Superbad (2007)
Genre: Komedie
Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse
Releasedatum: 8 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Superbad
"Come and get some!"
Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.
Seth
Becca
Mark
Francis the Driver
Nicola
Me maar toch gewaagd om deze te kijken en beviel me uiterst positief.
Wat een hoop heerlijke komische personages bij elkaar zeg geweldig.
De 2 beste vrienden, de sullige Fogell en dan nog de 2 onwijs maffe agenten spelen erg goed en het straalt ze er van af.
De grappen werken prima op je in.
Het einde is ook erg goed gebracht.
Jessen0wnt
Be prepared to be fucked by the law!
Goede komedie met geslaagde grappen. Kon er wel om lachen, en hoe flauw de film ook is, het had toch een zekere spanningsboog die langzamerhand groeide naar een nogal sullig einde. Precies wat hoort bij een film als deze. Helemaal leuk!
Billy-Pilgrim
Een geweldige en ontzettend herkenbare film. De positie van nerdy tienerjongens die ontmaagd willen worden is natuurlijk al vaak gedaan, maar ik heb het nog nooit zo absurdistisch, en tegelijkertijd zo realistisch gezien als bij deze film. De gesprekjes tussen Hill en Cera, twee niet al te populaire, maar goede vrienden van elkaar, zijn ontzettend sterk en ik denk dat veel jongeren zich kunnen herkennen in dit soort dialogen. Ik in ieder geval wel.
Daarnaast heeft de plot een enorme aantrekkingskracht. De nerds krijgen de kans de helden te worden door drank te regelen. Oppervlakkige assholes als ze zijn geloven ze ook echt dat dit hun enige kans is om aan de vrouw te komen, wat de missie bijna tot een heilige queeste maakt.
Het absurdistische deel komt door de personages mclovin en de hilarische agenten. Vooral het stukje wanneer ze aan het schieten zijn op een stop-bordje, de politie horen aankomen en schreeuwen: "Shit, it's the cops!" echt briljant gevonden.
Zo kan ik nog tientallen voorbeelden noemen van hilarische grappen. Het enige minpuntje van de film is dat hij iets te lang iets. Na een tijdje wordt de zoektocht naar drank ietwat te lang naar mijn idee, en begon ik erg uit te kijken naar de feestscene, die gelukkig wel weer ontzettend goed was.
De film portretteert ten slotte ook heel mooi de hechte vriendschap tussen twee jongens, die elkaar constant af lopen te zeiken, maar niet weten wat ze zonder elkaar zouden moeten. De vriendschap wordt ten slotte mooi in beeld gebracht als de vrienden elkaar de broederschapsliefde verklaren terwijl ze aan het bijkomen zijn van het feest.
Vandaag deze film dus voor de tweede keer gezien, en hij heeft bijzonder weinig aan kracht verloren bij de tweede viewing. Nogmaals een buiging voor een geweldige komedie, en ik kijk nu al uit naar Paul
Aapje81
Lekkere brutale komedie die af en toe wat te ver doorschiet maar ik heb me er goed mee vermaakt. Alleen jammer dat de prachtige Emma Stone zo weinig speeltijd krijgt.
Boven gemiddeld.
Tonypulp
Herzien en een halfje erbovenop.
Toppunt van puberale grofheid. Zo plat als het maar kan en in een lekker vlot tempo. Het politie duo blijft schitterend en de cast is briljant.
misterwhite
Niet slecht voor een komedie. Alleen soms echt overdreven idioot. Ik was toch al een tijdje benieuwd naar deze door het hoge cijfer om imdb.
De humor is goed, vaak kunnen lachen. Het verhaal is simpel en leuk maar heeft wel iets af van American Pie.
De acteerprestaties waren goed voor in een komedie.
Dus ik hou het op een 3*
dave
Bij wijlen hilarische tienerkomedie met twee schitterende karakters die elkaar uitstekend aanvullen. Niets dan lovende woorden tot daar toe. Want het verhaalverloop kon me minder bekoren. Er wordt vaak veel te lang stilgestaan bij dezelfde situatie, hetgeen stilaan op de zenuwen begon te werken. Het is duidelijk dat het de makers niet aan talent ontbreekt. Ze weten wat grappig is en wat niet. Jammer dat er dan niet méér mee wordt gedaan. Daarnaast ook een hele hoop toevalligheden en clichés, maar ach, hier komen ze goed mee weg.
Enfin, zeker niet slecht. Vooral het einde sprak me aan. Mooi open, en toch op een of andere manier zonneklaar.
3,00 (3,25)
Montorsi
Ik zal er geen geheim van maken dat ik weinig heb met zulke Amerikaanse comedies, ik kijk ze dan ook zelden, deze kwam toevallig langs.
De zoveelste 'getting laid'-comedy met de bekende High School elementen die uit de VS komt. Ondanks dat ik dus bijna geen Hollywood-comedies kijk moet dat toch wel het meest uitgemolken thema zijn binnen het genre. Niet bepaald origineel dus.
Buiten dat valt deze best uit te kijken, al snap ik niet waarom dit twee uur moet duren. Erg grappig is het geen moment, en de redelijk suffe stukjes worden afgewisseld met een paar aardige momentjes, niet toevallig als Cera aan het woord kwam, de enige der acteurs met een bovengemiddeld talent die niet opzichtig zijn best doet om grappig te zijn, maar wel zo nu en dan eens gevat uit de hoek kwam. Zoveel grappiger dan twee politieagenten die wat over 'cock' en 'fuck' roepen (ochjee hun voorbeeldfunctie!) wat mij betreft. Die agenten waren dan ook weer zo'n typisch stel persiflerende dienders der wet die het liefste de hele dag donuts eten, hier dan gezien het tienerthema lurkend aan de alcohol. Hebben we ook al gezien. Die dikkerd was vooral luidruchtig maar zelden komisch. Blijven er nog wat zijpersonages zoals de eeuwige nerd compleet met bril en inhaler en de lekkere edoch ietwat onzekere tienermeisjes.
Zoals gezegd sporadisch een leuk stukje of een droge opmerking, verder vooral een nogal nietszeggende herhaaloefening van 30 jaar Amerikaanse tienercomedies.
sinterklaas
Ik ben dus totaal geen fan van slappe Amerikaanse tienerfilms maar toch wist Superbad me wel te vermaken. Het is zo'n typische onderbroekenhumor film bordevol flauwe grappen, Het te kakken zetten van de Amerikaanse wetgeving en natuurlijk een hoop vieze grappen. Om te beginnen vond ik die Seth echt geweldig, echt zo'n dik sexgefrustreerd mannetje die gewoon om te gillen is. Vooral met die piemel obsessie tekeningen en de hulp dat ie daarvoor krijgt. Degene die hem op sleeptouw neemt is Evan, een nogal nerderig typetje. En wat zij op sleeptouw hebben is die loserige Fogell.
Prachtig neergezet als Mintz Plasse, die ik natuurlijk al ken als Red Mist uit Kick-Ass. De seksgefrustreerde pubertjes hebben er echt alles voor over om Becca Jules etc te gaan neuken op het examenfeestje en om dat te doen hebben ze dus drank nodig. En daar begint het trammeland Fogell met een vals ID drank gaat halen en de winkel overvallen word en hij te maken krijgt met die klunzige Politieagenten die ook zowat het tegenovergestelde van de wet zijn. Wat een heerlijke figuranten waren dat toch.
En vanaf dat moment loopt het allemaal anders en is het nu een hele operatie geworden voor de jongens om toch nog "ontmaagd" te worden op het examenfeestje.
En das ook helemaal niet erg want op dat moment staat de film gewoon bom van de maffe en absurde momenten en vooral die 2 politieagenten weten de boel op te beuren.
Ook vooral die scenes met die dronken zwerver, Fogell laten schieten met een dienstwapen, zuipen, joyrijden met de politie en die aanrijding etc zijn onvergetelijk.
Verder gewoon een heerlijk komisch tussendoortje. Kijken als je een oversekste puber bent.
Vermakelijke comedie waarin twee high-school vrienden een wilde nacht beleven. De humor is soms wat puberaal, maar de personages zijn goed geschreven en stijgen zeker uit boven de gemiddelde high-school-comedie. Leuke situaties, grappige dialogen en ook een erg leuke cast die toch wel de doorbraak vormde voor de drie jonge hoofdrolspelers. Wel wat aan de lange kant.
maxcomthrilla
Superleuk!
Ik heb het vaak niet zo op Michael Cera maar hier is hij gewoon perfect op zijn plaats. In zijn kielzoog natuurlijk de geweldige politieagenten en 'nerd' Christopher Mintz-Plasse. De avonturen van dit drietal waren eigenlijk nog veel leuker dan de belevenissen elders. De vele grappige referenties naar andere films moet ik ook zeker even vermelden. Een dikke 3,5*
TMP
Leuke comedy, die toch een stuk boven andere films uit dit genre uitsteekt. Leuk personages, vooral McLovin, en ook best aardige grappen. De film blijft boeiend en zakt nauwelijks in. Leuke cast ook, met Emma Stone. Prima film.
BBarbie
Ik denk dat de scenarioschrijvers vergeten zijn dat van een komedie verwacht wordt, dat hij komisch is en dat daar grappen in voorkomen. Ik heb welgeteld één grappige scène gezien, wanneer de zwerver uit de politieauto gezet wordt en zegt: "You can't unarrest me!"
Voor de rest is het allemaal erg banaal, erg flauw en duurt de film veel en veel te lang terwijl er eigenlijk niets tot weinig gebeurt. Ook Emma Stone komt niet uit de verf, want ze blijft ver verwijderd van haar rol in Easy A.
Vergeleken met deze film zijn de vroegere Abbott & Costello-films klassieke juweeltjes.
xMilennx
Deze film is in één woord hilarisch! Momenteel durf ik zelfs zeggen: de grappigste film die ik al gezien heb.
Geweldige situatiehumor, lachwekkende karakters, gevatte dialogen. Niet helemaal realistisch, maar toch ook niet té ver over de top.
En tegelijk is hij niet zo oppervlakkig als hij lijkt. Er zit wel degelijk een mooi verhaal in wat betreft vriendschap. Hierdoor onderscheidt deze film zich toch wel van andere komedies.
Al waren het voor mij vooral 'McLovin' en de politiemannen die het hem deden.
Cops can have a fun time too!
Sergio Leone
Erg puberaal, maar zeker geslaagd.
Het verhaaltje leent zich goed voor een hoge dosis situatiehumor. Toch wringt er hier en daar wel eens iets. Zo duren sommige scènes gewoon te lang, waardoor het snedige verwaarloosd wordt. Ook enkele personages zijn niet altijd even geslaagd, ik doel dan vooral op de 1e aanrijder.
Jonah Hill zorgt voor de meeste grappige momenten, maar dat komt omdat zijn personage daar uiterst geschikt voor is. Toch gaan er net iets te veel grappen verloren, iets wat te wijten is aan z'n drukke stijl van acteren.
Dan is Michael Cera een pak meer naturel. Niet zo grappig, maar wel realistischer.
Bij de rijrolletjes zijn het de politieagenten die het grappigst zijn.
Ondanks enkele mindere grappen, vind ik dit meer dan geslaagd. Het is wel erg puberaal, je moet er voor openstaan.
3,5
Metalfist
Fogell? Fuck that, we're calling you McLovin!
Ik ben tegenwoordig bezig met films te herzien die ik in geen jaren meer heb gezien. Zo dateert mijn recensie van Superbad uit 2008 en is het dus al een dikke 3 jaar geleden dat ik de avonturen van Seth, Evan, McLovin en de twee flikken had gezien. Gisteravond had ik na The Muppet Movie nog wel zin in iets luchtig dus werd het deze film en wat heb ik me toch weer geamuseerd.
De kracht van Superbad zit hem voor mij dan ook in de relatie die Evan en Seth met elkaar hebben. Ze zijn beste vrienden sinds jaren maar gaan allebei naar een andere school binnenkort en weten zich niet meer goed te gedragen in elkanders buurt. Ze willen nog wel met elkaar optrekken maar het zorgt vaak voor meer ergernis en geen één van de twee weet zich hoe te gedragen. Daar komt dan nog eens Fogell bij die de relatie heeft met Evan die Seth eigenlijk wilt hebben. Het resultaat is een heerlijke coming of age film die af en toe toch wel erg realistisch aanvoelt. Superbad heeft naast al het gevloek, gescheld en gezuip dan zeker nog wel een diepere laag die zich mooi uit in de climax waarin beide vrienden hun eigen weg lijken te gaan. Gebaseerd op de jeugd van de twee scenarioschrijvers (Seth Rogen en Evan Goldberg) heeft Superbad ook een aantal erg leuke scènes. Het gescheld van Seth kwam me op den duur wel wat de strot uit maar daar staat één geniale scène van hem tegenover (het moment wanneer hij op het langverwachte feestje eindelijk met Jules staat te praten maar compleet bezopen naar voor slaagt, die reactie van Jules is goud waard) en natuurlijk McLovin en de twee politie agenten. De film duurt een kleine twee uur maar weet continu te boeien en de, af en toe puberale, grappendichtheid is hoog genoeg.
Ik weet nog dat dit de film was waarmee ik kennis maakte met Seth Rogen. Ik vond hem hier als Officer Michaels geniaal en keek dan ook vol verwachting uit naar andere rollen. Die vielen stuk voor stuk dik tegen en ik vroeg me af of ik me indertijd niet vergiste met deze Superbad. Na gisteren kan ik zeggen dat dit zonder twijfel Rogen's beste rol is tot nu toe. Een kleinere bijrol gaat hem een stuk beter af en de combinatie met Bill Hader is werkelijk goud waard. Van Hader had ik nog nooit gehoord maar die is wel erg sterk bezig. Geweldige bijrol ook voor Christopher Mintz-Plasse die zijn beste scènes heeft samen met Rogen en Hader. Jonah Hill is echt wel serieus op het randje. Nu is er eindelijk eens een degelijke Seth Rogen film en dan lijkt Hill precies zijn irritante gewoontes te hebben overgenomen. Het is echt een rol met wisselend succes want de ene moment kan hij leuk uit de hoek komen maar dan een minuut later kan hij me echt serieus op de zenuwen werken. Gelukkig zijn er meer momenten van de eerste categorie dan van de tweede. Michael Cera speelt weer zijn zelfde rolletje als altijd (was volgens mij ook mijn eerste kennismaking met Cera indertijd) maar komt er hier goed mee weg. De chemie tussen hem en Hill is er wel en ook sommige scènes met Mintz-Plasse komen mooi uit de verf. Nog een leuk rolletje voor Emma Stone trouwens, ben benieuwd hoe die het gaat doen als Gwen Stacy in de nieuwe Spider-Man verfilming maar dat terzijde.
Een aantal erg sterke bijrollen en goede grappen zorgen ervoor dat de film bij een herziening overeind blijft staan. De film duurt een kleine twee uur, wat soms iets te lang is voor dit soort komedies, maar het scenario staat als een huis en verveelt nergens. Beste rol van Rogen ooit, zoveel is duidelijk.
Gon1234
Ik vond de film wat tegenvallen...
De film begon namelijk erg goed, maar na een tijdje werd de film nogal langdradig wat opgevuld werd met vaak wat saaie humor. Ik heb hier en daar wel om sommige situaties of uitspraken kunnen lachen, (Seth over Evan's moeder: "I am truly jealous you got to suck on those tits when you were a baby!" en "You only got one name?! Who are you, Seal?" bijvoorbeeld) en ik heb me ook wel vermaakt tijdens het kijken van deze film, Maar toch had ik er wat meer van verwacht!
Ook moet ik zeggen dat Christopher Mintz-Plasse me nogal begint te vervelen. Het voelt alsof hij elke keer weer hetzelfde personage is doordat hij elke keer de nerd speelt en ook zo'n accent heeft. Door dat laatste is hij perfect geknipt als nerd, maar zijn personages liggen telkens zo dicht bij elkaar dat het zelfs begint te storen dat ze telkens net iets van elkaar afwijken. Daarentegen vond ik dat Jonah Hill het erg leuk deed! 3***
Best een leuke tienerkomedie. Het verhaal stelt opzicht niet veel voor maar de uitvoering en de vele grappige situaties waren goed en leuk gedaan. Ook de cast deed het zeer leuk en dan vooral Jonah Hill en Christopher Mintz-Plasse. De laatste vind ik eigenlijk een sukkel maar in deze film speelde hij leuk. Trouwens ook de twee politieagenten gespeeld door Bill Hader en Seth Rogen waren zeer leuk. Vooral de situaties omtrent hen in combinatie met Christopher Mintz-Plasse vond ik min of meer de hoogtepunten van deze film. Ook het telefoongesprek met de haperende telefoon tussen Michael Cera en zijn vriendin vond ik zeer geslaagd. Maar ook de rest van de film bevat veel komische situaties. Veel acteurs in deze film zijn door deze film doorgebroken en je ziet ze sindsdien ook best vaak terug in films. Helaas heb ik wel de gewone versie gezien (was immers op TV) en niet de unrated versie dus het bloot in deze film heb ik helaas gemist. Misschien toch een keertje de unrated versie pindakazen.
K. V.
Eens deze komedie geprobeerd, maar 'k had toch een hoger niveau verwacht. Woorden als penis, blowjob, ... zijn misschien voor een twaalfjarige grappig, maar voor mij niet. Erg subtiel was de humor dus niet. Tja de film ligt in de lijn van American Pie, je moet een beetje voor dat soort humor zijn.
Er gebeurde gelukkig wel genoeg om de film de volledige speelduur (toch een kleine 2 uur) te boeien. Het einde was wel mooi.
'k vond hem goed om eens mee te pikken via tv, maar 'k hoef hem niet meer terug te zien. Niet superbad, maar ook niet waw.
Ajacied16
Erg leuke film. Natuurlijk behoorlijk grof en geen subtiele humor, maar dat is niet erg. Films met Michael Cera (Evan) zijn over het algemeen altijd leuk en hier vormt hij echt een leuk duo met Jonah Hill (Seth). Ook de twee agenten en Fogell hebben leuke momenten, maar slaan af en toe soms iets te ver door. De film duurt bijna twee uur, maar weet toch wel constant te boeien. Ik heb me geen moment verveeld. Wat mij betreft een degelijke 3.5*
nclo
paar maanden geleden gezien en weet er niet zo veel meer van, ik weet wel dat dit een tegenvaller was, vond hem niet grappig of was gewoon mijn humor niet, met de personages kon ik nog leven maar duurde veel te lang en niet grappig genoeg, die politieagenten konden mij zeker niet overtuigen
3/5

Ik heb het bekeken en ik had er van te voren al geen goed gevoel over. Amerikaans, humor en high school? Ik heb weinig films meegemaakt waar dat goed ging. Ik begon maar te kijken en helaas, mijn prognose werd helaas bevestigd. De humor concentreerde zich op grof taalgebruik en seks en zulke films heb ik helemaal geen moeite mee om links te laten liggen. Een ster is naar mijn mening nog overdreven maar om de moeite dan maar.
MRDammann
Ik was positief verrast na het zien van deze film. Ik had de zoveelste tienerfilm verwacht. Dat is ook wel zo, maar de humor maakt zoveel goed. Die is namelijk zo goed, ik moest af en toe heel erg hard lachen. De hoofdpersonages zijn goed vertolkt door de acteurs en zijn heel geloofwaardig. Wat iets minder geloofwaardig is, maar desalniettemin wel hilarisch is, zijn de politieagenten. Erg grappig. Kortom een leuke film over vriendschap en feesten. Verwacht er niet te veel van, en je krijgt een hele leuke film.
PopcornMonster
Leuke komedie met een fantastische cast!
Ik moest er een beetje in komen, vooral om die puberale seks-gerelateerde grappen, waar ik toch nog even aan moest wennen. Goeie verhaallijn, niks mis mee. Jonah Hill en Michael Cera spelen fantastisch samen. De grappen lagen erg goed verspreid in deze film en die waren gewoon op een gegeven moment hilarisch. Het einde viel wel tegen en was nog net iets te puberaal en dramatisch. Maar voor de rest is ie geniaal!
Ook nog een puntje voor de (bij)rol van de komische Seth Rogen!
Zeus.
Christopher Charles Mintz-Plasse (Fogell/McLovin) maakt deze film. Heldenrol legt hij neer. Film zelf zit vol met typisch Amerikaanse humor. Hou er wel van. Cast ook meer dan top, al had ik Andy Samberg hierin wel een rol willen zien spelen. Als er een humor brengt is hij het wel.
Prima komedie dit. Goed mee vermaakt.
Halcyon
Zelfs na enkele keren blijft deze film grappig, met dank aan het komische talent van Hill en Cera die vooral in onderlinge dynamiek (en ook met Mintz-Plasse erbij) uitblinken. Komedies staan en vallen voor mij met twee dingen: timing van de grappen en typetjes. Qua timing zit het allemaal erg strak en met voorgenoemde acteurs weet je op voorhand dat het talent aanwezig is voor enkele geinige rollen. Eén van mijn favoriete "party goes wrong" film. Project X is nog net iets epischer.
Kondoro
Superbad
Superbad was toch wel een komedie die mij redelijk vermaakt heeft. Kwa grappen volgt de film zich zelf helemaal en de grappen waren voor de meerderheid ook gewoon geslaagd. Toch moest ik even weer wennen aan de komedie kant maar toch prima weer bevallen! Jonah Hill is hier nog echt een broekkie en dat is mooi om te zien hoe hij in de loop der tijden erg is veranderd. Het verhaal vond ik oké om te volgen. Soms best dun.. Tja, het concept daar hoef je niet te veel over te zeggen! Want, ik vond dit weer een concept wat al 10.000 keer is herhaald! Toch vond ik de politie agenten GE-NI-AAL! Erg leuk gedaan door Seth en die andere man! Heb me er erg door vermaakt, haha! Ook McLovin stal de show!
IH88
“You know when you hear girls say 'Ah man, I was so shit-faced last night, I shouldn't have fucked that guy?' We could be that mistake!”
Superbad is een ontzettend grappige komedie die ik na meerdere herzieningen nog steeds niet zat ben. Emma Stone heeft ergens gezegd dat ze nergens zo gelachen heeft als op de set van Superbad en dat is te zien. Iedere acteur straalt uit dat ze de grootste lol hebben gehad met het filmen van zoveel ongelooflijk vermakelijke onzin.
Seth (Jonah Hill) en Evan (Michael Cera) zijn beste vrienden die nog een paar weken te gaan hebben totdat High School over is en ze allebei naar een andere College gaan. Vooral Seth heeft daar grote moeite mee. De grappen zijn uitermate puberaal en aan "fucks" en seksgerelateerde grappen geen gebrek maar het wordt door de acteurs met zichtbaar plezier gebracht en dat slaat over op de kijker. Hill is geweldig als de op seksbeluste Seth en hij krijgt de meest grove en puberale grappen op voortreffelijke wijze uit zijn mond. Cera doet zijn Cera-ding en daar is helemaal niets mis mee want hij is er heel goed in. Seth Rogen en Bill Hader zijn ook sterk als krankzinnige politieagenten maar de ster is natuurlijk Christopher Mintz-Plasse als McLovin (zijn echt naam doet er niet toe). Heerlijk iets te zelfbewust en uiteraard seksverslaafd personage. Superbad is grof, kinderachtig en seksistisch maar bovenal ontzettend grappig omdat alles met zoveel lol en zelfbewustzijn wordt gebracht. Elke grap of krankzinnige situatie wordt tot aan het absurde af doorgedreven wat aanstekelijk werkt. Superbad is een topper op het gebied van coming of age komedies en ik heb met volle tuigen genoten.
Roger Thornhill
Leuk als je er voor in de stemming bent, en als je er niet voor in de stemming ràmt de film je daar wel in. Ja, ik kon er regelmatig flink om lachen, vooral om Seth Rogen en Bill Hader als onorthodoxe politie-agenten, maar de genadeloze en onmatige verbale agressiviteit van Jonah Hill doet deze film voor mij uiteindelijk toch een beetje de das om. De band die Hill en Cera hier zouden moeten hebben en die volgens velen het hart van de film zou moeten vormen voel ik niet zo; er wordt veel over gepraat en er zit een gevoelig bedoelde "bonding"-scène op het einde, maar over het geheel genomen bevat de film zóveel slapstick en ligt de focus zó constant op het verliezen van je maagdelijkheid dat het voor mij eigenlijk aanvoelt alsof die emotionele subtext er met de haren bij gesleept is en in de loop van de film ondergesneeuwd raakt door de jolijt– autobiografisch of niet, die vriendschap is niet waar ik deze film om zal herinneren.
Alucard133
Misschien wel één van de beste komedies ooit voor mij.
Extreem flauw en over the top, maar zo goed gedoseerd dat alles klopt; vooral Hill is gortdroog.
Bijzonder veel chemie tussen de Hoofdrolspelers en Rogen/Hader top duo.
Leuke manier ook om Emma Stone voor de eerste keer te zien.
milannn
Top comedy, al moet je van de humor houden natuurlijk.
Inmiddels al voor de 3e keer gezien (en nu pas gestemd?), need I say more?
"Mohammed is the most commonly used name on Earth. Read a fucking book for once."

Wacht niet te lang, want 'Superbad' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen: 'De film staat als een huis en verveelt nergens'

'Superbad' is morgenavond (4 februari) op televisie te zien: 'Een geweldige en ontzettend herkenbare film'

'Superbad' is morgenavond (16 december) te zien op televisie: 'Deze film is in één woord hilarisch'

Bill Hader baseerde personage uit 'Superbad' op politieagent die hem arresteerde

The Boondock Saints

Boy A
Drama / Misdaad, 2007

Kes
Drama, 1969
alcoholchaosnerdpolitiemiddelbare schoolyoung peoplefeestjemeerderjarig wordenschooltienerdrugsbuddyone nightfake idmclovin