Superbad (2007)
Genre: Komedie
Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse
Releasedatum: 8 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Superbad
"Come and get some!"
Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.
Seth
Mark
Francis the Driver
Nicola
Stutger
Film begint met iets teveel overdreven sextalk, maar naarmate de film vordert wordt de film wel beter en beter, vooral met de agenten natuurlijk
Ik vind 'm wel niet dermate goed dat ie tot de beste 250 films aller tijden (imdb) moet gerekend worden, want ik was toch wel een beetje teleurgesteld. Ma goed, heb paar keer goed moeten lachen en mits ik nog 2 gratis pinten erbij kreeg voor in totaal 6.5 eur (sneak event) kon ik er niet voor sukkelen natuurlijk
Helemaal eens met Killerfreak! In het begin af en toe gewoon last van plaatsvervangende schaamte... zoveel fuckers en cocksuckers kwamen er in voor.
Maar toen de film eenmaal op gang kwam (helaas pas na zo'n 40 minuten) was het wel leuk. Inderdaad waren ook de cops mijn favorites.
Leno
Grappige film met een bekend concept maar toch een geslaagde uitvoering. De humor zit 'm met name in de dialogen en in de aanstekelijke karakters.
Halverwege kakt de film in, maar al snel schakelt het verhaal een versnelling hoger als de twee (over de top) politieagenten hun intrede doen. Toch weet de film naar het einde toe niet echt meer te boeien.
Waar Knocked Up al te lijden had onder een matige montage (met name wat betreft de tijdsduur) heeft deze film hetzelfde probleem. Het einde had ook wat minder braaf mogen zijn.
Een vleugje American Pie en een nog groter vleugje Proky's maakt Superbad. Bij vlagen meesterlijk, maar op andere momenten slaat het de plank ook wel eens finaal mis. Kent gelukkig wel genoeg sterke momenten om ver boven de middenmoot uit te stijgen.
Lamsednav
Superbad, zoals de naam het zegt.
Flauwe grappen zoals de meeste van deze films.
vandenhork25
Superbad, zoals de naam het zegt.
Flauwe grappen zoals de meeste van deze films.
Dit soort films bestaat toch altijd uit flauwe grappen?!?!? Als je dat weet moet je deze ook niet kijken.
Net gekeken, wel grappige film dacht ik zo. Einde was inderdaad een beetje mak. Maar ik snap niet hoe je het geloofwaardig krijgt dat de 3 grootste nerds tot zo makkelijke leuke meisjes krijgen....
Lamsednav
Kheb 'm gezien omdat hij in de top 250 van IMDB staat. Hoort er zeker niet in thuis
vandenhork25
Daar ben ik het mee eens.
DOA
Meestal vind ik dit soort films niet zo leuk, vooral bij American pie... alle grappen zijn zo flauw en 'inkoppertjes' enzow.... Maar!!! Superbad vond ik ECHT grappig, orginele grappen en orginele karakters. Voor de meeste mensen was het grapje met ''There was actually a prostitute who's name was FUCK, but it was like Vietnamese en written with PH'..... niet zo interessant, maar ik en mijn vrienden gingen helemaal stuk... omdat een van mijn vrienden.. Vietnamees is en je raad het al, hij heet Phuc.... echt tofste kerel ooit, maar hoe toevallig wil je het hebben... hij lachte zelf ook trouwens... 4* (mjah verder zo Amerikaans als wat...) Oh en die 4 komt waarschijnlijk omdat ik het met een groepje zag en dan werkt een lach aanstekelijk enz. mjah ik heb me 4* vermaakt en daar gaat het uiteindelijk (toch) om!...
Jordy
Helaas toch een beetje te hoge verwachtingen die niet ingelost konden worden voor mij. Het was allemaal erg vermakelijk, paar keer erg gelachen, maar al met al toch een stuk minder dan de eerdere films uit dit kamp.
Jefferson019
Opzich wel een leuke film met af en toe wel leuke grapjes, die erg orgineel waren , vond vooral die 2 agenten erg grappig ,wat een stelletje gekken zeg.Verder vond ik de film wel langdradig, en ze hadden voor mij gevoel problemen met het invullen van de 2e helft van de film.
3.5
Kassie Wijlen
Leuke comedy, het uitgangspunt 'Nerds willen vrouwen scoren op highschool' is een beetje cliche en weinig origineel, maar de uitwerking maakt veel goed. Scenes met politieagenten zijn erg leuk
ArcovandenBroek
Wat een dramatische film, de titel moet je even vertalen en dan weet je al genoeg!
Captain Pervert
Het is best wel een love it or hate it film. Omdat hij het vooral moet hebben van hilarische (soms bijna briljante) dialogen, en niet zozeer van de gebruikelijke teenmovie poep en pies humor. Verwacht je dat laatste, dan is de film vrij saai. Maar als je goed luistert, valt er heel wat te lachen.
Ik zou het daarom ook willen omschrijven als een kruising tussen Van Wilder en Big Lebowski: standaard highschool seks-onzin maar dan wel met wat meer volwassen humor.
"Someone perioded on my pants, man!"
(De slechtste grap uit de film maar wel erg leuk)
3.5 sterren
Jackal1nl
Ik heb echt dubbel gelegen om deze film het is wel echt een mannen film! voor mij 4 sterren
zjandannybob
zeker de moeite waard geniale film, echt mooie opmerkingen. En te mooie scenes. beste komedie van dit jaar!
HjB
1 keer heb ik mij er op betrapt dat ik een klein glimlachje heb moeten laten. Voor de rest...
Ook mijn verwachtingen waren denk ik te hoog na het lezen van al die positieve berichten hier.
1* voor die ene glimlach
Captain Pervert
Hij is niet slechter dan je verwachtte. De humor is anders. De grappen zitten in de teksten, de dialogen, de situaties. Geen Stiffler die hondendrollen eet, geen Jim die zijn schaamhaar scheert waarna het bij zijn schoonfamilie in het gezicht waait. Nee, eerder briljante quotes zoals die van agent:
"Being a cop is nothing like CSI, man. In CSI, there is semen on everything. I still dream that I wake up someday, and everything is covered in semen"
Als je dit niet melig vind, is de film gewoon niks voor jou.
salvatore
- 1937 berichten
Wat ben ik blij dat ik om deze humor nog zo kan lachen. Heb met 3 vrienden in een bijna lege bios gezeten en de tranen stroomden over mn wangen van het lachen. Op een gegeven moment dacht ik, nu mag die pauze wel komen want ik hou het niet meer. Heerlijk groffe film met uitstekende dialogen. 4*en. Al zal dat nog wel omhoog gaan want deze film ga ik nog vaak herzien.
Dutchmeister
In het begin was hij inderdaad grappig. Vooral met het verhaal dat hij penissen deed tekenen.. Haha. Maar daarna vond ik hem steeds dommer worden.. Die smerissen maakten het weer een beetje leuk om te kijken.
akka
veel te veel seksgrappen en ook niet leuk meer daarom heb ik hem niet afgekeken.
1.0
joost2611
ik vind hem egt oppergoed vooral met die agenten gewoon om te huilen zo grappig
Je had een diepgaande film a la Der Untergang of Requiem for a dream verwacht ofzo?
Jesus wat een domme reactie van je. Je kijkt zon film met een bepaalde verwachting. Ik ga hem nu kijken en ik verwacht een tienerkomedie met grappig over sex, liefde en andere ongein.
stefan dias
Ja, ik weet niet wat het is: De moord op Jesse James en Michael Clayton nog meer, zijn echte topfilms die ongelofelijk goed gemaakt zijn, maar van Superbad kom ik echt glimmend en gloeiend uit de bioscoop. Nog steeds de film van het jaar voor mij… moet ik mij hier nu schuldig om voelen? …naaahh…
Ik had een geweldig grappige en flauwe film in de vorm van American Pie verwacht, maar dat viel me een beetje tegen. Er zat zeker humor in en enkele characters (zeker de 2 agenten) waren erg grappig, maar overall heeft de film me niet doen schuddebuiken van het lachen. Iets wat ik wel had verwacht.
Maar voor de liefhebbers van flauwe films is dit zeker een filmpje die je eens kan kijken.
Ik geef hem 3,5* omdat ik een beetje teleurgesteld was achteraf.
Barcel
Lijkt me echt een leuke film! Ik ga hem morgenavond met mijn vrienden naar de bios!
lykathea
Heb regelmatig slap gelegen. Geen grappen met een pointe die je al van verre ziet aankomen, maar kerels die én grappig zijn én normaal. De cliché's worden toch mooi omzeild. Leukste highschoolfilm sinds 'Dazed and confused'. Wat mij betreft stelen ze allemaal de show, de flikken voor wie je tegen alle verwachting in toch nog sympathie kan opbrengen, Seth, übernerd McLovin, maar voor mij vooral die lieve snul van een Evan. Zo waren wij vroeger zelf ook (minder lief, maar wel snullen). Willen maar nog niet echt kunnen…heerlijke film. De beste gezien in de bioscoop dit jaar. Ik kan 'm zo opnieuw bekijken.
Ik zou het niet beter kunnen zeggen. Knocked up vond ik wat teleurstellend, maar deze was van begin tot eind hilarisch.

Wacht niet te lang, want 'Superbad' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen: 'De film staat als een huis en verveelt nergens'

'Superbad' is morgenavond (4 februari) op televisie te zien: 'Een geweldige en ontzettend herkenbare film'

'Superbad' is morgenavond (16 december) te zien op televisie: 'Deze film is in één woord hilarisch'

Bill Hader baseerde personage uit 'Superbad' op politieagent die hem arresteerde

The Boondock Saints

Boy A
Drama / Misdaad, 2007

Kes
Drama, 1969
alcoholchaosnerdpolitiemiddelbare schoolyoung peoplefeestjemeerderjarig wordenschooltienerdrugsbuddyone nightfake idmclovin