• 9.161.716 stemmen

Superbad (2007)

Komedie | 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 8 november 2007

Plot Superbad

"Come and get some!"

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben ook niet echt een liefhebber van Amerikaanse humor maar die Fogell vond ik toch wel steengoed in deze film. Kon er iig wel om lachen.

avatar van hel1

hel1

avatar van Vidi well

Vidi well

hel1 schreef:

Twee uur dom gepraat over vagina's.

Je hebt de beruchte ‘penissen’ scene gemist blijkbaar?

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Komt niet vaak voor dat het aantal sterren goed overeenkomt met de kwaliteit film (naar mijn mening)

3,5 = een mooie 7

Amerikaanse humor? Jullie bedoelen Highschool humor. Niet onbelangrijk om erbij te vermelden

avatar van Antinous

Antinous

Geweldige leuke film over 3 oversekste highschool pubers die onhandig zijn met meisjes.

McLovin was wel erg lachen en die agenten ook. Ja ik vond deze film wel erg vermakelijk

avatar van deventerate

deventerate

Dit is zo'n film die je moet kijken met je vader en je broers. Absoluut niet met je moeder. Die snapt dit helemaal niet.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik denk dat we tot ongeveer halfweg de film zijn geraakt tot het moment dat die nerd daadwerkelijk de drank poogt te kopen en betrokken geraakt bij een overval. Neen, geen poging om deze zelf nog verder te gaan kijken. Ik ben ook helemaal de doelgroep niet.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Hit en miss. Genoeg grappen die mislukken en vooral Jonah Hill vind ik simpelweg irritant en niet leuk. Maar Cera is uitstekende op zijn plek en vooral als die twee agenten hun intrede doen wordt de film beter. Soms volstrekt absurde en idiote humor, maar gelukkig moest ik vaak genoeg hardop lachen daarom. Leuk eens gezien te hebben, en de laatste 5 minuten zowaar nog best lief. 3,0*.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Duim voor jou dat je dan geen sterren geeft!

alexspyforever schreef:

Ik denk dat we tot ongeveer halfweg de film zijn geraakt... ...Neen, geen poging om deze zelf nog verder te gaan kijken. Ik ben ook helemaal de doelgroep niet.

avatar van thunderball

thunderball

Deze net weer eens gekeken na een jaar of vier niet meer te hebben gezien.

Blijft geinig, maar wel iet wat te lang, want af en toe verliest de film wat van zijn vaart.

Tiener comedy met veel grappen, vaak flauw, maar ook een aantal keer echt heel erg grappig. Hill en Cera vormen een aardig en gevat duo, maar...

het sterkste punt van de film is zonder meer de aanwezigheid van Mintz-Plasse als "McLovin", vooral in combinatie met Rogen en Hader, als agenten, is het echt een aantal keren werkelijk fantastisch en zij stelen dan ook met gemak de show.

Nadeel is dat het zonder hen, wanneer ze op een gegeven moment, een minuut of twintig, uit de film verdwijnen, het meteen stukken minder leuk is, tot ze eindelijk alle drie weer mee doen.

Film geeft je uiteindelijk tegen het eind een goed gevoel, want eindigt op een leuke, positieve manier.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van stefan dias

stefan dias

Een van de onderbelichte aspecten van deze film is toch wel dat het de 'flipside' laat zien van wat we meestal bij films van dit utgekauwde thema zien: een verhaal over uberbabes en testosteronbaasjes of een soort assepoesterverhaal van iemand die er plots op wonderbaarlijke manier bij weet te horen.

Dit gaat gewoon over de meelopers, de wannabees… wat de meesten onder ons toch zelf wel waren. da's verfrissend en hier is ook niks mis mee… het draait niet uit op een 'best night ever', maar het is allemaal best te pruimen… en geweldig amusant en wat mij betreft ook met het juiste gevoel gebracht.

avatar van Neder0001

Neder0001

Een zwaar overrated komedie, met minimaal 30 minuten slap en tenenkrommend gelul. Als ze dat er nu eens uitgeknipt hadden en de speelduur op 90 minuten hadden gehouden dan was het misschien nog te behappen, maar helaas.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Inderdaad. Superbad

avatar van napoleonaust

napoleonaust

Niet best. Veel te veel clichés. Hier en daar een glimlachje, maar meer ook niet.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Superbad staat al sinds 2007 op mijn lijstje. De poster sprak me nooit zo aan, maar het hoge gemiddelde maakte me wel nieuwsgierig. Inmiddels ben ik wat meer bekend met de films en humor van Seth Rogen, waardoor deze film opnieuw op mijn pad kwam. Ik moet concluderen dat de film me eigenlijk toch wat tegenvalt. Flauwe humor kan ik op den duur best smaken, maar verder dan de zoveelste seksgrap komt Superbad niet. Een aantal daarvan zijn leuk, zoals de absurde fascinatie van Seth om penissen te tekenen, maar er zijn daarnaast imo té veel grappen die niet aanslaan. In tegenstelling tot zowat iedereen hier vond ik Fogell ook een gruwelijk irritant personage. Vreselijk typetje.

Qua acteerwerk vond ik de bijdragen van Michael Cera, Emma Stone en vooral van Bill Hader en Seth Rogen erg fijn. Die laatste twee wisten met hun bijrollen als foute politieagenten me regelmatig te laten (glim)lachen. Ook hoofdrolspeler Jonah Hill werkte me helaas iets te vaak op mijn zenuwen. De vriendschap tussen hem en Cera komt bovendien niet helemaal uit de verf, omdat hij zo'n vervelende zak speelt. Dat gezegd hebbende, vind ik het dan wél weer leuk dat het script grotendeels gebaseerd is op de echte middelbare schoolervaringen van Rogen, waaronder die scène met de bloedvlek. Ook het droge, optimistische einde kon op mijn goedkeuring rekenen. Al met al is het zeker aardig om dit eens gezien te hebben, maar waar de torenhoge scores voor deze zeer puberale komedie vandaan komen is me niet helemaal duidelijk geworden.

avatar van Film Pegasus

Michael Cera heeft wel enkele leuke filmrollen, Jonah Hill is gewoonlijk vrij vervelend. En ook hier is het bijna 2 uur puberale grappen waar maar geen eind aan komt. Het verhaal is nogal voorspelbaar, maar dat is op zich geen probleem zolang de humor maar werkt. Superbad is Supervervelend geworden. De hoge score lieten uitschijnen dat het toch een leuke film zou worden, maar helaas is dit helemaal mijn ding niet.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Deze film verdwijnt binnenkort van Netflix én hij stond/staat in één van de top1000 lijsten van de voorbije jaren op MovieMeter. Reden genoeg dus om hem af te vinden. Een typische komedie school movie, genre American pie en dergelijke meer.

Geen idee hoeveel keer het woord seks of fuck (nail) voorkomt in de film, maar het zal niet gering zijn. Je weet dat je niet naar iets hoogstaands aan het kijken bent, maar bij momenten is het wel erg flauw. Nu, er zijn ook leuke momenten. Die flikken waren naast irritant als duo nog wel OK, maar dat ook gezegd worden van het trio. De zoektocht naar booze en seks was zowat de hele rode draad van de film.

Best een lange speelduur voor zoiets, niet dat ik me heb “verveeld”, maar het kon toch wat korter. McLovin deed het voor mij wat de hele film betreft, de rest is verwaarloosbaar. Meer miss dan hit waardoor de balans eerder neigt naar een onvoldoende of naar hoogst matig.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Type film dat je normaal links laat liggen door schijtlollige Amerikaanse 'humor' maar deze film is toch een uitzondering. Nieuwsgierig door de hoge waarderingen gaan kijken en het is een aanrader. Jonah Hill is goed op dreef en de bijdrage van de politie in de film is hilarisch.

avatar van rody1976

rody1976

hel1 schreef:

Twee uur dom gepraat over vagina's.

dan kijk je toch lekker naar vrouwen films.....lekker ordinair filmpie met zeer grappige momenten.

avatar van Collins

Collins

Superbad past als tienerkomedie goed in de lijn van films als American Pie (1999) of Road Trip (2000), die op hun beurt weer goed in de lijn passen van films als American Graffiti (1973) en Fast Times at Ridgemont High (1982). Ook Michael Cera, Jonah Hill en Christopher Mintz-Plasse als losers die dromen van seks en wanhopig proberen op een feestje te worden uitgenodigd, passen in die traditie. Seth Rogen en Bill Hader maken het plaatje compleet. Et voilà, een simpele komedie met absurde gebeurtenissen en platte humor is geboren. Ik heb er hartelijk om moeten lachen.

Het script werd door Seth Rogen samen met zijn jeugdvriend Evan Goldberg geschreven. Hiermee is meteen de keuze van de voornamen van de beide protagonisten verklaard. De dialogen zijn ruim voorzien van fecale taal, maar dat zal in combinatie met de persoon van Seth Rogen geen verwondering wekken. De platheid wordt overgoten met een aardige funky soundtrack. Best geinig allemaal.

Superbad is een leuke komedie met een lekker tempo dat voorkomt dat er tijdens de lange zit van 118 minuten verveling opborrelt. Superbad is voor de liefhebbers van onzinnig en plat vermaak. Ik heb me goed vermaakt. Blijkbaar behoor ik tot de doelgroep.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Blijft toch een leuk filmpje om zo nu en dan weer eens te kijken. Wat een kinderachtige foute humor, maar dat maakt deze film juist zo goed. Aldus vind ik.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Ach viel mee gewoon een chill filmpje kijken en niet teveel nadenken. Alleen duurde deze best lang voor dit genre van film.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Het was inderdaad een komedie. Veel gelachen...

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2023 berichten
  • 1925 stemmen

Voor mij is dit toch één van de betere in het “teens get laid” genre dat al enkele decennia af en toe de kop op steekt. Deze heeft voor de verandering een plot die wat afwijkt van de rest waarbij de 2 flikken een belangrijke rol en hilarische rol spelen. De dialogen zijn leuk geschreven van begin tot eind. Goeie acteerprestaties voor dit soort film dat toch een juiste balans vergt. Heel geslaagde komedie.