• 9.374.212 stemmen

The Midnight Meat Train (2008)

Thriller / Horror | 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura

Met onder meer: Bradley Cooper, Leslie Bibb en Vinnie Jones

Releasedatum: 21 augustus 2008

Plot The Midnight Meat Train

"The most terrifying ride you'll ever take"

Wanneer een prominente kunst-galeriehouder het nieuwste werk van de New Yorkse fotograaf Leon Kaufman onder de loep neemt, stelt zij voor de wat donkerder kanten van New York City als studie-object te nemen en de resultaten daarvan voor zijn debuut als professional in haar kunstcentrum in het centrum van de stad te vertonen. Blij dat hij uiteindelijk de goede richting heeft gekozen die zal leiden naar succes, brengt zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving hem op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de "subway butcher" die late metro-pendelaars het leven zuur maakt en uiteindelijk afslacht. Met zijn ongeremde fascinatie voor Mahogany dwaalt hij steeds verder af in de subway, per ongeluk zijn vriendin Maya met zich meetrekkend.

kos schreef:

Nou ja, er is een trailer...

Ok, maar ik snap niet goed wat je bedoelt met "in no time gepakt".

Verhaaltechnisch wordt het zeer ongeloofwaardig. Dus niet spannend, dus saai.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Straf dat je dat allemaal weet voor je de film gezien hebt.

Halcyon

Vind ik ook. En als je het originele verhaal gelezen hebt, dan weet je dat geloofwaardigheid niet echt de grootste drijfveer is, integendeel, het verhaal leunt erg dicht aan bij surrealisme.

In dat geval is het vooral een zwakke trailer. Zoals gezegd: dat was de reden van mijn opmerking.

Resh

Kan Kos wel begrijpen, was inderdaad een zeer zwakke trailer

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Mooi hoe kos de film verhaaltechnisch al 'afzeikt' terwijl hij hem nog niet gezien heeft (of het verhaal heeft gelezen). In het verhaal wordt perfect uitgelegd waarom een dergelijke killer zo lang nog niet gepakt is (alhoewel ik heb begrepen dat die verklaring vreemd genoeg voor een deel is weggelaten in de film).

Over dat artikel van de Telegraaf, typisch weer zo'n voorbeeld dat Nederland net zo'n betuttelend k*tland wordt als Amerika. Eerst The Dark Knight 16 jaar en ouder, nu MMT een advies van 18 jaar en ouder. Betuttelende troep. Tenzij het natuurlijk een slinkse marketing-truc is om zoveel mogelijke 16-jarigen naar de film te lokken met het idee dat zij er wel naar toe mogen, maar dat ze het beter niet moeten doen (waardoor ze dus nieuwsgierig raken).

Resh

Juist denk ik als ze films zoals TDK en deze film, boven de 16+ en 18+ zetten dat er dan veel meer mensen onder die leeftijd nieuwsgierig worden en dan nog altijd huren in de videotheek, of het kopen in de winkel of natuurlijk downloaden .

En andere kant dat weer de mensen boven de 18 nieuwsgieriger worden omdat het 18+ is en dan juist er naar toe gaan.

Maar het is inderdaad overdreven (vooral TDK).

Mr_White schreef:

Mooi, ik ben benieuwd. En ik weet niet precies hoevaak nog moet zeggen dat ik me gewoon baseer op de trailer, maar vooruit, nog maar eens.

(en ik ben idd heel benieuwd hoe je dat 'perfect' kun uitleggen...)

Mr_White schreef:

Helemaal mee eens, kloteland! Al dat verbieden van drugs en sigaretten leidt ook echt niet tot een gezondere levenstijl Mensen gaan het gewoon ondergronds doen, zoals nu ook in de states.

avatar van The Last

The Last

En de gezelligheid wordt er natuurlijk ook minder op.

Resh

Als Nederland nou lagere kijkcijfers had, veel goedkoper bioscoopkaartjes, goedkopere popcorn(niet normaal meer hoe duur, terwijl je het voor 50cent in de c1000 haalt) dan zouden ze de ''illigale'' download probleem voor alle films flink naar beneden kunnen halen en de bioscopen weer vol zitten .

orbit schreef:

Hoho, drugs en sigaretten zijn officieel niet verboden. Ze worden je sterk afgeraden. Als de politie iemand ziet drugs gebruiken wordt er niks van gezegd. En overigens, zou je je veilig voelen in de States? Daar heeft 4 op de 5 gezinnen een pistool in huis. Nee dat is lekker veilig en gezzelig..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zag hem net in het veronica magazine staan, krijgt het toch 4* (Ookal haat ik de meeste recenties die daar worden gedaan, vooral op het gebied van horror zijn de scores dramatisch gegeven...)

Dus werd toch een beetje benieuwd wat er hier van werd gevonden.

Maarja nog geen beoordelingen, zal hem binnenkort maar keer opzoeken en dan zie ik wel of het wat is

avatar van WillemC

WillemC

Heroine en cocaine zijn niet verboden????

Berniertje schreef:

Resh

soft drugs is niet verboden in Nederland.

• 12092 berichten

Nog niet nee.. hoelang nog?

Halcyon

Is ondertussen uitgesteld tot november .

avatar van mckiller

mckiller

in de krant stond dat deze film voor 18+ is, de grofste horror ooit gemaakt.

avatar van 606

mckiller schreef:

in de krant stond dat deze film voor 18+ is, de grofste horror ooit gemaakt.

ik ben benieuwd vond saw reeks al grof en hill"s have eyes remake ook

avatar van guylopez93

guylopez93

in de veronica magazine kreeg deze film een 4* dus verwacht er wel wat van

Resh

welke mensen stemmen nu al ?

Halcyon

Mensen die de film reeds gezien hebben lijkt me .

Hij heeft al in verschillende landen/festivals gedraaid, vandaar.

WillemC schreef:

Heroine en cocaine zijn niet verboden????

Harddrugs zijn wel verboden, softdrugs worden je alleen afgeraden! En orbit, heb je er zulke problemen mee dat je geen harddrugs mag gebruiken ofzo? En waarom moeten wij weten dat je problemen hebt met dit 'kloteland'?

• 12092 berichten

Waar heb ik het over harddrugs? Ik heb alleen maar gezegd dat al dat verbieden en intolerantie voor van alles en nog wat leidt naar wat je op sommige fronten een kloteland kan noemen ja. Je hoeft zoveel niet te weten via dit forum, maar mensen spammen de boel uiteindelijk toch dicht met hun oeverloos gezever, daar doe ik graag aan mee

orbit schreef:

Nou, dan spam je de hele boel lekker dicht. Daar zal dit kloteland zeker beter van worden. Maar je bent een slimme jongen/meid wat je ook mag zijn. Je snapt toch wel waarom het verbieden van Harddrugs is? Ik bedoel, de vele landen waar drugs over het algemeen verboden is, bijvoorbeeld Turkije. Die worden er toch echt niet slechter van. Ik vindt dat wij juist een slecht imago hebben omdat vele buitenlanders naar A'dam komen, om hier drugs te halen, omdat softdrugs hier wel zijn toegestaan. Maar de gevolgen die drugs dan hebben, zelfmoord, opgenomen in een kliniek, voorzien ze niet. Denk je dan dat Nederland geen kloteland meer is als dat gebeurt?

• 12092 berichten

Wat ik al zeg: verbieden van alles lost niks op. De drugsproblematiek is 10 keer erger in de States (een land waar ze wel alles hebben verboden, inclusief cannabis) dan in Nederland. Waarom? Omdat daar jongeren even makkelijk aan soft- als harddrugs kunnen komen en het allemaal in het geniep toch doen.

De discussie gaat nu trouwens wel erg offtopic. Je kunt me PM-en voor meer opmerkingen/vragen. Want het moet hier over de geweldadigste horrorfilm ooit gaan natuurlijk!

orbit schreef:

Ja, laten we weer ontopic gaan. Ik denk dat we elkaars punten wel begrepen hebben.

avatar van luuk1988

luuk1988

A - film doet een goede zet door te zeggen dat deze film alleen geschikt is voor kijkers ouder dan 18 jaar. Als dat niet zo was geweest had ik niet geweten dat deze film er aan kwam. Vinnie jones een top acteur ben erg benieuwd.

avatar van timbo_

timbo_

Mr_White schreef:

Over dat artikel van de Telegraaf, typisch weer zo'n voorbeeld dat Nederland net zo'n betuttelend k*tland wordt als Amerika. Eerst The Dark Knight 16 jaar en ouder.

Weet niet hoe het hier zit maar bij Dark Knight was het een volkomen logisch en terecht besluit.