• 9.378.047 stemmen

Superbad (2007)

Komedie | 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Greg Mottola

Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse

Releasedatum: 8 november 2007

Plot Superbad

"Come and get some!"

Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.

avatar van Sawguy1992

Sawguy1992

Ik Vond Deze Toch Wel Een 4.5 Waard Wat Ik Het Grappigst Vond Waren Die Penus Tekeningen

Gr

Sawguy1992

avatar van DonDion

DonDion

Heerlijk voorspelbare komedie, met veel droge humor. Kijk deze film op een avond met vrienden en een paar blikjes bier en je bent verzekerd van een geslaagde avond!

4 sterren!

avatar van Rik^

Rik^

Nice! Ik heb me echt prima vermaakt. Goeie scherpe grappen =)

avatar van FillumGek

FillumGek

De grap om ongesteld te raken op iemands bovenbeen kende ik nog niet trouwens. Erg leuk

avatar van teun25

teun25

Wat een super saaie slappe komedie. Vond er werkelijk geen zak aan, gewoon saai. Moest niet eens lachen. Hele slappe film. Snap de waardering hier TOTAAL niet.

0.5* voor MCLovin

avatar van Jaxxx

Jaxxx

De titel zegt het al: Superslecht!!

avatar van Thomas83

Thomas83

Een beetje een platte tienerkomedie die wat blijft hangen tussen flauw en grappig. Persoonlijk wist ik de film wel te waarderen door het best aardige spel, met wat aardige ongemakkelijke dialogen tussen de jongens en de meisjes. Leuk gedaan.
Het verhaaltje is simpel maar vermakelijk, met een paar aardige komische situaties.
Evan en Fogell zijn best leuke karakters, Seth is vaak wat te flauw. De agenten zijn ook flauw meestal, maar af en toe ook wel grappig.
De film duurt wel wat lang, maar ik heb niet verveeld. Het einde is best mooi. Wel wat ongeloofwaardig. Een dikke 3.0* voor Superbad.

avatar van J3zz

J3zz

Een leuke tienerkomedie met een paar scherpe grappen. Het einde is dan weer slecht. Af en toe flauwe humor die nergens over gaat, maar vaak genoeg ook lachmomenten, maar nooit echt in een deuk. De film is niet Superbad, maar ook niet Supergood, een beetje in het midden, 3* voor superbad.

avatar van STEN_91

STEN_91

niet vernieuwend maar wel af en toe me eigen kapot gelachen

avatar van Prudh

Prudh

Vrij karige komedie met een leuker zijverhaal dan hoofdplot (McLovin). En het einde is verschrikkelijk! Bah wat een naar moraallesje.

avatar van donsebas

donsebas

DonDion schreef:

4 sterren!

Helemaal mee eens, dan komt deze film het best tot zijn recht gewoon verstand op 0 en lachen maar, het is een erg flauwe film maar wel eentje die op het niveau zit van de eerste american pie.

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Oooh, heerlijke komedie vond ik dit. Na het voor mij teleurstellende 40 year old virgin en Knocked Up, deze toch maar gaan kijken en heb echt hard kunnen lachen. Het verhaal is heel dunnetjes, maar de humor erg goed, leuke personages, helemaal top.

Ben over het algemeen niet zo weg van komedies omdat ze vaak de plank misslaan, maar bij deze niet het geval. Aanradertje!

avatar van Hankieh

Hankieh

Sommige reacties zijn nog al....

Ik vond de film wel super!!!

"I'am McLovin." xD

avatar van ilovekiwi

ilovekiwi

een nogal voorspelbare film. maar wel grappig om een keer te kijken

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Wel degelijk een aardige film. Nadat het filmblad Empire deze film toch wel een erg lange tijd gehyped had, moest ik hem toch even zien. En dan kan je er niet om heen, hij valt toch tegen. Misschien had ik ook wel te hoge verwachtingen.

Ik wil ook niet zeggen dat hij niet leuk is. Je (lees: ik) zit gedurende het grootste deel van de tijd toch wel met een glimlach op je gezicht, alleen dat is ook meteen het probleem; de afwezigheid van échte grappen. Zoals ik zei, veel was wel 'glimlach' grappig, maar er waren maar een paar keer dat ik écht zat te lachen. En een komedie als deze hoort toch echt wel meer op 'echt' lachen te richten.

Ach, nu klink ik negatief, maar over het algemeen wel een aardige film. Gewoon leuk, niet veel meer, maar ook niet minder.

avatar van DeCol

DeCol

Hele leuke film! Ik vond de film echt iets hebben, hij was niet zoals de komedies die de laatste tijd uitkomen. Ik heb meerdere keren gelachen. Mc Lovin was geweldig en gewoon wat die gasten ook weer overkomt vond ik gewoon prachtig. Vaak moet je bij deze soort films met meerdere zijn en iets gedronken hebben maar dat had ik dus totaal niet. Topfilm in zijn genre!

avatar van ChielB

ChielB

De film komt traag op gang, maar als je door het begin heen bent stijgt het niveau alleen maar. Geen komedie met een hoge grapdichtheid, maar zeker vermakelijk. Vooral de latere scenes zijn erg goed en dat het soms wat clichématig en moralistisch uit de verf komt...ach, verre van storend of het is wellicht zelfs zo bedoeld. 3.5**

avatar van toxauron

toxauron

Niks dan een gewone lolfilm.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Hij was iig beter dan knocked up, maar het blijft onderbroeken lol.

avatar van darkjaap

darkjaap

niet heel origineel maar er waren wel degelijk momenten waarop ik zeker wel onderuit lag van het lachen

avatar van james_cameron

Teleurstellende komedie, onnodig vuilgebekt en veel te lang. Begint nog wel grappig, maar zodra de twee politiemannen in beeld komen gaat het verhaal langzaam maar zeker de mist in. Hier en daar een leuk moment en de vriendschap tussen Hill en Cera is redelijk goed uitgewerkt, maar de film is te platvloers en eentonig. Wanneer we tegen het einde ook nog een hypocriete moraal in de maag gesplitst krijgen is de lol er helemaal af.

avatar van ericck

ericck

Leuke komedie. De twee politiemannen verdienen absoluut een eigen film. Met name de scenes met "McLovin" en de twee agenten zijn hilarisch!

avatar van missl

missl

ik vind deze film dus echt helemaaaal niet grappig. wel goed geacteerd door de hoofdrolspelers dus ik geef het alsnog een 2

avatar van McNRiQ

McNRiQ

Een slappe american pie aftreksel

avatar van john constantine

john constantine

Ik vond deze film echt super!!

Echt heel vaak strak gelegen en dat heb ik lang niet meer gedaan bij de komedies van de laatste tijd. Ik snap niet dat mensen hem zo laag waarderen, ik vond hem namelijk echt super, maarja iedereen z'n eigen mening!!

Dat stukje dat die die menstruatie op z'n broek krijg is echt geniaal:D

Hij krijgt van mij een 5.0*!!!!

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Ik ben het volledig eens met Dondion...

"Kijk deze film op een avond met vrienden en een paar blikjes bier en je bent verzekerd van een geslaagde avond! "

Ik kan dat enkel maar beamen!

Gisteren gezien op onze wekelijkse " Film & Pingkes Avond. Venten Only" en er werd goed gelachen.

McLovin en de 2 flikken, Michaels en Slater, hebben de leukste momenten. Goeie muziek ook trouwens! De film duurt iets te lang en ik snap niet waar de hype vandaan komt, maar dit is een erg leuke film.

avatar van J1981W

J1981W

Echt een hele leuke comedy! McLovin ruled en de penistekeningen zijn hilarisch. Geen superorgineel verhaal maar dat geeft helemaal nks. Echt een film om met vrienden te kijken inderdaad. Ik heb in ieder geval vaak en hard moeten lachten. Is dit je genre? Echt kijken dan.

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

Dit is het kijken zeker waard, wanneer je uit bent op een avondje ontspanning.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Feit blijft dat deze film een veel meer dialoog-gerichte humor heeft, dan de situatie-grappen a la American Pie. Veel mensen gaan deze film zien met een verkeerde inschatting en vinden de film saai.

Ik denk dat liefhebbers van Big Lebowski hier wel van kunnen genieten, en de gemiddelde teencomedyliefhebber niet.