• 9.373.940 stemmen

Superbad (2007)

Komedie | 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 8 november 2007

Plot Superbad

"Come and get some!"

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

Ik vond het een serieuze tegenvaller, heb het ongeveer een half uur à 40 min volgehouden maar dan heb ik hem uitgekeken met de fast forward knop ingedrukt.

Het gaat constant over seks en een beetje zuipen en wat daar dan grappig aan is, ontgaat mij eigenlijk...

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Tegenvaller. Niet vaak moet lachen en heb me nogal dikwijls zitten vervelen. 1.5*!

avatar van pooper

pooper

lol

avatar van pooper

pooper

wat een hilarische film, egt een leuke puberfilm. ik heb me kapot gelagen om die politieagenten, goed acteerwerk van seth rogen!

een dikke 5,0

avatar van akira

akira

McLovin... schitterend getypecast!

Voor de rest verstand op 0 zetten en heerlijk genieten om de onzin,

avatar van Ant

Ant

Net nog eens gezien. Half puntje erbij. Een van de betere "Teen Comedy" movies. Enige vervelende vond ik dat het soms net iets te lang duurde. MCLovin is geniaal.

avatar van day-vid

day-vid

eheheh ja die politie agenten waren kapotgrappig

respect voor mclovin y'' all

avatar van nappies

nappies

vind dit een geniale puber film

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Leuke komedie, maar met niet altijd leuke grappen. Soms was het wat saai, afgewisseld door erg goede stukken. Wel het kijken waard ik heb wel genoten.

avatar van Zizzo

Zizzo

ookal heeft Seth Rogen en Bill Hader een kleine rol als Agenten, ze zouden zeker genoemt mogen worden. jammer dat je maar 3 acteurs kwijt kan want ze verdienen genoemt te worden

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Het is een comedy helemaal in de stijl van de comedy van tegenwoordig zoals we die vaak zien voorkomen en naast de bromance de zalen beheerst.

De films is gewoon geweldig als je hem op de bank als 15 jarige zit te kijken met een aantal maten. De cast is eigenlijk nu twee jaar laten een deel van de gevestigde cast in de comedy wereld en deze film is duidelijk een voorbeeld van hoe dezer dagen tegen comedy wordt aangekeken. Nergens blinkt de film uit van de rest maar is zeker het kijken waard

3.5/5

avatar van stefan dias

stefan dias

AmazingShikoku schreef:

3.5/5

Is ook geweldig als je 'm als 47-jarige op de bank bekijkt met een aantal maten. Of alleen. Of met je dochter.

avatar van ;)

;)

weer één waar er al veel te veel van zijn.

dit was gewoon een aanslag op het mannelijk geslacht, en dus te bedenken dat er echt zo'n platte vissen bestaan.

de film zelf is gewoon irritant om te zien enkel met de 2 flikken kon ik wat lachen.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

De humor kan beter maar weet af en toe ook ferm te pruimen. Matig.

Een heerlijke film met briljante personages

avatar van Observator

Observator

Of mijn filmsmaak gaat drastisch achteruit.

Of ik was precies in de juiste flauwe stemming.

Of het is gewoon een erg grappige film.

Wat ontzettend droog, zeg. Eigenlijk zijn de grappen te flauw en makkelijk, maar zo hilarisch droogkomisch gebracht. Sterk geacteerd. Een ongeneerde tienerfilm in sneltreinvaart.

En ergens is Superbad toch niet helemaal standaard. De knappe vrouwen vallen op de sullige jongens. Maar de knappe vrouwen zijn sympathiek en niet de typische domme blondjes, waar de sullige jongens aan het eind van het verhaal toch van af stappen, met als moraal bla bla.. Nee, Superbad kiest voor een alternatief moraaltje, wat goed werkt.

Een bizarre twee uur van doldwaze pret. Dat is waar komedie voor bedoeld is.

avatar van laundromat

laundromat

Eindelijk zien vanavond!

deze film vind ik werkelijk waar één van de leukste films ooit gemaakt..

vooral McLovin is helemaal geweldig, lach me er nog altijd dood om

avatar van laundromat

laundromat

Leuk leuk. Maar niet leukste van 'Apatow enco'. Pineapple Express en Forgetting Sarah Marshall waren net wat minder over de top. Desalniettemin, heerlijk gelachen. En dat als 28jarige (of daarom juist).

Michael Cera is echt super. Hier, in Juno en in serie Arrested Development. Leuk dat nerdy.

avatar van canciser

canciser

Heb me doodgelachen om deze film, vooral mcloven en de agenten waren geweldig. Kwam niet meer bij toen ze half dronken door de straten reden, hun auto in brand staken, die kerel moesten arresteren etc. Naarmate het einde werd de film slechter, de humor werd flauw en het begon te lijken op American Pie. Al met al 3.5 ster.

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Heerlijke film, gewoon wegkijken met wat vrienden en je kapot lachen. Helaas begint de film tegen het einde langdradig te worden, en ook een beetje tegen te vallen.

Verder prima vermaak voor de zondag avond.

avatar van h@nzel

h@nzel

Precies zoals de naam doet vermoeden.

SUPERBAD haha

Maar toch af en toe wel grappig, erg flauwe humor en op het einde wat langdradig.

Wel oke om met wat vrienden te kijken..

avatar van Bramislief

Bramislief

Super vette film! Vele betere humor als van die standaard Teenage films. Vooral de politie-agenten en McLovin geven nog een mooie draai aan de film. De situaties zijn erg vet en de manstruatie vlek was ook wel een erg leuk stuk, zeker omdat Evan dan ook nog eens daar staat te zingen en die gasten dan gaan vechten met die Mark. Een aanrader voor iedereen met gevoel voor humor!

avatar van zidane01

zidane01

Hét is jammer dat de film naar het einde toe steeds minder wordt!! De eerste 45 minuten zijn écht lachen!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik ben niet zo van de komedies, ... maar heb me bij deze toch wel kostelijk vermaakt

Drie en een halfje !!!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Leuk vermaak. Niet veel meer (ook zeker niet minder).

Had er alleen wat meer van verwacht, van wat ik ervan hoorde. Niet helemaal waargemaakt, het waren Mclovin en de politiemannetjes die het leuk voor me maakte, verder niet veel speciaals.

Maar toch zeker wel goed genoeg voor een voldoende

avatar van niethie

niethie

''Prepare to be fucked by the long dick of the law!''

Het grote probleem bij deze film was voor mij toch echt de speelduur, ruim twee uur is gewoon te lang voor zo'n oppervlakkig verhaaltje, zelfs als je een Apatow als producer achter de schermen hebt zitten. Ik begin ook steeds meer te merken dat ik wat minder van dit soort filmpjes kan genieten (had het eerder al met Sex Drive) als eerder, heb nog steeds een enorme zwak voor de American Pie trilogy en navolgers als Road Trip ed maar dit is in mijn ogen toch wat aan de flauwe kant. Moet ook zeggen dat het even duurde ik er inzat, echt leuk en feel good werd het pas in het laatste half uur. De dialogen zijn met momenten geweldig, vooral om die stukken met die agenten en McLovin heb ik stuk gelegen, Rogan is echt een held! De twee hoofdrolspelers deden het ook wel aardig. Hill is het wanderende cliche van hersenloze, vloekende dikzak en Cera is weer erg aandoenlijk met zijn piepstem en verlegen lachje, hetzelfde trucje zag ik hem al eerder zag uithalen in Juno, maar het gaat ze beide verder goed af en dat is het belangrijkse. Verder gewoon prima vermaak, al had ik er toch meer van verwacht, zeker met zo'n hoog gemiddelde en al die positieve berichtjes.

avatar van xNorbxCorex

xNorbxCorex

crowdsurfer schreef:

Het gaat constant over seks en een beetje zuipen en dat is leuk als je dronken bent

fix'd

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke vermakelijke film, kijkt lekker weg en heeft mooie passende muziek! dit is vaak een gemis bij films als deze, maar bij deze film ben ik er erg over te spreken!

3,5 sterren

avatar van Flipman

Flipman

DonOswaldo schreef:
Leuk vermaak. Niet veel meer (ook zeker niet minder).

Maar toch zeker wel goed genoeg voor een voldoende
Een heleboel vrienden raadden hem me aan dus kocht ik 'm voor een prikkie. En inderdaad, heel veel speciaals is het niet maar ik heb me wel kostelijk vermaakt!

Het is inderdaad weer zo'n got-to-get-laid-comedy maar deze vind ik toch leuker dan American Pie. Goed, die vond ik ook heel tof, toegegeven. Maar toen was ik 15.

Wat ik tof vind is dat de drie hoofdpersonages elk om andere redenen weer heel sympathiek zijn. Seth om het feit dat het een egoïstische eikel is, Evan omdat ie gewoon TE lief, aardig en bovenal naïef is en met Fogle had ik vooral sympathie omdat hij zo'n type mikpunt-tot-in-het-einde-der-dagen is en dat zootje ongeregeld maakt samen een leuke combi.

Verder gaat alles mis wat er maar mis kan gaan en dat is op zich redelijk voorspelbaar maar wel genieten geblazen! Die twee politiemannen maakten het geheel helemaal af. En ook het slot vond ik best goed voor een film als deze: in plaats van een eind-goed-al-goed was het meer bitterzoet, geen klef gedoe tussen de nieuwgevormde stelletjes maar een lichte onzekerheid wat er nu gaat gebeuren en bovendien het directe gemis tussen twee vrienden die elkaar nu wellicht een tijdlang niet gaan zien. Want vriendschap is eigenlijk het hoofdthema van de film, niet seks. En ook al is dat een behoorlijk oudbakken thema, ik vond het in Superbad best aangenaam werken.

Een film die ik niet heel gauw nog 's ga kijken, tenzij met vrienden die 'm nog niet hebben gezien. Ik lag niet continu in een deuk maar heb me wel kostelijk vermaakt.