• 9.377.684 stemmen

Superbad (2007)

Komedie | 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 8 november 2007

Plot Superbad

"Come and get some!"

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

avatar van StijnHendriks

StijnHendriks

Dit is misschien wel mijn favoriete comedy aller-tijden. De grove humor is met vlagen geniaal ('be prepared to be fucked by the long dick of the law').

De agenten zijn geniaal in hun rol en ook de drie heren zijn allemaal grappig.

Heb de film inmiddels een keer of 12 gezien en blijft me aan het lachen maken!

avatar van misterdhdh

misterdhdh

paar maanden geleden gezien en weet er niet zo veel meer van, ik weet wel dat dit een tegenvaller was, vond hem niet grappig of was gewoon mijn humor niet, met de personages kon ik nog leven maar duurde veel te lang en niet grappig genoeg, die politieagenten konden mij zeker niet overtuigen

3/5

avatar van nclo

nclo

misterdhdh schreef:

3/5

Toch een drie gegeven wat je mag resulteren in een 6 op een schaal van 10 dus een voldoende

Ik heb het bekeken en ik had er van te voren al geen goed gevoel over. Amerikaans, humor en high school? Ik heb weinig films meegemaakt waar dat goed ging. Ik begon maar te kijken en helaas, mijn prognose werd helaas bevestigd. De humor concentreerde zich op grof taalgebruik en seks en zulke films heb ik helemaal geen moeite mee om links te laten liggen. Een ster is naar mijn mening nog overdreven maar om de moeite dan maar.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

zo slecht was hij niet, , had zeer veel van deze film verwacht door deze hoge score, zo een score krijgen recente films hier niet gauw meer. misschien is mijn 3 iets teveel, maar het is niet dat deze film slecht is, of slordig. de humor staat mij gewoon niet aan, en in een komedie wil ik toch lachenen dat is te weinig gebeurd in deze film

avatar van Elmotje

Elmotje

Jonah hill in top vorm!! Zeer sterke komedie en slaat de spijker op zijn kop.

avatar van tim2405

tim2405

Mclovin/ Fogell en de politie agenten maken de film.

avatar van SPT

SPT

Flauwe, inhoudsloze Amerikaanse humor. Zeker geen aanrader.

avatar van stefan dias

stefan dias

SPT schreef:

Flauwe, inhoudsloze Amerikaanse humor. Zeker geen aanrader.

Inhoudsloos? Waarover zou het dan moeten gaan?

Laurel & Hardy is ook inhoudsloze Amerikaanse humor.

Ik vond welgeteld 1 grap flauw: die met het menstruerende meisje. Voor het overige vond ik het zalig om wat tieners hopeloos stoer te zien doen, terwijl ze au fond toch kleine, onzeker jongetjes waren die alleen maar wat lol willen maken zoals overal elders op de wereld denk ik dan.

Een mooie boodschap. Maar bovenal grappig.

Vooral bij het lezen van 'Amerikaanse' krijg ik het gevoel dat je een beetje vooringenomen hebt gekeken. Ik denk niet dat grofgebekte jochies 'typisch Amerikaans ' is, maar gewoon 'typisch'.

avatar van BBarbie

BBarbie

Vanwege de hoge waarderingen heb ik deze film een tweede keer gekeken.

Maar helaas: really superbad.

avatar van EW101

EW101

Op het begin had ik echt slechte verwachtingen voor de rest van de film,maar door even doorbijten werd het toch echt komediegoud. De scènes van McLovin en de agenten stelen de show naar mijn mening. Die andere twee vond ik iets minder en soms wel hoogst irritant.

avatar van jappieBM

jappieBM

huh waarom scoort deze troep zo hoog?

0 goede grappen, 0 leuke situaties... met recht super slecht

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

jappieBM schreef:

huh waarom scoort deze troep zo hoog?

0 goede grappen, 0 leuke situaties... met recht super slecht

Misschien ligt het dan toch aan jou? Ik heb er genoeg gezien. Vooral veel droogheid en absurditeit.

avatar van Fryce

Fryce

Aardige comedy. Leuk verhaal en leuke grappen.

avatar van MantA1952

MantA1952

Om een of andere reden had ik deze nog nooit gezien.

Leuke film. Hier kon ik tenminste om lachen. McLovin geweldig grappig.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Heb me vooral scheel gelachen om Seth Rogen en Bill Hader. Wat een helden.

avatar van Reeese

Reeese

Grappig film! Soms ook echt heel erg overdreven, maar met vlagen zeer scherpe humor!

avatar van shrink

shrink

Leuke film om een keer te kijken, maar ik had er veel meer van verwacht. Dat komt vooral door die dikke en die saaie jongen. Die vond ik zeer mager speler en werden een beetje irritant. De politieagenten met die nerd zijn echter wel bere grappig.

Het verhaal is een beetje erg simpel en ik ben het einde al na twee dagen vergeten. Dat zegt wel iets.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Herzien zonder dat de verveling toesloeg.

avatar van tattoobob

tattoobob

Geweldig leuke comedy op alle vlakken!!!

Gewoon een hilarische film...:-)

avatar van Jkayyy9

Jkayyy9

Heerlijke film met als hoogtepunt McLovin, heb meerdere malen helemaal gevouwen gelegen. Maar je moet wel van deze grove vorm van humor houden om de film te kunnen waarderen.

Puberhumor…

Als er een comedy is met een hoog gemiddelde, dan wil ik mezelf nog wel eens verleiden om die film te bekijken. Het is alleen wel erg vaak dat het verspilde moeite blijkt te zijn. Zo stom, want over het algemeen hebben ze ongelooflijk veelzeggende namen als The Hangover, Disaster Movie (niet populair, maar wel veelbesproken) en nu dus Superbad. Ik snap best dat je op je zestiende kan lachen om grappen over seks en met een stel makkers zo een gezellige avond kan hebben, maar ik vrees dat ik er overheen gegroeid en en dergelijke opmerkingen pijnlijk leeg en humorloos zijn. Hetzelfde geldt voor de boozequest. Ik kan een acteur als Michael Cera op zich wel hebben, maar hij heeft soms net zulke afgrijselijke teksten als zijn directe tegenspelers. Dat gare gesprek aan de telefoon met de slechte verbinding is een waar dieptepunt, evenals de menstruatiegrap. Dat dat soort tekstschrijvers hier voor betaald krijgen... Nul keer gelachen. Er kon zelfs geen glimlachje van af.

Vergeef me dat ik mezelf de rest van de martelgang bespaar en de film maar uitgezet heb.

avatar van jippie2010

jippie2010

RuudC schreef:

Zo te lezen heb je het meeste gezien, maar technisch gezien is je stem niet geldig.

Het is de tweede keer dat ik deze film gezien heb, en de humor is precies in mijn straatje.

Zakt zelden in, sterk tot het eind. Eén van de betere komedies. *4.0

RuudC

Technisch niet geldig? Daar is geen vaste regel voor, al snap ik wel dat het het netst is wanneer je de film volledig hebt gezien wanneer je een stem uitbrengt. Ik geloof niet dat ik iets anders had gestemd, wanneer ik alles gezien heb. Ik had me hooguit langer (en dus meer) aan de film geirriteerd, dus wellicht een minimale beoordeling gegeven.

avatar van DrJ

DrJ

Ik vond de conversaties echt super!...zo..droog ...en ongemakkelijk steeds..

Dat maakte voor mij de film erg grappig..

Die seksgrapjes deden me ook weinig...

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

1 van de betere comedies van de laatste jaren. Perfecte mix tussen puberale ongein en onzekerheid.

Mclovin!

avatar van jippie2010

jippie2010

RuudC schreef:

Ik geloof niet dat ik iets anders had gestemd, wanneer ik alles gezien heb.

Dat geloof ik... je had een goede onderbouwing

avatar van stefan dias

stefan dias

@ Ruud C: ik deel je gevoelens omtrent de menstruatiegrap want die is werkelijk zwak en wat misplaatst maar verder vind ik 'm best grappig. Maar niet alleen dat, ook best wel ontroerend. twee pubers, jawel, die heel stoer staan te doen, maar toch twee lulletjes zijn die het allemaal nog moeten gaan ontdekken en die eigenlijk geen idee hebben waar het allemaal om draait.

Schattig, toch? Heel herkenbaar in alle geval…

RuudC

Ik snap je gedachte en kan er wel begrip voor opbrengen, maar het 'geneukt hebben vóór je naar highschool gaat'thema is eigenlijk bij voorbaat al vrouwonvriendelijk en dan zit je bij mij al verkeerd. Het maakt Evan in elk geval een stuk sympathieker dan Seth, omdat hij er minder door geöbsedeerd is en niet door heeft dat er wel een meisje op hem valt. Ik zit niet in het genre maar ik hoop dat er films zijn die jouw gedachte beter weerspiegelen.

avatar van MRDammann

MRDammann

Ik was positief verrast na het zien van deze film. Ik had de zoveelste tienerfilm verwacht. Dat is ook wel zo, maar de humor maakt zoveel goed. Die is namelijk zo goed, ik moest af en toe heel erg hard lachen. De hoofdpersonages zijn goed vertolkt door de acteurs en zijn heel geloofwaardig. Wat iets minder geloofwaardig is, maar desalniettemin wel hilarisch is, zijn de politieagenten. Erg grappig. Kortom een leuke film over vriendschap en feesten. Verwacht er niet te veel van, en je krijgt een hele leuke film.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Weer een high school film, maar dan toch ook weer niet. De personages, en dan heb ik het vooral over de twee hoofdrollen, komen toch stukken geloofwaardiger over dan in de grote meuk van dergelijke films. En McLovin is echt wel een schitterende side kick!

Bovendien komt het allemaal erg herkenbaar over. Het is niet slechts een opstapeling van, toch wel regelmatig hilarische, grappen maar ook zeker een rake kijk op de "problemen" waar je als puber mee zit. Sommige zaken konden recht uit mijn leven destijds geplukt zijn. Ja, dat maakt het leuk om te zien natuurlijk.

Daarom inderdaad weer een high school film, maar dan wel eentje die zich in de goede kant van het spectrum mag plaatsen bij slechts enkele anderen als Dazed and Confused, Fast Times at Ridgemont High, Ferris Buellers Day Off,...