• 9.375.496 stemmen

The Midnight Meat Train (2008)

Thriller / Horror | 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura

Met onder meer: Bradley Cooper, Leslie Bibb en Vinnie Jones

Releasedatum: 21 augustus 2008

Plot The Midnight Meat Train

"The most terrifying ride you'll ever take"

Wanneer een prominente kunst-galeriehouder het nieuwste werk van de New Yorkse fotograaf Leon Kaufman onder de loep neemt, stelt zij voor de wat donkerder kanten van New York City als studie-object te nemen en de resultaten daarvan voor zijn debuut als professional in haar kunstcentrum in het centrum van de stad te vertonen. Blij dat hij uiteindelijk de goede richting heeft gekozen die zal leiden naar succes, brengt zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving hem op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de "subway butcher" die late metro-pendelaars het leven zuur maakt en uiteindelijk afslacht. Met zijn ongeremde fascinatie voor Mahogany dwaalt hij steeds verder af in de subway, per ongeluk zijn vriendin Maya met zich meetrekkend.

JacoBaco schreef:

Je moet er gewoon vanuit gaan dat het klopt. Deze film is van een kort verhaal van Clive Barker (Book of Blood) en daar zal alles uiteraard goed uitgewerkt zijn. Maar daarentregen vind ik het echt niet slecht gedaan met de plot in deze film.

Er vanuitgaan dat onze vriend Clive iets maakt,en uiteraard goed uitgewerkt zal zijn vind ik nogal riskant!

Vind de climax in deze film ondermaats,terwijl hij inderdaad zo veelbelovend begint!

Sfeer,killer en shots op metro waren meer dan oke,krijgt men zo'n einde.Volgens mij gaat dit richting goed verhaal,maar nada point.

avatar van Lars Gijsen

Lars Gijsen

Die aliens :S ??? wtf was dat

Voor de Belgen: staat weer op de planning voor 5 november.

Te laat A-Film, jullie kunnen ...

avatar van Yugnav

Yugnav

Wel aardige film, beetje jammer van dat einde... Maar de sfeer enzo was zeker goed! Jones zet wel een goede twisted killer neer.

Yugnav schreef:

Zonder enige tekst,de brave man heeft nu eenmaal zo'n face.

Of dat nu goed acteren is?

avatar van De Meester

De Meester

Vrij aardige thriller met enkele horrorscenes die er mogen zijn! Is op zich ook wel spannend, dus ik zou 3 sterren gegeven hebben, wat voor een film in dit genre op zich prima is. Het einde echter.. pfff.. waar-de-loos.. past totaal niet in de film. 2.5* dus.

avatar van Sergio

Sergio

Gisteren nog een keer bekeken met wat vrienden en dan ga je toch ergeren aan o.a. het eind en het slechte acteren.

Een punt eraf en voorlopig wil ik deze film niet meer zien .

avatar van james_cameron

Ijzersterke, zeer goed gemaakte horrorfilm naar een kort verhaal van Clive Barker, dat ik ooit heb gelezen in één van zijn Books Of Blood. Zeer geslaagd qua cameravoering en production design, met een inventief gebruik van (zeer bloederige) make up-effecten. Vinnie Jones is voor de verandering perfect gecast. Spannend, met een sterk verhaal en een geweldige wending aan het eind. Van deze regisseur gaan we vast meer horen in de toekomst. Barker mag best trots zijn...

avatar van hub_011

hub_011

Verders een super vette film maar het einde sloeg alleen nergens op.dan had ik wel een wat hogere score gegeven

avatar van kvanwilder

kvanwilder

Zeer matige film met zeer matige acteurs. Zeer opvallend is de ongelooflijk slechte regie van Kitamura. Er wordt in deze film slecht geacteerd, maar de manier van regisseren slaat echt nergens op en is gewoon slecht. Hier kunnen (sommige) acteurs en actrices gewoon niets aan doen.

Het verhaal slaat ook nergens op. Bij een groot aantal scènes dacht ik bij mezelf, en soms zei ik het zelfs hardop: IT JUST DOESN'T MAKE ANY SENSE.

Deze film kan zelfs saai worden als je hem met bier én een aantal niet-al-te-nuchtere vrienden kijkt. Ik kan het weten.

avatar van stevo21

stevo21

Zeer vermakelijke film.

Beetje apart, zeker om vinnie jones in zo'n rol te zien spelen.

avatar van Noodless

Noodless

Tja...smaken verschillen . Ik vond dit net een spannende horrorfilm met een origineel gegeven en met een paar knappe gore scènes. Ook de sfeer, de kleuren en Vinnie Jones als ijskoude killer, het paste allemaal in de film. Ook het einde vond ik geslaagd. Als je goed volgt, is het geen verrassing dat het verhaal niet alleen rond een seriemoordenaar gaat. Als het 100 jaar geleden ook al is gebeurd, weet je dat er ook meer achter zit. Dus het einde komt zeker niet uit de lucht gevallen. Dat het einde niet altijd positief uitdraait, vind ik hier ook een meerwaarde. Dus uitstekende horrorfilm 8/10

avatar van N_SANE

N_SANE

Je zal er maar van moeten houden. Er zat wel degelijk een verhaal in maar ik vond het allemaal net-niet. Gore wel in overvloed maar de manier waarop qua special-effects sloeg nergens op. Vechtscenes waren ook niet bijzonder. Eigenlijk is het allemaal wat te veel van het goede en dat verpest het gewoon weer. En nergens wordt het spannend. Filmpje voor een keertje en die je snel zal vergeten.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

N_SANE schreef:

Filmpje voor een keertje en die je snel zal vergeten.

"Je"?

Ik niet!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Erg onderhoudend filmpje met een heel sterk eerste uur. Niet dat het slot onbevredigend werkt, maar tegen het einde aan ging m'n aandacht toch (een beetje) verslappen.

Overigens vond ik de acteerprestaties best genietbaar en zeker van Leslie Bibb, die me geweldig meeviel. Vinnie Jones deed het ook aardig, hoewel je 'm toch nooit 100% serieus kunt nemen.

Geen wereldschokkende cinema, maar 'n onverwacht (ik had hier nog nooit van gehoord) boeiende horrorprent.

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Spanning zat er goed in en mijn nieuwsgierigheid werd ook goed aangewakkerd.

Ik wou toch wel eens weten hoe de vork in de steel zat .

Tot het einde uit de doeken werd gedaan......

Al een chance ,dat er ook nog geen marsmannekes aan te pas kwamen ,want dan zou het helemaal ridicuul geweest zijn.

avatar van djinnieboy

djinnieboy

Opzich wel een aardig verhaal, alleen de moorden die hij pleegt in de trein ziet er echt niet uit. De special effects lijken wel uit jaren 80 to be honest. En daar onder de grond die shit is allemaal beetje wazig.

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Kijk niet vaak horror films. Is niet echt mijn genre.

Deze leek me wel leuk omdat het niet zo'n standaard verhaaltje was.

Ben em gaan kijken en hij was erg spannend. Echt keihard ook.

Einde vond ik alleen erg jammer, dat verneukte het helemaal vond ik. Paste er totaal niet in. Maar dat is mijn mening.

avatar van whimp

whimp

Clive barker, Vinnie jones, paar grote namen en een leuk verhaaltje op de hoes, had er allemaal wat meer van verwacht. Middelmatig filmpje die af en toe wat onlogisch in elkaar zit. 3*

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Matig filmpje zeg. Veel dingen kloppen van geen meter. Het einde maakt daarentegen wel een aantal dingen duidelijk. Maar behalve het einde is het gewoon slecht. Alle moorden zagen er fuckin nep uit en al die achterlijke volg scenes. Jammer.

2* voor het einde.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik zat er net aan te denken en deze film is ook geen 2* waard. Jezus. Al die waardeloze domme dialogen die gevoerd worden in die film. Te dom gewoon.

avatar van johnrambo

johnrambo

De verwachting was bijzonder laag, maar deze film viel me zeker niet tegen.

Je moet wel houden van een film waar het bloed rijkelijk vloeit.

Eindelijk eens iets anders van dit genre, en geen mutanten familie uit een inteeltdorp die achteloze reizigers afgeslachten.

Originele verhaaallijn en een verassende uitwerking.

Het acteerwerk van alle spelers was van formaat, al was dat voor de niet sprekende Vinnie Jones natuurlijk niet zo moeilijk.

De rol was overgens wel geknipt voor hem.

Voldoende spanning, en in tegenstelling tot vele anderen vond ik het einde zeker niet origineel, maar ook niet slecht.

crack1

Mutanten of aliens ,dat is uit hetzelde vaatje tappen!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Naast dat je een spoiler geeft is het ook nog eens absoluut niet waar.

De mensen die afgeslacht zijn worden enkel gevoed aan die beesten op het eind, het is daarom geen mutant/alien/monster slacht film en pas op het einde kom je hier achter

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

james_cameron schreef:

Hoop mooie praat maar deze kwaliteiten die je hier toedicht aan de film ben ik niet tegengekomen.

avatar van Ruuwd

Ruuwd

niet echt een vinnie jones film, goede acteur maar dit was niet voor hem weggelegd

avatar van Halcyon

Halcyon

Halcyon schreef:
Denk dat ik deze dan maar gewoon ga laten passeren.

Ben blij dat ik de film dan toch heb gezien, want het werd alsnog een meevaller.

Om te beginnen toch even benadrukken dat ik een groot fan ben van Barkers kortverhaal; erg origineel, rauw en compromisloos. Dat straalt gelukkig ook door in de film, aangezien het oorspronkelijke verhaal quasi intact is gebleven. Wel zijn er enkele aanvullende sequenties toegevoegd om de speelduur wat uit te smeren, maar dat mag. Zo is bijvoorbeeld de uitdieping van Leons karakter en zijn obsessie voor fotografie een welgekomen invalshoek die de film van genoeg inhoud voorziet. Al had ik eerlijk gezegd veel liever een kortfilm gezien die zich beperkt tot het letterlijk verfilmen van Barkers sappige horrorpoëzie, zonder extra verhaallijntjes of subplotjes.

Uiteindelijk doen al die toegevoegde elementen geen afbreuk aan de kern van het verhaal: Ondergronds heerst een ras van monsters dat aan de top van de voedselpiramide staat en van vers mensenvlees leeft. Dat vlees wordt door een zwijgzame maar toegewijde slachter aangeleverd. Per metro, want alleen op die manier kan het duistere terrein van de monsters bereikt worden. De laatste metro van de dag neemt na de laatste halte een zijspoor; voor wie op dat moment nog aanwezig is in het toestel nadert een wereld van pijn. Deze clou wordt gelukkig pas in de slotscènes vrijgegeven en deed, wanneer ik in de bioscoop zat althans, meerdere mensen fronsen en vreemd opkijken. Enkele andere mensen waren tijdens de grafische scènes al verweesd de zaal uitgewandeld. Ik kon alleen maar glimlachen en genieten van Barkers surrealistische visie op horror.

Vinnie Jones als slachter overtuigt 100%, zijn grove wenkbrauwen en synthetische blik zijn hierin cruciaal. Voor liefhebbers van geinige moordwapens in horrorfilms is de robuuste hamer uit glanzend metaal waarmee Vinnie zijn slachtoffers tot slachtafval reduceert trouwens een lust voor het oog. Het moordwapen in kwestie levert ook enkele aardige splattermomenten op, al overheerst een gevoel van plaatsvervangende schaamte bij het gebruik van schabouwelijk slechte CGI. Waarom...!? Maar gelukkig gaat het om functionele splatter die in de eerste plaats toch het narratieve aspect ondersteunt (in plaats van gore om de gore) en daarom ook makkelijker te aanvaarden is.

Duim omhoog ook voor de passende beeldregie. Cameravoering is knap en ook de shots in de ondergrondse wereld dragen een zekere vuiligheid in zich die de sfeer van de film ten goede komt. De voornaamste locaties, de treinstellen, worden op de juiste manier aangekleed en dikken dat grauwe, kille gevoel aan dat je verwacht van dit soort setting. Het boeiende scenario en de sfeervolle cinematografie slagen er verder in om de brakke CGI en sommige overdreven uitgevoerde vechtscènes te camoufleren waardoor m'n vrees dat The Midnight Meat Train een teleurstelling zou worden volledig ongegrond bleek.

avatar van Halcyon

Halcyon

dutchtuga schreef:

Uitgebreidere recensie coming soon.

Heb je hem ondertussen al uitgekeken?

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben Stephen King-fan, geen Clive Barker-fan, laat ik u dat eerst vertellen. Barker gaat voor mij net altijd de verkeerde kant op in zijn boeken, maar ook in zijn films. Deze film kon me echter wel boeien. Jones zet een zeer koelbloedige serie-killer neer en dat beviel me wel. Het verhaal zelf heeft niet zoveel om handen, maar ik vond het toch boeiend genoeg om de film uit te kijken. Jammer einde, maar je kunt niet alles hebben... 3,5 *

Martijnnn schreef:
Naast dat je een spoiler geeft is het ook nog eens absoluut niet waar.

Was het einde dan zo goed?
Inderdaad komt men hier achter,als de film bijna gedaan is.
Heel goedkoop als je het mij vraagt,zo kun je elk verhaal laten eindigen.Indiana Jones meet metro!