geen 2 uur lang kon vasthouden. Ik zat fout.

Had van eigenlijk nog geen één van de acteurs gehoord maar wat waren ze geweldig. Vooral Seth kon me zeer hard bekoren (ik kwam niet meer bij dat wanneer hij ongeveer op het einde van de film met Jules is aan het praten en gewoon voorover slaagt, recht op haar gezicht.) Gewoon al hoe Seth doet. Na elke tegenslag gewoon "What The Fuck" roepen en dan gaan lopen.
Maar de helden van de avond waren toch de 2 agenten. Ze gingen er zwaar over maar zo zwaar dat het gewoon hilarisch werd. De agenten amuseren zich rot samen met hun beste vriend McLovin (geweldige rol trouwens) en dit zorgt voor zeer grappige situaties. Maar het beste stuk was toch wanneer McLovin gaat lopen als hij zijn 2 kameraden terug tegenkomt. McLovin is weg en je hoort die ene agent gewoon nog schreeuwen "McLovin Whyyyyyyyy...".

Hilarische rollen, een redelijk goed verhaal en herkenning zorgen ervoor dat deze Superbad toch wel een dikke voldoende scoort.

avatar van notsub

notsub

In het begin werd ik even overdonderd door de film. Zoveel gore praatjes, dat gaan ze toch niet een film lang voldhouden? Wel, als zich dan een verhaaltje ontpopt wordt de film steeds leuker. Er volgen hilarische scenes genoeg en de film bewaart het beste voor het laatst. Ik moest er dus even in komen, maar deze komedie is één van de leukste die ik de laatste jaren gezien heb.