Superbad (2007)
Genre: Komedie
Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse
Releasedatum: 8 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Superbad
"Come and get some!"
Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.
Seth
Mark
Francis the Driver
Nicola
jacobine_rodijk
You scratch our back we'll scratch your's.
- Funny thing about my back is that it's located on my......
Na het ietwat tegenvallende Knocked Up wisten ze me toch nog flink goed te verrassen met de supergoede Superbad. Hilarische karakters (Cera
), geweldige dialogen en een vrij simpel maar toch diepgaand verhaal maken dit een geweldige afsluiter voor de zomer(films). 4*
killerfreak
Film begint met iets teveel overdreven sextalk, maar naarmate de film vordert wordt de film wel beter en beter, vooral met de agenten natuurlijk
Ik vind 'm wel niet dermate goed dat ie tot de beste 250 films aller tijden (imdb) moet gerekend worden, want ik was toch wel een beetje teleurgesteld. Ma goed, heb paar keer goed moeten lachen en mits ik nog 2 gratis pinten erbij kreeg voor in totaal 6.5 eur (sneak event) kon ik er niet voor sukkelen natuurlijk
Het moet je humor zijn en je moet in de stemming zijn en dan heb je een heerlijke avond en ja dat had ik.
Geweldig genoten van deze heerlijke komedie.
O ja Fogell allias McLovin steelt de show
Een vleugje American Pie en een nog groter vleugje Proky's maakt Superbad. Bij vlagen meesterlijk, maar op andere momenten slaat het de plank ook wel eens finaal mis. Kent gelukkig wel genoeg sterke momenten om ver boven de middenmoot uit te stijgen.
Captain Pervert
Het is best wel een love it or hate it film. Omdat hij het vooral moet hebben van hilarische (soms bijna briljante) dialogen, en niet zozeer van de gebruikelijke teenmovie poep en pies humor. Verwacht je dat laatste, dan is de film vrij saai. Maar als je goed luistert, valt er heel wat te lachen.
Ik zou het daarom ook willen omschrijven als een kruising tussen Van Wilder en Big Lebowski: standaard highschool seks-onzin maar dan wel met wat meer volwassen humor.
"Someone perioded on my pants, man!"
(De slechtste grap uit de film maar wel erg leuk)
3.5 sterren
Co Jackso
- 21924 berichten
Film met vele hoogte- en dieptepunten. Allereerst de complimenten voor McLovin die duidelijk de show steelt. Het grootste compliment wat iedereen deze film geeft zijn de goede en scherpe dialogen. Die zitten ook in de film, maar 90% van de dialogen zijn totaal niet scherp en vooral herhalend. En het is zeker niet revolutionair, want een film als Kiss Kiss Bang Bang deed dit 100% beter.
De karakters van Seth en Evan hadden hun momenten, maar over het algemeen was het standaard en herhalend (ligt vast aan de tijdsduur). En om de film diep te noemen door het laatste kwartier is ook wat overdreven.
Al zou je het niet denken na deze review, heb ik mij best vermaakt met Superbad. Het is alleen niet de film waar iedereen op gehoopt had, en het ligt naar mijn gevoel dichter bij American Pie dan de meeste mensen denken.
otherfool
Een werkelijk hi-la-risch eerste half uur en een aandoenlijk en leuk laatste kwartier, helaas is het tussenliggende gedeelte niet van dat niveau (ik vond de agenten maar vervelend). Hill en met name Cera zijn geweldig op dreef in deze fijne komedie, ik heb me al met al prima vermaakt.
'If you scratch our backs, we'll scratch yours...'
'Well, the funny thing is, Jules, my back is located on my cock.'
Haha, 3,5*.
Prudh
Vrij karige komedie met een leuker zijverhaal dan hoofdplot (McLovin). En het einde is verschrikkelijk! Bah wat een naar moraallesje.
Mooi stukje getoverd en ben het volledig met je eens
Wat ik nog wil toevoegen' die politie-agenten waren ook zo geweldig leuk.
De film is overigens mede geschreven door Seth Rogen en hij was ook ex. producer.
Judd Apatow, schrijver en regisseur van Knocked Up was ditmaal producent.
Laten deze mensen nog gauw meer van dit soort films maken.
Insignificance
Ik ga ook met de tovenaar mee, alhoewel die vuilbekkerij in eerste instantie een beetje overdone leek te zijn. Naarmate de film vordert neemt dat wel af en idd, het wordt nergens echt flauw en nergens is er sprake van storende overacting. Vergeleken met andere teen flicks kwam deze op mij vooral wat subtieler over. Tja, daar hou je van...of niet.
De poster doet vermoeden dat de film vooral draait om de 2 die afgebeeld staan, maar Superbad krijgt een enorme boost door de 2 agenten en McLovin.
3½*
Leuke film, al had ik na de eerste twintig minuten zo mijn twijfels. Gelukkig werd de film daarna beter en kent deze een aantal leuke en geslaagde grappen.
Leland Palmer
Geweldige film zeg! Het is lang geleden dat ik tijdens een film zovaak slap heb gelegen van het lachen, geweldig! De personages zijn super wat mij betreft. Jonah Hill is vooral in het begin van de film prachtig. Een belangrijke factor die het eerste half uur staande houdt. Michael Cera is weer de verlegen gast en doet dat goed. Mintz-Plasse als McLovin is hilarisch! Het kon niet beter. En dan die twee politie-agenten die misschien nog wel het meest briljante zijn van iedereen. Ook om hun heb ik me bescheurd.
Jammer dat de film op een paar momenten erg inzakt en daalt naar een erg laag niveau. Gelukkig word dit afgewisseld met prachtige scenes die duidelijk overheersen. Ach, jah het verhaal heeft niet veel om zich heen, maar daar gaat het niet om. Dit is gewoon heerlijke nonsens. Erg knap dat je van een gewone dag zo'n spektakelstuk kan maken. De film gaat in een rap tempo voorbij en kent de ene naar de andere geweldige one-liner. De vele malen fuck zijn ook weer geweldig.
Graag meer van dit soort films wat mij betreft. Ik heb me meer dan vermaakt in ieder geval. Dikke voldoende voor deze prent!
Shinobi
Erg vermakelijke film om te zien. Ook al is het een beetje een standaard verhaal, maar dat wordt wel goed uitgewerkt in deze film. De acteurs zijn echt geweldig samen met briljante dialogen.
De humor is echt geniaal, ik kon echt lachen om die bolle en McLovin uiteraard.
De 2 agenten waren ook zeer vermakelijk.
Ik kan iedereen aanraden om deze film te kijken, bij voorkeur met wat vrienden in de avond. Dan komt deze film het beste uit z'n verf.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
DVD-T
Wel een hele aardige komedie, die 2 agenten en die Fogell/McLovin zijn echt 3 hele leuke karakers en daar heb ik wel een paar keer goed om gelachen, die andere 2 jongens vond ik eingelijk maar een beetje standaard.Het verhaal word op sommige momenten nogal langdraderig en het had wel een half uurtje korter gemogen.
Toch nog goed voor 3*
serpico
Een film die Superbad heet en gaat over pubers die seks willen, wat te verwachten?! Totaal onzeker over of het mijn smaak wel zou zijn, durfde de puber in mij het er op te wagen.
Lucky me. Superbad omhelst iets wat in het algemeen wel door pubers herkend zal worden. Universeel. Superbad zit vol met de dagelijkse hilariteit waar de hedendaagse puber zich voor een beetje uitdaging doorheen moet worstelen, en dan niet met een halfzachte stop op de pret, nee; Superbad gaat verder waar hij misschien had moeten stoppen en roept in iedere zin keihard: "FUCK". Gaat dit niet irriteren? Allicht, maar hoe anders dan zo had Superbad zo dicht bij de realiteit kunnen komen? Het lijkt misschien absurd, sterker nog: het ís volkomen absurd, maar dit treedt dicht bij de werkelijkheid. Voorzover ik weet. Die agenten waren er allicht een beetje over, maar je hoort wel gekkere verhalen. Bovendien ben ik nooit in de VS geweest, dus kan ik het Law Enforcement System aldaar moeilijk beoordelen.
Maar goed, de echtheid in Superbad is er eentje om van te gaan springen. De ene na de andere hilarische situatie doet zich voor, en er blijft altijd een soort van onschuldig, puberaal motief voor alle acties in zitten. Een feest van herkenning voor, nouja, iedereen die ooit die leeftijd heeft gehad?
Het leuke is nog dat ieder grappig karakter ook echt grappig is, en niet wordt voortgesleepd door een ander, nog veel grappiger personage. Nee, ieder individu opzich is een humoristisch topje. Of spant Jonah Hill toch wel een beetje de kroon? Zijn humor staat eigenlijk symbool voor die van de hele film. Maar toch denk ik niet dat hij zonder Michael Cera ver was gekomen, en zonder McLoven al helemaal niet. Wat een personages! Je zou ze zo tegen kunnen komen.
De agenten zijn zoals gezegd lichtelijk over de top, maar daardoor niet minder grappig. Bill Hader (niet Dan Aykroyd, zoals ik al die tijd dacht) was me nog onbekend, maar hij heeft het. Seth Rogen ook. Zo veel lol als zij maakten waar de kijker mooi op kan meeliften; het kan niet op. Het gaat maar door en door met hen, non-stop plezier, en ze beschouwen McLovin als hun beste vriend; een genot om naar te kijken.
Superbad was eigenlijk iets wat ik even nodig had. Even ongegeneerd zoeken naar seks en drank. En dat bijna 2 uur lang. Ik raakte er warempel echt bij betrokken. En de film sluit precies zoals hij had moeten sluiten. Een tienerfilm zoals ik er veel meer wil zien! Hij was écht, ontroerend, grappig, grof, herkenbaar, idioot, geniaal - net het echte puberleven ...
Al met al toch jammer dat ik de 2-disc editie niet heb weten te bemachtigen.
4* - en een herziening op stapel, meteen al.
Superbad, It was like hearing the Beatles for the first time...
Enigszins onderhoudend filmpje maar vooral erg flauw. Inleven in de puberwereld van deze jongens is niet moeilijk, maar de grappen hadden wel wat sterker gekund. Hill is een groot talent, nu nog een goede bijpassende film die hij echt kan dragen.
Zeer matig.
Wel grappig dat ik vooraf dacht dat Hill de jongere versie van Rogen zou gaan spelen, en dat ik Rogen eerst amper herkende. Leuke aan de film is dat Rogen eens een leuke rol toebedeeld krijgt. Jammere aan de film is dat Hill zijn rol lijkt over te nemen.
Ik denk ondertussen met een beetje heimwee terug aan de oudere Smith films. Ook veel gevloek en onzinnige dialogen, maar ipv creativiteitmissende putten op te vullen met fucks en cunts waren die dialogen en teksten vaak hilarisch en zat er een zekere kunst in Smith's schrijfwerk. Van Apatow's schunnigheden word ik redelijk snel moe, het lijkt er ook vaak alleen maar in te zitten om een bepaalde doelgroep aan het giechelen te brengen.
Jammer want de stukjes met de agenten en McLovin waren best grappig en Cera doet het ook naar behoren. Misschien moeten ze eens een keertje een film van 70 minuten maken en hebben ze de nogal kinderachtige filler niet meer nodig.
Linn
Wat een puberaal gedoe toch weer.
Dat lijkt met Seth Rogen altijd wel zo te zijn. Na Pineapple Express en Zack and Miri ook deze maar eens gezien. Maar wat valt dat weer tegen zeg.
Dit keer lag het eens niet aan de heer Rogen die ik ondanks zijn schattige en grappige uiterlijk meestal niet aan kan zien in films. Het lag meer aan Jonah Hill een vettige kerel die zo grofgebekt mogelijk voor de dag komt. Vreselijk!! Ik irriteer me er alleen maar aan. Deze film lijkt wel puur en alleen voor op seks beluste pubertjes te zijn, net als de hoofdpersonen.
Rogen en de andere agent daarentegen waren eigenlijk wel heel grappig en voor hen zijn mijn 2* dan ook
Inland Rabbit
Beetje half deze film en dat is jammer, want ik denk dat het er wel in zou kunnen zitten.
Ik heb niks tegen highschool en student movies. Vaak komen ze niet boven een bepaald niveau uit, maar het kijkt toch wel eens lekker weg. American Pie vind ik dan zelfs erg goed te doen. Lekker veel te overdreven, zo lomp dat je niet anders meer kan dan het of heel slecht vinden, of lachen.
Ik was dus hier ook wel benieuwd naar. ApatowRogen heeft inmiddels best een reputatie en dan wil je toch eens weten waar dat allemaal vandaan komt. Pineapple beviel me gek genoeg wel..
Om te beginnen met de goede kant maar. Cera staat weer erg sterk te spelen. Het type wat ie neerzet, komt alweer erg geloofwaardig over en het tilt de film zeker omhoog op het moment als hij zijn mond opentrekt.
Het politieduo is ook erg sterk. De film barst niet van de geniale dialogen en scenes, maar met hun zat het altijd wel goed. Ook het Fogel (?) karakter werkte daar goed aan mee, tijdens deze scenes. Lekker zo'n typische nerd die dan opeens stoer gaat lopen doen.
Wat niet werkte? De rest!
Vooral Jonah Hill dan. Kon hem niet uitstaan. Wat Cera of Mintz-Plasse opbouwden aan potentieel leuk dialoog, brak hij af door onnozel gevloek en vetzakkerij. Gevloek prima, maar wel als je ook wat leuks te melden/doen hebt.
Alleenstaande situaties werkten verder ook niet echt. Bijvoorbeeld zo'n kotscene tijdens bijna seks, heeft geen invloed, want er gebeurde verder niks omheen of erger die dronken val die een blauw oog geeft aan haar , het is te makkelijk, voorspelbaar, je kon bijna aftellen wanneer het zou gebeuren.
Er zat zeker wat menselijks in de film. Te danken aan die nerdy rol van Plasse, de verlegen rol van Cera. Ook die politie was zeer geslaagd. Waarom je dat dan weer moet afbreken met voorspelbaarheid, is me niet echt duidelijk.
Adventureland is zijn volgende film. Geen Apatow productie geloof ik. Die zag er nog een stukje menselijker en warmer uit, met genoeg humor nog waarschijnlijk. Ben benieuwd.
Chainsaw
Vermakelijke, maar weinig bijzondere film. Superbad begint in ieder geval erg matig. Want hoewel het soms best geinig is om even te lachen om een aantal idiote, geile nerds, daar krijg je nog geen geslaagde komedie mee. Film lijkt voornamelijk makkelijk te scoren, maar grappig is het 't eerste half uur niet. Vooral Hill had maar een paar minuten nodig om de irritatiegrens flink te overschrijden. Gelukkig pakt de film terug met de scènes rondom de twee agenten en Fogell, wat voor een paar erg amusante scènes zorgt. Jammer genoeg duurt de film te lang en bevat over het algemeen te weinig sterke grappen. Enkel de personages (als de agenten, Fogell of die Myspace- kerel) tillen de film gelukkig naar een hoger niveau.
3 sterren.
Chimpz
De huidige stoner-esque komedies (aka alles waar Seth Rogen aan meewerkt) doen me gewoon niets meer. Ze zijn nog altijd leuk om te kijken, maar ècht lachen zit er niet meer in voor mij. Ook die steeds terugkerende cast: Jonah Hill, Bill Hader, Seth Rogen, ... meer dan "tof" vind ik het nooit. Michael Cera valt nog mee, maar die jongen heeft duidelijk geen bereik (speelt alweer hetzelfde personage als in bijvoorbeeld Juno en Arrested Development). Achja, het is wachten op "I Love you, Man", hoop dat dat me wat beter ligt. Nochtans zeker geen slechte film dit, maar de humor gaat nogal wat verloren.
Naomi Watts
Na Sex Drive ben ik een beetje een inhaalslag begonnen met dit soort films.
Het is best wel lachen af en toe maar Hill is gewoon niet leuk en de oversekste grappen zijn te aanwezig. Ook veel niet leuke grappen komen voorbij en het wordt eigenlijk pas leuk als Seth Rogen zijn opwachting maakt. Droge gast en die tilt een comedy altijd naar een hoger niveau. Jammer dat ie hier moet opboksen tegen die irritante Hill.
Waar Sex Drive heel leuk was, een gigantisch rendement aan geslaagde grappen, aandoenlijke en memorabele characters en een geslaagd romantic subplot pist Superbad eigenlijk op elk vlak naast de pot en is dit niet meer dan American Pie niveau.
Rianneke_Dan
Ik vond er echt weinig aan. Niet mijn humor en de twee hoofdrolspelers vond ik flauw en irritant. Alleen Seth Rogan is cool en die begin in ook wel te waarderen in dit soort filmpjes. De humor van alle losgeslagen pubers in deze film vond ik te saai en teveel gericht op seks en 'zuipen' en met dat soort grapjes heb ik gewoon enorm weinig. Nee ik vond alleen die politiemannen wel grappig, daar kon ik dan wel weer om lachen maar dat komt ook door die kop van Seth en hij heeft ook zo'n aanstekelijk lachje
Op die politiemannen na vond ik Superbad niet geslaagd als comedie. Misschien moet ik dit soort films maar een beetje vermijden in de toekomst.
Magere 2*
AmazingShikoku
Het is een comedy helemaal in de stijl van de comedy van tegenwoordig zoals we die vaak zien voorkomen en naast de bromance de zalen beheerst.
De films is gewoon geweldig als je hem op de bank als 15 jarige zit te kijken met een aantal maten. De cast is eigenlijk nu twee jaar laten een deel van de gevestigde cast in de comedy wereld en deze film is duidelijk een voorbeeld van hoe dezer dagen tegen comedy wordt aangekeken. Nergens blinkt de film uit van de rest maar is zeker het kijken waard
3.5/5
Observator
Of mijn filmsmaak gaat drastisch achteruit.
Of ik was precies in de juiste flauwe stemming.
Of het is gewoon een erg grappige film.
Wat ontzettend droog, zeg. Eigenlijk zijn de grappen te flauw en makkelijk, maar zo hilarisch droogkomisch gebracht. Sterk geacteerd. Een ongeneerde tienerfilm in sneltreinvaart.
En ergens is Superbad toch niet helemaal standaard. De knappe vrouwen vallen op de sullige jongens. Maar de knappe vrouwen zijn sympathiek en niet de typische domme blondjes, waar de sullige jongens aan het eind van het verhaal toch van af stappen, met als moraal bla bla.. Nee, Superbad kiest voor een alternatief moraaltje, wat goed werkt.
Een bizarre twee uur van doldwaze pret. Dat is waar komedie voor bedoeld is.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Leuk vermaak. Niet veel meer (ook zeker niet minder).
Had er alleen wat meer van verwacht, van wat ik ervan hoorde. Niet helemaal waargemaakt, het waren Mclovin en de politiemannetjes die het leuk voor me maakte, verder niet veel speciaals.
Maar toch zeker wel goed genoeg voor een voldoende
Flipman
Leuk vermaak. Niet veel meer (ook zeker niet minder).
Maar toch zeker wel goed genoeg voor een voldoende
Het is inderdaad weer zo'n got-to-get-laid-comedy maar deze vind ik toch leuker dan American Pie. Goed, die vond ik ook heel tof, toegegeven. Maar toen was ik 15.
Wat ik tof vind is dat de drie hoofdpersonages elk om andere redenen weer heel sympathiek zijn. Seth om het feit dat het een egoïstische eikel is, Evan omdat ie gewoon TE lief, aardig en bovenal naïef is en met Fogle had ik vooral sympathie omdat hij zo'n type mikpunt-tot-in-het-einde-der-dagen is en dat zootje ongeregeld maakt samen een leuke combi.
Verder gaat alles mis wat er maar mis kan gaan en dat is op zich redelijk voorspelbaar maar wel genieten geblazen! Die twee politiemannen maakten het geheel helemaal af. En ook het slot vond ik best goed voor een film als deze: in plaats van een eind-goed-al-goed was het meer bitterzoet, geen klef gedoe tussen de nieuwgevormde stelletjes maar een lichte onzekerheid wat er nu gaat gebeuren en bovendien het directe gemis tussen twee vrienden die elkaar nu wellicht een tijdlang niet gaan zien. Want vriendschap is eigenlijk het hoofdthema van de film, niet seks. En ook al is dat een behoorlijk oudbakken thema, ik vond het in Superbad best aangenaam werken.
Een film die ik niet heel gauw nog 's ga kijken, tenzij met vrienden die 'm nog niet hebben gezien. Ik lag niet continu in een deuk maar heb me wel kostelijk vermaakt.
xLily
Matige film. Het eerste uur is leuk, leuke lachmomenten zoals die jongen die penissen tekent en McLovin bij de slijterij. Daarna wordt het nogal saai, de film duurt eigenlijk te lang. Maar vooruit, 3 sterren.
Vinokourov
Whehehe, supercoole film. Beter dan vooraf verwacht. Wat mij betreft een van de beste en origineelste highschoolfilms van de afgelopen jaren.
movie acteurs
Erg grappige komedie met grappige personages. Een komedie die droog en vermakelijk is alhoewel ik het gesprek op het einde best saai vond. Maar vooralsnog een 4,0.

Wacht niet te lang, want 'Superbad' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen: 'De film staat als een huis en verveelt nergens'

'Superbad' is morgenavond (4 februari) op televisie te zien: 'Een geweldige en ontzettend herkenbare film'

'Superbad' is morgenavond (16 december) te zien op televisie: 'Deze film is in één woord hilarisch'

Bill Hader baseerde personage uit 'Superbad' op politieagent die hem arresteerde

The Boondock Saints

Boy A
Drama / Misdaad, 2007

Kes
Drama, 1969
alcoholchaosnerdpolitiemiddelbare schoolyoung peoplefeestjemeerderjarig wordenschooltienerdrugsbuddyone nightfake idmclovin