Superbad (2007)
Genre: Komedie
Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse
Releasedatum: 8 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Superbad
"Come and get some!"
Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.
Seth
Mark
Francis the Driver
Nicola
AHWA
Af en toe heerlijke dialogen, maar dat is dan ook het sterkste punt van de film, vooral wat er allemaal uit de bek van Seth komt is hilarisch.
Jammer alleen dat er verder een boel cliches in zitten en ik het deel met de agenten en McLovin niet eens zo geweldig vond.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Die cops zijn echt lachen. Maar ik irriteerde me vaak aan de manier van acteren.
De kletspraat die uit die gasten kwam was dan wel weer interessant. Desalniettemin kan ik niet hoger komen dan 3 sterren.
Tony Montoya
wat een zuur figuur ben jij Tony
grovonion
Leuke film, je merkt dat de acteurs plezier hebben gehad tijdens het maken van de film.
Puberfilm of niet, ik met mijn 34 jaar heb me er behoorlijk mee geamuseerd, en dat is wat telt.
The Last
Erg komische film. Lach erg vaak in een deuk. De film heeft dan eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Maar dat was in dit geval niet zo. Laatste 20 minuten vond ik erg matig en snel afgeraffeld. Eigenlijk wel zonde, maarja, verder erg vermakelijk.
3,5 sterren
Gabriel
eindelijk weer eens een highschool comedy die kan tippen aan American Pie! Paar keer zelfs hardop gelachen, en dat zegt aardig wat
geniale quotes:
Evan: Yeah chicks go nuts for that... the male camel toe.
Seth: Yea yea! The camel tail.
Fogell: I have a boner!
Becca: Your cock is so smooth!
Evan: Your's would be too... if you were a man.
Officer Michaels: Ah, McLovin, McLovin, McLovin, McLovin.
Seth: Hey Greg, why don't you go piss your pants?
Greg the Soccer Player: [turning around] That was like 8 years ago!
Seth: [yelling] People don't forget!
Officer Michaels: I'm assuming you all have guns and crack!
Safri
Inderdaad een film met zeer veel leuke momenten en vaak geniale dialogen. Heb me kostelijk vermaakt. Ik vind het eigenlijk net zo leuk als dat ik American pie destijds vond (niet die talloze zeer zwakke sequels uiteraard).
Leuke nieuwe komische acteertalenten ook. En zou Emma Stone (Jules) de nieuwe Lohan kunnen worden?
3.5 *
chupkes
Echt een geweldige film. Heb deze met veel plezier bekeken, en zal hem vast nog vaker gaan zien. Dit blijft leuk!
4,5 *
chupkes

En jij noemt je zelf volwassen met zulke uitspraken? lmao..
Stephan
...heb je nog geen haren op je piem Schwarzeneggert...
Haren op je 'piem' is een keuze... smaak niet.
furian
tony is een loser en zal wel meer haren op z'n zak hebben als op z'n schedel en als je realist bent kun je net zo goeds geen films meer kijken behalve het journaal!!!
otherfool
Een werkelijk hi-la-risch eerste half uur en een aandoenlijk en leuk laatste kwartier, helaas is het tussenliggende gedeelte niet van dat niveau (ik vond de agenten maar vervelend). Hill en met name Cera zijn geweldig op dreef in deze fijne komedie, ik heb me al met al prima vermaakt.
'If you scratch our backs, we'll scratch yours...'
'Well, the funny thing is, Jules, my back is located on my cock.'
Haha, 3,5*.
shadowman
Superstrakke film
Ook al is hij B, heb veel gelachten, vooral om Mclovin en die reno911 figuren, zeer lollig
4,5* van mij
maxB
Het begin is erg slecht en duurt veelste lang, het Mclovin gebeuren is wel heel droog. maar het duurt dan weer veelste lang. het haalt de eerste american pies niet, iets beter dan de neppe american pies(4,5,6)
3.0 dankzij McLovin
jonghea
Ik kom er niet eens doorheen. Ik heb hem nou 3 avonden na elkaar op gezet, maar ik kom niet door die bagger heen. Wat een flutfilm.
Maar werkt wel goed voor het slapen gaan, ik heb niet eens meer zin om wakker te blijven na dat gemekker van die dikke
.Marjo.
ik vond de film opzich redelijk, maar dat gelul over sex van die dikke, ik werd er echt helemaal gek van. constant over sex bezig en lekkere wijven, terwijl hij zich misschien eerst eens zou moeten bedenken of die "lekkere wijven" hem ooit zouden willen. maar goed; het is maar een film, haha.
Nielz
Gewoon een grappige film voor american pie liefhebbers
3,5 ster omdat ik toch wel erg gelachen heb soms
DaZtorm
Gewoon een grappige film voor american pie liefhebbers
3,5 ster omdat ik toch wel erg gelachen heb soms
Ik ben een echte american pie liefhebber, ik kan de american pie delen wel 10x zien en de 11e keer lach ik er nog harder om. Ik heb meerdere malen gedacht de film uit te zetten, de reden dat ik hem uitkeek was dat ik hoopte er nog iets leuks ging gebeuren omdat ik veel over gehoord had.
De verhaallijn is echt heel erg waardeloos, het is een onrealistische film die als ''zou-echt-gebeurd-kunnen-zijn-film'' wordt gepresenteerd. (jongeren onder de 21 die drank willen kopen voor een eindschoolfeest). De politieagenten waren ook zeer irritant en onrealistisch.
Ik heb veel films gezien (ook slechte films) en ik ben een echte filmliefhebber, maar dit vind ik echt slecht.
De reden waarom het toch een waardering krijgt en waarom het niet een 0,5* krijgt met een een 1* is omdat de film redelijk (5,5) is tot het moment dat de politieagenten voor het eerst in beeld komen. Daarna is het geen moment meer leuk geweest
thenr9
Ik zat te twijfelen of ik hem wel zou kijken, aangezien er het afgelopen jaar weinig geslaagde komedies zijn uitgebracht.
Gister toch in de dvd-speler gestopt en heb me geweldig vermaakt.
Op de agenten na (die vond ik erg flauw) superleuke komedie!
En nee, ik ben geen puber
Denveen
Geen topfilm, maar wel redelijk vermaakt. Verhaal is te onrealistisch gewoon, lastig om je hier nog mee te identificeren.
Minority_Check
ik vond hem erg leuk
verhaal wel beetje overdreven maar de grappen waren best origineel
maar ze vloekten wel vaak (te vaak) waardoor het soms irritant werd
maar nog steeds best een leuke komedie
chris_koek
slechtste veel ooit heb niet echt kunnen lachen om alles want het was te voorspelbaar. Heb hem wel af gekeken maar of je nou zegt van kijk hem nog een keer, nee bedankt.
Dirk Peters
Er leuke film. Meest geniale stukje is NATUURLIJK de penis-tekeningen van Seth aan het einde van de film . American Pie kan absoluut niet tippen aan deze film.

Wacht niet te lang, want 'Superbad' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen: 'De film staat als een huis en verveelt nergens'

'Superbad' is morgenavond (4 februari) op televisie te zien: 'Een geweldige en ontzettend herkenbare film'

'Superbad' is morgenavond (16 december) te zien op televisie: 'Deze film is in één woord hilarisch'

Bill Hader baseerde personage uit 'Superbad' op politieagent die hem arresteerde

The Boondock Saints

Boy A
Drama / Misdaad, 2007

Kes
Drama, 1969
alcoholchaosnerdpolitiemiddelbare schoolyoung peoplefeestjemeerderjarig wordenschooltienerdrugsbuddyone nightfake idmclovin