• 9.377.071 stemmen

Superbad (2007)

Komedie | 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 8 november 2007

Plot Superbad

"Come and get some!"

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

avatar van EflYn

EflYn

Ik heb af en toe in een deuk gelegen bij deze film, vooral de grappen en opmerkingen tussendoor.. precies mijn humor.

Erg grappige komedie film die beter uitpakte dan wat ik er van verwacht had!

avatar van luuk1988

luuk1988

serpico schreef:

Een film die Superbad heet en gaat over pubers die seks willen, wat te verwachten?! Totaal onzeker over of het mijn smaak wel zou zijn, durfde de puber in mij het er op te wagen.

Strakke recensie voor iemand van 16 jaar!!

Sjapoo

avatar van MinQkel

MinQkel

kan beter. 1,5

avatar van Cassius

Cassius

Superbad klinkt misschien als een film waar er dertien uit een dozijn van gemaakt zijn, maar voor mij is dit denk ik de beste film in dit genre. Kon er echt om lachen, vooral de scènes met de politie waren hilarisch. Het is voor mij dus echt een geslaagde film!

avatar van devilkem001

devilkem001

Een echte aanrader, voor diegene die van american pie humor houdt!

avatar van nightbreed

nightbreed

In het genre 'nerd probeert te scoren' vind ik dit 1 van de besten.

Ik had meer droogneukerij verwacht zoals in 'The 40 Year Old Virgin' (die ik beter vind dan deze) en in het begin vond ik dat wel jammer maar er valt gelukkig genoeg te lachen in dit mooie werkje.

Een paar grapjes waren me te plat en dus te flauw maar daar heb ik me gelukkig niet aan gestoord.

McLovin (25, yeah sure) en de cops vond ik het grappigste.

avatar van Tuk20

Tuk20

Geweldige comedie! Zeker een aanrader !!

avatar van Ruudie

Ruudie

Superbad heeft mij aangenaam verrast. De film is scherp, snel, grof maar vooral 'echt'. Teminste zo voelt het . De verschillende hilarische personages worden geweldig neer gezet en het verhaal ontvouwt zich in rap tempo met de ene hilarische grap na de andere. Persoonlijk favoriet: de beide politie agenten, hilarisch.

"Mclovin!!"

Ruudie schreef:
Superbad heeft mij aangenaam verrast. De film is scherp, snel, grof maar vooral 'echt'. "

Bij mij was het net zo: dat echte ( de karakters, ja zelfs die flikken aan het eind) aan die gasten met hun typische puberdriften en -angsten, zorgen ervoor dat de film net iets meer is dan een onnozele aaneenrijging van debiele grappen. Heel verfrissend.

(het zijn ook de details die het 'm doen: de gsm die plots rinkelt in een broekzak op een moment van extreme stress, doet iemand natuurlijk natuurlijk rot schrikken)

(alleen die vrouw die met haar kruis op het bovenbeen van die dikkerd danst, vond ik gewoon NIET grappig)

avatar van Ruudie

Ruudie

stefan dias schreef:

De reactie van de twee feestgangers op de bank dan weer wel

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Ik hoorde laatst dat er een Superbad 2 komt, iemand details?

avatar van Kim1989

Kim1989

avatar van AHWA

AHWA

Kim1989 schreef:

avatar van Turkish21

Turkish21

ik kon bij sommige wel lachen om deze film maar ik heb hem nog niet afgekeken want hij begon te vervelen ik kijk hem nog wel een keer af en dan veranderd mijn cijfer misschien

avatar van S4nd0r

S4nd0r

Voor het eerst gezien op reis door USA in een gezellig hostel in San Diego, ideale film om te kijken met een groep andere, melige reizigers die een biertje teveel op hebben!

avatar van marijnV

marijnV

ondanks slechte kritiek toch bekeken, en hij valt goed mee. Het lijkt echt een ware queeste om alcohol. Grappige dialogen en non-verbale humor afgewisseld met droge tienermopjes. Die McLovin toch!

4,0

avatar van ags50

ags50

Kim1989 schreef:

Volledig mee eens!

avatar van jorissimo

jorissimo

Een paar leuke momenten, maar voor de rest erg melig en flauw. Misschien verwachtte ik er teveel van. Een beetje te Amerikaans wellicht. Knocked up vond ik bijvoorbeeld veel leuker.

avatar van zonnemeisje

zonnemeisje

Ik heb veel gelachen bij deze film. De dialogen tussen Jonah HIll en Michael Cera zijn voortreffelijk en niet te vergeten McLovin', de ubernerd die het uiteindelijk wel voor mekaar krijgt.

Voor mij is met Knocked Up en Superbad een heel nieuwe wereld van comedy opengegaan met de humor die mij ontzettend aanspreekt. Grofgebekt en rauw, terwijl de onzekerheid van de jongens er tegelijkertijd ook afspat haast.

Voor zo'n film wil ik altijd wel even gaan zitten

avatar van GregNeck

GregNeck

Hele grappige film. Heb echt n aantal keer helemaal plat gelegen om de grappen die erin voorkomen. Zeker een aanrader en de film is uitermate geschikt om met een paar vrienden te kijken onder het genot van een koud pilsje.

avatar van sworsvism

sworsvism

Vond hem toch verrassend leuk, ondanks dat het de zoveelste high school film is. Een hele andere invalshoek.

4 *

avatar van Renzzie

Renzzie

Bier + vrienden = 100% prachtige film om nooit te vergeten!

MCLOVIN I THOUGHT WE WHERE FRIENDS?!

avatar van Fingquality

Fingquality

Een film met de naam Superbad heeft natuurlijk niet echt hooggespannen verwachtingen, maar deze film viel me heel erg mee! Een beetje zoals American Pie, maar dan leuker.

Drie leuke losers als centrale personages met erg leuke grappen. Film begint vooral erg leuk, maar richting het einde wordt het wel iets minder. Toch een aangename verrassing!

Zeer matig.

Wel grappig dat ik vooraf dacht dat Hill de jongere versie van Rogen zou gaan spelen, en dat ik Rogen eerst amper herkende. Leuke aan de film is dat Rogen eens een leuke rol toebedeeld krijgt. Jammere aan de film is dat Hill zijn rol lijkt over te nemen.

Ik denk ondertussen met een beetje heimwee terug aan de oudere Smith films. Ook veel gevloek en onzinnige dialogen, maar ipv creativiteitmissende putten op te vullen met fucks en cunts waren die dialogen en teksten vaak hilarisch en zat er een zekere kunst in Smith's schrijfwerk. Van Apatow's schunnigheden word ik redelijk snel moe, het lijkt er ook vaak alleen maar in te zitten om een bepaalde doelgroep aan het giechelen te brengen.

Jammer want de stukjes met de agenten en McLovin waren best grappig en Cera doet het ook naar behoren. Misschien moeten ze eens een keertje een film van 70 minuten maken en hebben ze de nogal kinderachtige filler niet meer nodig.

avatar van Linn

Linn

Wat een puberaal gedoe toch weer.

Dat lijkt met Seth Rogen altijd wel zo te zijn. Na Pineapple Express en Zack and Miri ook deze maar eens gezien. Maar wat valt dat weer tegen zeg.

Dit keer lag het eens niet aan de heer Rogen die ik ondanks zijn schattige en grappige uiterlijk meestal niet aan kan zien in films. Het lag meer aan Jonah Hill een vettige kerel die zo grofgebekt mogelijk voor de dag komt. Vreselijk!! Ik irriteer me er alleen maar aan. Deze film lijkt wel puur en alleen voor op seks beluste pubertjes te zijn, net als de hoofdpersonen.

Rogen en de andere agent daarentegen waren eigenlijk wel heel grappig en voor hen zijn mijn 2* dan ook

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Beetje half deze film en dat is jammer, want ik denk dat het er wel in zou kunnen zitten.

Ik heb niks tegen highschool en student movies. Vaak komen ze niet boven een bepaald niveau uit, maar het kijkt toch wel eens lekker weg. American Pie vind ik dan zelfs erg goed te doen. Lekker veel te overdreven, zo lomp dat je niet anders meer kan dan het of heel slecht vinden, of lachen.
Ik was dus hier ook wel benieuwd naar. ApatowRogen heeft inmiddels best een reputatie en dan wil je toch eens weten waar dat allemaal vandaan komt. Pineapple beviel me gek genoeg wel..

Om te beginnen met de goede kant maar. Cera staat weer erg sterk te spelen. Het type wat ie neerzet, komt alweer erg geloofwaardig over en het tilt de film zeker omhoog op het moment als hij zijn mond opentrekt.
Het politieduo is ook erg sterk. De film barst niet van de geniale dialogen en scenes, maar met hun zat het altijd wel goed. Ook het Fogel (?) karakter werkte daar goed aan mee, tijdens deze scenes. Lekker zo'n typische nerd die dan opeens stoer gaat lopen doen.

Wat niet werkte? De rest!
Vooral Jonah Hill dan. Kon hem niet uitstaan. Wat Cera of Mintz-Plasse opbouwden aan potentieel leuk dialoog, brak hij af door onnozel gevloek en vetzakkerij. Gevloek prima, maar wel als je ook wat leuks te melden/doen hebt.

Alleenstaande situaties werkten verder ook niet echt. Bijvoorbeeld zo'n kotscene tijdens bijna seks, heeft geen invloed, want er gebeurde verder niks omheen of erger die dronken val die een blauw oog geeft aan haar , het is te makkelijk, voorspelbaar, je kon bijna aftellen wanneer het zou gebeuren.

Er zat zeker wat menselijks in de film. Te danken aan die nerdy rol van Plasse, de verlegen rol van Cera. Ook die politie was zeer geslaagd. Waarom je dat dan weer moet afbreken met voorspelbaarheid, is me niet echt duidelijk.

Adventureland is zijn volgende film. Geen Apatow productie geloof ik. Die zag er nog een stukje menselijker en warmer uit, met genoeg humor nog waarschijnlijk. Ben benieuwd.

Linn schreef:

Wat een puberaal gedoe toch weer.

Inderdaad: échte pubers, van vlees en bloed die heel waarachtig zijn, ondanks alle overdreven situaties, maar ja, het is een komedie voor iets natuurlijk.

Die waarachtigheid maakte het voor mij net zo mooi. Ook verfrissend om eens bijna 18-yearolds te zien die eigenlijk nog virgin zijn. 't Is weer eens iets wat anders.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Leuke feelgood-film die me wel wist te interesseren. Allereerst ben ik tevreden over de casting van de film; in plaats van dat men mensen kiest van eind in de 20 jaar, vooraan in de 30 jaar om mensen van rond de 18 te spelen (kijk naar films zoals Scream en I Know What You Did Last Summer) heeft men er voor gekozen om echte 18-jarige acteurs te nemen. Verder zijn de situaties hier en daar wat overdreven maar dat maakt deze film nu juist zo leuk en verfrissend.

avatar van Piirre

Piirre

Doet zijn naam alle eer aan ... Zielige, puberale onderbroekenhumor, het lijkt wel of ze voor het wereldrecord "shit fuck en piss" in 5 minuten film gaan...

vréselijk ... noodgedwongen 0.5*

(onbegrijpelijk dat hij hier zo hoog scoort)

edit: heb ik al gezegd hoe storend de hoofdpersonages zijn? er kunnen geen 5 normale woorden achter elkaar uit Hill zijn mond komen, en het schuchtere van Cera is hoogst irritant ... Enkel Seth Rogen redt zijn eigen stukje in de film ...

Piirre schreef:
Zielige, puberale onderbroekenhumor,

Het IS puberaal, maar het gaat dan ook over pubers. Echte pubers die nog heel onzeker in het leven staan.

Eerlijk gezegd vond ik enkel de grap met het bebloede bovenbeen totaal overbodig en niet grappig. Voor het overige: allemaal heel herkenbaar. En die schuchtere Cera is toch heerlijk?

Ik vond het net heel verfrissend eens geen van de zelfzekerheid en testosteron barstende ettertjes te moeten volgen.

en edit: ik vrees dat dei woorden uit Jonah Hill net héél normaal zijn… (maar ondertussen toch nog lekker maagd: fantatstisch! Is dat niet écht puberaal?) Jij mag het onzin vinden, maar ik vind dat er net veel liefde in deze film zit. Blijkt ook las de flikken op het einde toch niet zo dom blijken als ze leken…