• 9.378.061 stemmen

Superbad (2007)

Komedie | 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 8 november 2007

Plot Superbad

"Come and get some!"

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

avatar van BS

BS

Die dikke is een beetje schreeuwerig en druk af en toe, maar voor de rest eigenlijk gewoon een leuke film om weg te kijken.

Er kan gelachen worden, het gaat nergens over en toch is het leuk gedaan

3,5 *

avatar van KorneelDR

KorneelDR

4*.

Kwam wat traag op gang maar eenmaal bezig - mede door de politieagenten - een geweldige comedy.

avatar van noedell

noedell

echt leuke film

de agenten en McLoving zijn geweldig:D

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geweldige film zeg! Het is lang geleden dat ik tijdens een film zovaak slap heb gelegen van het lachen, geweldig! De personages zijn super wat mij betreft. Jonah Hill is vooral in het begin van de film prachtig. Een belangrijke factor die het eerste half uur staande houdt. Michael Cera is weer de verlegen gast en doet dat goed. Mintz-Plasse als McLovin is hilarisch! Het kon niet beter. En dan die twee politie-agenten die misschien nog wel het meest briljante zijn van iedereen. Ook om hun heb ik me bescheurd.

Jammer dat de film op een paar momenten erg inzakt en daalt naar een erg laag niveau. Gelukkig word dit afgewisseld met prachtige scenes die duidelijk overheersen. Ach, jah het verhaal heeft niet veel om zich heen, maar daar gaat het niet om. Dit is gewoon heerlijke nonsens. Erg knap dat je van een gewone dag zo'n spektakelstuk kan maken. De film gaat in een rap tempo voorbij en kent de ene naar de andere geweldige one-liner. De vele malen fuck zijn ook weer geweldig.

Graag meer van dit soort films wat mij betreft. Ik heb me meer dan vermaakt in ieder geval. Dikke voldoende voor deze prent!

avatar van witboek

witboek

Leuke film! Wel niet voor kinderen, maar zeer grappig.

avatar van El Chico

El Chico

Helemaal mee eens HarmJan, zelden zo'n komedie gezien die het verhaal zo goed heeft uitgewerkt met heerlijke oneliners, geweldige dialogen en fantastische karakters, heb hem tot nu 2 keer gezien en hij blijft maar beter in de smaak te vallen, zo goed zelfs dat ik hem een plaatje in mijn top 10 gun, om nr 10 weliswaar.

Een aantal favoriete quotes van mij:

Seth: Nobody has gotten a hand job in cargo shorts since 'Nam!

Seth: By the end of the summer, I will be the Iron Chef of pounding vag.

Seth: He is the sweetest guy. Have you ever looked into his eyes? It was like the first time I heard the Beatles.

avatar van mos18

mos18

wat is jullie menig is het wel leuk om met je vrineidn te kijken

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

super grappige film stem verhoogt van 3.5 naar 4.0

avatar van The One Ring

The One Ring

Leuke film, die vooral goed werkt door de verrassende acteerprestaties van Jonah Hill en Michael Cera. Hun spel is vooral goed omdat ze iets oprechts meegeven aan hun personages. De film kijkt dan ook verder naar deze twee figuren dan slechts als nerds die dienen voor flauwe grappen, maar bekijkt ze op een menselijke manier. Maar dan zo gebracht dat het toch ook grappig is. Dit in tegenstelling tot Christopher Mintz-Plasse die gewoon een typetje neerzet, ver verwijdert van enige menselijkheid en die gewoon irritant is in mijn ogen. De McLovin-grap is aanvankelijk nog wel leuk, evenals de politie-agenten, maar het loopt daar langzamerhand uit de hand. Zodra die twee agenten een lightsabergevecht starten verliest de film mij zelfs een beetje.

De beste humor komt dan ook meer uit menselijke reacties op de verschillende reacties. De smerige grappen en grollen worden afgewisseld door wat subtieler werk dat ik best kon waarderen. Er zitten genoeg leuke scènes in. Overigens wel jammer dat men er wederom niet in geslaagd is in een 'sekskomedie' om iets echt leuks met de vrouwelijke personages te doen. Ik kreeg geen hoogte van de twee love-interests (of misschien is 'seks-interests' hier een betere term). Hun karakters veranderde per scène precies op de manier waarop het de film het beste uitkomt.

Maar ik heb me er verrassend goed mee vermaakt. Hij is zeker beter dan genregenoten, en ik ben verre van een genrefan.

avatar van scholtie

scholtie

zo flauw dat ie leuk is:P

avatar van Koerok

Koerok

Een paar intelligente grappen, maar overall toch te flauw voor woorden. Een 2.5

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Echt een van de grappigste films van het jaar. Heerlijke humor, en grappen die je NIET van mijlenver aan ziet komen. 120 minuten pure pleasure.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Eerste half uur gelachen, daarna te saai en niet grappig. Politieagenten vond ik juist niveau lik-me-vestje.

1,5 *

avatar van Koerok

Koerok

VierkanteOogjes schreef:

Inderdaad, die agenten waren duidelijk bedoeld als superkomische sidekick, maar ik kon er niet vaak om lachen.

avatar van raymon

raymon

Ik heb nog nooit zo hard gelachen!

Het zal wel aan mijn leeftijd liggen, maar ik vond het top. De situaties waren over de top maar vaak ook herkenbaar. En wie wil nou niet een avond gek shit doen met de politie!

De acteurs vond ik heel goed. De twee hoofdpersonen zijn helemaal in hun rol en zijn grappig en aandoenlijk.

Ook technisch gezien alles dik in orde, verder niks op aan te merken.

voor mij 5*****sterren, verdiend! SUPERBAD

avatar van Ari..

Ari..

Flut film!

Dat geschreeuw, gezeur, ellenlange dialogen... en zwakke, voorspelbare humor.

Heb 'm uitgekeken, omdat ik nog wel een goede tweede helft verwachte... Die bleef uit.

avatar van Beek

Beek

*5 voor een komedie heb ik nog nooit gegeven!

Hier kan je niet omheen; wat een geweldige, steeds verassende, lachen- gieren-brullen - film!

avatar van v1ce

v1ce

Fuck my life....

avatar van teigetje37

teigetje37

Och wat kan je er van zeggen, geinige en dolle dwaze film.

Met veel platte teksten voor de liefhebber.

Waardering: ***

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Deze film scoort hier wel laag vergeleken met IMDb.

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Ben met veel te hoge verwachtingen deze film vandaag gaan kijken, door de reacties hier had ik een geweldige komedie verwacht, dit viel me erg tegen, heb weinig kunnen lachen en veel dingen irriteerden me.

Hij duurde ook veel te lang, jammer.

avatar van mancomann

mancomann

Deze film viel mij ook zeer tegen had er hoge verwachtingen van maar helaas. Paar leuke grappen meer ook niet.

avatar van Xaio

Xaio

Ik heb aardig kunnen lachen, soms echt behoorlijk flauw. Verhaal werd wat uitgemolken, maar dat is meestal zo met komedies!

avatar van Pelagatti

Pelagatti

McLovin is echt een held in deze film, samen met de twee politieagenten zorgt hij voor geweldige entertainment..

...in het begin lijkt de film een beetje suf en 13ineendozijn met het sullige hoofdrolspelertje en zijn irritante stem en angstige acteerwerk. Maar de film komt gelukkig leuk op gang met introductie van McLovin!!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Kijk es wat er achter de komma staat.

avatar van The Last

The Last

Ah, Bedankt! Niet gezien, ging er even TE snel doorheen. Bericht verwijderen dan maar.

avatar van seth gecko

seth gecko

Mclovin!!!!

alle scenes tussen Fogel en de geschifte flikken Rogen en Hader zijn comedy goud.

3.5***

avatar van De GeuS

De GeuS

Het zoveelste lollige high school filmpje, maar eentje die me wel geregeld liet lachen. het is niet nieuw of vernieuwend maar zeker onderhoudend; 3*

avatar van Kiros

Kiros

Begon erg vermakelijk maar liep op den duur toch weer uit naar een standaard comedy filmpje. Had meer in gezeten.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ari.. schreef:

Flut film!

Dat geschreeuw, gezeur, ellenlange dialogen... en zwakke, voorspelbare humor.

Helemaal mee eens, erg irritant ook dat 'ge-fuck' de hele tijd, PRAAT NORMAAL! En ik vond het vooral niet heel grappig, wat toch wel best belangrijk is bij 'n comedy *2,5